Irvin lakása
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég

NincsA legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek

✥ Yesterday at 11:35 pm ✥

✥ Yesterday at 11:06 pm ✥

✥ Yesterday at 6:48 am ✥

✥ Kedd Aug. 14, 2018 9:08 pm ✥

✥ Kedd Aug. 14, 2018 7:01 pm ✥

✥ Kedd Aug. 14, 2018 6:21 pm ✥

✥ Hétf. Aug. 13, 2018 9:11 pm ✥

✥ Hétf. Aug. 13, 2018 9:05 pm ✥

✥ Hétf. Aug. 13, 2018 8:29 pm ✥

Párizs lakói


Témanyitás ✥ Irvin lakása •• Csüt. Okt. 12, 2017 7:15 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Forrás: google
Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2252
● ● Reag szám :
1468
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Csüt. Okt. 12, 2017 7:47 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

[Előzmény]

Irvin && Apolline
- Nem hiszem, hogy sokat számítana az, hogy én mit hiszek vagy éppen tudok. – rázom meg a fejemet, hiszen közelebb kerültünk a másikhoz, mint bármelyikünk is szerette volna, vagy valaha gondolta volna, amikor először megpillantottuk a másikat. De ahhoz úgyse lenne jogom, hogy megmondjam neki, hogy mit tegyen. Egyáltalán, ha megtehetném, akkor tudnám mit mondanék?  Egyszerre akarom, hogy elsétáljon és boldog legyen, de ugyanakkor önző is akarok lenni, mert szeretném, ha maradna.
Túlzottan is hevesen reagálok, de inkább már nem mondok semmit se. Nem kezdek el szabadkozni, hiszen az még gyanúsabb lenne. Ebből nem tudhatja azt, hogy én vagyok a beteg. Maximum talán sejthet olyat, hogy ismerek olyan személyt, aki a rákkal küzd. Egyáltalán küzdök? Nem, hiszen szembe se néztem a dolgokkal, nem mentem vissza, hogy utána járjak az egésznek. Egyszer tettem be a lábamat a kórházba, de végül mégis képtelen voltam rá.
- Gyerekként órákig is képes voltam elnézegetni az ilyen rajzokat. Néha rossznak tartottam az olyan felhőket, szellőket, míg máskor jónak. – mosolyodom el haloványan, ahogyan feldereng miként is mesélt nekem és a húgomnak is apa. Békés idő volt, de mintha mégse létezett volna igazán sose. Most én vagyok az a szellő, aki távol próbálja lökni őt tőlem, de még se megy. Mintha túlzottan is stabilan állna ott, de vajon, ha tudná az igazat, akkor menekülne, vagy rá akarna venni, hogy járjak el kezelésekre? Ő képes lenne hinni abban, hogy tényleg lehet még esélyem?
Ahogyan én, úgy ő se tudja, hogy mit is kellene tenni, vagy mondani. Egy helyzet, amire talán nincs megoldás, mert az igazság túl kegyetlen lenne, de vajon kinek? Neki vagy nekem? Miért kell mindennek ennyire nehéznek lennie? Miért nem lehet kicsit könnyebb valami, vagy miért kell a boldogság kék madarát egyből megtépázni, alig hogy megjelenik?
- Tudok magamra vigyázni Irvin, ahogyan eddig is tettem. Ne aggódj miattam. – valójában pedig nem hiszek már abban, nem tudok igazán hinni, hogy még valaki megvédhetne engem, hogy létezne még remény is számomra. Inkább tagadásba taszítom magam és fájdalmat okozok neki és magamnak is, de hirtelen még talán ez a fájdalom is eltörpül amellett, amit az igazság hordozna magában.
Aztán pedig a rejtély fátyla fellebben, én pedig a karjai között kötök ki. Ott ahol egyszerre szeretnék lenni és ahol talán nem lenne szabad. Miért pont annak okozzuk a legtöbb fájdalmat, akit a leginkább szeretünk és akit inkább megóvni szeretnénk? Szívek együtt dobbannak, a kezem úgy kapaszkodik belé, mintha csak ez tarthatna vissza a tényleges zuhanástól, amikor megérzem gyengét simogatását az arcomon, akkor lehunyom a szemeimet és rövid időre elveszem az érzésben, hiszen ki tudja, hogy még mennyi ideig érezhetem, vagy éppen mennyiszer lehet részem benne.
- Rendben és köszönöm. – csak ennyit mondok, miközben próbálok talpon maradni. A kistáskát magamhoz ölelem, miközben felpillantok az égre és szinte némán ordítok, hogy miért kell ennek így lennie, hogy miért kell elvenni tőlem mindent, de legalább én és nem a húgom. Ezért hálás voltam. Ő tart, én pedig elveszem. Ő beszél, de még se hallom, mintha a világ újra elmosódna és teljesen máshol járnék.  Fürkészem az égboltot, mintha onnan szeretnék válaszokat kapni.
Sietve pillantok rá, amikor megszólal, majd sietve bólintok. Belékapszkodok, miközben lassú léptekkel indulunk el. Nem sokkal azután, hogy a elérünk az úttestig a taxi meg is áll. Beszállok, majd fejemet az ablaküvegnek döntöm, vagy ha középre kerülök, akkor Irvin vállára hajtom, de nem felelek semmit se. Némaság, ami egyszerre fájó, de mégis mintha csak valami rosszabbnak az előszele lenne.
Mire pedig igazán észhez térek addigra már a kanapéján ülök. Nem kérek semmit se, ha kérdezné. A magassarkút lerúgom a lábamról, és a könnyeim szép lassan végiggördülnek arcomon. Egy aprót sóhajtok, mert mondanom kellene valamit, de nem tudom mit.
- Beteg vagyok… - nem nézek rá, csak a földet fürkészem, mintha csak fájna az igazság, vagy csak tartanék attól, amit az íriszeimben fogok látni, de valószínűleg inkább a kettő. – Rákos vagyok. – bukik i ajkaim között, ahogyan heves zokogásba török ki, arcomat pedig kezembe temetem. Nem kellett volna tudnia, de talán most már érteni fog mindent. Érteni fogja azt, hogy miért akartam ellökni magamtól, mitől akartam megóvni őt. Inkább veszítsen el így, mintsem esetleg végignézze, ahogyan meghallok, ha még se lenne már esélyem.

■ ■  hug ■ ■credit

Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Csüt. Okt. 12, 2017 8:41 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Nem volt ő ennyire maga alatt. Semmire se becsüli az akaratát. Nagyon megtiporták, ez már nekem is fáj. És nem azért, mert nem mondja el.
- Én is nagyon szerettem ezeket. Haitin egész más rajzok is voltak, ijesztőbbek. De igazad van, a klasszikusokban is megvoltak a gonosz arcok és a jóságosak.
És hogy az élet szelét hova soroljuk? Mikor hova. Most elég szemét módon fújdogál. Mégis előhoz valamit a lánykából, egy szép emléket a gyerekkorból. Azokból mindig lehet táplálkozni.
Nem találjuk magunkat. Egymást is csak alig. Erősek akarunk lenni, büszkén valljuk, hogy nem kell védelem, nem kell segítség. Apolline-nál ez nem igaz.
- "Ahogyan eddig is." Egyáltalán nem olyan vagy, mint eddig. És igenis aggódom. Eltűntél, nem értelek el, semmire nem reagáltál. Egy szó nélkül. Lehet, hogy akárkiért nem aggódnék.
Csalódott is voltam, persze, de ha nagyon mélyre néztem, arra gondoltam, hogy valami baj van. És hogy még nagyobb lesz. Túl késő, ahogy ő is mondta.
Ez a pillanat az öleléssel örökkévalóság is lehetne, jó is lenne. Annyi minden benne van ebben a testhelyzetben, ha igazán belenézünk. Nem egyszerű, egyáltalán nem az.
Érzem, hogy lélekben nincs itt. Teszem, amit kell és ő is, de ez most nem az a helyzet, amikor beszélni kell. A lépcsővel kell harcot vívnunk. A taxis képén meglátom azt a vigyort, ami visszataszít. Biztos azt hiszi, becsiccsentett a csaj, aztán most viszik szobára. Taxisofőr, nem várok sokat tőle.
- Irvin Hibou! Megjöttünk - szólok finoman, de úgy nézek rá, hogy ne legyen kedve vigyorogni rajtunk.
Apolline-nak kinyitom a kocsiajtót, a hátsót és a másik oldalról beszállok mellé.
- Jó, ha elmegyünk hozzám?
Mivel még mindig máshol jár, ez lesz. Egy szavába kerül és hazavitetem vagy ahová szeretné. Remélem, kórházba nem kell, bár elég súlyosan hangzott, amit mondott. Megadom a címemet a sofőrnek, aki bólint, látszik, hogy ismeri a várost, mint a tenyerét. Rövid utunk van, mert nem lakom messze. A lány feje a vállamon nyugszik, kezem pedig az ő kezén. Egyszer-kétszer megsimítom az arcát és végig őt nézem. Vagy itt mellettem vagy a tükörben. A kivilágított Párizs el is van felejtve. Mi lehet ez az egész? Hogy történt meg? Miért vele? Miért velünk?
Mikor érkezünk, e kulcsomat előkészítem, gyorsan fizetek, nem túl busás, csak épphogy illedelmes borravalóval és ahogy be, úgy szállunk ki. Az ajtó kinyitása után felsegítem a lányt. Szerencse, hogy van liftünk. Odabent gyorsan villanyt kapcsolok és szegény kis sápadtkát lefektetem a kanapéra. Nem akar feküdni, tud ülni. Legyen úgy akkor. Figyelek rá. Hozok egy takarót, amit rögtön rá is teszek.
- Főzzek egy teát? Vagy húslevest?
Kérdezem én, de nem kell neki. Ahogy megválik a cipőtől, karbatett kézzel nézem. El fogja mondani. Látom rajta, hogy nem bírja tovább. Nem lep meg, hogy beteg. Mondta, hogy nem egyszerű rosszullétről van szó. Viszont kerüli a tekintetemet és már minden eszembe jut. Túl sok minden. Végigfut a hátamon a jeges borzongás, ahogy meghallom a szavait.
- Ó, édesem...
Nem, ezt nem tűrhetem. Kisírhatja magát, de nem egyedül. Azonnal odalépek, leülök mellé és magamhoz húzom. A vállát szorongatom, másik kezemmel a fejét simogatom. Nem tudok most ránézni. Le vagyok döbbenve. Egy fiatal élettel miért bánik így a sors? Egy jó lélekkel miért kell kibabrálni?
- Annyira sajnálom. Nem tudtam. Apolline, nem vagy egyedül. Nem hagylak egyedül...
Most hagyjuk azt, hogy hol tart a rák, mit lehet tenni. Ez ráér. A teste még tartja magát. A lelke sokkal rosszabb állapotban van, olyan, mintha szétszaggatták volna. Az ész azt diktálta, hogy ne mondja el. Elvonulva akart meghalni, úgy, hogy én sose értesüljek. Nem akarta, hogy szenvedni lássam és vele szenvedjek. Ennyi. Értem csinálta az egészet, értem száműzte azt a kevés boldogságot az életéből. Jaj, de kis buta. Kicsi szívem... Nyomok egy puszit a feje búbjára és megsimogatom a hátát. Lenézek rá, próbálok rájönni, mit lehet most tenni. Még mindig félek. A bejárati ajtó fölé nézek, arra a kis csomagra, amit otthonról hoztam. A szellemek jóindulatára sosem volt nagyobb szükség, mint most...

Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Csüt. Okt. 12, 2017 9:47 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

- Hiányzik? – pillantok rá kérdőn és kíváncsian, hiszen nem sok mindent ismerek a múltjáról ilyen téren, de ha egyszer lehetőségem lett volna rá, akkor szívesen megismertem volna. Másabb kultúra, másabb szokások és biztosan sok érdekes dolgot tudna mesélni és talán közben ő is képes lenne elveszni a múltban, ahogyan én tettem. De pontosan ez az, ami már nincs… idő már véges, vagyis azt hiszem.
- Talán nem lenne szabad, hogy én másabb legyek, mint a többi. Idővel pedig mindenki változik, ahogyan a forgószél is váratlanul csap le… - kezdek bele, de befejezni nem tudom, egyszerűen nem megy. Nem mondhatom el, erősnek kell lennem. Csak azt kellene kérnem továbbra is, hogy menjen el, hogy hagyjon magamra, de helyette talán némán is, a pillantásommal is azért könyörgök, hogy maradjon. Nem tudom egyedül végigcsinálni, de vele se. Képtelen lennék látni a fájdalmat az íriszeimben, amikkel rám pillantana, a féltő érintéseit, mintha csak attól tartana, hogy még több kárt tehet bennem. A szívem törik össze, ha csak erre gondolok, a torkomban gombóc keletkezik és hirtelen úgy érzem magam, hogy egy sötét erdőben rekedtem és bármelyik út is vezetne is ki mindegy lenne, mert mindegyik fájdalmas lenne.
Az ölelés, amely egyszerre ébreszt biztonságot, vágyat és támaszt bennem, mintha ott semmi baj nem érthetne, mintha ott ebből a rémálomból felébredhetnék, míg másrészt csak még több félelmet ébreszt bennem. Mi lesz akkor, ha így csak még több kárt okozok, mi lesz akkor, ha ennek a pillanatnak sose lett volna szabad megtörténnie? Ha ez így van, akkor mégis miért vágyom arra, hogy bárcsak megfagyna az idővel együtt ez a pillanat is és még hosszabb ideig kiélvezhetném?
Ő teszi azt, amire én képtelen vagyok. Ő helyt áll, de vajon, ha megtudja az igazat, akkor is képes lesz talpon maradni? Képes lesz arra, hogy kitartson, vagy inkább elfut? Ki kell magából? Tombolni fog? Nem tudom, annyi féle lehetséges kimenetel, s ha a betegség nem rémisztett volna már meg eléggé, akkor az se segít a helyzeten, hogy nem tudom, hogy mit fog hozni a következő percek, órák, napok, vagy melyik lépésnek mi lesz a következménye, melyik ösvényre fog terelni engem, minket vagy éppen őt.
- Jó. – motyogok csak ennyit, miközben fejemet továbbra is a vállának döntöm. Hajam részben arcomra omlik, de most még se érdekel. Csak lehunyom a szememet és próbálok valami másra gondolni. Arra, amikor még mi is boldogok voltunk, amikor a mosoly őszinte volt és nem fájdalmas. Amikor a jókedv uralkodott, nem pedig a félelem és a bánat, a keserűség és a halál bűzös „illata”.
Kezemet nem húzom el, inkább kapaszkodnék bele, ha tudnék, de hirtelen úgy érzem, hogy nem szabad, így csak hagyom, hogy keze kezemhez simuljon és talán utoljára érezhessem ezt. Amikor pedig arcomon, fejemen simít végig, akkor halovány mosoly kúszik az arcomra, mintha csak tudná, hogy miként nyugtasson meg. Miként próbálja röpke másodpercekre békességet csempészni a háborgó lelkemre.
Takarót magam köré csavarom, ahogyan a lábamat is felhúzom, de nem dőlök el a kanapén. Inkább ülök, kicsit talán előre is görnyedve. A földet fürkészem, miután kicsit megigazítottam a ruhámat is, hogy legalább valamennyire normálisan álljon és a kelleténél többet se mutasson belőlem.
Könnyű-e kimondani? Könnyű levegőt venni, amikor úgy érzed, hogy égeti a tüdődet? Nem, pontosan annyira volt nehéz kimondani, hirtelen túl valóssá válik. A testem rázkódni kezd a sírásnak köszönhetően, egyszerűen csak nem bírom már magamban tartani. Apróra húzom össze magam, mintha még megvédhetném magam a rideg valóságtól, pedig képtelenség. Nem pillantok rá, még akkor se, amikor megérzem, hogy leül mellém. Képtelen vagyok ránézni és azon se lepődnék meg, ha ő se tudna rám nézni. Érzem a gyengéd érintéseit, simogatásait, de még se tudok megnyugodni. Egyszerűen csak sírok, mint akinek sose fognak elapadni a könnyei.
- Talán sose kellett volna megtudnod. – motyogom alig hallhatóan, miközben a könnyeimmel áztatom a takarót is, ahogyan lehullnak az ölembe. Szorosan bújok hozzá, a fejemet neki döntöm, de képtelen vagyok megmozdulni. Hiába a puszi, hiába a gyengédség, ami árad belőle, hirtelen úgy érzem, hogy elvesztem és ki kellett volna tartanom. Azt hinné az ember jobb lesz, ha kibukik az igazság, de nem lett jobb. Csak még inkább rosszabbul érzem magam, mert most még egy személyt magammal rántottam, nem ezt nem engedhetem meg. Sietve pattanok fel, félig a földre, félig a kanapéra hullik a takaró. – Nem! Ennek nem így kellene lennie! Nem kérhetem ezt tőled! Neked boldognak kell lenned! – pillantok rá könnyes fátyol mögül, miközben pár lépést teszek a kijárat felé is, mert ennek nem így kellene lennie. – Nem akarom, hogy miattam szenvedj, vagy éppen rettegj, hogy meddig tarthatsz a karodban! Nem ezt érdemled, Irvin, hanem boldogságot! Te még lehetsz boldog, előtted az élet… kérlek… - közben kicsit hadonászom is, majd egyszerűen csak a földre roskadok sírva, hiszen nem megy. Azt hittem elég erős vagyok, de talán az egész csak egy csalóka illúzió volt és sokkal gyengébb vagyok, mint azt bárki is hinné. Fejemet lehajtom, hajam előre omlik, miközben testem rázkódik a sírásnak köszönhetően. Kinyújtanám felé a karomat, hogy segítsen talpra állni, hogy küzdeni akarjak jobban, mint eddig tettem, a tagadást végre magam mögött hagyjam, de képtelen vagyok rá. Félek, hogy azzal még inkább magammal rántanám őt, ennyire önző pedig nem lehetek. Ő nem ezt érdemli.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Pént. Okt. 13, 2017 9:15 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next


- Hiányoznak. Sokan.
Már nem fájdalmasan, inkább belenyugvó kiábrándultsággal hangzanak a szavaim. A hely, az örök szegénység országa nem hiányzik. De a sok-sok ember, akit szerettem, akit szeretek, ők igen. Nagy részüket sosem látom többé. Mégis szívesen beszélnék azokról az időkről. Bármiről.
Nagyot sóhajtok. Apolline nem teszi le az ostort. Egyfolytában üti magát. És engem is, pedig kímélni akarna. Forgószél. Biztos az vitte el. De még egyszer nem hagyom. Úgy ölelem, mintha ezzel tudnám itt tartani, magamnál tartani. Sokkal többről van szó. Biztonságra van szüksége. Az az igazán ijesztő, amit látok. Míg távol volt, eszembe nem jutott semmi ilyesmi.
Az autóban szinte nem is önmaga. Máshol jár. Borzasztóan aggódom érte. Már a sofőr se vigyorog. Látja, hogy ez nem az a helyzet. Én is látom, hogy nem úgy vagyunk, mint előtte. Megállt a homokóra, elakadt és mikor újra beindítottuk, fejreállt. Nem is értem, hogy folyik most az idő.
Tetszik, hogy Apolline nem fekszik el. Tartja magát, erős akar lenni. Ragaszkodik. Mindez viszont aggaszt is, mert olyan, mintha egyedül akarná végigcsinálni. Mintha el se fogadná a támaszt. Eszemben sincs úgy nézelődni, ahogy nem illik. Nem tudom, mi lenne helyes. Csak itt akarok lenni vele.
Mintha vég nélkül zokogna. Átszakadt a gát és most kiömlik minden, amit bent tartott. Hogy tudott így mosolyogni a "vendégekre"? Hogy nézett a szemükbe? Az enyémbe nem akart.
- Miért? Nehogy melletted lehessek, mikor szükséged van rá? Drága...
Nem vádolom. Tudom, hogy nem egyszerű megnyugtatni. Beleborzongok, ahogy arra gondolok, mi jelenthet igazi megnyugvást. Az örök nyugalom nem szép gondolat. Egyáltalán mennyire biztos, hogy ez gyógyíthatatlan? Lehet, hogy van remény. Még az is lehet, bár ez kissé erőltetett, de sajnos előfordul, hogy összekeverték a leleteket és nem is az a baj, hanem valami enyhébb. Most nem tudunk ezzel foglalkozni. Össze van törve, szedegetem a darabjait, de elég sok felé szóródtak. Meglep, ahogy feláll és tágra nyílt szemekkel nézek rá. Nem akadályozom, nem tudom megtenni.
- Nananana, ne ugrálj, az nem tesz jót.
Lassan odalépek mellé. Nem hagyom újra elesni. Súlyosak a szavai, érzem őket, érzem az igazságukat. De a tévedést is.
- Nagyra becsülöm, hogy el tudtad mondani. És hogy tartottad magad. Mert láttalak egy-két helyen és meg se mondtam volna, hogy baj van.
Nem azzal foglalkozom, hogy velem mi lesz. Azt még végig kell gondolnom. Túl késő, ezt emlegette. Azt nem várhatom meg.
- Apolline, egy kicsit állj meg! Gondolj magadra is! Gondold végig, hogy mit szeretnél. Ha azt mondod, hogy rövid az élet, akkor férjen bele minden, amit szeretsz, nem?
Tényleg rövid az élet. Láttam nagyon rövid életeket és elúszott sorsokat. Pokoli arra gondolni, hogy tényleg elveszíthetem őt is. De van remény. Mindig van, ha akarjuk.
Mikor megint összeesik, ott vagyok mellette. Már nem zuhan, mégis átkarolom. Letérdelek mellé, a hátát simogatom. Az ész most a háttérben dolgozik, szívből cselekszem. Éreznie kell. Erre emlékeznie kell.
- Nem udvariasságból mondtam, amit mondtam. Tényleg nem ismerek még egy olyan lányt, amilyen te vagy. Ha arra gondolsz, hogy én nem szenvedést érdemlek, akkor kérlek...ne menekülj el. Többé ne. Nézzünk együtt a Napba!
A torkomban dobog a szívem, hevesen zakatol. Elgyengül a hangom is. Sírni nem fogok, de nagyon mélyen megérint ez az egész. Be kell avatkozni. Életünk kovácsműhelyében a mi kezünk tartja a kalapácsot. Ütni kell a vasat.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Pént. Okt. 13, 2017 9:48 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next- Nem lehetek ennyire önző, nem kértem tőled ezt. – alig hallhatóan csendülnek a szavaim. A családomnak se adtam meg a választási lehetőséget, akkor miért pont neki adtam volna meg, hogy eldöntse mellettem akar-e lenni ebben a harcban, vagy nem? Miért pont neki akartam volna fájdalmat okozni, hiszen neki kellően fájdalmas lehetett már az is, ha valaki más mellett pillantok meg. Még akkor is, ha mellette szerettem volna lenni, vagy csak világgá futni a gondok, a démonok és az érzések elől.
- Egyáltalán számít még, hogy mi tesz jót, vagy mi nem? Talán csak hónapjaim vannak hátra… - újabb könnycseppek gördülnek végig az arcomon, miközben rápillantok, ahogyan közelebb lép. Ordítani szeretnék, kiáltani, letépni magamról ezt a ruhát, ékszereket, mindent, mert ez nem én vagyok. Igazából már azt se tudom, hogy ki vagyok, vagy éppen kivé lettem, csak azt, hogy amikor Irvin mellett voltam, akkor úgy éreztem, hogy önmagam vagyok és megleltem azt, aki vagyok. Most pedig azon vagyok, hogy ellökjem magamtól, hogy jobb belátásra bírjam, hogy neki nem mellettem van a helye, hanem valaki más mellett, hogy boldog lehessen.
- Hazudni olykor a legkönnyebb magunknak.... – sütöm le a pillantásomat és ebből rájöhet arra, hogy nem néztem szembe a rideg tényekkel, hogy nem foglalkoztam eddig azzal igazán, hogy rákos vagyok. Nem tettem ellene semmit se, hogy legyen esélyem. Csak megpróbáltam részben egyben tartani a darabokat és úgy fényleni az éjszaki égbolton, mintha nem kellene attól tartanom, hogy egyszer kialszik a fényem és a mélybe zuhanok, hogy többé már nem lesz szempár, ami csodálva pillant rám, mint ahogyan az emberek kémlelik a csillagos égboltot.
- Mi értelme szeretni és hagyni, hogy a boldogság magával rántson, ha elveszíthetem és csak fájdalom maradna utána a másik félben? Ahogyan mondtad azt, hogy hiányoznak… veszítettél már el számodra fontos személyt, így pontosan tudod, hogy mennyire fájó lehet. Én is tudom, hiszen az édesapám meghalt körülbelül féléve. Én nem akarok fájdalmat magam után hagyni Irvin, nem akarom azt, hogy összetörj. – hangom olykor megremeg, íriszeim pedig könnyesek lesznek ismét. Karjait szorosan fonja körém, mintha csak egy fajta mentőöv lenne, de mégis jól eső. A földön térdelünk, a könnyeim áztatják a ruhát, vagy a padlót. Kezem meg remeg, úgy emelem fel, hogy arcára tegyem. Elveszem a pillantásában. – Mi lesz akkor, ha nem lesz remény? Mi lesz akkor, ha a fény kialszik ismét, ami utat mutatott a sötétben? – teszem fel a költői kérdéseket, miközben őt fürkészem, hiszen se ő, se én nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége, de a halál rideg érzése mégis hirtelen olyan, mintha körbeölelne, mintha csak itt körözne és arra várna, hogy lecsaphasson. Szeretnék hinni, hogy a fény sokáig fog pislákolni, de mielőtt kialudna, azelőtt újra erőre kaphat, de félek, hogy csak hiúábránd és önámítás remélni…
Szavaira nagyot dobban a szív, hiszen még megteheti, elfordítanám a fejemet, de még se tudom megtenni. Csak fürkészem őt, miközben kezem továbbra is arcán pihen, ha nem vettel el onnan. – Tényleg ezt szeretnéd? Küzdeni és rávenni arra, hogy próbáljak meg küzdeni, hogy menjek oda el, ahova a lábamat betenni nem tudom? – keserűen csendül a hangom, hiszen bármennyire is fáj, de neki képes vagyok beismerni a bukásomat, a gyávaságomat, hogy mennyire nem küzdöttem eddig, mennyire próbáltam nem csak a külvilágot, hanem magamat is meggyőzni arról, hogy nincs semmi baj és ez csak rémálom. – Ha ezt szeretnéd, akkor ígérd meg, hogy bármi is lesz, akkor is kitartasz… - mi rosszabb most elveszíteni őt, vagy menet közben? Azt hiszem közben, mert most egyedül ő az, aki még képes újra a fényt erősebbé tenni, reményt csillantani, hogy küzdeni kell és nem fordíthatom el az arcomat, mint eddig tettem.


Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Szomb. Okt. 14, 2017 12:22 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next


- Tudom, hogy nem kérted. De én így szeretném. Tedd a szívedre a kezed, őszintén: te mit akarsz?
Egyedül döntötte el, hogy nem kér a segítségemből. Ha ezt máshogy tudom meg, máshogy tálalja, talán nehezebb lett volna a döntés. Többet agyaltam volna. Mivel ilyen összetörten láttam, nem volt kérdés, hogy mit akarok. Értem őt, nem könnyű ezt a terhet hordozni és kitalálni, kivel ossza meg. Mérlegelni kell.
- Számítania kell. Ha már most becsuksz minden ajtót, mi lesz? Mi marad odabent a sötétségen kívül?
Nem lehet így elzárkózni, belerohanni a halálba. Talán kicsit keményfejűbb vagyok, mint amilyennek lennem kéne. Azt érzem, hogy erre van szükség. Határozott állásfoglalásra, törődéssel együtt. A szemünk mindent elárul, amit a szavak nem. Beszélünk egymással némán is.
- Az biztos. Én is megtettem, sőt hazugságban éltem sokáig és mikor a sors rádöbbentett, hogy egyes hajók végleg elúsznak, akkor kaptam a fejemhez. Csábító dolog ez, tagadni a valót, tudom.
Nem gondolta komolyan az egészet. Nem fogta fel, mi történik vele. Megijedt és menekült. Most kezd észhez térni. Csak dörgölöm, éreztetni akarom vele, hogy nincs egyedül.
- Apolline, kincsem...
Egyszer se szólítottam még így.
- Ezt az egészet nem te teszed. Történik veled. Kérlek, ne hibáztasd magad olyanért, amiért nem vagy felelős. Én elvesztettem a szüleimet, a legjobb gyerekkori barátomat és még sokakat, mikor földrengés volt Haitin. Szörnyű érzés volt, akkor fogtam fel, mennyire igaz a mondás, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. El nem mondott szavak, el nem varrt szálak. Előtte évekig nem kerestem őket, nem tisztáztam a dolgokat, nem mondtam el, mennyit számítanak nekem. Aztán megmozdult a föld és ők nem voltak többé...
Tudom, hogy nem az én drámáimra kíváncsi most, de ha olvas a sorok között, kiveheti, hogy állok én a szeretethez, az emberi kapcsolatokhoz. Fájdalmas elveszíteni valakit, aki fontos nekünk, de ezért vágjunk el minden kapcsolatot velük? Már életünkben haljunk meg? Zokog szegény kis lelkem, én is remegek, de csak belül. Most ismertem meg. Az élet fogná magát és elvenné csak így? Ezt egyikünk se érdemli.
Mikor keze az arcomat éri, egyik tenyeremet rásimítom. Érezni akarom a finom bőrét. Komolyan nézek a szemeibe. Komoly kérdések ezek, képtelenség rájuk gyorsan válaszolni. Jól válaszolni...
- Nem tudom. Nem tudhatunk mindent, az élet kiszámíthatatlan. És ez nem igazság. Neked nem ez járna.
Többet akarok tudni. Később beszélnünk kell az állapotáról, mindenről, ami ezzel kapcsolatos. Meg akarom tenni, amit csak megtehetek. Nem hiszem el, hogy nincs remény. Nem is mutathatom, hogy nincs, Apolline-nak nem arra van szüksége.
- Ezt még nem mondtam ki, de... - nagyot emelkedik a mellkasom, mielőtt folytatom. - Szeretlek.
Megállok egy pillanatra és a szemeibe mosolygok, azokba a csodálatos, magányossá vált, reményre szomjazó szemekbe.
- Sose ismertem még nőt, aki olyan, mintha a lelkem másik fele lenne. Nem hagyhatlak el és ha ez harccal jár, akkor legyen harc!
Arra kérem, hogy ne adja fel. Ketten kell küzdenünk, egyedül nem fog menni. Nem vádolom gyengeséggel, semmivel. Ez akkora csapás az élettől, hogy képtelenség felkészülni rá. Nem hibás, hogy nem reagált helyesen.
- Amerre te mész, arra kell vezetnie az én utamnak is. Tűzön-vízen át. Bármi is lesz.
A végén az én hangom is megremeg. Olyan érzés ez, mint egy haldokló ágyánál hallgatni a búcsúszavakat. Mi lesz, ha tényleg ez a vége? Ha nincs megoldás? Végig fogom nézni a tusát, amit az ősi ördögökkel vív, azokkal, akik nem tűrik az életet? Nincs más választás. Helye van az életemben, nem engedhetem el. Bólintással erősítem meg, amit mondtam és szorosan magamhoz ölelem, fejét a vállamhoz húzom, hogy simogathassam a haját. Mindent meg akarok neki adni. Mert én is annyira sokat kaptam tőle. Nem látok messzire. Nem tudom, hová vezet mindez. Azt tudom, hogy itt a helyem, mellette.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Szomb. Okt. 14, 2017 1:09 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  NextKérdésére elfordítom a fejemet, hiszen mit szeretnék én? Azt, ami talán már igazán sose lehet az enyém.
- Boldog lenni, időt nyerni, hogy veled lehessek. – vallom be végül alig hallhatóan és hosszú tincseim alól/közül pillantok rá, ahogyan arcomba hullottak. Nem hazugság, nem önámítás, mert ez volt az igazság. Szeretném a családomat is biztonságban tudni, vagy éppen azt, hogy mindenünk meg lesz akkor is, ha én esetleg többé nem leszek, de kívánhatnék, akkor ezt kívánnám. Mellette olyat éreztem, mint még előtte egyetlen egy férfi oldalán se. Boldog voltam és újra szerelmes, de olyan módon, mint még soha. Mintha csak igazán most ismertem volna meg a szerelem szeszélyes vidékét, vele együtt, még ha nem is lett volna szabad. És én visszavágytam arra a vidékre, ahol együtt lehettünk, hogy vele együtt fedezzem fel a szerelem, a boldogság virágait, dallamát.
- Boldog emlékek, amikbe még lehet kapaszkodni? Kevesebb szenvedést látni azoknak az arcán, akik fontosak számunkra? – kimondanám, hogy „Szeretlek Irvin!” De mégis szinte képtelen vagyok, mintha csak attól félnék, hogy ezzel csak még inkább megpecsételem őt, magunkat és még nehezebb lehet az elválás, ha eljön. Szeretem, és világgá is kürtölném, mint egy kisgyerek, aki boldog, de még se tehetem meg. Még több bonyodalmat okozna csak, így csak fürkészem őt némán. Mintha szavak helyett a pillantásunk, íriszeinkben tükröződő érzések beszélnének, míg mi képtelenek vagyunk szavakba önteni azt, ami mélyen belül lappang.
Szavaira csak egy aprót bólintok, hiszen éreztünk már hasonlót, de mégis teljesen más ok miatt. Fura dolog az élet, hogy milyen sodort minket össze és milyen módon akar elválasztani egymástól. Mintha adott volna valamit, amire titkon vágytunk volna, hogy utána csak újra a rideg vagy még annál is ridegebb valóságba visszarepítsen a szellő, távol egymástól, de mégis oly közel. Két szív, mely hasonló dallamot jár, de mégis olykor oly távolinak tűnik a dallam, mintha csak a képzelet szüleménye lenne.
Sose hívott még, kíváncsian emelem rá a szomorúságtól csillogó íriszeimet és csendesen hallgatom, amit mond. A szememet rövid időre lesütöm, hiszen sose hittem volna, hogy ilyet kellett átélnie és most még én is… tényleg lehet ennyire kegyetlen az élet? Tényleg elveheti mindig tőlünk azt, aki fontos számunkra?
- Sajnálom. – suttogok először csak ennyit. Kezem végül arcára siklik, amikor pedig kezét a kezemre teszi, akkor pár pillanat erejéig lehunyom a szemet és képes vagyok elhinni, hogy ez a pillanat örökké tarthat, hogy ez az érzés örökké létezni fog, a végtelenségig és még akár a halál se törölheti el. – Senki se érdemli azt, hogy így veszítse el a szeretteit, de biztos vagyok abban, hogy mélyen legbelül ők is tudták, hogy szereted őket és mennyire fontosak számodra. – halovány mosoly kúszik arcomra, mintha csak neki szeretnék vigaszt adni, vagy magam sem tudom.  Egyszerűen csak nem akarom, hogy eméssze magát, vagy örökre hordozza a veszteség terhét, vagy legalábbis nem teljesen.
- Az élet régóta nem törődik azzal, hogy mi igazságos és mi nem. Ő csak elvesz és ad, nem kérdezz. – keserűen csendül a hangom, hiszen pontosan tudom milyen. Alig, hogy elveszítettük édesapámat, máris elveszítettünk mindent a családjának köszönhetően. Mintha a gyász se lehetne igazán menedék mások szemében, mintha szép lassan az egymás iránti tisztelet és gyengédség kezdene kikopni a mai világból…
Mikor kimondja azt a szót, amit én nem mertem, akkor pár ritmust talán ki is hagy a szívem. Elveszem a mosolyában, az íriszeiben. Ajkaim lassan húzódnak halovány mosolyra és hirtelen úgy érzem, hogy ez nem fair. Miért kell szeretnünk, ha utána a halál nem habozik szinte ott lebegni a fejünk felettünk, vagy éppen körülöttünk jeges szellőt kavarva? – Én is szeretlek, mint még soha senkit se. – vallom be, majd egy aprót az alsó ajkamba harapok. Lehet már ennél nehezebb? Talán nem, talán igen, hiszen ha netán tényleg eljön a búcsú, akkor az mennyire lesz fájdalmas, vagy a betegség fájdalma elfogja nyomni a szívfájdalmát? Egyáltalán lehetséges ilyen?
- Sose reméltem volna, hogy egyszer meglelem a másik felem, de megleltem és ezért szerencsés vagyok, a világ egyik legszerencsésebb nője. – ha sok mindenért nem is érzem magam, de ezért annak gondolom. Legalább ezt még biztosan megtapasztalhattam, hogy milyen és még remélhetőleg hosszú heteken át elveszhetem ebben az érzésben.
- Tűzön-vízen át. – ahogyan az ő hangja, úgy az enyém is megremeg, de mégis muszáj kimondanom. Úgy érzem, hogy ha még inkább tudatosítom magamban, akkor talán nagyobb esélyem lehet. Amikor közelebb von magához, akkor karomat köré fonom, fejemet vállához-mellkasához hajtom és hagyom, hogy az érzések magukkal rántsanak. Szememet lehunyom, a légzésem pedig szép lassan csillapodik, ahogyan a könnyeim is kicsit, de némán még mindig hullnak eláztatva a ruháját. – Köszönöm. – suttogom ezt az egy szót, hiszen megannyi dologért hálás vagyok neki, meg annyi dolgot köszönök neki és addig akarom ezt kimondani, amíg lehet. Végül lassan kicsit eltávolodom tőle, de csak annyira, hogy rá tudjak pillantani.
- Szeretném, ha ez egyelőre a mi titkunk maradna. A családom nem tud róla, egyedül csak te és még én se tudom, hogy mi lesz ennek a vége, vagy mi fog következni. Ott voltam, amikor közölték, de mintha még se lettem volna, mert ahogyan kiejtették azt az egy szót a világ elmosódott és elvesztem. – vallom be, hogy nem tudom pontosan mekkora is az esélye a túlélésnek, vagy éppen mennyire nincs is már esély. De attól még, hogy valaki azt mondja, hogy lehet esélyed, az még nem azt jelenti, hogy igaza is van, hiszek az orvosoknak azt kell mondania, nem? Nem tudom,  helyette inkább csak sietve törlöm le a könnycseppet.
- A barátaid nem fognak keresni? – pillantok rá kérdőn, hiszen remekül keresztbe húztam a békésnek induló estéjét. Ennél jobban talán nem is tehettem volna meg…
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Szomb. Okt. 14, 2017 4:20 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next


Úgy örülök, hogy kimondta, mégis csak komolyan tudok rá nézni. Az élet gonosz tréfamester. Nem így kellett volna kitárulkoznunk és a vége... Nem, nem gondolok a végére. Nincs kőbe vésve.
- Ami rajtam múlik, azt megteszem.
Ennyit tudok most kinyögni. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. A családja se tudja? Túl sokat nem mesélt róluk.
Megrázom a fejemet, rosszallóan. Félrenézek, mert nem akarom őt a szemeimből áradó ellenkezéssel bombázni. Bűnösnek érzi magát, nem akar teher lenni. Nem akarja, hogy a szerettei rákiabálják, mennyit bántotta őket.
- Te nagyon jólelkű lány vagy - mondom kedvesen és most nézek vissza rá egy mosollyal.
Elmesélem, amit szükségesnek érzek. A tanulság ott van, kimondva, kimondatlanul. Látom, hogy megrázza. Van rosszabb, mindig van.
- Mélyen legbelül. De bennem egy űr maradt, mert nem tettem meg, amit megtehettem volna. Ezen már túl vagyok, nem sírok, nem álmodom velük, de még egyszer nem követném el ugyanazt a hibát.
Végtelenül kedves, hogy az én lelkemmel törődik, még most is, mikor az élete forog veszélyben. Én nem panaszkodom. Őt már nem engedem el szó nélkül, ez a lényeg.
- Sajnos ez igaz. A szellemek szeszélyesek, követelik maguknak az áldozatot.
Előjött belőlem a vudu megközelítés, ami szerint mindennek oka van. Egy vagy több lélek, szellem bal lábbal kelt fel és ha adunk ajándékot, meggondolhatják magukat. Túlzásba nem viszem, de valamennyire még mindig hiszek benne.
Megsimítom Apolline arcát, amikor kimondja, amit én is. Hát megtette. Szeretném, ha könnyebb lenne neki is. Úgy érzem, máris jobb. Tisztáztuk.
- A felek összetartoznak. Egyik nincs a másik nélkül és a másik sincs az egyik nélkül. Így lesz egy egész.
Azt akarom, hogy ezt átélje. Ne csak emlékezzen, hanem minden porcikáján érezze, hogy egész. Még most is lehetséges. Megfogadunk valamit, ami szerintem komolyabb a házastársi eskünél is. Ott azt mondják, míg a halál el nem választ, de nem igazán gondolnak bele. Sajnos nekünk pont ezen kell gondolkodnunk és ettől olyan biztos az egész. Keserédes egy történet. Eljutottunk egy fordulópontig. Csak sikerült megnyugtatnom valamire. Megértette, hogy lesz kísérőtársa, bármerre is kell mennie. Már csak csöpög a csap, nem folyik. Tartom a kezemmel, erősen és közben a kis csomagot nézve gondolkodom, bele a semmibe, a nagybetűs életbe, aminek olyan könnyen vége lehet.
Csendben, szerelmesen nézve hallgatom, ahogy titoktartást kér. Nem könnyű, nem is értem, miért teszi. Mármint értem, csak nem fogadom el. Bólintok és lassan mondom ki.
- Sajnálom, hogy édesapád már nincs veled. Biztos vagy abban, hogy semmit nem akarsz mondani a családnak?
A papa vajon mit gondolna? Mit várna? Megismerném a családját is, kíváncsi vagyok azokra, akik között felnőtt. De először ennek kell a végére járni. Elveszett. Drága szívem... A kezét fogom meg és finoman masszírozom.
- Szerintem már kerestek. Nem figyeltem a telefonomat.
Míg Apolline letörli a könnyeit, elkezdem keresni a telót. A zakóban van. Abszolút nem gondoltam rá. Ahogy előveszem és megnyomom, fáradt mosollyal felelek, fel sem nézve.
- Ne haragudj, egy pillanat...
Majd megbeszélem velük. Most csak Charles kap egy gyors üzenetet, hogy bocs, el kellett mennem.
- Apolline, nem innál egy pohár vizet? Biztos jólesne.
Vagy amit kér. A hűtőmben sok minden van. Ha úgy érzi, akkor felsegítem és odavezetem az asztalhoz vagy a kanapéhoz. Igyekszem nem aggódva nézni, mert nem akarom minden pillanatban arra emlékeztetni, ami történik. Új utakra lépünk. Egyikünk sem tudja, hogy lesz innentől. Félek. Félek az ismeretlentől, a végtől. Én se vagyok felkészülve rá.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Szomb. Okt. 14, 2017 5:14 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next


Ami rajta múlik… Nem hiszem, hogy rajta múlna sok minden, vagy éppen rajtam, hiszen vannak olyan dolgok az életben, amik felett az embereknek továbbra sincs hatalma, ahogyan abban is biztos vagyok, hogy nekem kell megtanulnom újra küzdeni, szembe nézni a dolgokkal és remélni, hogy ez még nem lehet a vég, hogy nem csak rövid idő adatott meg nekünk. Nekem kellene igazán küzdenem és nem neki, de ha ezt tudom és nem akarom elveszíteni, akkor miért nem megy mégse? Miért nem tudok szembe nézni azzal, hogy rákos vagyok és rájöjjek arra, hogy van-e egyáltalán egy borsónyi esélyem, vagy nincs…
Látom, hogy miként rázza meg a fejét, vagy éppen miként fordítja el. Apró tett, de mégis rossz érzés, hogy bizonyos érzéseket inkább elrejtene előlem, mintsem tudtomra adja, vagy éppen elém gördítsen esetleg még több akadályt.
- Nem hiszem, hogy az lennék, hiszen az olyan lányok nem okoznak fájdalmat másoknak, nem élnek titkos életet. – rázom meg a fejemet eléggé határozottan, mert nem tartom annak magam. Ez túl bonyolult. – Kettőnk közül azt hiszem még mindig te vagy a jobb személy. – mosolyodom el haloványan, de legalább őszintén. Ő az, aki még mindig itt van a történtek ellenére is. Aki küzdött még értünk, miközben én azon voltam, hogy miként tépjen ki a saját szívemet próbáljak meg élni a másik felem nélkül abban a rövid időben, ami megadatott.
- Úgy tartják, hogy az számít, hogy megbánjuk-e a hibáinkat és tanulunk-e belőle. Sajnálom, hogy bántottalak, hogy még nehezebbé tettem mindent, mint amennyire az. – sütöm le a végére a pillantásomat, hiszen tényleg sajnálom. Hirtelen még az se érdekel, hogy mennyire festhetek szerencsétlenül, vagy borzalmasan ott a földön ülve. Hiszen miért számítana, ha pont az van velünk, aki túlzottan is hiányzott és aki rövid időre, de biztosan gyógyír lehet megannyi sebre, ha az összesre nem is…
- Hiszel bennük? – pillantok rá kérdőn, hiszen én sose tettem igazán, de azt is tudom, hogy ő messzi vidékről jött és ahogyan beszél most is, vagyis említi ezt a dolgot; vélhetően ott másabb szokások, hiedelmek voltak. Emiatt viszont csak még inkább kíváncsibb vagyok rá. Szeretném egyszer ismerni igazán a múltját, azt, hogy mit gondol az életről, mit szeret és társai. Apró dolgok, de most hirtelen mégis úgy érzem, hogy fontosak és nagyobb jelentőséggel bírnak, mint talán bírnának másabb helyzetben. Az élet átértékelődik, ha az ember tudja, hogy talán hamarosan meghalhat.
Amikor arcomon simít végig, szemeimet lecsukom és elveszem az érintésében, a gyengédségben és abban a törődéssel, ami belőle árad. Mintha csak a várfalakat ő építeni fel bennem, hogy erős maradjak, de közben beengedné magát is, vagy éppen a napfényt a borús és felhős gondolatok közé már. Remény pislákolni kezdene újra, de éreztem magamban, hogy ez nem lesz ennyire egyszerű, hogy ez az út talán még túl sok buktatót és fájdalmat hordozhat magában.
Aprót bólintok, hogy igaza van. Valami elkezdődött, valami megszületett és talán egy kisebb eskü is született ebben a fura helyzetben. Nem gondolkozom, egyszerűen csak közelebb hajolok hozzá, hogy egy apró csókkal ajándékozzam meg őt. Most még megtehetem, de később? Ki tudja, de még érezni szeretném csókját, ölelését, elveszni a pillantásában, míg lehetséges.
Látom rajta, hogy nem helyesli, amit kérek, de mégis szeretném, ha megfogadná és tiszteletben tartaná.
- Egyelőre még igen, ha majd többet tudunk, vagy rosszabb lesz a helyzet, akkor talán… - nem tudom, hogy mi lesz a következő lépés, nem tudom, hogy mikor fog beszakadni alattam a talaj, vagy alattunk. Sok mindent nem tudok, mintha csak a jövő egy hatalmas homály lenne és minden egyes másodpercben változna.
- Csak nyugodtan. – próbálom az utolsó könnycseppeket is letörölni, de a zsigereimben érzem, ha most ezek is az utolsók, akkor az életemben biztosan nem ezek lesznek. Figyelem Irvint, az alakját, a testbeszédét, arcának a vonásait, mintha csak meg akarnám őrizni elmémben, mintha csak le akarnám tudni festeni elmémben is őt, ha éppen nincs velem, akkor is ott lehessen. Mintha csak félnék attól, hogy idővel már csak ez fog mégis nekem maradni.
- Tea esetleg? – kérdezek vissza, majd a kezemet nyújtom felé, amikor segítene felállni. A kanapé teljesen megfelel nekem. Félek, megannyi dologtól félek és talán ez örökre így marad. Többé talán nem leszek sose olyan erős, mint hittem, hogy vagyok. Odavackolom vissza magam, a takarót magam köré csavarom és kicsit hátra dőlök. Az szemeimet becsukom és hagyom, hogy a gondolataim örvénye magával rántson, míg meg nem hallom a közeledő lépteket. Akkor kisebb mosollyal az arcomon pillantok a férfira, majd egy köszönöm keretében elveszem a bögrét. Forró, de mégis mintha úgy érezném, hogy még ez se lenne képes igazán átmelegíteni.
- Tudom, hogy fura kérdés, de… - ajkamat harapdálom, majd hosszú tincsemet a fülem mögé simítom. – Esetleg maradhatok estére? Nem akarok így hazamenni, nem akarom rájuk hozni a frászt, de megértem, ha ez túl sok és inkább egyedül maradnál Irvin. Elhiszem, hogy sok mindent át kell gondolnod, meg kell emésztened, így mondhatsz nemet is. Majd megoldom akkor valahogy. – hadarom el sietve, mint aki szintén nem tudja, hogy mit kellene mondani vagy tennie ebben a helyzetben. Túl sok volt most is az ismeretlen, vagy éppen csak féltem, hogy egy tettel, vagy szóval akár még több kárt okozhatok. A bögrét figyeltem, azt, ahogyan gőzölök… Talán kicsit még mindig féltem ránézni, attól, amit a pillantásában láthatok.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Hétf. Okt. 16, 2017 6:41 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Nem szeretném megbántani azzal, hogy mindent rögtön az arcába vágok. Az igazságban hiszek, de azt tudom, hogy nem kell kapkodni. Mindennek megvan a helye és az ideje, most pedig kioktatásra semmi szükség. Egy apró bogarat talán elültettem a fejében. Egyelőre elég.
- Magadért csinálod mindezt, az escortkodást? Nem hinném. Ha nem vagy kibékülve a munkáddal, azt megértem, de tudom, bár nem mondtad el, de tudom, hogy neked ez nem élvezet. Valamiért erre kényszerültél. És biztos vagyok benne, hogy másokon, talán a családodon akarsz segíteni. És azt is értem már, miért kerültél engem. Látom a szándékot.
Csak meg akarom nyugtatni. Én nem vádolom, szeretném, ha ő se tenné magával. Látom a kártyáit, látom, mire játszik. Nem a saját zsebét tömné. Hogy én vagyok jobb vagy ő, az mindegy. Nem tartom magam rossz embernek, a hibáimmal együtt sem, de másokért szerintem ő tett többet. Ebben nem nyitok vitát. Simogatja a lelkemet, amit mond. Megbecsül engem, talán fel is néz rám. De ugyanezt érezheti felőlem is. A mosoly is megvan hozzá, hasonlóan őszinte, de szélesebb.
- Ez igaz, de ha én tanultam, te is tanulhatsz. És ne bánkódj, ne emészd magad. Igazán köszönöm a bizalmat, hogy végülis beavattál. Ez nagyon sokat jelent nekem.
Szorosan ölelem őt és amit mondok, az teljes mértékben igaz. Nem akármi, hogy elmondta. Még a családja sem tudja! Ha nagyon rosszmájú lennék, kifordíthatnám, hogy őket jobban sajnálja, de én egyáltalán nem ezt érzem. Tőlem elfogadja a segítséget és én meg akarom neki adni. Nincs vád. Nincs vád. Azt akarom, hogy emelje fel a fejét.
- Tudod, honnan jöttem. Ott mindenki hisz az ilyesmiben. Valamennyire. Ha már itt tartunk, te miben hiszel?
Nem kell félni, hogy fanatikus lennék. Nem vagyok az. Úgy érzem, megálltam egy egészséges szintnél. Nagynéném kevesellte, de akkor is így van. Szegény Jeanne néni.
Apolline-nak mindent meg akarok adni, mintha most lenne az utolsó órája. Ezt érzem, de nem ezt éreztetem. Legyenek szép pillanatai, ne egyedül kelljen végigcsinálnia. Az borzalmas lenne.
A csók meglepő, van bennem egy kis zavartság. Talán egy szempillantásnyi. Nem, nem tagadhatom le. Volt az egy egész másodperc is. Nem hittem el, hogy ez tényleg megtörténik. Értetlenül nézek a lányra. Utána viszont úgy viszonzom, hogy szívem-lelkem benne van. Mintha a holnap már nem köszöntene ránk. És már a szemem is mást mutat. Vágyat, azt, hogy ő éljen, éljen örökké és boldogan. Hogy éljünk együtt! Megkörnyékez a gondolat, hogy mire vállalkoztam, mi lesz, ha a történet véget ér? Az majd akkor lesz és nem tagadom le, mennyire borzongatja a gerincemet mindez. A tetteimen, az érzéseimen nem látszódhat meg.
- Én tiszteletben tartom, amit kérsz, nem mondom el másnak. Tudjunk meg többet, jó? Végtelenül nehéz, elhiszem, de lehet, hogy van megoldás. Ki kell nyitnunk egy ajtót.
Amit ő ijedtében becsapott, úgy, hogy majdnem kiszakadt kerettel együtt. Elmehetünk együtt a dokihoz, ott leszek, fogom a kezét, ha elmondják, mit lehet várni. Át fogom gondolni és a rossz hírre is felkészülök. Vannak orvos ismerőseim, esetleg megkérdezhetem őket. Név nélkül.
Az estémet közben le kell rendeznem. Tele van meglepetésekkel. Csordultig. A srácok nem esnek kétségbe. Azt is el tudom képzelni, hogy végülis kimennek az előadás közepén, aztán irány az első bár. Szeretem a szabadságukat.
Apolline úgy néz engem, mintha vizsgálgatna. Nem is tudom, hogy vegyem ezt. Megbántódni nem fogok. Csak épp nem értem. Tulajdonképpen nem találkoztunk sokszor. Természetes, hogy nem ismerjük egymást eléggé. Miféle vicc az, hogy egy ilyen bejelentés kellett? Ez hozott össze minket? Háh...
Felsegítem őt és a kanapéhoz kísérem. Az az előbb is tetszett neki. Ez a ruha még mindig remekül áll rajta. Ülve is. Fantasztikusan fest benne.
- Egy pillanat - szólok és egy másik szekrényhez lépek.
Kinyitom, a feliratokból olvasva pedig választhat, amilyet akar. Kedvelem a teát, kétlem, hogy ne lenne olyan, ami elnyerné a tetszését. Hamarosan fő is a víz.
- Mézet? Citromot? Cukrot?
Amit csak kér. Jó teákat tudok főzni és ezt nem csak én mondom. Kevés idő telik el és máris egy szép, karácsonyi hangulatú, nyakába tekert sállal játszó mackót ábrázoló bögrében hozom a finom italt, ahogy kérte. Egy másikat, epres teát magamnak készítettem.
A korty mögül nézek rá kíváncsian, hogy mit szeretne még mondani, mi hozta megint ennyire zavarba? Végigiszom, amit elkezdtem és utána felelek, jólesően megnyalva a szám szélét.
- Persze, drága. Ha nem zavar, hogy éjjelre én bérelem ki a kanapét.
Mert úriember vagyok és átengedem neki a kényelmes franciaágyat. Tudom, hogy ez nem az a helyzet, amire általában gondolni kéne, ha egy nő ilyet mond. A félelem itatja át szavait. Lehet, hogy örülne, ha hozzábújnék, éjjel is, de ezt magamtól nem ajánlom fel. Tisztelet. Ezt érzem, a lehető legmélyebben.
- Gondolkodni van időm. Az én életem ilyen.
Dalt szerezni nem lehet napi nyolc órában. Élmények kellenek, impulzusok...és szabadság. Sokat kell gondolkodnom, ez még inkább így lesz. De nem küldöm el őt.
- A családnak azért szólsz, hogy ma nem mész haza, ugye?
Érte aggódom, azért, hogy jó legyen a kapcsolata azokkal, akikhez tartozik. Nem vághat el minden köteléket. Bennem megbízhat, de tudom, hogy nem vagyok az egyetlen.
Most leülök mellé, nem pont mellé, hanem egy kicsit távolabb. Végre egy nyugodt mosolyt tudok küldeni. Jó a tea és amire együtt készülünk, az is ezerszer jobbnak tűnik, mint amire eddig számított. Nem fog csalódni.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Hétf. Okt. 16, 2017 7:38 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

- Azt szokták mondani, hogy mindig van más választás. Tudom, hogy zavar téged, vagy talán fájt is esetleg mások oldalán látnod. Sajnálom, nem akartam fájdalmat okozni, ahogyan nem hittem volna, hogy egyszer az ilyen „partnerek” között meg fog jelenni ez hozzád hasonló, aki annyira nem is illik ebbe a közegbe, mármint ne érts félre. – rázom meg sietve a fejemet, mert nem akarom megbántani. Sőt őt többre tartom, mint a sok öltönyöset. -  Hanem aki nem arrogáns, aki nem a pénzét fitogtatja és esetleg pontosan annyira utálja az olyan összejöveteleket, mint én. – mosolyodom el szelíden és barátságosan, azt pedig, hogy miért csinálom. Mert gyorsan juthatok pénzhez és annyihoz, amivel a családomat kisegíti és még tudunk is félretenni. – Mert olykor áldozatokat hozunk azokért, akiket szeretünk. – sütöm le végül a pillantásomat, mert nem vagyok büszke arra, amit teszek. Még akkor se, ha emelt fővel járok, de nem fogom tagadni se. Megtettem, belevágtam és úgy éreztem, hogy muszáj kitartanom, kockáztatnom.
Nem értem, hogy miért ennyire kedves, hogy ő miért nem ítél el, mint más tenné. Miért tart ki mellettem és miért akar segíteni. Egyszerűen káoszos ez az egész és túl bonyolult, a betegségemnek köszönhetően pedig még inkább az lett minden.
- Te köszönöd, amikor nekem kellene, hogy nem kiabálsz, nem küldesz el. Túlzottan nagy a szíved Irvin és nem én akarok az lenni, aki összetöri. – vallom be, miközben magához ölel. Egyszerűen csak elveszem termetemmel az ölelésében, de nem bánom. Túl jó érzés, mintha csak egy falatnyi békességet és boldogságot kapnék általa, mintha csak a belőle áradó bizakodás képes lenne átragadni rám is.
- És te mennyire hiszel benne? – pillantok rá kérdőn, mert érdekel. – Egyszer szívesen meghallgatnám, hogy milyen is volt felnőni ebben, vagy milyen is… - remélhetőleg nem fogja félreérteni, de kezdem úgy érezni, hogy nem vagyok a szavak embere most, nem tudok értelmesen fogalmazni. Talán fáradt vagyok, vagy csak a sok érzelem teszi, magam sem tudom. – Keresztényként neveltek minket, de hirtelen talán nem tudok hinni már semmiben se. Túl sok rosszat láttam mostanság, hogy elfogadjam azt, hogy netán ez is Isten terve lehet, vagy miként mondják a hithűkatolikusok. – rántom meg kicsit a vállaimat. Szégyen, nem szégyen, de ez az igazság. Lehet édesanyám török, de miután megismerkedett édesapámmal ő is áttért egy másik vallásra, emiatt pedig teljesen kitagadták a családból. Sose jártunk odahaza Isztanbulban, nem ismerem a családom azon részét. Csak mi négyen voltunk, de nem is vágytam másra, mert boldogok voltunk.
Amikor értetlenül pillant rám a csók miatt, akkor legszívesebben elsüllyednék, eltűnnék, hiszen miként léphettem meg olyat, amit nem kellene? Talán hiba volt, talán kisebb kétségbeesés, hogy még érezhessem, hogy milyen lehet, ha netán már több nem adatik meg. Magam sem tudom, vagy csak túl régóta vártam, hogy megtörténjen, most meg? Meg talán már túl késő is, meg nem is szoktam én kezdeményezni. Nem értem mi ütött belém, de aztán viszonozza. Karomat köré fonom, tarkóján simítok végig, a szemeimet pedig lecsukom, mintha teljesen át akarnám élni a pillanatot és így is van. Örökre el akarok veszni ebben az érzésben és azt kívánom, hogy ne ez legyen az utolsó, amikor ezt érezhetem, amikor ez a fajta bizsergés átjárja a testemet.
- És mi van akkor, ha kapsz reményt, de valójában nem is létezik? Én csak félek, annyi rosszat hallani. – és most nem csak a kimenetelre gondolok, hanem arra is, hogy a kemó vagy éppen a más kezelések mennyire megviselhetik a szervezetett. Nem akarok a terhére lenni, de ha ebbe belekezdünk, akkor még inkább szükségem lesz rá, hogy ne adjam fel, hogy ne fussak el. – Elkísérsz? – pillantok rá kérdőn. Tudom, hogy többes számban mondta, ahogyan azt is, hogy miként remeg meg a hangom, de akkor is muszáj direktbe rákérdeznem.
Nem illik másokat megbámulni, de még se tudom elfordítani a pillantásomat, mintha csak így akarnám jobban megismerni, amikor viszont találkozik a pillantásunk, akkor zavaromban elkapom azt. Mint a kisgyerekek, akik fürkésznek mindent, de ha rajta kapják, akkor sietve fordítja el a fejét. Ez az este tele van meglepetésekkel, talán túl sokkal is. Nem így kellett volna alakulni, de mégis úgy érzem, hogy ennél jobban a jelenlegi állapotokat tekintve nem is sikerülhetett volna.
Epreset kérek, hiszen az egyik kedvenc ízem, majd mézet és citromot is kérek bele. Ha kérdi mennyit, akkor megmondom, ha csak idehozza, akkor majd teszek magamnak is. Türelmesen várok arra, hogy ő is visszajöjjön a konyhából, addig pedig elvagyok a saját kis gondolataimmal és kételyeimmel.
Amikor meglátom a mackót, akkor elmosolyodom, de szíven is üt, hogy vajon a tél mit fog tartogatni? Mekkora fájdalmat, küzdelmet fog magával hordozni, vagy esetleg megélem még, vagy már elkéstem azzal, hogy becsaptam legutóbb az ajtókat?
- Köszönöm, de keresztbe húzom a terveidet, felborítom az estédet és még sokkollak is, erre még a kanapén akarsz aludni? Azt már nem. Teljesen jó lesz itt nekem, ha meg nem tudok aludni, akkor is legalább bámulhatom ki az ablakon át. – felelem sietve, mert nem várnám el azt, hogy átadja nekem az ágyát, ahogyan abban se lennék biztos, hogy egy franciaágyban  - már ha az van neki – képes lennék-e csak úgy aludni, vagy túl idegen lenne e. Bár van egy olyan sejtésem, hogy ő se fogja könnyedén adni magát, de majd csak találunk megoldást, előbb megvárom, hogy erre mit reagál.
Bólintok egy aprót, de nem felelek. Nem szeretnék egyszer már csak egy gondolat, szám lenni, de mégis olyan ijesztő, hogy akár már csak ennyi maradhat belőlem, vagy éppen ennyi se. – Tudom. – vallom be utána óvatosan két korty között, majd megfújom a kezemben lévő bögrében gőzölgő italt. – Az egyik kisebb bárban voltam énekes és zeneszerző. Még édesapám tanított meg gitáron is játszani. - mosolyodom el - Mielőtt lemondtam az álmaimról és másik utat választottam volna. Illetve az egyik színházban segítettem be a dalok betanulásával, de úgy éreztem, hogy már nem szabad, hogy a két élet együtt nem fér meg, hiszen így is nehéz… - hangom egyre halkabban csendül, ahogyan a tea gőzölgését figyelem. Szeretnék Irvinre pillantani, de képtelen vagyok rá. Nem akarom látni azt, ha netán még inkább sajnálja. Még nem tudja pontosan miért csinálom azt, amit, de legalább egy kisebb szeletet megkaphatott abból, hogy ki voltam és leszek is talán mélyen legbelül.
- Persze, csak hirtelen azt se tudom, hogy merre is raktuk le a táskámat. – vallom be, majd sietve pillantok körbe, ha pedig megvan, akkor pár percig türelmét kérem. Telefonálok, nem írok. Talán három perc az egész, majd pedig lerakom az asztalra, ha van. – Félsz? Félsz attól, hogy mi lesz ennek a vége, vagy hogy megéri-e kitartanod mellettem? – fordítom oldalra a fejemet, hogy rápillantsak, miután kicsit távolabb leült tőlem. A lábamat felhúzom törökülésbe, a takaró körbeölel, a tea kezem között gőzölök és úgy fürkészem őt. -  Én félek, hogy azelőtt elveszíthetek valamit, mielőtt igazán az enyém lehetne. – vallom be, elveszve az íriszeiben. Talán tényleg jobb lenne hallgatnom, mert össze- visszabeszélek, de mégis úgy érzem, hogy muszáj kimondanom. Főleg a korábbi dolgok után, hogy kibukott mind a ketten hasonlóan érzünk a másik iránt.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Hétf. Okt. 16, 2017 8:34 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Most erre mit mondjak? Kell neki a pénz és amit csinál, jól csinálja, nekem viszont megvan a véleményem erről az egészről. Szüksége van erre? Az igazságra igen. Szép lassan.
- Vagy mint én. Még nem meséltem el, hogy történt. A menedzserünk ragaszkodott hozzá, hogy ne egyedül menjek. Talán már rájöttél, hogy elég határozott ízléssel rendelkezem. Elküldtem a fenébe azzal, hogy ez egy baromság. Aztán...
Elhiszi ezt? Én elhiszem. Úgyhogy ki is mondom.
- Meglátott valamit a fejemen, mikor a te fotódra esett a pillantásom. De ezt akkor se hittem volna.
Élőben lepett meg, úgy hozta önmagát és milyen jól tette! Áldozatot hoz. Én is azt hoztam, mikor vállaltam, hogy fizetett kísérőm lesz. És megérte. Neki is, tudom. És nem magamra gondolok. A családjáért küzd.
- Sok kell ahhoz, hogy én kiabáljak. A szüleim kiabálósak voltak, főleg apám. Ebben nem akarom követni őket.
Hogy összetörné a szívemet? Imádnivaló, hogy ennyire félt engem. Mondtam, hogy nagyfiú vagyok. Nem hagyok mindent. Ha ő töri össze, akkor nagyon fog törni. De nem tartok ettől. Azt teszem, amit jónak látok. És látom, hogy ezzel nem ártok, csak örömet szerzek.
- Hiszek. Nézz csak az ajtó fölé! Az egy különleges csomag.
Fejemmel intek. Azt hiszem, nem most van itt az ideje elmesélni a nagy sztorit. De egyszer... Apolline is kíváncsi rá.
- Legközelebb elmesélem. Ott is a legtöbb ember keresztény. Az Isten az isten. De vannak mások is.
Haiti bonyolult világ. Talán ezért is veszem könnyebben az életet, mert sok oldalról nézem. Apolline helyzete se egyszerű. Abban nem hiszek, hogy minden meg van írva és semmit se tehetünk. Túl kényelmes álláspont.
Megszakad a szívem, hogy ezzel az értetlenséggel bántom őt. Látom, hogy ez történik. Nem akartam. Néha nem értem, mi megy. Amikor viszonzom, nagyon remélem, hogy elmúlik, amit okoztam. Azt hiszem, sikerült helyrehozni. Egymásba fonódunk, úgy érzem, képesek lennénk egymásba olvadni, csontig, velőig. Észveszejtően jó érzés és az csak rátesz egy lapáttal, hogy ebben a helyzetben is boldoggá tudom tenni. Akár csak pár pillanatra is.
- Megértem, hogy félsz. A reményre szükség van. Nem hülyeség, hogy az hal meg utoljára.
Mikor tudjuk biztosra mondani? Mikor biztos, hogy már nincs remény? Ez még nem az a pont. Én kevesebbet tudok, de ő se tud sokat. Van remény. Igenis van!
- De el ám! Csak mondd, mikor, hol?
Nem kétséges, hogy együtt megyünk. Vele akarok lenni. A kezét fogom, miközben elmondják neki az eredményt. Ott kellett volna lennem. Nem hibáztatom magam, hisz nem tudtam róla. És őt se hibáztatom. Az élet bonyolult.
Annyira édes, ahogy néz és végül elfordul. Megzabálom. Neki nem lehet vége. Nem lehet így vége.
Az epres tea hamarosan érkezik, jó lesz mindkettőnknek. Annyit teszek bele, amennyit mond és már át is adom, hadd melengesse a kezeit.
- A terveim. Hát, Apolline, nem tudtam, hogy lássak hozzájuk. Minden bajom volt, hogy nem látlak vagy mással látlak. Pont az volt a tervem, hogy valahogy elérlek. Nem meghiúsítottad, hanem beteljesítetted. A franciaágy viszont a tiéd, nincs kecmec! Ott is van ablak. Sőt lámpát is gyújthatsz, ha nagyon akarsz.
Nem hagyom őt egy keskeny helyen vergődni. Legyen kényelmes az éjszakája. Én elleszek itt. Volt már hasonló. A húgom is aludt nálam, mikor a férje elutazott és nem akart egyedül lenni. Ugyanígy.
Elképedek, mikor kiderül, hogy Apolline is olyasmi életutat járt be, mint én. Még a hangszerünk is ugyanaz. Van ilyen? A szám is kinyílik, de még nem szól. Csak mosolyog. Megfogom Apo kezét.
- Ne haragudj, de nem hittem volna, hogy ilyenek állnak mögötted. Lefogadom, hogy ezzel szeretnél igazán foglalkozni. Tudom, milyen rögös út, nekem is sokáig tartott, mire egy ilyen díjátadóig jutottam.
Szeretnék tőle hallani valamit. Talán majd máskor. A táskája nincs messze, itt van az asztalon. Már lépek is és odaadom. Egy másodperc az egész. Ha szeretne egyedül lenni, amíg az otthoniakat hívja, én kimegyek. Figyelek a jelzéseire.
- Szeretnék nem félni, de még félek. Túl keveset tudok és sokat érzek. De megéri, az nem kétséges. Érted mindenképp megéri. Apolline, tudod, mit mondott az a hülye menedzserem? Hogy ez csak egy nő egy estére. Nem kell feleségül venni. Meg hogy komolyabban kéne foglalkoznom a témával. Nagyok az igényeim, akárki nem felel meg. Te különleges vagy. Nagyon, nagyon különleges.
Lehet, hogy a szívét fájdítom. De csak azért fájhat, mert arra gondol, hogy ennek egyszer vége lesz. Most most van. Ki kell használnunk a pillanatot, amíg lehet. Attól nem félek, hogy kárba vész minden. Megéri, még ha a legrosszabb is lesz a vége, akkor is azt fogom mondani, hogy megérte.
- Ettől ne félj. Mondtam, hogy megteszem, ami rajtam múlik.
Ez pedig rajtam múlik. Nem fogok elveszni. A tea lassan fogy, élvezetesebb a gőze, mint az íze. Le is teszem és a bögrétől forró kezemmel megérintem Apo arcát. Látni akarom, a mosolyát akarom. Azt szeretném, ha nem temetné maga alá, ami történik vele.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Hétf. Okt. 16, 2017 9:42 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Kíváncsian pillantok rá és érdeklődve hallgatom, hiszen nem csak azt érdekes hallani, hogy ő miként választott, hanem az is, hogy mennyire nem ment neki se könnyedén és mennyire nem akarta. És lám a sors egymás mellé sodort minket, de miért? Azért, hogy adjon valamit, hogy utána idő előtt megfoszthasson tőle? Tudom, túl borúsan látom a helyzetet, de jelenleg még nem igazán érzem a napsugarakat, ahogyan átjutnak a felhőkön.  Azt pedig tudom, legalábbis most igazán érzem, hogy egyedül ő lehet képes arra, hogy eloszlassa a sötétfelleget és az ég újra kiderüljön, a madarak éneke pedig újra gyönyörűen csendüljön nekem is.
- Talán pont ettől volt másabb ez a találkozás? Te nem akartál kísérőt, én nem szeretek az lenni, aztán találkoztunk és a világ kifordult önmagából. – tudom, abba kellene hagynom, nem kellene tovább folytatnom, de mégis képtelen vagyok rá. Talán egy részem hinni akar abban, hogy képes valamennyire elfogadni, vagy egyszer lesz bátorsága felhozni és megpróbálni lebeszélni az egészről. Magam sem tudom. – De nem bánom, hogy azon az estén melléd sodort az élet, az volt a legszebb olyan estém, ahogyan a többi nap is, amikor találkoztunk. Régóta nem éreztem olyan boldognak magam, mint a közeledben. – kicsit zavarba is jövök, hogy így képes vagyok ezt bevallani neki. Kicsit a hajammal is kezdek babrálni. Sokan a csodájára járnak, hiszen eléggé hosszú, de akkor se lennék képes megválni tőle.
- Értem és sajnálom, de olykor azt mondják, hogy jó ha van elrettentő példa előttünk, mert legalább tudjuk, hogy milyenek nem szeretnénk lenni. – rántom meg a vállaimat, hiszen nem vagyok tudós. A zene volt az én világom, most pedig hazugságokban élek majdnem minden este, amikor kísérőt játszom.
Követem az intézést és az ajtó fölé pillantok. Szemügyre veszem, hiszen sose láttam még hasonlót és talán emiatt még inkább tudom tisztelni, hogy nem felejtette el azt, hogy honnan is jött. – Egyszer talán megtudom a történetét. – mosolyodom el, mintha ez egy kisebb reményt hordozna magával, hogy nem csak pár hét, vagy hónap adatott meg, hanem több is, hogy „meséket”, történeteket hallhassak tőle.
- Rendben. – bólintok is egy aprót a szavaim mellé, de nem firtatom tovább. A hitt mindig érdekes dolog szerintem az embereknél. Sokan azt mondják, hogy nem hisznek, mint talán én is sugalltam az előbb, de mégis, amikor eljön valami igazán rossz dolog az életünkben, akkor ez változik olykor. Akkor mégis fohászkodni kezdünk, kérlelünk. Érdekes dolog az élet, ahogyan a hit, a remény és a halál szele is benne, meg megannyi más, mint többek között a szerelem, a féltés, a vigyázás és a törődés.
A csók után is szinte érzem még az érintését, ajkának perzselését és vágyom rá, de nem lehet. Még a végén félreérthető lenne, vagy csak kétségbeesés is vezérelne? Nem, mert ez őszinte volt, azért tettem, mert felnyitotta a szívemet és ráébresztett arra, hogy a szívem már részben az övéhez tartozik, ha nem teljesen és együtt járnak ritmust, együtt dalolnak már.
Talán a remény hirtelen benne jobban él, mint bennem, de ez nem baj, nem? Így legalább egyikünk még képes pozitív gondolatokra és nem engedni azt, hogy elsüllyedjen a másik a mocsárban.
- Nem tudom, majd holnap telefonálok és megmondom az időpontot. – nem akarok már csak úgy odaállítani. Biztos vagyok abban, hogy tudnak soron kívül is fogadni, hiszen már egy ideje esedékes lenne és talán az életem múlhat azon, hogy mikor is vizsgáltatom ki magam jobban. – Köszönöm. – hálás pillantással nézek rá, hiszen tényleg az vagyok. Abban a pillantásban sok érzés benne volt, a szerelem, a tisztelet, hogy felnézek rá, még ha nem is ismerem annyira, vagy éppen a hála, a sok más érzés mellett.
- Tervezünk, de aztán az élet felülírja azt, vagy csak kicsit másképpen teljesíti a kívánságunkat. – elmosolyodom, hiszen nagyon is jól esnek a szavai, amit pedig az ágyra mond. Nos, arra kicsit elnevetem magam és még a fejemet is megrázom. – Köszönöm, de talán nem tudok mit kezdeni a sok hellyel, vagy azzal, hogy egy idegen ágyban alszom. Nem szoktam csak úgy idegen férfiak ágyában aludni. – mosolyodom el és kisebb játékosságot is csempészek a hangomba. Sokat voltam szomorú, de mellette valahogy könnyedén jön ez a kisebb fajta bolondozás. – És ha a lámpa se védhet meg a rossz álmoktól? – pillantok rá kérdőn, mert nem arra akarok célozni, de ha tényleg olyan nagy az ágya, akkor egyik fele lehet az enyém, a másik övé. Nem kell semminek se történnie, hiszen felnőttek vagyunk és mindennek eljön egyszer az ideje nem? Ha pedig így gondolom, akkor miért nem tudom feltenni a kérdést? Mitől tartok? Nem tudom, magam sem tudom, de azt tudom, hogy a közelsége képes lenne megnyugtatni és békességet csempészni végre az estémbe, az álmaimba, amiből már régebb óta nem járt ki. Minden nap úgy feküdni le, hogy ki tudja, hogy holnap mennyivel lesz rosszabb az állapotom. Nos, nem éppen remek érzés. Sőt, borzalmas és félelmetes.
Figyelem a mosolyát, kezemet pedig nem húzom el, amikor megfogja. Elmosolyodom én is és kicsit megrázom a fejemet. – Sose vágytam arra, én csak boldogságot akartam csempészni mások életébe. Szerettem azt a kis bárt, de te megérdemelted, hogy ott legyél. A zenéd sokakhoz szól és sokakat érint meg. – felelem teljesen őszintén, mert így gondolom. Valaki vágyik a nagyok közé, én nem vágytam. Szerettem a névtelenséget, azt, hogy nem kellett mássá válnom, mint sokaknak kell a rivaldafényben, még ha utána vissza is vedlenek azzá, akik.
Nem zavar, ha marad telefonálás közben, igaz, nem vallom be a telefonba, hogy egy férfi ismerősömről van szó. Csak annyit mondok, hogy egy barát, aki igazán jó ember, így nincs miért aggódni. A végén pár szót törökül is mondok, hiszen édesanyám arra várt, majd elköszönünk.
- Igen, csak olykor hiába teszünk meg mindent, mert elveszíthetünk mindent. – mondom kicsit szomorúan, hiszen már elveszítettem egyszer szinte majdnem mindent. Amikor pedig keze arcomra siklik, akkor rövid időre lehunyom a szememet, arcom tenyerébe simul, majd mosolyogva pillantok rá. Kicsit közelebb csúszom hozzá, majd egy apró puszit nyomok az arcára most. Mintha csak attól félnék, hogy a csókot miként fogadná, mit gondolna, vagy mi lenne a következménye. Kezem arcára siklik és gyengéden simítok végig, miközben a pillantásunk egymásba fonódik. Percekkel később viszont megtöröm a csendet, ha csak ő nem tette meg.
- Még egy kérésem lehetne? – harapok alsó ajkamba, majd ha folytathatom, akkor kicsit habozok. – Kérhetek ruhát? Mert valljuk be, ez nem éppen a legkényelmesebb ruha. Se viselni állandóan, se aludni benne. – zavarba jövök, még szép, hogy zavarban vagyok. Nem szoktam férfiaktól ruhát kérni, de most nem sok választásom van, de tényleg meg akarok szabadulni tőle, nem akarok gondolni, hogy miért is viselem, még ha mások szerint túlzottan is jól áll. Csak újra az egyszerű Apolline akarok lenni, aki még lehet boldog.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Pént. Okt. 20, 2017 6:17 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Ez a feltárulkozás nem semmi. Ritkán beszélek ilyenekről. Nem is volt más alkalom, hogy escortot kértem volna vagy hagytam volna, hogy rámtukmálják. Nagyon is érdekel, Apolline hogy éli meg. Azt talán már tudom, hogy élte meg a mi esténket. De most fog kiderülni igazán, most, hogy én is elmondom.
- Az biztos. Én ezt maflaságnak tartom. Ne bántódj meg, de a menedzsernek is ezt mondtam. És igen, különleges este volt, egyikünk se azt kapta, amit várt. Hanem valami nagyszerűt.
Ezért találkoztunk újra. Biztos vagyok benne, hogy akárkivel nem megy el még egyszer, ingyen, csak úgy. És nekem se felel meg bármilyen nő. "Bérelve." Belegondolni is rossz. Kifordítottuk a világot, igen. Gondolok rá, hogy érezheti most magát. Fényt hozott az életembe, én az övébe világosságot és lőn sötétség? Az nem lehet.
- Számból vetted ki a szót.
Tudom, hogy bárkivel nem tenné meg. Nem élvezi ő ezt annyira, mint mutatja. Ez a profizmus, hogy utálja, de azt láttatja, hogy szereti. Szükség van erre? Később talán szóba hozom. Édes, ahogy mondja. Fél bevallani. Akárkivel nem melegedhet így össze és nem is akar. Ezt egyszerűen érzem rajta.
- Hát...nem igaz, hogy halottról vagy jót vagy semmit. Igazad van. Nem akarok olyan lenni, mint ő. Nem is tudnék.
A különbség köztünk? Nagyon korán kiderült, hogy egyik szülőre se hasonlítok igazán. Jeanne néni próbálkozott olyasmivel, amivel én, de ő is más útra tért. Valahonnan régről, az ősök életéből hozhattam, amit hoztam. Amikor a csomagról beszélünk, rájövök, hogy ez félelmetes is lehet.
- Haitin minden utcasarkon árulnak ilyeneket. Megáldott valamik ezek, lelkekkel, erővel. Távol tartják a gonoszt.
Most úgy vennék neki egyet. Itt nem nagyon jellemző az ilyesmi. Örülök, hogy érdeklődik és talán azért van, mert velem kapcsolatos. Talán azért, mert sok minden érdekli. Melyik jobb? Őszintén? Nem tudom. Annak örülök, hogy végre mosolyog.
És a szánk még nagyobb örömet talál, mikor ajak az ajakhoz ér. Csodálatos! Remekül csókol és nagyon nagy élmény elveszni a szájában. Szinte égeti a nyelvemet, ami játszik az övével. Mikor megtalálom, még jobban lángolunk.
- Jó. Holnap semmi dolgom, bármikor ráérek.
Ez a sors keze. Tényleg. Nincs se egy interjú, se zenekari próba, se más kötelezettség. Egy van, de azzal ráérek este. Apolline az első. Át fogom értékelni a dolgaimat. Ez a nézés többet mond, mint 100 szó. Nem voltam ilyen helyzetben, senkim nem volt ilyenben, mégis úgy érzem, értem, mi megy végig benne. Túl sok minden, a fele is elég lenne. Egy pillanatra elbizonytalanodom, melyikünk is értékeli többre a másikat. Én akarok vezetni.
Ahogy elneveti magát és a fejét rázza, én csak figyelek. Ez sok mindent jelenthet. Nem mindig sikerül felismerni. Talán most értem.
- Igen, azt tudom...valahogy érzem, hogy nem vagy otthonos ebben. Mindig új ágy. De...
Kimondjam? Nem bántom meg vele? Jól látom. Eddig jól láttam. Ma kiderült.
- Ha a lámpa nem, akkor gondolj arra, aki az ágy másik felén húzza a lóbőrt.
Mindkettőnkben van annyi akarat, hogy nem teszünk semmit, amit megbánnánk. Megbánnánk? Nem tudom. Lehet. Én csak áldás akarok lenni, átok nem. Ha a közelségem segít, akkor közel leszek. Úriember akarok lenni. Az úriember pedig segít. Segít egy elhagyott, magányos, a problémáival küzdő hölgyön, aki fontos neki. Szoktak itt aludni, akár úgy is, hogy semmi nem történik. Rég volt már ilyen, Apolline óta egy sem. De... De. Értem én.
- Ez a lényeg. Nekem még nem is ez volt az első. Csak azt akartam, hogy ami bennem van, kijöjjön. Alkotni. És esetleg másokat gyönyörködtetni. Aztán valahogy úgy alakult, hogy megtalált a siker.
Tényleg nem az vonzott, hogy istenítsenek. Az érzéseimet akartam átadni. Így, hogy sok embernek lehet, így vagyok igazán boldog. De a lényeg nem a rivaldafény. Hanem az üresség. Mindig újjal kell pótolnom. Megint a versenynél tartunk. Apolline jobb ember, mint én. Ő másokért alkotna. Én magamért.
- Örülök, hogy így látod, de te is megérdemled, hogy tehesd, amit akarsz. Te jót akarsz. A jóból sosem elég.
Azt érzem, hogy nem érhetek fel hozzá. Értem aggódott, mikor rákos lett. A családjáért aggódik, nem akar kellemetlen pillanatokat nekik. Van ennél nagyobb jóság? A kezét markolászom és azt érzem, hogy nincs. Az igazság sem írja felül az igazi szeretetet. Ő maga az. A kötelesség szólít, beszélnem kell a barátaimmal. Most ki is kapcsolom a telefont. Nem akarom, hogy felhívjanak. Ne zavarjanak! Ne zavarják Apo-t! Szeretem ezt a lányt, magam sem értem, miért és hogyan, de nagyon.
Hagyom intézkedni és nem is figyelek. Az övé a pillanat. A magányra mindenkinek szüksége van. Kinek többre, kinek kevesebbre.
- Bocsánat, hogy megkérdezem, de ez milyen nyelv volt?
Szépen hangzott és nem spanyol volt, nem angol. Valami más. Érdekel, honnan is jött ő. Konyítok a nyelvhez, de nem jöttem rá.
Az arc és a kezek találkoznak, ez mennyei pillanat. A puszit viszonozza egy másik. Aztán egy zavart nézés és ha Apo is szeretné, még egy csók jön. Mélységes és szeretetteljes. Szeretem őt, úgy, ahogy senkit nem szerettem még. A másik felem. Komolyan gondoltam.
Amikor szól, végighallgatom és elgondolkodom.
- Hát ennél gyönyörűbb pizsamát még nem láttam, de...
Elkacagom magam. Muszáj egy kis életet vinnem magunkba!
- Ha nem baj, hogy csak férfipóló és melegítőt vagy rövidgatyát tudok adni, akkor van ruha.
Női ruhával nem készültem. Annyi vendégem azért nem volt, Apolline óta egy se volt. Fura kérés, fura válasz, de érthető. Ha tudok segíteni, segítek.
- Zuhanyozhatsz is, egész nyugodtan. Érezd otthon magad!
Tényleg ezt szeretném. Szegénykém sírt eleget. Most már a boldogság idejének kell jönnie. Túl nagy szavak ezek. Nem merem kimondani őket. Csak adni akarok. Adni, amennyit tudok.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Pént. Okt. 20, 2017 8:23 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Bólintok, hiszen nincs miért megsértődnöm. Nekem se könnyű eljátszom valakinek a partnerét esténként, vagy úgy tenni, mintha ismerném az illetőt, de közben meg nem. De ezt választottam és kiszállni se olyan egyszerű, mint bárki hinné, ahogyan az is igaz, hogy könnyedén pecsételik meg az embert. Sejtem, hogy Irvin se értheti, hogy miért nem hagyom ott ezt az egészet, vagy nem teljesen helyesli, de hálás voltam azért, hogy nem hozta most fel. Azt hiszem képtelen lettem volna ezekkel a dolgokkal is most szembe nézni. Elég meglepetést és emészteni valót tartogatott számunkra ez az este is, s még véget se ért.
- Biztos vagyok abban, hogy ennek ellenére is büszkék lennének rád. – mosolyodom el haloványan, hiszen remek ember lett belőle. Nem ismerem igazán, de ennek ellenére, amit mutatott eddig magából, abból erre tudok következtetni.
- Érdekesen hangzik, de ha távol tartják is a gonoszt, attól még nem lennének képesek meggyógyítani. – csendül kicsit szomorúan a hangom, mert félek, félek attól, hogy ebből már nem lesz kiút. Vagy éppen attól, ha kapunk is reményt, akkor is kiderül, hogy hiába minden kezelés, mert hamarosan már nem Irvin fog esetleg a karjai közé zárni, vagy a családom, hanem sokkal inkább a halál. Ez pedig túlzottan is ijesztő volt.
- Rendben van, de nem tudom, hogy holnapra kapok-e időpontot, vagy máskorra. Majd eldől. – rántom meg alig láthatóan a vállaimat, mert nem akarok már most ezen stresszelni. Elég lesz akkor, vagy éppen átlépni a kórházküszöbét, ami nem lesz egyszerű. Reszketek és félek attól, amit hallhatok, vagy ami rám vár. Lehet eddig képes voltam küzdeni és megbirkózni az akadályokkal, de féltem, hogy ez most nem fog menni. Hogy meg fogok ijedni és elszaladni megint, mint egy kisgyerek.
Legalább nem nézett könnyűvérűnek, vagy legalábbis nem teljesen. Ezt jó tudni, amikor viszont nem fejezi be a mondatot, akkor kérdőn pillantok rá. – De? – kérdezek vissza és őt fürkészem, mert érdekel, hogy mi az, amit nem mond el, vagy amit nem mer kimondani. Szeretném tudni, főleg akkor, ha mellettem fog állni és segíteni ebben. Őszintének kell lennünk, nem?
- Csak nehogy az a személy túl hangosan horkoljon. – szólalok meg játékosan, mintha csak oldani akarnám ezt a fura pillanatot. Szeretném érezni újra az ölelését és talán mást is, de vélhetően nem lenne helyes. Nem így, nem ennyi kétely között, de vajon valaha nem lesz ennyi kétely? Magam sem tudom, felnőttek vagyunk, vágyakkal, érzésekkel, de most mégis minden még nehezebb, mint talán lenne normálisabb esetben. Egy férfi se volt képes hasonló érzéseket kiváltani, mint ő. Ez másabb volt, ez pedig ijesztő volt. Főleg egy ennyire kétséges ösvényen, hiszen nem tudtuk, hogy mi lesz velem, élni fogok-e, vagy inkább a halál ránt magával, mint sok más gyermekét keblére öleli.
- És bánod, hogy megtalált a siker? – kérdezem meg kíváncsian, hiszen tényleg érdekel, hogy vajon ő miként éli meg ezt. Mennyire szereti a rivaldafényt, vagy ezen változtatna-e, mert az már nem kérdés, hogy annyira nyilvános partikért nem rajong, de annak köszönhetően találkoztunk mind a ketten. Azóta pedig valami fura közös ösvény elindult, még ha olykor le is tértünk róla, de aztán ráleltünk.
- Olykor le kell mondanunk az álmainkról és részben nem bánom, hogy megtettem, mert így a számomra legfontosabbak arcán mosolyt látok mindig, s tudom, hogy nem kell nélkülöznie semmit se. Sőt, egy jobb élethez kaphat reményt a húgom. – szavaim őszintén csendülnek és ahogyan a húgomra gondolok kisebb mosoly is kúszik az arcomra. Jóság meg szerintem mindenkiben rejtőzik, csak nem mindenki engedi a felszínre. Ahogyan a sötétség is ott van mindenkiben, csak valaki nem engedi, hogy a szívét befeketítse, míg más igen. Nem hiszem, hogy annyira különlegesen jó lennék, mint ő gondolja. Pillanatokkal később pedig már telefonálok. A kérdésén meglepődök, és miközben felelnék visszaülök a kanapéra.
- Török, édesanyám még fiatalként jött el Isztambulból. Édesapám egy kávézóban pillantotta meg és onnantól kezdve szinte megpecsételődött a sorsuk. – mondom neki mosolyogva, hiszen sokat hallottam az egész történetet. Egyik kedvencem volt. Főleg, ahogyan apa elő tudta adni és még mindig úgy gondolom, hogy a sors őket egymásnak teremtette, csak kegyetlenül máris elválasztotta őket, de egy napon újra együtt lesznek és boldogok lesznek.
Pillantásunk találkozik, puszit puszi követ. Zavart a pillantás, ahogyan az enyém is, amikor viszont közelebb hajol, hogy ajkaimat érintse, akkor csak lehunyom a szemet és teljesen átélem a pillanatot. Ki tudja, hogy még mennyi adatik meg és a pillangók, amik ilyenkor életre kelnek, azok egyszerűen leírhatatlanok. Kezem óvatosan siklik arcára, majd pedig elveszem abban a röpke időben.
- Valahogy sejtettem, hogy nem női ruhákat hordasz titkon. – kuncogom el magam, majd elmosolyodom. – Természetesen nem gond, teljesen jó lesz. Vélhetően a pólóidat még hálóingnek is beillene rajtam. – elég csak megnézni azt, hogy mennyivel magasabb nálam. És semmilyen értelemben se vagyok nagydarab, inkább hinnének törékenynek, mintsem erősnek.
- Akkor azt hiszem egy törölközőt is lenyúlnék. – mosolyodom el, majd pedig ha megkapom a pólót és a nadrágot, meg a törcsit, akkor rövid időre eltűnök a fürdőben. Először letörlöm magamról a sminket, ami a megtörtséget is segít eltűntetni, vagy éppen ragyogni. Nem tudom mennyi ideig időzhettem el, de szükségem volt egy kis magányra, a víz jótékony hatására. Amikor pedig készen vagyok, akkor ismét kiengedem a hajamat, majd pedig miután felöltöztem, akkor vissza is térek. A törölközőt kiterítettem a ruhámat viszont a kezemben szorongatom.
- Nem tudom, hogy hova tehetem le. – szólalok meg kicsit zavarban léve, hiszen azért nem mindennap viselek férfiruhát, pláne nem azért, akiért a szívem dobban és olykor másabb dallamot jár.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Szomb. Okt. 21, 2017 1:10 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Tanulságos este volt egyébként. Az előítéleteimet lerombolta egy kicsit. Már tudom, hogy dolgoznak ott rendes lányok is, akik nem adják magukat könnyen. Az egy másik szakma. Nem ragozom, mert nem most van itt az ideje.
- Jó lenne tudni. Még egyetemista voltam, mikor... De ezt inkább hagyjuk most!
Finoman terelem másra a beszélgetést. Nem akarom Apo-t lelombozni, elásni a saját bajaim közé, amik eltörpülnek a diagnózis mellett. Tényleg megnyugtatna, ha beszélhetnék valamelyik szülővel és tudhatnám, mit gondol. Haitin találnának is rá módot.
- Ez érdekes téma, mert a legtöbb vudu szeánsznál azért hívják a szellemeket, hogy gyógyítsanak, hogy megőrizzék az ember egészségét. Az átlagéletkor pedig majdnem Afrika szintjét éri el, szóval...
Gúnyosan elmosolyodom. Hablaty. Nekem elég egy kis csomag. Elég volt eddig.
- A gyógyításhoz nem Haitin értenek.
Szavaimmal reményt akarok adni, azt sugallnám, hogy itt lehet találni remek szakembereket. Nem olcsó dolog és ha Lafayette-ék így állnak, persze, hogy rémisztőek voltak a kilátások. Át kell gondolnom, mit tehetek.
Bólintok, hogy az időpontot még kitaláljuk. Elsőbbséget élvez, hogy elmenjek vele. Minden mást ehhez igazíthatok, szerintem nem lesz gond. Szörnyen fél, látom rajta és én is érzem a halál szelét. El kell terelni, fújjon más irányba.
- Arra nem szokott panasz lenni. De majd külön szólok neki, hogy most se tegye...
Végre viccelődik, lazul egy kicsit. Együttérzően mosolygok rá. Egyébként tényleg nem vagyok horkolós. Bárhol aludtam, nem okoztam álmatlan éjszakát. A maitól se félek. Nem érzem, hogy rögtön le kéne szakítani a virágszirmot. Inkább meg kell erősíteni, sok napfénnyel. Ott leszek.
- Egyáltalán nem. Inkább ami vele jár, az fárasztó néha. Ezek a party-k, néha az újságírók hülye kérdései. "Valamelyik dohánygyár szponzorál titeket?" "Koncerten van cigiosztás?" Ezeket komolyan kérdezték.
Elnevetem magam, hirtelen a könnyeim is kicsordulnak. Már többször halálra röhögtük magunkat a többiekkel, de most inkább a feszültség jön így ki. És ha Apo-t is nevetésre bírom, akkor volt igazán értelme.
- Az viszont jó dolog, hogy sok emberhez eljut, amit írtam, amit előadok. Egy koncert közös élmény, hatunk a közönségre és ők is ránk.
Nem tudom, ezt mennyire ismeri, volt-e fellépése vagy csak magának írogatott. Sok minden eszembe jut.
- A húgod még kicsi, ugye?
Ez a benyomásom. Apolline egy második anyát játszik a családban és nagyon nagyra becsülöm ezért. Kevesen teszik meg, még kevesebben vállalnak ilyesmit. Nagyon szeretik egymást, látni rajta.
- Aha, akkor innen van az egzotikus szépséged. Nem mertem még rákérdezni.
Széles mosollyal nézem meg újra a vonásait. Nem akartam olyat mondani, amivel megbántom, véletlenül sem. Örülök, hogy elmondta. Egy szép török lány. Szép történettel, amit örömmel mesél.
- Nálunk apám francia származású volt, anyám az USA-ból jött. A többit a napsütés hozta - simítok végig a borotvált arcélemen.
Néztek már arabnak, románnak is a barnaságom miatt. Haitin kevés igazán fehér ember akad.
Sokat megosztottunk egymással. És ahogy a szülők sorsa megpecsételődött, mi is megpecsételjük a miénket. Egy mindent elsöprő csókkal. Lángolok, belül jóleső tűz nyaldos. Szinte abba se hagynám, csak eljátszadoznék, nyelv nyelvvel, ajak ajakkal.
- Női megérzés, mi? - viszonzom a viccet.
Aranyos, mikor így viselkedik. Máskor is az. Öröm látni, hogy jó pillanatai is vannak. Helyeslek, a pólóim tényleg nagyok, de olyan is van, ami a térdemig ér. Azt hiszem, azt kapja. Kinyitok egy-két szekrényt és adom is a nagy, fehér fürdőlepedőt, meg a zöld pólót. A bokájáig lelóg majd. Elvigyorodom, ahogy erre gondolok.
- Tessék! Jó pancsikolást!
Zárt szájjal mosolygok egy nagyot és míg ő ténykedik a fürdőben, készítek valami könnyű harapnivalót. Hideget, sok zöldséggel. Ha mindenképp főttet enne, akkor rendelek. A tea lassan elfogy, a bögre megy a mosogatóba. Majd valamikor elmosom. Elfoglalom magam, úgy elmegy az idő, hogy szinte meg is lepődöm a lépteken.
- De gyors voltál! - nézek végig rajta.
Nagyon cuki ebben a szerelésben, fejemet csóválva döbbenek rá, hogy nem kell elegancia, anélkül is remekül néz ki.
- Gyere, adok egy vállfát a ruhának. A többit csak...rakd le a kanapéra, nyugodtan!
Természetesen, lazán intek, hogy mit hova tegyen. A szekrényben bőven van hely és a ruha se járt sárban, homokban, hogy derogáljon beakasztani a tiszták közé.
- Eszel velem? - kérdezem Apo-t a konyhaasztal felé mutatva.
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Szomb. Okt. 21, 2017 10:37 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Bólintok, de nem firtatom tovább. Nem várhatóm el, hogy mindent már most megosszon magáról. Azok után meg pláne nem, hogy ekkora terhet raktam az ő nyakába is azzal, hogy bevallottam mi a baj és milyen betegséggel kell szembenéznem, ha valaha képes leszek rá. Még most se érzem azt, pedig mellettem lesz, de mégis úgy reszketek mélyen legbelül, mint egy szélviharban árván álló virág, amit hiába akarna a fa megvédeni, még se tudja elrejteni a szellő elől.
- Nos, talán nem, de úgy tartják, hogy aki hisz valamiben, az erőt is tud meríteni abból a dologból. – rántom meg a vállaimat, hiszen ezt mesélték nekem. Én viszont jelenleg még nem érzem úgy, hogy erőt tudnék bármiből is meríteni…vagyis Irvinből igen, de még mindig nem érzem fairnek, hogy magammal rántom ebbe az ismeretlenbe, aminek nem tudjuk, hogy boldog vagy éppen ellenkezőleg rossz vége lesz-e.
- Ki tudja, lehet túl édes, amikor alszik, így senki se mert panaszkodni. – kuncogom el magam, hiszen próbálok én is inkább kicsit viccelődni, elvenni az élét annak, amitől szinte a levegő is súlyos lesz, vagy ami annyira nyomaszt, emészt minket. Vélhetően nem csak én rágom magamat belülről, gondolom végig újra és újra az egészet, mintha végre valami választ is kaphatnék, de tudom, hogy nem lesz így. Most talán el kellene engedni, de még se megy. Szeretnék elveszni azon érzésekben, amiket szép lassan ébreszt bennem a közelségével, a mosolyával vagy éppen a kedvességével, de még se tudom kizárni, hogy beteg vagyok és talán meghalok hamarosan. Nem tudom feledni, pedig szeretném rövid időre.
- Biztosan remek érzés lehet, hogy másoknak adsz valamit a zenéden keresztül, vagy éppen segítesz nekik. Nos, igen. Eléggé érdekes kérdéseket tudnak feltenni. – nem voltam híresség, de sok partin megfordultam már, így hallottam egy-két dolgot már én is. A nevetése pedig ragályos, ha nem is annyira hevesen, mint ő teszi, de kicsit én is elnevetem magam, majd kósza tincseket söprök ki az arcomból. Biztosan úgy van, ahogyan mondja, nekem még nem volt igazán élményem nagyobb koncerthez, meg talán sose lesz. Lemondtam az álmomról és nem is akarok talán abból megérni, hiszen annyi botrányt hallani, hogy milyen áron lehetnek egyesek híresek. Talán nem akarok ilyen árat megfizetni érte.
- 17 éves. – mondom ki kertelés nélkül. Igen, majdnem 10 év van közöttünk, de én korábban érkeztem, mint tervezték volna, utána meg sokáig nem jött össze, míg végül meg nem született a család legkisebb tagja. Érte pedig bármire képes lennék.
- Féltél, hogy netán megennélek érte? Nem szoktam hangoztatni, mert sokan bántják azt, ha valaki arról a vidékről származik, de nem szégyellem. Édesanyám is sok mindent feláldozott, hogy idejöhessen, ahol végül boldogságra lelt. – mosolyodom el, hiszen ez az igazság. Sok mindenki gondolná azt, hogy ideje hazamenni, de nekem ez volt az otthonom. Francia állampolgár vagyok, nem pedig török és igazából a török rokonaimat egyszer se láttam.
- Édesapám francia, anya török. Úgy néz ki, hogy mind a kettőnkben két kultúra is keveredik, de ez szerintem csak még érdekesebbé tud tenni egy embert. Főleg, ha mind a két kultúrából örökölt valamit. – mosolyodom el haloványan, hiszen én sose ítéltem el senkit se a származása miatt. Minden nép között akadnak gyilkosok és társai, így szerintem kár emiatt bárkit is megbélyegezni, vagy akármi miatt, amíg nem szolgált rá.
- Valami olyasmi. – pillantok rá kicsit kihívóan, amikor pedig elveszem tőle a ruhákat és a törölközőt, akkor köszönömképpen egy apró csókot nyomok ajkára, de aztán máris megyek a megadott irányba, majd magamra csukom az ajtót. Nem tudom, hogy hirtelen honnan lett ekkora bátorságom, hogy olykor kicsit így incselkedjek vele, de mégis annyira természetesen adja magát, mintha csak hónapok óta randevúznánk már, pedig nem. Lehet jó pár hete találkozgattunk és töltöttünk el időt, de sose jutottunk még ennyire „mélyre” se a határvonalat átlépve.
- Öhmm, annyira szerintem nem, de nem akartalak semmiben se megzavarni. – mondom kicsit hebegve-habogva, amikor találkozik a pillantásunk a fürdőt követően. Nem kapkodtam el és őszintén kicsit talán meztelennek is érzem magam így smink, meg kevéske ruhával, ami rajtam van.
- Rendben, köszönöm. – a ruhát felakasztom a vállfára, a többi cuccomat pedig a kanapé egyik szélére pakolom le, vagyis a táskámat, az ékszereket, meg a cipőmet is.
- Persze, szívesen. – indulok el utána a konyhába, majd leülök az egyik székre. – Igazán otthonos a lakásod, egyedül élsz itt? – pillantok rá, mintha csak félnék attól, ha ránk telepszik a csönd, akkor az most inkább nyomasztó lesz az igazságnak köszönhetően, mintsem jó. Emiatt pedig muszáj újabb és újabb kérdésekkel bombáznom őt, vagy csak beszélnem, ami nem megy ennyire könnyedén. Főleg, hogy tényleg szeretném megismerni őt, de ez a kettőség túlzottan is erős bennem.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Vas. Okt. 22, 2017 4:10 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Nem titok, nem azért hagyom abba. Vidámabb témákat szeretnék felhozni. Előbb-utóbb majd beszélhetünk erről is, mert ha ő kiöntötte a szívét, nekem is illendő lenne. De ha csak tovább növelem a fájdalmát mindenféle gyászos gondolattal? Az nem kell. Életre van szükség.
- Ja, azt a negyven-ötven évüket úgy élik le, hogy nagyon hisznek. Vagy kicsit. Nagynéném mélyen benne volt és talált is erőt.
Meg az egyik barátnőm apja is. Meg még sokan. Apolline-nak még mindig jelent valamit a hit. Azt mondja, hogy csak nevelték rá, de érzem rajta, hogy nem felejtette el. Ha ebből tud erőt meríteni, ahogy mondja, akkor csak jelentsen is!
- Ha te is édesen alszol, akkor tuti, hogy most sem lesz panasz.
Szeretném, ha tudna aludni. Lefogadom, hogy sok álmatlan éjszakáján izzadta össze a hálóinget vagy forgolódott órákon keresztül, a párnát áztatva. Ez az éjszaka, ez a hely legyen a nyugalom szigete. Az őszinte nyugalomé. Itt kiderült, mi a baj, mégis menedéket találhat. Aranyom. Hogy utána mi jön, mi lesz, ha az arcunkra süt a reggeli napfény...azt reggel kitaláljuk. Nem vagyok jövőbelátó.
- Ezt te is ismerheted a bárból. Van, akinek csak háttérzene, mert igazából inni megy, haverokkal lógni, csajozni, de azért sokan figyelnek is.
Azt látni. Végül derülünk is egy jót a firkászokon. Lehet is.
- Ó, akkor már lassan felnőtt lesz!
Majdnem kimondom, hogy szerencsés, amiért ilyen remek nővére van. De ami történik, az nem szerencse. Nem akarom fájdítani Apo szívét. Hm, azt sem tudom, ő hány éves. Nem illik megkérdezni.
- Inkább attól, hogy megbántanak vele. Jártam már úgy, hogy egy ártatlan kérdésből fájdalmas sérelem lett.
Egyszer meghallgatnám az egész történetet. Látszik, hogy szeret róla beszélni. Én senkit nem ítélek el a származása miatt. Az csak egy dolog, az ember élete sokkal többől áll.
- Gondolom, ti is őrzitek a hagyományt valamennyire. A nyelvet biztosan.
Elmosolyodom. Tetszett, amit hallottam. Talán azért is, mert tőle hallottam, a lényeg, hogy szép a hangzása.
- Nálunk a politika azért sok mindenre kihatott. Francia gyarmat volt, az amerikaiak lecsaptak rá. Örökké harcolnak, vitatkoznak. De vannak ilyen családok, akik átlépnek a különbségeken.
Apa és Anya remekül megértették egymást. Nem nagyon veszekedtek, csak velünk. A kultúrát viszont átadták, mindkettőt.
Ez a fürdés előtt csók meglep. Jól esik, ahogy az eddigiek is. Örülök, hogy Apo kezd oldódni. Szinte otthon érzi magát. Ezt akarom elérni. Hogy jól érezze magát.
- Dehogyis zavartál meg, nem azért mondtam!
Kínomban a hajamat borzolom, jobbra és balra. Ilyenkor szokott úgy állni, mint a boglya. Biztos, hogy most is így néz ki.
Gyorsan elrendezzük, amit kell. Érzem, milyen bizonytalan. Nem akar a terhemre lenni. Még mindig azt hiszi, hogy ez történik. A konyhában viszont terülj-terülj asztalkám várja. Felvágottak, sajtok, krémek és zöldségek.
- Még hagyma is van, csak nem pucoltam meg, nehogy túl erős szaga legyen. Fogyassz, amit csak szeretnél!
Mosolyogva kínálom meg. Tányér, kés, szalvéta, minden ki van készítve.
- Köszönöm! Igen, egyedül. Remélem, nem látszik annyira.
Belekuncogok kicsit. Megvannak a legénylakás jellemzői, de nincs olyan nagy kupi. Általában készen állok vendégek fogadására. Lányokéra is. Értem, mire céloz.
- A húgom is a városban lakik egyébként. Ő költözött ide hamarabb. A férjéhez.
Szelek egy kis kolbászt, gouda sajtot és még viszonylag friss rozskenyérrel kezdek hozzá. Meg egy kis zöldfűszeres vajkrém. Lassan eszem, élvezem az ízeket. Mikor már nem rágom a falatot, kérdezek. Teli szájjal mégsem illene.
- Szoktatok tradicionális török ételeket csinálni?
Média,mûvészet
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása •• Vas. Okt. 22, 2017 4:41 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Van valami abban, ahogyan mondja, mintha ő is részese lett volna, de igazán nem hinne benne, viszont ha így van, akkor vélhetően az se lógna a falon, amit korábban mutatott. Magam sem tudom, hiszen ismerem, de még se. Ez a helyzet túlzottan fura, hiszen amennyi mindent tudunk a másikról, főleg a betegségemet tekintve, ahhoz már azt gondolná az ember, hogy sokkal mélyebben ismerjük a másikat, pedig nem. Mintha tényleg még inkább kifordult volna, mint eddig tette a világ a sarkából.
Elkuncogom magam és kicsit még megrázom a fejemet is arra, amikor az én alvásomra céloz. Édesem alszom-e? Nem tudom, de azt tudom, hogy mostanság nem voltak nyugodt éjszakáim. Pár óránként általában felébredek, hiszen nyomaszt az a tudat, hogy nem tudom mikor lehetek még rosszabbul, vagy talán eljön-e az a pillanat, hogy esetleg álmomban öleljen magához a fagyos szellő. De azt se igazán segített, hogy részben még saját magamat is elítéltem amiatt, amit csinálok. Hogy hazudok, vagy éppen a munkám miatt, de mégis újra és újra meggyőztem magamat arról, hogy nincs más választom és ennek így kell lennie.
- Talán, de bárban énekelni merőben másabb. Elveszel, kevesen figyelnek, hiszen a legtöbben maximum azért hallgatóznak, mert inkább az tetszik, amit látnak. Ott ritka az, amikor zene lenne a lényeg. – én így gondolom. Nem kell egyetértenie velem, de szerintem az se kell, hogy mindenben egyetértsünk. Amennyi ember, annyi féle nézőpont legtöbb esetben és ettől még szebb az élet.
- Igen, lassan és jobb életet érdemel, mint ami megadatna neki. – csúszik ki ajkaim között, majd sietve harapok az alsóajkamba. Tudom, hogy anya mindent megtesz, de a világ csak egyre drágább lesz. Főleg a tanulás, vagy a mindennapi élet. Én pedig bármit megtennék azért, hogy az általa választott egyetemre járhasson és ne kelljen nélkülöznie.
- Ha olyan kérdést tennél fel, amire nem szeretnék választ adni, akkor nem is fogok. Legalábbis nem most. Nem szoktam könnyedén megsértődni, inkább csak leállítom az illetőt, mielőtt veszekedés lenne belőle. – pillantok rá komolyan, hiszen ez az igazság. Tudom, manapság könnyedén összekapnak az emberek, de én szerettem hinni abban, hogy békésebb úton is meg lehet beszélni a dolgokat, vagy ha nem firtatjuk tovább a dolgokat, akkor nem lesz belőle gond. Mindennek eljön az ideje, ahogyan most is eljött. A betegségemre is fényderült, talán ha más körülmények között történik, akkor nem ülnénk most itt.
- Csak a nyelvet. – teszem még hozzá, hiszen nem sok közöm van a török dolgokhoz, meglepőmódon édesanyám is könnyedén szakadt el a hagyományoktól és egyedül a nyelvet tanította meg a részünkre. Arra pedig, hogy mennyire hatott ki nálunk a politika és minden más, csak bólintok. Sose voltam jó az ilyen beszélgetésekben. A politika hidegen hagyott, még ha ez felelőtlenség is.
Fürdést követően pedig ismét a nappaliban voltam és szemmel láthatóan nem csak én voltam zavarban, hanem ő is. A haja pedig, szép lassan olyan lett, mint egy boglya, aminek köszönhetően kisebb mosoly kúszott az arcomra, hiszen igyekeztem leplezni.
- Köszönöm. – foglaltam helyet, majd elvettem egy kenyeret, azt megkentem, majd raktam rá felvágottat, ha volt és egy kis zöldséget is elvettem és elkezdtem csipegetni. Fura volt ez, de mégis olyan jó érzés itt ülni, együttvacsorázni, ami tudom abszurd, de akkor se cseréltem volna el semmivel se.
- Nem, dehogy. Nem azért kérdeztem, csak igazán otthonos. – mosolyodtam el két falat között, illetve csak úgy szólaltam meg, ha éppen nem rágtam semmit se. Sose szerettem teliszájal beszélni.
- Aww értem és gyakran látjátok egymást? – kérdeztem meg habozás nélkül, de aztán eszembe jutott, hogy ehhez semmi közöm se lenne – Bocsánat, én nem akartam. Tudom, nem sok közöm van hozzá. – sütöttem le kicsit a szemet, hiszen ez volt az igazság. Még csak most próbáltuk feldolgozni azt, ami az elmúlt hónapok alatt kibontakozni kezdett és bontakozhatna, ha nem lennék rákos.
- Nem, sose csináltunk ilyet. Édesanyám nyelvet tanulni jött ide, de helyette szerelmet lelt. A család nem örült ennek, hiszen máshoz kellett volna mennie, de anyám nem ment haza. Kitagadták őt és magára hagyták. Sose jártam a családunknál, ahogyan nem is ismerem őket. A nyelvet megtanultunk, de édesanyánk sose ragaszkodott semmihez se. Talán ő is inkább volt szívben francia, mint török. – rántom meg a vállaimat, ahogyan kicsit ismét jobban bepillantást engedek a dolgokba. Utána pedig folytatom inkább tovább az evést, hiszen alig ettem ma valamit és most érzem csak igazán, hogy ez mennyire hülyeség volt.
Keresk. és szolg.
avatar
● ● Posztok száma :
87
● ● Reag szám :
72
● ● Keresem :
⊂ So there's this boy...
● ● karakter arca :
⊂ Stella Maeve


Témanyitás ✥ Re: Irvin lakása ••
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Ajánlott tartalom
✥ ✥

Irvin lakása
Second Chance frpg
1 / 4 oldal

Similar topics

-
» Lakónegyed
» Mayakashi Kaen agglegény lakása
» Karada lakása
» Kumogakure lakóházai
» Akari klán rejtekhelye és lakása

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Lakónegyed :: Bérlakások és belvárosi lakások-