Szellemek
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ
✥ Bátran üzenj ✥Legújabb történetek
✥ feltörekvõk írásai ✥

Today at 7:04 pm
Today at 4:16 pm
Akik erre járnak
✥ Várunk mindenkit ✥

Jelenleg 16 felhasználó van itt :: 8 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.
Népszámlálás
✥ Párizs lakói ✥

Csoportok
Keresk. és szolg.
1
1
Igazságügy
-
-
Bűnüldözés, hadügy
1
2
Egészségügy
3
3
Oktatás
12
6
Média, művészet
9
4
Civilek
3
3
Elit
2
4
Törvényen kívüliek
1
3
Összesen
32
26
Történet írók
✥ fantázia szárnyal ✥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .

Szeretettel Admin tollából
Témanyitás Szellemek •• Vas. Jan. 29, 2017 6:14 pm


Szellemek

 
Leírás

 
Úgy tartja a hiedelem, hogy Halloween éjszakáján megszűnik a tér és idő minden törvénye, s ez az az este, amikor a szellem- és a földi világ határai elmosódnak, az elhunytak lelkei minden akadály nélkül visszatérhetnek a világunkra. Többségük ugyan a hajnal érkezésével hazatér a túlvilágra, hol a csend és sötétség örök, az idő megszűnik létezni, ahogy a világi gondok, bajok... Azonban mindig akadnak néhányan, akiket megmagyarázhatatlan erő vonz – még küldetésük van a halandók világában, legyen szó akár egy beteljesületlen bosszúról, egy ígéretről, vagy kötelességről.
Szellemnek senki sem születik – minden valaha a Földön kísértő szellem egykoron halandó volt, ám ahelyett, hogy halála után békére lelt volna a lelke a másvilágon, itt ragadt ezen a világon, hisz feladat vár rá. Akár Halloween éjszakáján tért vissza közénk, akár eleve el sem jutott a holtak birodalmába, anyagtalan, s a legtöbbek számára láthatatlan, hangtalan entitásként van csak jelen – legalábbis addig, amíg gazdatestet nem talál magának. Ám maga a test megszállása és elhagyása mind-mind fárasztó, energiaigényes művelet, mely a lény szinte minden energiáját felemészti, ebből kifolyólag csak végszükség esetében folyamodnak ahhoz, hogy mást válasszanak – amennyiben az életben maradásuk a tét.
Örök életűek, de nem halhatatlanok. Változó az, hogy ki mennyi időre tér vissza a Földre, akadnak olyanok, akik csupán néhány napra, míg olyanok is, akiket évtizedekre, vagy még hosszabb időre ide köt a feladata – míg ritka esetben az is megtörténhet, hogy a Szellemvilágba való visszatérés egyszerűen lehetetlenné válik. 
Attól függetlenül, hogy emberként férfinek, vagy nőnek születtek, szellemként akár ellenkező nemű testet is birtokba vehetnek, igaz ez viszonylag ritka, hiszen ki akarná magának az ilyen felesleges bonyodalmakat, amikor még elvégezendő dolga van? Akárcsak a nem, a kor szintén nem jelent semmilyen akadályt ilyen téren – egy időskorban elhunyt szelleme is választhat gyermeki gazdatestet, ahogy fordítva is lehetséges. 
A megszállás ideje alatt a gazdatest tudata mintegy kómába zuhan – miután a szellem tovább áll, ő senkire és semmire nem emlékszik a későbbiekben abból, ami vele történt, nem marad más számára ebből az időszakból, mint sötét, elmosódott foszlányok, amiből képtelen bármi értelmeset kivenni. Teljes mértékben a szellemé lesz az irányítás.
A megszállt test hála a szellem lényének, valamivel lassabban öregszik, ám még így is időszerűvé válhat időnként, hogy másik testet keressen magának, hisz ha a test végelgyengülés miatt meghal, neki is vége. Míg anyagtalan állapotában csupán a boszorkányok mágiájával lehet hatni rájuk, miután gazdatestet találtak maguknak, sokkal sebezhetőbbé válnak. Ami egy ember számára halálos, az rájuk is – ám ha a halál beállta előtt képesek elhagyni a testet, úgy elkerülik a végzetüket. Miután eleve a halálból tértek vissza, így másodszorra már nem a Szellemvilágba kerülnek – a lényük megsemmisül, mint ha sohasem létezett volna.
Azon túl, hogy valamivel lassabban öregednek, mint egy átlagos halandó, más fizikai tulajdonságukban nagyon eltérnek tőlük. Hűvös, síron túli aurával rendelkeznek, de ezt hamar megtanulják leplezni, ezen felül képesek kapcsolatot létesíteni a túlvilággal, segítséget kérni más szellemektől, s már egészen távolról tudják érzékelni fajtársaikat. Naponta összesen maximum fél órányi időtartamra képesek a gazdatestükkel együtt is láthatatlanná, anyagtalanná válni, ilyenkor pedig a sebességük is többszörösére nő.


Erősségek – Gyengeségek

 
Erősségek:
- örök életű, de nem halhatatlan
- attól függetlenül, hogy emberként milyen nemű volt, szellemként akár ellentétes nemű gazdatestbe is költözhet
- miután elhagyják azt, a megszállás alatt szerzett emlékek a test eredeti tulajdonosa számára kiesnek a tudatból, nincs lelepleződés
- mivel idővel mindig új test után néznek, akár több száz évre is visszatérhetnek a halandók világába, s a gazdatestük is az átlagostól lassabban öregszik
- naponta max. fél óra időtartamban képesek láthatatlanná és anyagtalanná válni, sebességük pedig a többszörösére nő
Gyengeségek:
- ha a gazdatestet megölik, amíg a szellem benne lakozik, úgy ő is megszűnik létezni, mintha sosem lett volna
- hűvös, síron túli aurával rendelkeznek, melyet fiatalon megtanulnak leplezni
- lévén a testcsere kimerítő feladat, nagyjából 50-100 évente egyszer élnek vele


500 évesnél idősebb karakter nem alkotható!avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets

694
● ● Posztok száma :
my babes
● ● Keresem :
I'm faceless
● ● karakter arca :

Szellemek
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: Fajok kézikönyve-