Kelpie-k
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ
✥ Bátran üzenj ✥Legújabb történetek
✥ feltörekvõk írásai ✥

Today at 7:04 pm
Today at 4:16 pm
Akik erre járnak
✥ Várunk mindenkit ✥

Jelenleg 16 felhasználó van itt :: 8 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.
Népszámlálás
✥ Párizs lakói ✥

Csoportok
Keresk. és szolg.
1
1
Igazságügy
-
-
Bűnüldözés, hadügy
1
2
Egészségügy
3
3
Oktatás
12
6
Média, művészet
9
4
Civilek
3
3
Elit
2
4
Törvényen kívüliek
1
3
Összesen
32
26
Történet írók
✥ fantázia szárnyal ✥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .

Szeretettel Admin tollából
Témanyitás Kelpie-k •• Vas. Jan. 29, 2017 5:54 pm


Kelpie-k

 
Leírás

 
A kelpie egy alakváltó vízi ragadozó, melyet hol szellemként, hol tündérként tartanak számon a krónikák. Többnyire férfiak, igaz, elenyésző számban női egyedek is léteznek. Előszeretettel választanak lakhelyül vízközeli helyeket. Saját, egyféle emberi alakján kívül bármelyik állat képét képes magára ölteni, ám az írások leggyakrabban fekete ló, vagy bozontos, nagytestű kutyaként hivatkoznak rá, aki az ember kiszemeltjét elcsábítva a víz alá, a halálba segíti.  
Áldozatai többnyire fiatal nők és férfiak, érdekes módon a gyerekekkel és idősekkel kimondottan gondoskodóak – valamilyen megmagyarázhatatlan késztetés következtében védelmező szerepben tűnnek fel mellettük, önszántukból nem ártanának nekik.
Fő képességük az alakváltás, bármilyen állattá képesek átváltozni, azonban mind az egyes fajok, mint az emberi alakjuk esetében igaz, hogy csupán egy fajta kinézettel rendelkeznek, ami többnyire összhangban áll emberi kinézetükkel - egy sötét hajú egyén állati alakban is sötét bundával lesz megáldva, vagy egy kék szemű ember lóként is hasonló, szürkés íriszeket tudhat magának. Más emberek kinézetét képtelenek lemásolni!
Bár nem vámpírok, de időről időre szükségük van az emberi vérre vagy húsra, hogy életképesek maradjanak és erejüket megőrizzék. Igaz, a végtelenségig nem tudják fokozni a hatást, de elmondható, hogy egy gyakrabban vadászó és táplálkozó lény jobb erőben és kondícióban van, mint az, aki csak muszájból, évente egy-két alkalommal vetemedik arra, hogy öljön. Egy-egy vadászat azonban hónapokig is kitarthat, és semmilyen negatív mellékhatás nem jelentkezik, ám amennyiben legalább fél évig koplalnak, úgy lassacskán az erejük, életerejük is csökkenni kezd, s mintegy ösztönös védelmi mechanizmusként, egyre erősebb vérszomj és késztetés keríti hatalmába a kelpie-t. Tehát mindenkinek saját a döntése, hogy melyiket választja – inkább gyakrabban ízleli idegenek vérét, húsát, vagy ritkábban, megkockáztatva, hogy esetleg pont egy szerettében tesz kárt?
Nagyjából háromszáz évig élnek, s valamivel gyorsabban is gyógyulnak mint egy egyszerű halandó. Kelpie-vé születés útján válhat az ember, de a képességei többnyire csak tizenéves korban mutatkoznak meg, addig semmiben sem különbözik egy hétköznapi halandótól. Az ezüstre különösen érzékenyek.

Erősségek – Gyengeségek

 
Erősségek:
- alakváltó, képes bármilyen élőlény alakját felvenni, az azzal járó extrákkal együtt (vízi állat esetén képes úszni, madár esetén repülni, stb...)
- minél gyakrabban ízleli más lények, emberek vérét, annál erősebbek lesznek, ellenben az életben maradáshoz évi 1-2 alkalom is elég
- emberitől gyorsabb regeneráció


Gyengeségek:
- alakváltáskor minden faj esetében csak 1-1 kinézettel rendelkeznek, ebből kifolyólag más emberek kinézetét sem tudják másolni
- időről időre szükségük van (nem állati eredetű) vérre vagy húsra, különben erejük csökkenni kezd, egyre kiszámíthatatlanabbá válnak
- képességük csak tizenéves korban mutatkozik meg, addig semmiben sem különbözik egy átlagos halandótól
- érzékenyek az ezüstre


300 évnél idősebb karakter nem alkotható!avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets

694
● ● Posztok száma :
my babes
● ● Keresem :
I'm faceless
● ● karakter arca :

Kelpie-k
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: Fajok kézikönyve-