Selkie-k
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ
✥ Bátran üzenj ✥Legújabb történetek
✥ feltörekvõk írásai ✥

Today at 7:04 pm
Today at 4:16 pm
Akik erre járnak
✥ Várunk mindenkit ✥

Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 7 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.
Népszámlálás
✥ Párizs lakói ✥

Csoportok
Keresk. és szolg.
1
1
Igazságügy
-
-
Bűnüldözés, hadügy
1
2
Egészségügy
3
3
Oktatás
12
6
Média, művészet
9
4
Civilek
3
3
Elit
2
4
Törvényen kívüliek
1
3
Összesen
32
26
Történet írók
✥ fantázia szárnyal ✥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .

Szeretettel Admin tollából
Témanyitás Selkie-k •• Szomb. Jan. 28, 2017 6:20 pm


Selkie-k

 
Leírás

 
Más névvel Roane vagy fókatündér. A kelta mitológia meghatározó alakja, nevét a selymes bundája után kapta (silk, silky) . Pontos eredetük nem ismert, számtalan teória kering egykoron halászok és fókák között megköttetett szövetségről, míg mások az északabbra élő lappoktól eredeztetik őket, akik előszeretettel hordtak fókabőrből készült ruhákat. És akadnak olyanok is, akik szentként tisztelték őket, abban a hitben élve, hogy a tengerben odaveszett emberek lelke talált otthonra bennük.
Különös vízi teremtmények, melyeket előszeretettel hasonlítanak a sellőkhöz, holott ez mégsem teljesen fedi a valóságot – míg a sellők félig ember, félig halszerű lények, addig a selkie-k esetében szó sincs ilyesmiről. Fókabőrt öltve egy teljesen hétköznapi fókának tűnnek külső szemlélő számára, míg a szárazföldre lépve, bőrüket levetve egyszerű halandóként képesek élni az életüket. 
Ugyanolyan mértékben látszódik meg rajtuk az idő múlása, akár egy hétköznapi emberen. Míg fókaként a már említett állat tulajdonságaival bír – kitűnően alkalmazkodtak a vízi életmódhoz, jól bírják a hideget, kimondottan élesen látnak mind víz alatt, mind szárazföldön, a szaglásuk is jobb az emberekénél, és nagyobb fizikai erővel rendelkeznek – addig emberként ezek az előnyök nem érvényesülnek. Ellenben úgy tartják, hogy kimondottan csinos/jóképű teremtmények, és az  énekhangjuk is különösen szép. A szárazföldön is jól elvannak hosszú távon, de természetüknél fogva vágyódnak a víz közelsége után, s ha túl hosszú időre szakítják el őket tőle, életerejük lassacskán elhagyja őket.
A babona szerint, ha egy ember megszerzi egy selkie levetett bőrét, az kénytelen hozzá menni, ellenben amennyiben nem rejti el előle a bőrt, s megtalálja, azonnal visszatér a tengerbe, az elhagyott házastárs szíve pedig lassan megszakad a bánattól. A valóságban persze nem ennyire a drámai a helyzet, de egyvalami teljességgel biztos – aki megkaparintja egy selkie bőrét, az gazdájává, parancsolójává válik, míg a bőrt birtokolja, és a tulajdonosa vissza nem szerzi.


Erősségek – Gyengeségek

 
Erősségek:
- képes fóka alakot ölteni
- fóka alakban teljes mértékben birtokolja egy hétköznapi fóka képességeit (hidegtűrés, víz alatti mozgás, jobb látás, érzékek)

Gyengeségek:
- ha túl sokáig kerüli a természetes vizeket, életereje csökkenni kezd
- ha valaki megszerzi a levetett bőrét, egyszeriben az illető szolgájává válik, képtelen alakot váltani, amíg vissza nem kapja

 

avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets

694
● ● Posztok száma :
my babes
● ● Keresem :
I'm faceless
● ● karakter arca :

Selkie-k
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: Fajok kézikönyve-