45234° les vins
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek

Vendég
Today at 12:01 am


✥ Yesterday at 4:08 pm ✥

✥ Yesterday at 2:27 pm ✥


✥ Yesterday at 8:27 am ✥

✥ Szer. Jún. 20, 2018 8:02 pm ✥

✥ Szer. Jún. 20, 2018 8:02 pm ✥

✥ Szer. Jún. 20, 2018 7:50 pm ✥

Párizs lakói
Történet írók

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .

✥ Szeretettel Admin tollából
Témanyitás ✥ 45234° les vins •• Vas. Szept. 17, 2017 2:17 pm

Forrás: google
avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
2169
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
I'm faceless


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Vas. Szept. 17, 2017 5:06 pm

Héloise && Jérome
What can I do for you?
A borúsabb napokon kifejezetten szeretem a bolt ügyeit helyben intézni és olyan feladatokkal lekötni magamat, mint az árukészlet felmérése vagy az érkező szállítmány ellenőrzése. Kikapcsolnak, más iramot diktálnak a hétköznapjaimnak és egyébként sem vagyok az a típus, aki székből dirigál. Hetente egy napon mindig, de általában háromszor, megesik négyszer magam is beszállok az alapvető feladatok elvégzésébe.
A tegnap reggelnek egy jelentős pénzkieséssel kezdtünk neki. Az este folyamán meglazult az egyik tartópolc rögzítése az előtérben. Nem vagyok ezermester, a tehetségem kimerül nagyjából abban, hogy ki tudom cserélni a villanykörtéket, meg tudom húzni a csöveket, a csavarokat, ha szivárgás van és össze tudom szerelni útmutató alapján az IKEA áruházban vásárolt bútorokat, de azt még én is meg tudtam állapítani, hogy hiányzott a falból a tipli. Kénytelenek voltunk zárva tartani, hogy mindent a helyére tegyünk és megfelelően fel-, illetve eltakarítsuk a keletkezett selejtet, szemetet. A szellőztetésről nem beszélve, borzalmasan fullasztó volt bent a kiömlött alkoholmennyiségből származó pára és akkor még említést sem tettem milyen foltot hagyott a néhol jobban megkopott lakkozású fapadlón a mélyszínű vörös… Beszélnem kell majd egy szakemberrel ez ügyben is, de egyelőre örülök, hogy a vészt elhárítottuk és mára nagyjából rendbe tettük a helyiséget. A foltok eltakarása végett kerítettünk egy bordó szőnyeget, Aileen felajánlotta a sajátját otthonról. Szerencsére a borulás következménye nem terjedt ki nagy, csak egy kisebb területre, nem látszanak ki a fedés alól a balesetből származó pecsétnyomok.
A polcot helyre tettük, megoldottuk saját önerőből, de a többit is minél előbb le kell ellenőriztetni és javítani a hiányosságokon,  ha van min, mert még egy ilyen eset után úgy érzem alaposan ritkulni fog a hajam. Egy fáradékony sóhaj kíséretében nézek le az ívelt küszöbre, ahogy a hátulsó raktárból kigurítom a molnárkocsit, rajta öt rekesszel, bennük hat-hat üveggel. A hatot a közelmúlti szerencsétlenség miatt inkább nem kockáztatom meg most. A listát a bal kezemmel fogom, hogy ne szaladjon le a legfelül lévőről a hozzá tűzött tollal együtt. A készlet nincsen teljesen feltöltve, a nagy szállítmányig még két nap van és a legjobb esetben is a holnapi nap délutánjára tudják előre hozni a fuvart. Addig ki kell bírnunk a jelenlegi árumennyiséggel, amit úgy kell elrendezni szándékosnak tűnjön a szellősebben feltöltött tartó, nem pedig üresnek. A pultra kikészítettem emiatt egy tálkányi diót is, majd aköré igazítom a palackokat egyelőre jobb ötlet híján. Rajtam kívül egy munkatárs tartózkodik bent, őt a pincébe küldtem, hogy frissítse a nyilvántartást miből mennyire van szükségünk a jelenlegi felállás szerint. Én intézem a pakolást, amihez most kicsit odébb húzom a létrát, hogy arra felállva ne kelljen nyújtózkodnom a nehezebben elérhető helyek eléréséhez a felső szinteken.

■ ■  nyau  ■ ■credit

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Vas. Szept. 17, 2017 5:50 pm

Jérome & Loise

Mivel mára is "szabadnapom" van, így beterveztem némi vásárlást, nézelődést délutánra, ugyanis délelőtt a tegnapi buli fáradalmait terveztem kipihenni és így is lett. Családias hangulatú házibulit tartottam, ami egész jól sikerült.
Az ablakomon kinézve, sajnos közel sincs olyan jó idő, mint amire számítottam, de én ennek ellenére mégis hajthatatlan vagyok. A mai szettemet kénytelen vagyok kiegészíteni egy kabátkával és egy testszínű, gyöngyházfényű harisnyával. Így biztosan nem fogok fázni, elvégre még csak ősz van és nem tél.
Felkapom a táskámat és elindulok be a városba. Most nem autóval megyek, tömegközlekedéssel sokkal célszerűbb ilyenkor. Nem tervezek sok mindent vásárolni, az az egy-egy ruhadarabot meg elbírom hazafelé. Utam először az egyik kedvenc ruházati üzletembe vezet, ahol igazán egyedi darabokat is szoktam találni. Most is veszek egy csodaszép piros felsőt, majd jó lesz valamikorra.
Az üzletből kilépve nem igazán van úti célom, inkább csak sétálni van kedvem, bár a közepesen erős szél ellen talán mégsem nyúlt túl nagy védelmet ez az összeállítás amit ma viselek. Megfázni nem szeretnék, így pár perc séta után inkább körülnézek hova tudnék "behúzódni".
~ Borház?~ Nem igazán értek a borokhoz, de nyilván tudnak nekem segíteni. Hamarosan újabb partit szervezek, igazán nagy kaliberűt és hát mivel már elég szomorkás időre számíthatunk mostanában én pedig kinti sátras bulit szeretnék, természetesen szükség esetén hőgombákkal, ülésfűtéssel, akkor itt az ideje, hogy beszerezzek pár finom üveg bort is, ami sokkal jobban esik rossz idő esetén, mint egy jeges koktél. Legalábbis nekem. Így hát meg is célzom az üzletet, majd egy kissé határozatlan belépéssel, de annál szélesebb mosollyal az arcomon csukom be magam után a bejárati ajtót.
- Szép Napot! - Köszönök jó hangosan, mert első pillantásra még nem látok senkit az üzletben. Aztán persze jobban körülnézve megpillantom a létrán álló férfit.
~ Határozottan jobb az idő itt bent!~ Lépek még vagy kettőt befelé és közben alaposan körülnézek. Itt még nem igazán jártam, bár eddig nem is volt szükségem több féle borra. Apa elég boros, de hát neki mindig vettem valami drágát valamelyik üzletben, elvégre ami drágább, az gondolom jobb is.

 ~Ma~

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Hétf. Okt. 02, 2017 8:55 pm

Héloise && Jérome
What can I do for you?
A lent lévő ládák közül már egyikben sem található palack, az utolsót, amiben további három hever a finom forgács ágyon pedig felvittem magammal a praktikusság kedvéért, ne kelljen fel-le járkálnom a maradék elhelyezéséért. Az ajtó felé szerelt csengő pont, akkor jelzi az új vendég jöttét, amikor az elsőt a nyakánál megragadva csúsztatom fel a polc falapjára és már épp tolnám beljebb a megfelelő elhelyezéshez. Odafordítom a tekintetem a bejáratra és hazudnék, ha azt mondanám elsőre felismerem a fiatal hölgyet. Az első pillanatban a korából adódó, de gonddal leplezett meglepettséggel nézek rá, míg megelőz a köszönés gesztusában annak töredéknyi idejével.
- Szép napot Kegyednek is! – Viszonzom, üdvözlöm mosolyogva és a szabaddá vált kezemmel jelzem, hogy egy kis türelmet kérek, amíg lejövök a létráról, lerakom a kezemben lévőket. A fenti üveggel ráérek később is foglalkozni, ahogyan a tartóládában pihenő másik kettővel is, amit nemes egyszerűséggel visszarakok a többi tetejére, hogy az ujjvégemre ragadt forgácsot leporoljam a nadrágom anyagán, mire odaérek hozzá.
- Miben lehetek a szolgálatára? – Állok meg a középső szekrénysziget egyik oldalán, hogy ne takarjam a rajta található kínálatot. A már látott vonások viszont ekkora válnak csak igazán ismerőssé, ebben a megvilágításban, ami szép lassan tükröződik az arcvonásaimon is, ahogy képletesen, szikraként bevillan a gondolat pontosan honnan is.
- Bocsásson meg a kérdésért, de véletlenül nem David Flamand az édesapja? – Nyíltan, közvetlen stílusban vezetem elő az agyamban szöget ütő ötletfoszlányt, ami egyre teljesebb képet kezd festeni, ahogy sorra jutnak az eszembe azok a rendezvények, ahol már láttam az arcát. Nem is egyen, teszem hozzá és máris kiegészítem az előbbi kérdésemet némi kísérővel, mielőtt kínos félreértés adódna vagy kényelmetlenül érezné magát a lány mégis honnan jött mindez.
- Az édesapja által rendezett hangesten már találkoztunk, de azt hiszem a rendes bemutatkozásra sosem volt lehetőségünk. Engedje meg, Jérome Chevotet. Örvendek a találkozásnak ebben a formában is! – Nyújtom a kezem, hogy teljessé tegyem az eddig meg nem ejtett bemutatkozást. - Esetleg az Ő részére készül vásárolni? – Majd segítőkészen várom a rövid és gyors félbeszakítását követően valójában mi oknál fogva tért be az üzletbe.

■ ■  nyau  ■ ■credit

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Kedd Okt. 03, 2017 7:28 pm

Jérome & Loise

Kifejezetten utálom az ilyen nyálkás, taknyos, borongós időt. Ilyenkor a legjobb összebújni valakivel a kandalló előtt és beszélgetni, vagy bebújni a takaró alá közösen és tévét nézni. Sajnos nekem erre még nem volt lehetőségem sosem és a jelenlegi helyzet szerint nem is lesz, hiába van vőlegénye. Curtissel alig látjuk egymást, bár nem rajtam múlik. Jó fej, még akár meg is tudnám jobban kedvelni, ha több időt szánna rám, de állandóan úton van, ezért én is inkább csavargok, ahogy ma is. A városban császkálva megpillantom az egyik borházat és mivel úgyis kellene pár üveggel, ezért be is megyek. Belépve egy létrán álló férfit pillantok meg először, aki fogadja a köszönésemet és közben jelez, hogy várjak. Nem sietek sehova, így hát várok türelemmel és közben nézelődöm kicsit, hogy mik is vannak a polcokon. Amikor a férfi lelépked a létráról és felém fordul én rögtön felismerem, arcomra ugyan kiül egy kis meglepettség, de ennek nem adok hangot.
~ Jérome! ~ Találkoztunk már párszor különböző rendezvényeken és mivel jó a névmemóriám, meg hát amikor először láttam akkor érdekelt nagyon is, hogy hívják és kicsoda. Tetszett, mert szerintem igazán férfias, a mosolya, az meg valami ellenállhatatlan. Van benne valami, ami megfogja és magával ragadja a nőket, azt hiszem ezt nevezik charme-nak.
- Bort szeretnék. - Szólalok meg egy zavart mosollyal. Na puff, ki gondolta volna, hogy bemegyek egy borházba és bort szeretnék vásárolni, ekkora kis hülye is csak én lehetek, hogy ezt a választ adom, de hát még mindig jobb, mint ha azt mondanám csak nézelődöm, vagy ilyesmi. Majd, ha visszakérdez kifejetem.
- De igen, ő az édesapám. - Szólalok meg egy újabb zavart mosollyal az arcomon. Felismert, ez már jó jel. Tudom, hogy apa is szokott tőle bort vásárolni a rendezvényekre, szóval most már biztos vagyok benne, hogy jó helyen járok, mert ő tényleg tudja mi az a jó bor.
- Héloise Flamand. - Mutatkozom be egy bájos mosoly kíséretében, s közben nyújtom felé a kezem. Újabb kérdés és igazából most esik csak le, hogy magáz. Nem szeretem, ha magáznak. Oké, hogy ez a tisztelet jele, de nem vagyok én olyan öreg, hogy magázzanak.
- Nem, egész biztosan nem bízná rám! - A végét elkuncogom a mondatnak, de minden viccnek a fele igaz! Biztosan nem bízna rám ilyesmit, mert ehhez szerinte nem értek, és igazából szerintem se, de Jérome biztos tud majd segíteni nekem.
- Szeretném, ha tegezne. - Mondom még mielőtt válaszolnék az utolsó feltett kérdésre. Bízom benne, hogy ő is felajánlja majd, de az sem baj, ha nem, csak ő tegezzen legalább.
- Én fogok partit rendezni, körülbelül egy hónap múlva. Valószínűleg már nem lesz nagyon meleg, így arra gondoltam vennék pár üveg bort. - Nem igazán tudom így elsőre miket kell elmondani, így megvárom amíg felteszi a kérdéseit.


 ~Ma~

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Vas. Okt. 15, 2017 1:41 pm

Héloise && Jérome
What can I do for you?
A kérdésemre kapott válaszban semmi meglepőt nem találok és ez rendben van. Ha a szakmához nem fűződő felelettel örvendeztetett volna meg a hölgy az adott volna tulajdonképpen szemöldökfelvonásra okot. Már épp kérdezném az egyértelműségtől megszelídült mosoly mögül, hogy esetleg van-e valami konkrét kívánalma vagy milyen alkalomra szeretne bort választani, amikor bevillan, hogy nem először találkozunk. Először ilyen módon szemtől szembe, de már többször láttuk egymást. A kérésének teljesítéséhez szükséges kérdéseket így odébb tolom rövid időre és megkönnyebbülten hallgatom a megerősítését egy bólintás kíséretében, hogy nem lőttem mellé a beazonosításával. Kellemetlen lett volna, ha igen, ezen nincs mit magyarázni.
A kapott kézre udvarias határozottsággal fogok rá ahogy átnyújtja Héloise és hasonló erősséggel szorítom meg röviden, hogy teljes legyen a bemutatkozó kör, majd a tárgyra térhessünk, amiért betért.
- Erre az esetre, ha mégis előfordulna: ajánlhatok szakembert. – A szerény megjegyzéssel oldani is kívánom a hangulatot, amit szerencsére nem érzékeltem, hogy eddig tartósan megkörnyékezett volna a feszültség a másik oldalról, más részről előzékenyen ajánlom fel a segítségemet. Másodjára mióta betért. Ez a dolgom, dolgunk, hogy az igényekhez igazodva a lehető legjobban palackot, évjáratot válasszuk ki azok számára is, akik esetleg kevésbé értenek hozzá. Nem sokban tekintek másként magamra, mint egy autószerelőre. Annyi különbséggel, ha én magam próbálnám megjavítani az autómat az komolyabb következményekkel járna a hozzá nem értésemből kifolyólag, mint egy egyszerűbb borválasztás az egyén általános ízlésére alapozva…
A tegeződésre automatikusan bólintok, mielőtt szóban is beleegyeznék.
- Rendben, tegeződjünk. – Gondot a legkevésbé sem jelent számomra és az illem is úgy diktálja a másik nem tagjának felajánlása után ildomos ez a beszédforma. Magamtól nem szokásom felvetni, legfeljebb az egyértelmű visszajelzések után váltok át magam is. A rövid összegzést kis hümmentéssel veszem tudomásul. Az édesapja szokásairól egész jó képet fel tudok építeni, mint megrendelőről, de apja és lánya nem összevethető a rokoni kapcsolatukra hivatkozva.
- Értem. A rendezvényen kifejezetten borokkal szeretnéd kínálni a vendégeket vagy más alkohol is jelen lesz, inkább szórakozni fogtok? Utóbbi esetében mindenképpen a könnyebb ízvilágúak közül javasolnék, amiknek nincs tartósabb utóíze a szájban, azért kérdezem. – Ez csak az első kérdés, afféle iránymutató. Feltételezem a koránál fogva, hogy valószínűleg buli-buliról lesz szó, de ezt nem mondom ki nyíltan, számolva azzal az esettel esetleg komolyabb hangvételű partira gondolt az említésénél. Mindenki tudja milyen kellemetlenségeket tud szülni olykor egy-egy félreismerés vagy az előre történő elkönyvelés.
- Illetve még azt lenne fontos elmondani az elején, hogy meleg ételes vacsora is lesz vagy a szokásos mindenféle rágni való lesz? Ez megint változtat azon pontosan mit is keressünk neked. – Tudom, voltak már vendégeim, akik furcsán néztek a kérdések hallatán, ezért is teszem hozzá a rövid magyarázatot, ami röviden összefoglalva: mert számít. Nekem, pedig az a feladatom, hogy a tudásomnak megfelelő szolgáltatást biztosítsak, annak tudatában főleg, hogy David az egyik állandó vevőim közé tartozik és a lányáról van szó.
A kezemmel egyébiránt befelé mutatok, nyitott tenyérrel, ami a szívélyes fogadtatás egyik jele. Menjünk beljebb kicsit, ne ennyire a bejárathoz közel vitassuk meg a részleteket. A pultnál lévő asztal és székei erre alkalmasabb helyként szolgálnak.

■ ■  nyau  ■ ■credit

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Vas. Okt. 15, 2017 6:35 pm

Jérome & Loise

Elég hülyén érzem magam az érkezésemkor, vagyis inkább utána. Megismerem a férfit, amint lemászik a létráról és hát, a csajokkal igencsak kibeszéltük az egyik partin, hogy mit tudnánk vele kezdeni. Az én fantáziám még annyira nem szárnyal ezen a téren, ugyanis semmi tapasztalatom nincs, de a többiek már fűtöttebbek voltak szexuális téren, ezért is jövök kicsit zavarba amikor odalépked hozzám. Amikor megkérdezi mit szeretnék, én csak azt válaszolom, hogy bort. Biztos hülyének néz, elvégre mi másért jönnék be egy ilyen helyre, ha nem ezt a finom nedűt szeretném.
- Köszönöm. - Szólalok meg egy bájos mosollyal, amikor felajánlja a segítségét. Mondjuk gondolom ez itt természetes, elvégre ő az eladó, vagy mi a szösz, de azért nem árt, ha valaki udvarias és figyel a másikra, ahogyan ő is. Annak is örülök, hogy felismert, elvégre egészen biztos rengeteg emberrel találkozik nap, mint nap és hát én csak egy lány vagyok, akit néhány összejövetelen láthatott, még be sem mutattak neki.
- Köszönöm. - Ismét egy bájos mosoly és némi megkönnyebbülés. Ezzel nyugtázom, hogy fogadja a tegeződési szándékom. Nem szeretem, ha magáznak, az olyan távolságtartó, én meg általában közvetlen vagyok.
- Nem, nem csak borok lesznek. Koktélok, sör, pezsgő, szóval minden igényt szeretnék kielégíteni. Házibuli lesz a javából, sok fiatallal és mai zenékkel. - Igazából a velem egykorúak többnyire ezeket az italokat szeretik. A koktélok remekül be tudják indítani a hangulatot, persze, ha nem vigyáznak akkor igen hamar leépülnek, de szerencsére azért többnyire ismerik a korlátaikat. Én a finom borokért rajongok, főleg az édesebbekért, egy finom muskotálytól nincs is jobb! Mondjuk hangulatomtól függ mit fogyasztok, de egy hűvösebb estén mindenképpen borozom, olyankor semmi kedvem a jeges finomságokhoz.
- Svédasztalos vacsora lesz, szóval inkább csipegetni valók, falatkák, sós rágcsák, meg egy kis édes sütemény. - Még nem igazán készítettem el a menüt, de inkább csak ilyen gyorsan elfogyasztható falatokra gondoltam. Fasírtkatona, rántott gomba, rántott sajt, csirkemell falatkák, különböző saláták. Még nem beszéltem meg ezeket sem, de már szóltam apának, hogy beszélje le a szokásos csapattal. Jól csinálják amit kell és jó árban dolgoznak, ráadásul a pincérjeik is profik és nekem erre van szükségem, egy összeszokott, udvarias, vendégbarát csapatra.
A beljebb invitálásra csak biccentek, majd a pult felé lépkedem és helyet foglalok az egyik széken, de előtte leveszem a kabátomat. Már kellően felmelegedtem és mivel jó idő van bent, így elleszek anélkül is.

 ~Ma~

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Szomb. Okt. 21, 2017 6:53 pm

Héloise && Jérome
What can I do for you?
Mindkét alkalommal magától értetődően tettem felajánlást és adtam a beleegyezésemet a felvetésére, ilyetén az én értelmezésemben nincs mit köszönnie. Illedelmes biccentéssel pótolom a szóbeli szabványválaszt, mint például a „Szóra sem érdemes.” vagy „Nagyon szívesen.”, így a gesztushoz az általa jobban preferáltat társíthatja és amíg ilyen téren szabadságot biztosítok a részére, addig sorra veszem neki milyen kereteket kellene megszabnia az elképzeléséhez legjobban passzoló palack kiválasztásához. A felsorolásnak köszönhetően két lépéssel közelebb kerülök az ajánlatokhoz. Első sorban a minőségi borkedvelőket várjuk széles választékkal, akik élvezeti cikként kezelik a nagy gonddal elkészített és nem mellesleg tárolt alkoholt, de a nagyobb rendezvények igényeinek kielégítése mellett egy szerényebb, fiatalosabb összejövetelé sem jelent gondot.
- Tehát a beszélgetéseket kísérnétek vele, főleg az elején a bulinak, nem igaz? – Van egy bizonyos szintű cinkosság az érdeklődő kérdésemben, amivel finom célzást teszek rá, hogy nem ez lesz a fő fogyasztási cikk az eseményen. Nem előítéletességből gondolom ezt, hanem az ő szavainak nyomán és az eddigi tapasztalataim alapján. Ismerem az apját és volt már példa rá, hogy a saját otthonában tartott, szélesebb körű találkozóhoz kellett biztosítanom a társalgást oldottabbá avanzsáló bort. Az én mértékemmel is rendkívül tekintélyesnek és fényűzőnek tudom leírni a kúriát, amire való tekintettel a sok fiatalt sem egy szellős ötven főnek tudnám megtippelni. David természetesen eldicsekedett néhányszor a lánya énekesnői karrierjéről, ami már önmagában egy nagyobb közönséget jelent, baráti szinten is.
- Az elhangzottak alapján a könnyebb, gyümölcsösebb borokat tudom ajánlani főként. Arról van konkrét elképzelés, hogy fehéret, rosét vagy vöröset szeretnél? – Ezt már a pult felé haladva teszem fel kérdésként a részére és amikor odaérünk, meglátom a kabátlevételi szándékát visszalépek egy felet, hogy segédkezzek annak levételében amennyiben elfogadja. Ha nem, akkor tisztelettudóan lépek el, hogy a másik oldalra sétáljak át. Egyelőre nem foglalok helyet, hanem kifejezetten a hátam mögötti polcszerkezethez megyek, hogy a bal szélről levegyek egy üveget. Finoman megdöntve tartom, Pascal Jolivet címkéjével Héloise felé.
- Ez egy cuveé, ami annyit tesz többfajta szőlőből készült borról van szó. Róla azt érdemes tudni, hogy a fehér háziasítás jegyében alkották meg, kellemes édes íze van, furmint és muskotály hordóban erjesztve. Nem egy röviden fogyasztható borról van szó, hosszabb és összetett íz világú. Árnyalatnyit mézes, rozmaringos, az illatában pedig az a csavar, hogy mentára, ananászra, természetesen az alapelemeként szolgáló muskotályra illetve kovakőre emlékeztető. A vibráló savasságának köszönhetően szépen elnyújtja a kortyot, kifejezetten minőségi szórakozásnak nevezném. – Lerakom elé és ismét ellépek, ezúttal nem olyan messzire, mint előzőleg tettem. Egy testesebb üveggel térek vissza, előre sejthető ez már egy vörös lesz. - Ő egy burgundi bor, Domaine des Croix. Mindenképp érdemes hagyni levegőzni, mielőtt elfogyasztásra kerül, mert így megjelennek benne a parfümös, finom virágos illatjegyek. Megéri. – Szúrom közbe személyes megjegyzésként. - Tiszta erjesztés, nagyon szépen kiérződik a szamóca és a szeder íze, a háttérben lévő fűszerességgel, élénk savassággal. Fiatal tanninról van szó, amiben van hosszú érlelési potenciál, így félre is tehető, ha nem bontjátok fel. A fűszeresebb falatokhoz jó szívvel ajánlom. – Nem eresztettem olyan szinten bő lére az utóbbi bemutatását, sejtve már a Pascal Jolivetnél is több olyan információ hangzott el tőlem, mint amire jobb esetben szüksége lenne vagy érdekelné. Igyekszem a lényeget kiemelni és a sok részletek elárulása után figyelek, volt-e olyan, ami jobban megfogta, amivel esetleg tovább haladhatunk vagy felmerültek-e benne további kérdések, újabbat szeretne, hogy több közül választhasson. Most csak a kettő elsőként eszembe jutó, de egymástól eltérő erjesztést vettem elő.

■ ■  nyau  ■ ■credit« That’s the thing about him: he makes you care... »
Attitude ▬ is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.
   

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Pént. Okt. 27, 2017 5:44 pm

Jérome & Loise

Kicsit izgultam amikor bejöttem, sőt elég hülyén éreztem magam, elvégre még sohasem voltam borházban azért, hogy bulira kérjek italajánlatot. Rengeteg partin voltam már, de mindig más intézte ezeket a dolgokat. Az általam tartott két kisebb rendezvényen nem is volt szükség ilyesmi, de itt az ideje elkezdeni. Nem sok mindent tudok a borokról, az én ízlésem szerint két fajtája van, ami finom és ami nem. Persze ezt egész biztos, hogy nem fogom elmondani Jéromenak, így is elég cikis néha a helyzet, pislogok is nagyokat.
- Igen, ilyen hangulatoldó hatása van szerintem. - Gondolom ezt nem kell bővebben kifejtenem, elég 1-2 pohárkával és máris pereg a többség nyelve, arról nem is beszélve, hogy a táncban is bátrabbak lesznek tőle, plusz némi melegítő hatása is van tapasztalataim alapján
- Személy szerint a muskotály nagy kedvencem, szóval azt mindenképpen, meg nyilván legyen valami vörös is. - És akkor ihatják a boros-kólát. Mondjuk szerintem vétek elrontani kólával a bort, de rengeteg fiatal szereti ezt a keverék ízt, de a velem egykorúak általában így fogyasztják el a legtöbb nedűt, vagy forralt bor formájában. Azt én is szeretem, de arra a célra tökéletesen megfelel valami kevésbé minőségi, így azt tuti nem itt fogom beszerezni. Közben leveszem a kabátom és hagyom, hogy segítsen, aztán Jérome kiselőadást tart a cuveéről már a felénél elvesztem a fonalat, de próbálok úgy tenni mintha érteném.
~ Hogy lehet ennyi íze valaminek?~ Még sohasem beszélgettem a férfival, de abban biztos vagyok már most, hogy egy borőrülttel állok, vagyis ülök szemben. Nem untat, inkább csak nem értem amit mond, de azért néha bólintok egyet, vagy küldök egy halványabb mosolyt.
~Parfümös illatjegy? Az meg mi a szösz? ~ Na, most már végképp nem értem, sebaj, azért nem szeretném, ha teljesen hülyének nézne, így iszom minden szavát és néha biccentek, mintha érteném. Ha már ivásról van szó, inkább kóstolnám a borokat és közben mesélhetne is, na azt hiszem fel is vetem, feltéve, ha hagy némi szünetet. Miután befejezte a mondandóját a borról, ami vörös, illatos- ennyit jegyeztem meg - újra megszólalok.
- Töltenél egy kis kóstolót? Természetesen kifizetem. - Kérdezem meg kissé félve, bizonytalan mosollyal az arcomon. Többre fogunk haladni, ha belekortyolhatok a finomságokba. Legalábbis szerintem. Nyilván nem tervezek több pohárral elfogyasztani, csak egy-két kortyot, feltéve ha egyáltalán lehet ilyet, mert mint már említettem még nem voltam ilyen helyzetben.

 ~Ma~

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Kedd Okt. 31, 2017 2:59 am

Héloise && Jérome
What can I do for you?
Csendesen bólintok a véleményére, mert lényegében ez minden alkoholról elmondható és különösen egy-egy parti alkalmával, aminek előszervezési feladatait képezi a borválaszték felmérése. Ezen a ponton észre vehetném, hogy a nagyobb vonalakban történő mesélés lenne a legcélszerűbb az ajánlásokhoz szükséges információk megkapásán túllépve, de nem tehetek róla… a szakmámat okkal választottam és óhatatlan lelkesedés tartozik hozzá. Nem takargatom vagy szégyellem, hogy ekkora szenvedéllyel végzem a munkám, ami egyfajta életformává is nőtte ki magát a sok év alatt. Szülői hagyaték.
- Rendben, mindkettőre vannak ajánlásaim. Kezdem az eseményhez véleményem szerint legjobban passzolókkal. – Az iránymutatással, hellyel kínálás következik és még az utóbbi elfoglalása előtt segítőkészen nyúlok a kabátja levételét egyszerűbbé tenni a részére. A polcon sorakozó palackok elhelyezését tenyeremként ismerem, amint a levett ruhadarab a fogason végzi pontosan tudom hova kell menjek, melyik részen keressem az eszembe jutó kettőt, így első ízben. A nagy csendesség, apró bólogatások már egyértelműbb módon térítenek észhez, a szószámból lefaragok egy késhegynyit és emlékeztetem magam gondolatban a lényegre való szorítkozás elvégre. Az udvariasságból meg nem említett tájékozatlanság, a kényelmetlenség, ami az előzőből fakad egy szakavatatlan számára hirtelen szakirodalmi anyag szajkózásakor éppen elég hallgatást eredményezett már a történelemben. Ezt pedig nem szeretném Héloise osztályrészéül adni.
A kérdésére azonban nem bólinthatok azonnal és teljes határozottsággal, mert…
- Mindkettőből nincs kóstolási célzattal nyitva lévő üvegünk, a vörösből hozhatok csak az ízpróbához, máskülönben magának az üveg árát kellene megfizetni. A cuveé helyett tudok ajánlani egy másikat, szintén muskotály alapút, amivel meg tudlak kínálni és ha ez nagyobb segítséget jelent a választásban a leírás ismertetését elhagyom, az ízlelésedre hagyom a döntést. – Mindkét bemutatott darabot visszaveszem a kezembe, hogy a helyére kerüljenek, mielőtt a hátulsó helyiségben lévő hűtőfalból kivennék négy palackot, köztük a már prezentált Domaine des Croix és az arányok jegyében két fehéret, egy vöröset emeltem le. Ez volt az első köröm, a második a poharak ide hozatalát jelenti. A vöröshöz, a fehérhez két pár különböző formájúval érkezem a pultnál várakozóhoz és mivel a testesebbeket illik levegőztetni, az ő kinyitásukkal kezdem, míg a kóstolást a világos, aranyszínben játszódóakkal.
- Ő itt… – Töltök ki egy keveset, legfeljebb két kisebb kortynyi mennyiséget. - Egy gyöngyöző bor. Nem muskotály ugyan, hanem chardonnay és olaszrizling képezi az alapját. Nagyon könnyű, enyhén citrusos és virágos beütése van. – Elé csúsztatom a pult lapján, a kóstolást követően mindenképp várok a véleményezésével, mielőtt a következővel is hasonlóan tennék. - Ő édes muskotály, alacsony savérzetű, mégis vibrálóan zamatos. Nem úgy különleges, hogy egyéb aromajegyekkel rendelkezik, hanem mélyebb az ízvilága, tisztább. (…) A Domaine des Croix következik. Szamócás, szedres érzetet hagy első sorban a nyelven. Végül, pedig egy inkább erdei bogyós gyümölcsöket, málnát, ribizlit felsorakoztató vöröst hoztam. Kifejezetten közkedvelt a laza rendezvényeken. – …és átadom a stafétabotot: az ő bírálati körébe léptünk.

■ ■  nyau  ■ ■credit« That’s the thing about him: he makes you care... »
Attitude ▬ is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.
   

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Csüt. Nov. 02, 2017 5:09 pm

Jérome & Loise

A kezdeti feszélyezettség elmúlt a kedves fogadtatás hatására, ám amikor mindenféléket kezd mondani a különböző borokról akkor ismét kissé kényelmetlenül kezdem érezni magam. Nem szeretem a tudatlanságot, már pedig én egyáltalán nem vagyok felkészült a borok terén és ezért is zavar annyira amikor nem igazán értem mit mond. Hallani hallom, érteni értem a fülemben csengő szavakat, mégsem tudom értelmezni az egészet. Minden bizonnyal tanulni kellett volna hozzá, hogy mindent megértsek amit mond, vagy legalábbis többet foglalkozni a borokkal. Apának ez már zsigerből megy, az évek meg a rutin, de én még csak most kezdem kibontani a szárnyaimat buliszervezés terén és hát, ha már egy ilyen alapdologból, mint a borok csődöt mondok akkor mi lesz a többivel?! Szerencsére a menedzserem sokat segít, na meg fater megszervezte nekem az ő szokásos brigádját, ők meg már tudják többnyire mi az ami kell.
- Ne haragudj, de egyáltalán nem vagyok jártas a borokban. - Szólalok meg a tőlem legkedvesebb mosollyal az arcomon, amikor ő már épp indulóban van a kóstolható nedűkért. Sajnálom, hogy nem értek ehhez, de hát nincs mit tenni, csak szabadkozni tudok és remélem nem bántottam meg. Nemsokára vissza is tér és elkezd nekem töltögetni. Most jöhet az, amihez a legjobban értek a borokkal kapcsolatban, ez pedig nem más, mint a kóstolás. Az első pohárka után nyúlok, kicsit megmozgatom a poharat körkörösen, ahogy kell, majd megnézem a színét, aztán az orromhoz emelem és beleszippantok párat finoman. Utána jöhet a szájhoz emelés és egy korty, körülbelül 20 másodpercig a számban tartom, aztán levezetem a nyelőcsövemen.
- Hmm. - Cuppogok még párat, ahogyan apától ellestem. Ez egész finom, lássuk a következőt. Leteszem a poharam és a következőért nyúlok. Ugyanazt a rituálét követem amit az előbb, azonban már a szimatolásnál érzem, hogy ez lesz az igazi. Nagyon tetszik az illata, nem is habozok sokáig, már kóstolom és közben természetesen figyelve a bemutatásra.
- Hmm. - Kicsit hosszabban hümmögök, mint az előbb és szám széles mosolyra húzódik.
- Ez kell nekem! - Mondom mosolyogva miután lenyeltem a számból. Biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem fog tetszeni. Jöhet a vörös bor. Ez is tetszik, szóval akkor megvannak a nyertesek.
- Az édes muskotályból és Domaine des Croixból szeretnék. Körülbelül százan leszünk és nyilván nem mindenki boros. Rád bízom a mennyiséget, inkább maradjon, mint kevés legyen. - Na, a végére egész jól belejöttem ebbe a boros témába, viszont lenne még egy nagy gondom. Szeretném apát meglepni egy üveg minőségivel.
- Szeretnék még egy üveg bort, valami különlegeset - kezdek bele mosolyogva- apának.- Fejezem be a mondatot. Az ár nem számít, lehetőleg legyen minőségi, esetleg ritkaság.

 ~Ma~

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Kedd Nov. 07, 2017 1:05 am

Héloise && Jérome
What can I do for you?
A kérést egészében nem tudom teljesíteni, csak feltételhez kötötten, melyet ismertetek Héloise számára a száznyolcvanas fordulat bevételét megelőzően és pont az első lépéshez vett lendület kihasználásán vagyok, mikor a bocsánatkérő hangsúlyával finoman vállon ragad. Visszakanyarodok felé a meglepettség szélének enyhe csapásával az arcomon, ami sokkal inkább kérdőiséget kölcsönöz az arckifejezésemnek a tettére vonatkozóan.
Szükségtelenséget sugalló fejingatásba kezdek, hasonlatosan az övéhez, egy kedves, biztató mosoly mellékletében.
- Nem haragszom és ne érezd emiatt szabadkoznod kell. A zenéhez például én se értek, csak hallgatom. – A büszke édesapa említette az élet milyen területén tevékenykedik a lánya és a valóságot tökéletesen lefedő vallomással remélni merem jó megoldását választottam a feszültségének oldására a két példa közti párhuzam okán. A kezemben lévő két üveget eztán rakom a helyére és lerovom a két körömet a rövid kóstolás előkészületeihez, elsőként a már eddig elhangzottak alapján számára szimpatikusnak vélt borok előre hozatalával, majd a hozzájuk illő poharakéval. Néhány szóval kísérem a kitöltés folyamatát, röviden összegzem mire kell számítson az ízek tekintetében és érdeklődőn figyelem a reakcióit, a próbába fektetett idő-odafigyelés kettősét. Az első alkalommal kettő kortyra elegendőt töltöttem ki a részére, a továbbiakban már a szabályoknak megfelelő három ringatózik a kristály fenekén.
Magamban meg kell állapítsam, hogy a megfelelő kóstolási fázisokkal szemmel láthatóan tisztában van a hölgy, melyet az édesapja hatásának tekintek első sorban. A következtetéshez használt logikáról mondhatnánk azt is, hogy saját példából kiindulva alakítottam ki. Idejét nem tudom pontosan, de az emléke élénken él bennem mikor apám technikáját igyekeztem tükörhűen ellesni… Az arcán kivirágzó elégedettséget egy szerényebb változattal a sajátomon viszonzom az utolsó palack dugójának visszahelyezésekor.
- Rendben, a partiról eddig elmondottak alapján húsz-húsz palackot javaslok, tekintettel léve a többi kísérőre is, ami jelen lesz. – A pultba mélyesztett fiókhoz nyúlok, hogy papírt és tollat kerítsek. Az elővétel mozdulatából tekintek fel a különlegesebb fajta szóba hozásakor és kedélyesen hümmentem a kihívás elfogadását.
- Alapvetően a helyi hagyományőrző borokat részesítem előnyben, de ebben az esetben egy spanyol ikont ajánlanék. Vega Sicilia. Röviden összegezve: egy savasabb, nagyon ízes borról van szó, ami a 2011-es évjáratból származik. Érdemes tudni róla, hogy a vidékre jellemző időjárásnak köszönhetően nagyon jó volt a termés abban az évben és tényleg kiváló borok készültek akkoriban. Egyébiránt intenzív az illata, sokkal jobban, mint az imént kóstoltaké. Töményebb, hogy úgy fogalmazzak… – Közben elindulok a szóban forgó magnum ajánlásáért, amiért egy kicsit ki kell mozdulnom a helyemről és a bal oldali polcsorhoz kell lépnem a dombornyomott hatású üvegért. - Ő az. – Tartom elé címkével. - Sokféle íz van benne és ha már valóban meglepni szeretnéd, előbb kóstoltasd meg édesapáddal, tippelje meg az ízjegyeit, utána add át az üveget. Értékelni fogja. – Szakértőként ez a játék… elég vicces tud lenni néha, amikor plusz csavarokat rejt az érlelés. - Mikor lesz egyébként a buli és mikorra szeretnéd, majd a megrendelés leszállítását? – Vetem közbe, ha esetleg a szépen kidolgozott palackot és címkéjét is szemügyre venné, míg felkészülök a jegyzetírásra.

■ ■  nyau  ■ ■credit« That’s the thing about him: he makes you care... »
Attitude ▬ is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.
   

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Kedd Nov. 07, 2017 7:06 pm

Jérome & Loise

Szeretem a spontán dolgokat, de valahogy mindig rosszul érint, ha valami olyannal kell foglalkoznom amihez nem értek. Ilyenkor jövök rá, hogy mennyit kellene még tanulnom. Ki gondolná, hogy a boroknak ennyi fajtája van? Én eddig kb. annyit tudtam, hogy van vörös, fehér, édes, félédes, száraz, olcsó, drága és itt kifújt. Nem is érzem magam a legkellemesebben, bár Jérome mindent megtesz, hogy ne érezzem totál hülyén magam. Kedves, segítőkész, semmiképpen nem bántam meg, hogy bejöttem.
- Köszönöm! - Jól esik amikor próbál kicsit vigasztalni és rá is tapintott arra, mihez a legjobban értek és ami nélkül az életem csak egy nagy üresség lenne. Ez az a  pont, amikor tényleg teljesen el tudom engedni magam. Igaza van, nem kell mindenhez értenem, bármennyire is szeretnék. Minden érdekel, de azért van amit nem lehet megtanulni pár óra alatt. Nyilván ezért is egy szakma a borász. Neki ez az élete, nekem pedig a zene és ez így van rendjén.
- Rendben, akkor majd annyit szeretnék. - Bólogatok hevesen az ajánlatára. Igazából bármennyit mondott volna rábólintok, mivel ő tudja én meg nem. Na jó, azt azért sejtettem, hogy 1-2 üvegtől több kell, meg hogy biztosan nem kell annyi amennyien leszünk, de a 40 üveg az reális szerintem ennyi főre. Azt sem bánom, ha marad, elvégre nem fog megromlani. Az apának szánt bor ismertetőjénél csak apróbbakat bólintok, természetesen széles mosoly kíséretében. Az elmondottak alapján örülni fog neki.
Amikor egy játékot is hozzáfűz lelkesen figyelem őt, én még sohasem gondoltam ilyesmire, de egészen biztos tetszeni fog, ha így adom oda, ahelyett hogy csak átadnám. Fel is hívom őt, ha hazaértem, hogy melyik estéje szabad.
- Október 31., szóval másfél hónap. Beszállítás azon a héten, ha úgy jó neked. Fizetni most kell vagy átvételkor? - Szőke tincseimet hátradobom és úgy figyelem tovább. Nem tudom, hogy megy ez. Lehet csak előleget kér, lehet a teljes összeget, majd kiderül nemsokára, A bankkártyám nálam van, nyilván nem okoz neki gondot az online fizetési mód, de ha igen akkor kiugrom a legközelebbi automatához.
 ~Ma~

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Szomb. Nov. 18, 2017 10:14 pm

Héloise && Jérome
What can I do for you?
- Kérlek. – Kismértékű biccentéssel ütöm el a köszönet élét, udvariasan, mert egyáltalán nincs rá szükség. Csak a legkézenfekvőbb példával éltem, ami az eszembe jutott a szemmel láthatóan kényelmetlenséget okozó beismerésére és ez volt a legkevesebb… sajnos való s igaz, el tudom ragadtatni magam mesélés közben úgy, hogy nem feltétlenül veszem észre időben ez milyen hatással van a másikra. A tőlem telhetően próbáltam és próbálom helyre hozni a soron következő kóstolásokhoz csak röviden fűzött ismertetővel.
- Értettem. – Energikusan, kurtán vágom a szavaira, majd a beleegyezését rögtön jegyzetté formálom a papír és az előkerített toll segítségével. Húsz-húsz palack a Jolivet-ből és a des Croic-ból. Amíg az édesapjának szánt borához teszek javaslatot a nevét is odavésem a papír csücskébe, utána megyek a szóban forgót leemelni a jelenlegi helyéről, hogy szemléltetés címszavával idehozzam számára és ismételten igyekszek a fontos információkra szorítkozni az ismertetésnél. Az arcára rajzolódó jelek alapján azt tippelném sikerült meggyőznöm az adott darabról, de nem bocsátkoznék feltételezésekbe, csak a fekete-fehér tényekre építkezhetek. Ilyetén kérdezek rá a megrendezésre kerülő buli részleteire is.
- Persze, bármikor megoldható a szállítás. Akár aznap, közvetlenül a kezdés előtt pár órával is alkalmas. – Az árut az aznap beosztott dolgozó fogja a helyszínre vinni, ami beletartozik a munkaköri leírásába… az én ráérésem nem befolyásolja a műveletet. - Az átvételnél. Ha szállítás közben valamilyen úton-módon megsérülne az egyik üveg, nyilván aszerint változik az ár és csak a ténylegesen átadásra kerülő, megfelelő mennyiségért kell fizetned. – A kóstoló poharakat beljebb húzom a pultról, visszahelyezem a megüresedett tálcára a dátumra vonatkozó jegyzet felvésését követően, ami a pontos órával is kiegészülhet Héloise döntésének függvényében.
- Egyébiránt a spanyol érlelésűn felül mutassak másikat vagy ezzel lepnéd meg David-et? – Érdeklődök szolidan, mert ezt nem mondta ki hangosan, adta a tudtomra, mégha magában már esetleg megszületett a Vega Sicilia elviteli szándéka. Ezt külön, intézhetjük most is egy elegáns szállító táskával kiegészítve.

■ ■  nyau  ■ ■credit« That’s the thing about him: he makes you care... »
Attitude ▬ is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.
   

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Héloise Flamand tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Kedd Nov. 28, 2017 6:32 pm

Jérome & Loise

Örülök, hogy nem néz teljesen hülyének, azért mert egyáltalán nem értek az ő általa forgalmazott nedűhöz. Biztos vagyok benne, hogy van aki ezért kinevetett volna, vagy akár bunkó beszólásokat szórt volna rám. Szerencsére ő egy igen kedves, intelligens, készséges eladó, aki próbál megküzdeni az általam felállított akadályokkal. Ugyanakkor kézenfekvő példával rukkol elő és így már nem is érzem kellemetlenül magam egy cseppet sem. Hálás vagyok a viselkedéséért és egészen biztos vagyok benne, hogy legközelebb már bátran keresem fel az igényeimmel. Le is jegyzeteli nyomban amit megbeszélünk, így hát egész biztosan meglesz minden.
- Aznap tökéletes lenne, elvégre akkor már meglesz a helyük. - Nyilván nem szívesen engedek be akárkit a házamba és most ezt nem rá értem, hanem majd az ott lévő szolgáltatókra. Ha az ő szállítója előbb hozná az italokat, akkor be kellene rakatnom a házba, aztán utána meg a buli napján ki kellene hordatnom onnan. Dupla macera is.
- Ez nekem eszembe sem jutott, milyen figyelmes vagy. - Vagy inkább tapasztalt? Minden esetre igazán megérdemel egy bájos mosolyt tőlem. Nekem ilyesmi eszembe sem jutna, hogy esetleg megsérülhet szállítás közben, már pedig az üvegből készült dolgok, mint tudjuk igencsak törékenyek.
- Ez tökéletes lesz! - Úgysem változtatnék rajta, jó lesz ez apának. Kíváncsi vagyok hogyan fog reagálni a kis játékomra, már alig várom, hogy kipróbáljam rajta.
- Azért szeretnék egy dísztasakot, mivel a táskámba nem fér be, illetve fizetném akkor ezt. - Mutatok a palack borra és közben elkezdem előkotorni a pénztárcámat. Persze eltart egy ideig mire megtalálom, tipikus női táska, minden van benne amire szükségem lehet.
 ~Ma~A zene az igazi világnyelv.
avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
69
● ● karakter arca :
Taylor Swift


✥ Szeretettel Jérome Chevotet tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Csüt. Dec. 14, 2017 12:57 am

Héloise && Jérome
What can I do for you?
- Rendben, ha pontos időt most nem tudsz mondani mikorra lenne a legideálisabb a szállítás – akár a többi beszállító vagy a helyszín előkészítése miatti egyeztetésekből kifolyólag –, – Felegyenesedek a könyöklő pozícióból, hogy újból a fiókhoz nyúljak és elővegyek egy idekészített, átadásra nyújtandó névjegykártyát. - …akkor amennyiben a rendezvény előtt nagyjából egy héttel ideszólsz telefonon, biztosan meg tudjuk oldani a kért időpontra legyen ott az áru. – Fontosnak tartom tájékoztatni róla, de azzal nem untatom, hogy kifejtem a háttérben húzódó okát. Nincsen kétségem afelől, hogy az ő világában ne lenne ismeretlen a sűrű menetrend és a különféle időpontok összeegyeztetése. A főbb adatokat lejegyzeteltem és a válaszának megfelelően fognak kiegészülni a sorok, ha újabb információk kerülnek napvilágra, egyéb esetben áttérek a fizetés részleteire.
- Gyakorlott. – Finoman hárítom a dicséretet a valóságot objektívabban lefedő ténnyel és a mellékelt, az övét visszatükröző mosoly megtámogatja a hangsúlyomat: ez sokkal inkább az évek által felgyülemlett tapasztalatokból fakad. Nevezhetnénk szakmai ártalomnak, melynek egy részével nem olyan rég megismerkedett a palackok ismertetésénél.
A poharakat összeszedem gyorsan és a tálcát is odébb tolom, hogy ne legyen útban az utolsó részletek megvitatásánál, ami az édesapjának szánt borra vonatkozik. A dombornyomott üveget nem tettem messzire, így a rábólintásának pillanatában visszahúzom magam elé és automatikusan bólintok, nyúlok a pult alatt tartott vékony csomagolópapír után.
- Máris adom. Van bordó, sötétkék és méregzöld színben, melyiket szeretnéd? – A papírral való zörgés ellenére, míg körbetekerem a palackot a védelmének érdekében igyekszem oda-odapislogni a lányra, a megosztott figyelem nem jelent gondot és mindig fontos ennek az érzékeltetése a vendég részére. - Múltkor édesapád említette nem mellesleg, hogy új számokon dolgozol egy albumhoz… hogy haladsz velük? Illetve javíts ki nyugodtan, ha rosszul emlékszem és elnézést ebben az esetben. – Az a bizonyos múltkor nagyjából egy hónapja volt és lévén nem értek a zeneszerzés, a stúdiózás fortélyaihoz, főleg nem vagyok tisztában ezeknek az idejével, nem tudom biztosra folyamatban vannak-e még a munkálatok vagy már befejezte őket Héloise. Igazság szerint semmit nem tudok az iparról, a társalgást, viszont minden nővel úgy a legegyszerűbb fent tartani, hogy az érdeklődési körük kerül terítékre, amiről szabadon beszélhetnek… jelen esetben a felszínes ismeretség okán a szakmájáról, annak sikereiről. Egyszerű trükk, hogy kellemesen érezzék magukat a magabiztosan kezelt témából kifolyólag és pontosan erre van szükségem a maradék időben, míg gondosan becsomagolom a bort a dísztáskába tétele, a kifizetése előtt.

■ ■  nyau  ■ ■credit« That’s the thing about him: he makes you care... »
Attitude ▬ is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.
   

avatar
Keresk. és szolg.
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
49
● ● Keresem :
dear sissy'
● ● karakter arca :
Chris Wood


✥ Szeretettel Admin tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins •• Szomb. Feb. 17, 2018 1:24 pm

avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
2169
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
I'm faceless


✥ Szeretettel Ajánlott tartalom tollából
Témanyitás ✥ Re: 45234° les vins ••

Tell me your secrets

45234° les vins
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Belváros-