Raoul házrész
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 6 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek

✥ Yesterday at 11:53 pm ✥

✥ Yesterday at 11:11 pm ✥

✥ Yesterday at 9:47 pm ✥

✥ Yesterday at 9:21 pm ✥

✥ Yesterday at 9:19 pm ✥

✥ Yesterday at 9:00 pm ✥

✥ Yesterday at 9:00 pm ✥

✥ Yesterday at 8:59 pm ✥

✥ Yesterday at 8:59 pm ✥

Párizs lakói
Történet írók

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .

✥ Szeretettel Admin tollából
Témanyitás ✥ Raoul házrész •• Kedd Jan. 16, 2018 10:11 pm

*****
avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
2033
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
I'm faceless


✥ Szeretettel Christine Vologue tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Szer. Jan. 17, 2018 8:02 pm

Úgy néz ki, ez a hét a hirdetések hete. Szabadnapom van, újra, és lévén hétvége, újra a nyakamba veszem a várost, metróra pattanok, vagy villamosra akár, felváltva, sőt néha buszra is, és követem az instrukciókat. Menet közben telefonálgatok, bújom a gúgli térképes alkalmazást, silabizálom a metrótérképet, és időnként szentségelek.
Kaptam ugyan a cégtől egy… nem, lakásnak nem nevezném. Egy szolgálati szálláshely. Egy belvárosi bérház hatodik emeleti lakásáról van szó a Cadet metróállomás közelében. A hely egyetlen előnye, hogy a metró tényleg közel van, igaz, kétszer is átszállok, de nem olyan vészes az. Aránylag hamar beérek dolgozni. És nem fizetek érte túl sokat.
Ennyit az előnyökről.
A hátrányok: a szoba kicsi. Nagyon. Van három másik szoba is, egy állandó és két cserélődő lakóval, közös a konyha és a fürdő, a szobám az udvarra néz, a nap sosem süt be, csak tűzfalakat látok és még lift sincs. Illetve volt, van, elvben. Csak elromlott durván három hónapja, még jóval az én érkezésem előtt.
Ugyanakkor én vidéki lány vagyok, mondhatom így, bár Arles város, de akkor is… Ugyanakkor ott megszoktam a teret, a levegőt, a kertet, és mindez nagyon hiányzik. Alig pár hete vagyok Párizsban és kezdek becsavarodni. Úgy érzem, mintha be lennék zárva.
A vágyaimnak viszont határt szab a pénztárcám, meg a tény, hogy a DGSE központ a város 20. kerületében van. Szerencsére metróhoz közel.
Valami kicsi garzon kellene, amivel elbírok anyagilag, de lehetőleg zöldebb területen, és nem valami toronyház sokadik emeletén. Az bónusz lenne, ha lenne a közelben metróállomás.
Szektorokra osztottam a várost… a mai nap, a mai… hova is megyek, igen…
Felbattyogok a metróból és körbenézek. Biztató a környék, látok pár boltot, a házak csak kétemeletesek. Betájolom magam és elindulok, gyalog, nyilván, keresztutca, másik, befordulok, megnézem az utcanév táblát, még egy keresztutca, de nem bánom, nem én, mert ezek kertes házak. El sem hiszem! Kertes házak!
Szűk kis utcák, de a kerítések mögött apró virágoskerteket látok, kocsi-beállók, díszfák, gyerekbicikli csak úgy ledobva az egyik kapun belül.
Ellenőrzöm a házszámot. Ez az, a gyerekbiciklis melletti. Láthatóan hátul is kert van, meg talán almafa? Így télen nehéz megítélni.
A kapu mellett csengő. Kétszer is megnyomom, de nem fekszem rá.
Ha megjelenik valaki, vagy kiszólnak a kaputelefonon, akkor igyekszem nagyon udvarias lenni. A tulaj, bizonyos Monsieur Maine. A hangja fiatalos, de ez alapvetően nem jelent semmit, az is lehet, hogy egy nyolcvan éves bácsika. Majd kiderül.
Bonjour! – köszönök. – Én Monsieur Maine-t keresem. Monsieur Raoul Maine-t, a kiadó lakás ügyében. Beszéltünk telefonon – mondom, és várom, hogy beengedjenek.
avatar
Bûnüldözés,hadügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
108
● ● karakter arca :
Anne Hathaway


✥ Szeretettel Raoul J. Maine tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Szomb. Feb. 24, 2018 9:11 pm

Chris & Raoul

A ház egyik előnye, hogy az ember úgy üvölteti a zenét, ahogy kedve van. No, annyira nem, hogy kitörjenek az üvegek. Ha voltam is valaha lakásban lakó szörnyeteg, mert tuti azzá alakultam volna, amit tapasztaltam pár vendégség alatt a belvárosban, egészen biztosan idegesítő fazon lehettem a szokásaimmal. A fekete ördögnek most éppen nincs kedve takarítás közben (Utálok takarítani. Valamivel muszáj vagyok felengedni magam, hogy ne akarjam a porszívó minduntalan útban lévő csövét élből szétmarcangolni. ) A kapcsolatot az ágy alá bújással és a porszívó bekapcsolásával nem vagyok hajlandó elfogadni fekete lakótársamtól. A zenét már megszokta, hogy üvöltetem, a porszívóval nincs haverságban. Így éppen engedne fel a fújkálásból, mikor megszólal a csengő. Kibe kell ereszteni a karmokat, na, kibe?
- A mindenedet, ha én ereszteném beléd a karmaim, mit szólnál? Pedig még nem is csengőhang ez. Bachot nem kéne utálnod ennyire – engedem el azonnal, s máris nevetek. A sértettség nagyasszonya a konyhába vonul, elégedett farokfelcsapással. Akkor is én vagyok a ház ura, ennyit a macskauralomról.
Megnyomom a kaputelefont, előtte lekapcsolom a zenét, ami még porszívózás alatt is szólt.
- Áh! Jó napot! – Hűha! Elfelejtettem! – Ömm... persze, kérem, fáradjon beljebb. Kisebb csatatér van a ház egyes részein, éppen takarítok – s máris nyomom meg a kapu beengedő gombját, ami más ilyen szerkentyűkhöz nem hasonlóan csak halkan kattan egyet. Utálom a zajt.
Szürke, vékony anyagú, hosszú ujjú póló és sötétkék farmer, zoknis lábbal nyitok ajtót, széles mosollyal.
- Ön Vologue kisasszony? – Angol vagyok, legalábbis félig, anyám belém verte az angolt, apám a franciát. Akcentus nuku, illem viszont angol. Állítólag. Sokszor megkapom, hogy néha furán viselkedem. Tehetek én róla, hogy egy fejlövésnek általában vannak következményei?
- Fáradjon beljebb – Lépek arrébb, szélesre tárva az ajtót, s alaposan megnézem magamnak. Hű, hát fog irigykedni a környék, ha minden nap ő fog a házamba bejárni. Meg ki. De sosem tudni, kiben mi lapul, így inkább maradok a formámnál. Ami nem brit, hanem laza. Sokkal könnyebben pereg le minden, ha nem jó. Ugye, nem akar majd kezet fogni velem? Nem vágyom rá, hogy lássam, mi is zajlik most éppen benne, vagy esetleg valami más is beköszön.
- Messziről indult? – Nyújtom a kezem a kabátja felé, hogy lesegítsem róla.
- Mielőtt megmutatnám a szobát, egy forró ital biztosan jobban esne. Teát, kávét? Kapucsínót, esetleg? – Teszem a kabátot a fogasra, vállfára akasztva, majd előzékenyen előveszek egy házi papucsot, jelezve, bizony, itt a cipőt le kell venni.
avatar
Civilek
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
26
● ● karakter arca :
Ben Barnes


✥ Szeretettel Christine Vologue tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Kedd Feb. 27, 2018 12:35 pm

Állok a kapu előtt, várom, hogy beengedjenek. A pillantásom ide-oda cikázik, újra a szomszéd előkertben felborult gyerekbiciklit nézem, majd próbálok kukucskálni, vajon mozdul-e függöny, netán hátulról a kert felől bukkan majd elő valaki...
Topogok kicsit, nincs épp meleg. De mit is várok az évnek ebben a szakában. Sőt, itt még hidegebb van, mint lenn délen. Belém fagy a szusz, póriasan mondva.
Aztán az ismerős hangot hallom a kaputelefonból, majd rögtön azt is, hogy elfelejtette, hogy jövök és éppen takarít.
nem tudom, az jó-e vagy rossz, hogy megfeledkezett rólam. Remélem, azt nem felejtette el, hogy egy lakrészt egész jó áron hirdetett, hogy kiadná.
Igencsak remélem, hogy mégsem egy nyolcvansok éves kicsit szenilis bácsika fogad majd.
- Köszönöm -felelem azért, aztán mikor felhangzik a berregő hang belököm a kertkaput, majd gondosan becsukom magam után és befelé indulok a kis előkerten át.
Tavasszal biztos szép lesz majd, de most elég kopár látvány. Nem tudom a házigazda hogy áll a kertészkedéssel. én szeretek kint molyolni, de azt sem tudom, engedné-e, hogy bármihez nyúljak a kertben, és persze egyelőre azt sem, hogy meg tudunk-e egyezni.
Az első jó hír, hogy a fickó ne nyolcvansok éves, és láthatóan nem szenilis. Fiatal, egész jóképű, barna haj, barna szemek, szakáll, mosoly.
Visszamosolygok és nem akadok ki azon, hogy zokniban van.
- Én vagyok az - biccentek. - Christine Vologue. De, ha nem gond, szólíts Chrisnek, vagy Christine-nek - javaslom és persze vele együtt a tegeződést is. Remélem, nem lesz ellenére. Van köztünk ugyan pár év, de ahogy megszólított úgy veszem észre a régi udvarias iskola híve, és ha én nem ajánlom fel, akkor nem fog letegezni, akkor sem, ha szeretne. - Én hogy szólíthatlak?
Szélesre tárja az ajtót, beljebb tessékel, de nem nyújt kezet, sőt, van a tartásában valami, ami miatt úgy érzem, inkább nem akarna megérinteni, annak ellenére sem, hogy alaposan végigmér. Rámosolygok.
Azt mondják a mosoly a legrövidebb út két ember között, szóval egy próbálkozást megér.
Lehet, hogy most is használ, mert Monsieur Maine, Raoul, a kabátomért nyúl, hogy lesegítse rólam. Lehúzom a cipzárt és háttal fordulok neki, de közben a vállam felett mégiscsak rá pillantok. Bőrdzsekiben vagyok, tényleg kellene már egy téliesebb darab, de még sehol sem tartok a vásárlással, aztán meg lassan jön a tavasz. A kabát lesiklik a vállaimról, a hajfonatom pedig meglódul, lehet, hogy a vége Raoul kezéhez ér, nem tudom. Én inkább a lakást nézem. Az egyik helyiségből egy porszívó gégecsöve lóg ki.
A tulaj tényleg takarított. Jó jel. Mert nem csak kitalálta, és nem él koszban. Mindkettő szimpatikus.
- A belvárosból. A Cadet környékén lakom most. Megőrülök tőle - közlöm -, már ha mondhatok ilyet - teszem hozzá sietve.
A kínálásra elmosolyodom. A fickó gondolatolvasó, esküszöm. rendesen átfáztam. Még csak nem is a metróban volt hideg, de amíg gyalogoltam, a kabátom nem sokat védett, és a szél is kellemetlenné vált.
- Egy tea nagyon jólesne. Köszönöm.
A házi papucsra nagyot nézek, de aztán elvigyorodom. Nem akadok ki rajta, inkább valahogy olyan otthonos érzetet kelt. Minden további nélkül hajolok le és fűzöm ki a bakancsomat. Az sem érdekel, ha a reménybeli főbérlőm megdöbben, mert szürke alapon fekete-sárga méhecske mintás zokni van rajtam. Ez van. Ez a darab jó meleg. egyébként farmert viselek, és egy sötétzöld kötött pulóvert, Martine ajándékát. Karácsonyra kötötte nekem.
Kiegyenesedem és Raoulra pillantok, várva, hogy mutassa az utat.
avatar
Bûnüldözés,hadügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
108
● ● karakter arca :
Anne Hathaway


✥ Szeretettel Raoul J. Maine tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Vas. Márc. 04, 2018 12:06 pm

- Miss Christine – mosolygok továbbra is, de továbbra sem érnék hozzá. – Christine – helyesbítek, mert elvégre tegeződést is engedett. – Raoul.
A kabátot fogom éppen, amikor a kézfejemre hull a haja. Egy lövés dördül el a fejemben, benntartom a levegőt, és bőszen örülök, hogy éppen háttal van nekem Christine. A fájdalom, ami belém nyilall, életszerű, valósnak tűnő, s pont ott, ahol a sérülésem van, még a szemem is belekáprázik. Holott ez egy emlék. De kié? Megköszörülöm a torkom, s csak az után teszem fel a kérdésemet.
- Eléggé másmilyen, mint ez a környék – értek egyet vele, remélve, hogy a zúgás a fejemben csökkenni fog. Kell, mert különben eltalálom az ajtófélfát, még ha nem is látni rajtam, hogy mi történt belül.
Inkább a kínálással és a háttal állással foglalkozom. Szerintem állati mázli, hogy most van borostám, vagyis már inkább szakállam. Kevesebb kifejezést látni rajta.
Örömmel veszem, hogy nem akad ki a papucson. Finom utalás a jövőbeli dolgokra. Na jó, azért vagyok olyan, hogy szembe is mondom, angolságom ide meg, oda.
A nappaliba vezetem, a dolgozó szobámban van a kupi jelenleg. A nappaliban viszont a macska, végignyúlva a kanapé tetején és úgy horkol, hogy ebből beszélgetés nem lesz, ha odaülünk.
- A macska máris kedveli – ha nem kedvelné, akkor már felébredt volna és fújna nagyokat. A horkolás és tovább alvás jó jel. Befogadta, az első pillanattól kezdve Christinet.
Kisvártatva visszatérek egy kanna forró teával, a tálcán a két csésze mellett ízesítők, tej és tejszín is van. Tejjel és cukor nélkül szoktam a sajátom inni, a vendégeknek, jelen esetben reménybeli albérlőmnek, hagyom, miként szereti ízesíteni.
- Akkor térjünk is a tárgyra – töltök számára a teából. – Tejet kér hozzá? – Mert akkor annak is kell helyet hagyni az amúgy inkább bögre méretű csészében.
- A lakás teljesen el van választva ettől a helytől, a húgom lakott benne. Van külön fürdőszoba, konyha-ebédlő és egy háló rész. Vannak bútorok is benne, de úgy rendezi át, ahogy kedve tartja. Ha idővel szeretné átfesteni, annak sincs akadálya.
Azért hiányzik a testvérem. És egyben örülök is, hogy nincs itt, mert azt jelenti, hogy már jól vagyok. Utálok gyenge lenni, legalábbis a mostani dolgaim alapján így gondolkodom magamról. Megvakarom a tarkóm, még mindig tompán sajog, de a tea majd jót tesz.
avatar
Civilek
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
26
● ● karakter arca :
Ben Barnes


✥ Szeretettel Christine Vologue tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Hétf. Márc. 05, 2018 10:53 am

Ahogy a nevemet mondja, elmosolyodom, főleg a miss-re. kisasszony. Milyen régen nem szólítottak így, sőt igazából ez nem volt jellemző. A gimnáziumban kisasszonyozott az angoltanár, ő volt eddig az első és az utolsó. De aztán Raoul kijavítja magát és be is mutatkozik, így már bizonyos, hogy tényleg ő a hirdető. Magamban megállapítom, hogy neki jobban örülök, mint egy nyolcvansok éves bácsikának. Bár a bácsira sem mondtam volna nemet, mint főbérlőre, de talán Raoullal mégiscsak jobban kijövök majd.
Könnyedén bújok ki a kabátomból, és őszintén végiggondolva tetszik ez a kicsit régimódi udvariasság, valahogy kedves. Ugyanakkor észreveszem, hogy mögöttem Raoul szinte megdermed. Zsaruösztön, mert nem fordulok hátra, de nem hallom és nem is érzem, hogy mozdulna. Az egész csak pár másodpercig tart.
Óvatosan pillantok rá a vállam felett, de most háttal van, nem látom az arcát, de mintha lassabban, óvatosabban mozdulna, mint amikor beengedett. Aztán mikor félig újra felém fordul csak annyi tűnik fel, hogy egy picit sápadtabb. Lehet, hogy beteg?
Fogalmam sincs, de udvariatlannak érezném rákérdezni. Főleg, hogy beszélni kezd a környékről, illetve úgy érzem, inkább a jelenlegi helyemről kérdez.
- Eléggé más. Az egyetlen előnye, hogy tényleg közel van a metróállomás, de az itt sincs olyan messze, nekem nem gond ez a pár sarok. egyébként ki nem állom, szolgáltai lakás, illetve csak egy szoba, mert vannak lakótársak is, de nem is ők a gond, illetve hát... egy szűk szoba,  hatodik emelet, de udvari, a nap se süt be soha, közös konyha meg fürdő, a lift is sokszor rossz. Persze azt mondhatnád, ne nyavalyogjak, kell az edzés - pillantok Raoulra egy apró kis mosollyal.
Azt hiszem, ő sokkal inkább úriember, mint hogy ilyen beszólásokkal jöjjön, de próbálok egy kicsit viccelni, miközben belebújok a papucsba.
Az egésztől valahogy elfog az otthonosság érzése, nem tehetek róla, de talán a hely hat így. Megnyugtat.
Raoul a nappaliba vezet. A kanapén, mint akinek ez istenadta joga, egy jókora fekete macska hever és láthatóan alszik, közben félig horkol, félig dorombol és cseppet sem zavartatja magát. önkéntelenül is elmosolyodom.
~Pasi macskával... Ez jó!~
- Az jó - felelem és a mosolyom még szélesebbé válik. - Én alapvetően szeretem a macskákat, és eddig általában ezt viszonozták is. Örülök, hogy úgy látod, hogy ő sem lesz kivétel.
Leülök, helyet hagyva persze a ház bundás urának, vagy úrnőjének, egyelőre nem tudom milyen nemű őmacskasága, lévén a lábaival szemérmesen takarja magát, én meg nem kezdem macerálni, hiszen éppen alszik. Vagy legalábbis úgy tesz.
Raoul hamarosan egy tálcával tér vissza, teát hoz, két csészét, és igen, az angolos udvariassággal nem lőttem mellé, mert tej és tejszín is van, citrom viszont nincs. Bár én általában délszaki módra iszom a teát, de semmi bajom nem lesz egy kis tejszíntől sem, meg egy kanálnyi cukortól.
- Köszönöm. Inkább kipróbálom milyen tejszínnel. Formabontó leszek, mármint magamhoz képest.
Raoul tejjel issza a teát, cukor nélkül, nem tudom, miért tűnik ez fel, de megjegyzem. Aztán aprót bólintok.
- Ez nagyon jól hangzik eddig. Nagyon csendesen is tudok ám közlekedni - teszem hozzá, de aztán nem bírom ki. - A kert... A kertbe ki szabad majd ülnöm, ha jobb idő lesz? Esetleg, ha gondolod segíteni is tudok majd a kinti munkákban...
Apró félénk kis mosollyal vetem fel az ötletet, nem tudom, mit szól hozzá, de örülnék, ha megengedné. Majd kiderül.
- Vidéki lány vagyok - teszem még hozzá. Aztán nyílt tekintettel nézek a szemébe, biztos vannak, lesznek kérdései, hiszen az otthonába fogadna, nyilván szeretne még pár dolgot megtudni, mielőtt dönt, ahogy én is, bár igazából én csak egyetlen kérdést tartogatok. Egy nagyon fontos kérdést.
avatar
Bûnüldözés,hadügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
108
● ● karakter arca :
Anne Hathaway


✥ Szeretettel Raoul J. Maine tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Csüt. Márc. 15, 2018 11:09 am

- A kertes ház a legjobb edzőterem. És még haszna is van – kivéve, ha a testvérei nem rágják a fülét azért, hogy miért lóg már megint a tetőn. Mert javítani kell, azért.
- Cserébe be fog mászni az ágyadba – mosolyodom el hamiskásan. – Ezzel fejezi ki a szeretetét. Meg hogy megzabálja a hűtődet. Mindkettőből kivághatod. Erről a kettőről nem tudom leszoktatni.
Fúj, citrommal inni a teát, minő borzalom! Apám legalábbis kitér a hitéből e miatt állandóan. Én meg rájövök, hogy a pocsék vendéglátó szerepében tetszelgek.
- Isten ments – a konyhában lévő tartóból kiveszek egy egész zöld citromot, megmosom, s félbevágva teszem egy citromnyomóba, így teszem elé, egy kis tányérra téve.
Szabad választást hagyok számára, miként issza ezek után. Problémát nem csinálok semmiből, ebből sem.
Elégedetten kortyolom a teát.
- Nem fog zavarni – nevetek fel. – Dupla hangszigetelés van mindkét oldalon. Akár partit is csaphat, akkor sem fogom hallani. Csaphatsz – korrigálok. Tegeződünk.
- A kert is szabadon használható. A munka részét megtartom magamnak – mosolygok rá. Nagyi féltett angol rózsabokraitól ugyan kiráz a hideg, de amikor az elsőt egészen véééletlenül tönkretettem (mert iszonyúan ronda volt szerintem, meg... rózsa), a sértődés az megvolt. – Ha szeretnél valamit beletenni, szólj, s megbeszéljük. Valóban? Honnan jöttél? – Lepődök meg. Mert azért egészen városi lánynak nézném. Az akcentusokkal egyáltalán nem vagyok tisztában, nem is érdekelnek.
A tea illatát élvezem, egészen karamellás így, tejszínnel. Most azt töltöttem bele magamnak.
- Mit kéne tudnom rólad? – Telefonban nem vagyok egy nagy kérdezős. Mert hogy megnézni szeretem magamnak az illetőt, nem meghallgatni.
avatar
Civilek
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
26
● ● karakter arca :
Ben Barnes


✥ Szeretettel Christine Vologue tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Pént. Márc. 16, 2018 10:31 am

Ez jó mondás! – vigyorodom el. Én is így gondolom, de ez még így konkrétan mégsem jutott az eszembe. Pedig igaz, egy kis munka odakint sokkal jobb, mint izzadni a gépeken.
Elmosolyodva pillantó a kanapén elnyúló fekete jószágra.
Még oda is bemászhat, ha nem pisil bele. Hogy hívják ő lustaságát? – kérdezek rá ezen a trükkös módon próbálva kideríteni a négylábú nemi hovatartozását.
Ami azért, lássuk be, nem mindegy. Mert nem ugyanaz, ha fröcskölni szándékozik, mintha nem, ám helyette az ágyamba fial. Ami azért szintén kényelmetlen tud lenni.
Elnevetem magam.
A hűtőmet csak nem, az nemfinom. Esetleg ami benne van. De talán egyedül nem tudja kinyitni a hűtő ajtaját. Egyébként hajlandó vagyok enni adni neki, megfelelő mennyiségű ölbe kucorodásért, dorombolásért, felvidításért és lelki támaszért cserébe. Ilyen téren a macskák nagyon jók tudnak lenni.
Néha jobbak, mint a férfiak. Azoknak is adsz enni, meg bebújnak az ágyadba, de aztán ha szomorú vagy nem kucorodnak melléd és nem duruzsolnak a füledbe, meg nem bohóckodnak neked, hogy felvidulj. Vagy csak elenyészően ritkán.
Ehhez képest Raoul most totálisan jó fej, talán észrevette, hogy kicsit idegenkedem a tejszíntől. Mármint a teámban, mert amúgy szeretem, például süteményen.
Hálásan mosolygok rá.
Köszönöm. Délvidéki vagyok és a megszokás… Meg arrafelé nyáron nagy a meleg, olyankor szinte döntöm magamba a jeges teát, az valahogy jobban esik savanykásan. Te meg angolosan szereted, ahogy látom.
Elmosolyodom az ötletére.
Jó tudni. Bár nem vagyok akkora partiarc.
Mosolyogva bólintok.
Nyilván szólok. Bár előbb úgyis látni kell milyen lesz majd tavasszal. A rózsák biztos szépek. Esetleg egy tő levendulát, ha még nincs. De megveszem én, meg minden, nem lenne vele semmi gondod. Mármint… nekem, engem az otthonomra emlékeztetne, neked meg, jól nézne ki a rózsák mellett meg a tetveket is távol tartja.
Bólintok, majd kis mosollyal felelek.
- Provence-ból. Azt hiszem eredetileg is oda való lehettem… de ez mindegy. Aztán mikor Martine-hoz kerültem, akkor Arles-ba vitt haza, csak a középiskola után kerültem Marseilleba. Nem rögtön, de végül az ottani rendőrkapitányságon dolgoztam.
A kérdésre megvonom a vállam.
Hú… nem is tudom. Na, jó. Talán annyit, hogy a DGSE-nél dolgozom, de nem a kémkedős részlegen. Azt már mondtam, hogy előtte Marseille-ben voltam, ott a drogosztályon. Elvégeztem a fősulit. Most vagyok először hosszabban Párizsban, korábban csak iskolai kirándulásokra jöttem, meg volt pár éve egy egyhónapos gyakorlatom itt, de ennyi. Ó, igen. Áthelyeztek, a sebesülésem után ezzel vártak vissza, hogy csomagoljak, költözöm. Martine a nevelőanyám. Nincs testvérem, illetve nem tudok róla, hogy lenne… A Martine előtti évben intézetben voltam, nem…
Újra megvonom a vállam, a szavam elakad, ahogy eszembe jut, hogy nem beszéltem. Meg a kikötő, a sárkányunk. A kelepelés. Fél éve, annyi se, már tudom, hogy egy gépfegyver hangja volt. Biztos az volt. Megborzongok, átölelem magam.
Raoulra nézek, de azt hiszem… nem tudom, olyan elveszettnek érzem magam hirtelen. De nem ő tehet róla.
Sajnálom – nyögöm.
avatar
Bûnüldözés,hadügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
108
● ● karakter arca :
Anne Hathaway


✥ Szeretettel Raoul J. Maine tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Vas. Márc. 18, 2018 5:19 pm

Elmosolyodom a vigyorára. Kezd a belső feszültségem, ami az előbbi érzetre reagált, eltűnni.
- Leneveltem róla – köszörülöm meg a torkom. Bogáncsokat dobáltam az ágyba, egy időre annyira besértődött rá, hogy nem mászott fel. Remélem megjelölési kedve nem jön vissza.
- Bármilyen névre hallgat. Most éppen Piroska. Az egyik Piroska kinézetű babával alszik bent minden nap, és nem lehet róla lefejteni. Eredetileg azt hiszem Charion a Negyedik a neve. A törzskönyv szerint ennél hosszabb nevet birtokol.
- Ha fémhiánya van, előfordulhat... – jegyzem meg elgondolkodva, színpadiasan, szünetet tartva, aztán rátekintve Christinre. Kell egy kis viccelődés mindenkinek.
- Dee, ki tudja. Van rajta egy zár, ami nem engedi – nevetem el magam végül. – Sajnos, fizetség nélkül nem ad lelki támaszt. Ha tele a pocak, akkor le se tojja a külvilágot – mutatok a heverésző említettre. – Az ételt én állom.
- Kérem... kérlek – helyesbítek. – Délvidéki? Ó, igen, ez apai nevelés – egyáltalán, hogy lehet citromosan inni A Teát? Borzalom. Vagy nincs bajom vele? Ah, néha borzalmasan nem tudom, mit szeretek és hogyan.
- Nem? – Lepődök meg, amolyan visszafogottan. – Ha mégis úgy fordulna, szabad. A szomszédoknak nem árt előre szólni, esetleg áthívni – észbe kapok, hogy esetleg rám értettem. – Nem kötelező. Csak ajánlott.
Lelki szemeim előtt már meg is jelent, milyen kedvesen el fog majd trécselni nagyival. És hogy mennyire össze akar majd vele hozni. Ó, hajjaj...
- Nagyival jól kijönnétek – vigyorodom el.
Kis híján visszakérdezek, hogy mi az, hogy eredetileg, aztán félig megértem és inkább bent tartom a kérdést. Végül még jobban megértem.
- Mmm, Marseilles? – Valamiért imádom a várost és a környéket, meg nem tudnám mondani, miért.
Komolyan hallgatom végig. Hirtelen nyílik meg előttem, s mond el olyan dolgokat... talán megszokta, el szokta mondani. Aztán rájövök, mégsem. Várom a folytatást, ám az nincs.
- Nincs mit sajnálni. Néha nem tudom eldönteni, valóban szerencsés vagyok-e, hogy egy szem emlékem sincs négy évvel ez előtti időkről.
Furcsa vigasztalási szokásaim vannak. Megértőnek lenni úgy, ahogy elvárják az emberek? Apám sosem mondaná ki a szót, de a bullshit egészen jól kifejezi. Egyáltalán nem erre van szüksége az embereknek.
Felállok, s átmegyek a dolgozó szobámba, kiveszek egy mappát, közben a macska, rövid nyújtózkodás után belekucorodik önkényesen Christine ölébe és dorombolva teszi az alvást.
- Zsaru voltam én is. Nyomozó. A lövés előtt – előveszem a röntgent, amit úgy fordítok, hogy a fény átvilágítson rajta.
- Persze, ezt a kollegák sem hagyták szó nélkül – veszek elő faarccal még egy röntgen felvételt a fejemről. A sérülés formájának egy részét tovább rajzolták, így egy Mickey egeret formáz.
Elvonom a figyelmet. Ez a technikám.
avatar
Civilek
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
26
● ● karakter arca :
Ben Barnes


✥ Szeretettel Christine Vologue tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Kedd Márc. 20, 2018 1:46 pm

Raoul mosolyog, és így valahogy sokkal megközelíthetőbbnek látszik. Barátságosabbnak. Szerencsére a szakálla sem akkora, hogy eltakarja az arca vonalait. Gyanítom, hogy inkább azért hordja, mert nélküle vagy nagyon kölykös, vagy veszettül jóképű lenne.
- Az jó. Akkor szerintem jóban leszek vele. Az nem zavar, ha feltelepszik, ha nem pisil be. bár a macskák ösztönösen szobatiszták, és ha mégis ilyet csinálnak, annak komoly oka van. Betegség. Vagy bosszú.
Felvonom a szemöldökömet.
- Charion, a Negyedik, alias Piroska. Tehát egy hölgyről van szó.
Halkan nevetek.
- Az uralma alá hajtott téged, ugye?
A fémhiányos viccen már hangosabban nevetek. Valahogy jól jön ki, de nem is annyira Raoul válasza, a szavak, inkább amilyen arccal mondja. Színésznek is elmehetne, komolyan.
Aprót bólintok.
- Hát, nem akarom az engedélyed nélkül össze-vissza etetni, de ha úgy adódik, és tudom mit kaphat, meg mit nem, akkor esetleg meglepem majd. ez nekem nem gond. Mármint úgy értem... na jó, odahaza is mindig voltak pákosztosok, kikunyiztak ezt-azt, kis tejfölt, kis csirkehusit...
A kérdésére aprót bólintok.
- Mondhatni. Egészen kicsi koromból emlékszem egy városra, szűk utcák, magas házak, egy tér egy templommal, fagyit ettem. És tengerpart, pálmafákkal... A pálmafák miatt a Riviérára gondolok. Az meg lent van délen, de Arles és Marseille is. Szóval...
Megvonom a vállamat.
A barátok jó része Marseille-ban maradt. A kutyát nem érdekelte, én mit akarok, és erre az áthelyezésre nem lehetett nemet mondani. nem csak előléptetés volt ez, mint végül a főnököm megmondta, hanem egyfajta védelem is. nem mintha a mostani munkám nem lenne veszélyes alkalomadtán, de mégsem látnak nap mint nap a marseille-i családok. ami vélhetőleg kissé megnyújtja majd az életemet, ha már ennyit melóztak rajtam az orvosok, ugye...
Elvigyorodom.
- Mindenképpen. A szomszédomnak minimum.
Végtére is miért ne? Rendes tag, vidám is, talán csak elsőre leptem meg, de egész jó fej.
- Az ugye attól is függ, milyen a nagyid. De elképzelhető - teszem hozzá a vigyorát látva. Egyébként meg érdekes, hogy a nagyiját említi és nem a húgát. - Mondd meg őszintén, ő a családban a titkos kedvenced? - kérdezek hát rá kicsit előrehajolva, mint valami összeesküvő.
Aztán észbe kapok, hogy azért lehet, hogy nem örül annyira a kérdésnek, túl közvetlennek talál, vagy valami, és tétován beharapom a szám szélét, felkészülve arra, hogy akár el is utasíthat. Finoman, vagy durván.
Hát, majd kiderül. Kockázat nélkül nincs haszon, ugye, plusz már vissza sem szívhatom, amit mondtam, kérdeztem.
Bólogatok.
Alapvetően Marseille jó hely, szép, szeretem a Régi kikötő környékét, meg Monte Cristo legendáját is...
Halkan sóhajtok, majd meglepve pillantok fel rá.
- Semmi? Egyetlen emlék sem, hogy mi volt korábban?
Talán a hangomból is hallani a döbbenetet, nem számítottam erre. Arra sem, hogy kibukik belőlem, hogy mi volt, hogyan kerültem Martine-hoz, pár ez még nagyon csak a felszín volt, de nem szoktam beszélni róla, nem igazán. Mármint nem Martine-ról, hanem arról, ahogy magához vett.
Raoul feláll, én meg kérdőn, kíváncsian nézem. Közben Piroska gondol egyet, ő is feltápászkodik. De nem a gazdája után megy, zöld szemeivel rám pillog, majd fogja magát és az ölembe mászik, dorombolva elfészkelődik, és úgy tesz, mint aki alszik.
Szerintem csak megjátssza, és közben hallgatózik. Édes pofa!
Ujjaim ösztönösen simulnak bele a fekete bundájába, de Raoul visszatértére újra felnézek.
- Zsaru? - Hökkenten pislogok. - Lövés?
A röntgent nézem, nem mintha túlzottan értenék hozzá, de azt látom, hogy egy koponya van rajta, és egy lövedék... a csont is mintha törve lenne...
- Ilyet túl lehet élni? - kicsúszik a kérdés a számon, mielőtt észbe kapnék, miközben még mindig elkerekedő szemekkel bámulom a felvételt.
Észre sem veszem, hogy egy könnycsepp kigördül, lövések zaját hallom, most nem a kelepelést, hanem három jól elkülönülő lövést.
A kezem remegni kezd Piroska bundájában.
- Miki egér... - Ennyit sikerül még kipréselnem, meg egy apró fájdalmas mosolyt.
avatar
Bûnüldözés,hadügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
108
● ● karakter arca :
Anne Hathaway


✥ Szeretettel Raoul J. Maine tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Vas. Ápr. 15, 2018 10:37 am

Chris & Raoul


- Bosszú – nézek Christinere. – Érdekesen tudja kifejezni magát, ha haragszik valakire – pillantok a macskára. Van elképzelésem, miért utálna. Királylány.
- Igen. A piros masni kifejezetten jól áll rajta. Emm... mondanám, hogy nem, de ő meg abban a hiszemben van, hogy valóban így történt. Jó, míg ezt hiszi – nevetem el magam.
- Helyes – bólintok. – Vagyis rendben – néha még keverem a kifejezéseket. Ciki, ez van. – Tésztán és halon kívül bármit kaphat.
Hallgatom az emlékeit. Amikből nekem egy szem sincs. Négy év után sem. Nem hiszem, hogy egyszer visszatérnek, de nem is zavartatom magam már miatta.
- Jó lehet. Mármint emlékezni ilyenekre – jegyzem meg.
Majdnem bólintok, mire rájövök, miért szomszédOM és nem AIM.
- Mmm, feltétlenül el fogja fogadni a meghívást – partiarc nem vagyok, hozzáérek valakihez, kész showműsor. De meg kell szoknom.
- Konzervatív vagány – vágom rá, milyen is a nagyanyám. A kérdésen, ami utána jön, meghökkenek, és inkább egy kacsintással zárom le. Nem ismerem a saját családom és ez kifejezetten rossz érzés. Csak az a négy év, amit tudok belőlük és róluk, annak is a háromnegyede óvatos körbeugrálásról szólt.
- Nincs – vonok vállat.
A zsaru kérdésre csak hümmentek.
A kérdésre elnevetem magam.
- Hacsak nem képes a szellemekkel beszélgetni – elfelejtem a tegeződést. Megint.
- Az. Szerencsére nem Minney egér lett belőle.
Elveszem a felvételeket, egy kérdő tekintettel, aztán a dohányzó asztalra dobom a mappát.
- Megmutatom a lakrészt. Mivel külön bejárattal rendelkezik, így félig körbe is vezetem közben a kerten.
Látom a mosolyt a szája sarkában és nem igazán vágyom a sajnálkozásokra és együttérzésekre. Éppen, hogy kirángatni akartam a saját fájdalmából is. Szarul csinálom, mi Piroska? Hát ennyit arról, hogy ki mennyire érzékeny és egyben tud segíteni is. Nálam ez a zéróvonal alatt van.
- Kulcsot nem tud másolni hozzá, mivel egyedi ajtó. Az egyik példány majd a ma... – észbe kapok. – tiedé lesz, ha megfelelő lesz minden.
A bejárathoz lépek, s kinyitom az ajtót, hogy majd a ház egyik oldalán elsétálva, megmutassam a lakást.
avatar
Civilek
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
26
● ● karakter arca :
Ben Barnes


✥ Szeretettel Christine Vologue tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész •• Hétf. Ápr. 16, 2018 2:16 pm

Elvigyorodom.
- Igen. Bosszú. Alapvető érzés, és nincs túl sok eszköze. De mondjuk, ha haragszik, mert elhanyagolva érzi magát, ha emiatt bánatos és dühös is, akkor fogja magát és belepisil az ágyadba. Hogy figyelj rá! Foglalkozz vele, és érezd magad kényelmetlenül. Ha egyébként figyelsz rá, akkor nem csinál ilyet, akkor szalad eléd és a lábadhoz dörgölőzik. Persze a bosszúnak több formája is van. És ne hidd, hogy a dolog tőlünk, emberektől, olyan idegen.
A macsekra nézek és valóban jól állna neki a piros.
- Inkább piros bolhanyakörv, nem? Egyébként kijárós? Kimehet az udvarba? Vagy csak pórázon?
Ahogy Raoul nevet újra mosolygok. Nem tehetek róla, így hat, könnyűnek érzem magam, lazának. Mintha a hely tehetne róla, de nem görcsölök.
Kérdőn pillantok rá.
- A tésztát még csak értem. Nem szeretnéd, hogy guruljon. De mi a baj a hallal?
Ez nekem nem világos, tudtommal a macskák szeretik a halat, sőt, nem egy macskakaja is van, ami halas, vagy legalább ízben az.
- - bólintok, halkan sóhajtok utána - , még akkor is, ha néha fáj. De azért jó.
Óvatosan kérdezem, nem akarom megbántani, de az előbbi röntgen után bőven el tudnám képzelni, hogy kiestek nála dolgok. Emlékek... vagy akár más is. Majd kiderül.
Ahogy talán az is, miért beszél magáról néha harmadik személyben. Szokatlan, még azzal együtt is, ha félig angol-brit származású.
- Akkor lesz meghívás, még akkor is, ha csak zártkörű bulit tartok. Szeretek főzni, de nem mindig van időm, ugyanakkor nem tudok csak egy személyre készíteni, szóval... ha nem teher, néha majd kinevezlek kísérleti nyúlnak.
Miért is ne? Talán neki is jól jön, nekem meg nem jelent gondot.
Halkan nevetek a nagyija jellemzésén. Az biztos, hogy kedveli, igen, azt hiszem ez így van, és jó is, hogy így van. Sokat elmond mindkettőjükről.
A nincsre egy pillanatra lehajtom a fejemet, aprót bólintok.
- Ilyenkor szokták azt mondani, hogy csoda, hogy élsz, ugye? És elvárják, hogy felhőtlenül örülj. Gondolom ettől nem könnyebb, meg nem is vidámabb.
Lassan elmosolyodom.
- De azért, ha úgy vesszük, kaptál egy újabb esélyt, és gondolom az új emlékek már rendesen gyülekeznek. Mi a legklasszabb emléked ebből a négy évből? A kedvenc... Én, tudod, lehet, hogy butaság, de azt hiszem, okkal vagyunk itt. Nem vagyok pedig vallásos, semmi ilyen, csak úgy gondolom, nem véletlen vagy itt te sem és én sem. Igaz, én nem a fejembe kaptam.
Megvonom a vállam.
- Szóval ha lenne ilyen extrém sportág, te nyernéd a díjat, az tuti.
Próbálok viccelni. Talán bénán, pedig, végül is, vele is az történt ami velem, csak még rosszabb.
- Azért a Minnie túlzás lett volna - jegyzem meg mosolyogva, majd bólintok, állnék fel, de Piroska nem mozdul.
Még egyszer próbálkozom, de Piroska rá se bagózik a gyenge kísérletemre, így végül karba veszem, a fejét a nyakam hajlatához nyomja és dorombol, elégedetten, hogy felfogtam, mit akar, és így állok fel, karomban Raoul fekete macskájával.
- Mehetünk - mondom. - Úgy látom, Piroska is jönni akar, illetve nyilván vitetni magát, de a lényeg ugyanaz.
Bólintok, hogy rendben. nem bánom, ha van kulcsa a lakrészemhez, hiszen lényegében az övé.
Egyszerűen majd figyelek, hogy kényes dolgokat ne hagyjak elől, úgy mint aktákat és fehérneműt, főleg használtan. Bár azt egyébként sem szokásom.
Raoulra pillantok, és mosolyogva követem.
avatar
Bûnüldözés,hadügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
108
● ● karakter arca :
Anne Hathaway


✥ Szeretettel Ajánlott tartalom tollából
Témanyitás ✥ Re: Raoul házrész ••

Tell me your secrets

Raoul házrész
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Lakónegyed :: Kertváros :: Raoul ház-