Sabine L. Fontaine
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Legújabb történetek

✥ Today at 7:16 pm ✥

✥ Today at 7:05 pm ✥

✥ Today at 7:02 pm ✥

✥ Today at 6:27 pm ✥

✥ Today at 6:27 pm ✥

✥ Today at 6:26 pm ✥

✥ Today at 6:07 pm ✥

✥ Today at 5:56 pm ✥

✥ Today at 5:46 pm ✥

Párizs lakói
Történet írók

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .

✥ Szeretettel Raphaël Deschamps tollából
Témanyitás ✥ Re: Sabine L. Fontaine •• Hétf. Feb. 12, 2018 11:22 pm

Gratulálunk elfogadva!

Kedves Sabie,

a történeted zárósorait olvasva egyből a "Jöttem, láttam, győztem" mondás jutott eszembe, alatta olvasva pedig az ugyanerre a koncepcióra beírt "hogyan találtál ide?" kérdésre való válaszodat egyből mosolyt csalt az arcomra, a feeling abszolút átjött
Tetszett a koncepciód, mert bár az állásinterjú köntösébe bújtatott előtörténet egészen felkapott lett mostanság, hogy végzettség híján a saját tapasztalataiddal hogyan győzöd meg az irántad érdeklődőt, az egészen ötletes volt! Nem csak a leendő munkaadóidat, engem is sikerült meggyőznöd! Wink
Saját magam is tapasztaltam, milyen nehéz tud lenni az, ha idegen környezetbe kell beilleszkedni, azonban tagadhatatlan, hogy feledhetetlen emlékek és élmények is születhetnek belőle, amivel kevés ér fel! Tetszett, hogy ilyen ügyesen belecsempészted ezeket a manapság népszerű "lehetőségeket" a karakterlapodba, s bár a hat nyelv is kissé túlzónak tűnhet elsőre, el kell ismernem, hogy így talán annyira még sem nehéz elsajátítani őket. Ahogy te is említetted, ha az ember tud kettőt-hármat, utána már egész könnyen lehet hasonlóságot találni a többivel! Azt például én is tapasztaltam, hogy ha angolul és németül is tud az ember, a hollandból is egészen sokat megért... Rolling Eyes
Látszik, hogy otthonosan mozgol a témában, utána jártál és jól ismered az emlegetett dolgokat a lapodban, nem pedig csak úgy találomra írogattad őket, ami számomra még többet dobott az egész értékén Pláne úgy, hogy néhány emlegetet helyszínen már nekem is volt szerencsém megfordulni Smile
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz számodra a sok utazás után huzamosabb ideig egy helyen maradni, vajon meddig fogod bírni, vagy tartogat-e olyan fordulatokat számodra az élet, amik végleg maradásra késztetnek.

Tovább viszont nem is tartanálak fel, megkérlek, hogy írd be a neved a foglalókba, majd nincs is más hátra, mint Párizsban is szerezni néhány új ismerőst! Jó szórakozást! Wink


avatar
tudomány emberei
Tell me your secrets
Online
● ● Posztok száma :
398
● ● Keresem :
Madame & Mademoiselle Deschamps
● ● karakter arca :
Chris Pratt


✥ Szeretettel Sabine L. Fontaine tollából
Témanyitás ✥ Sabine L. Fontaine •• Pént. Feb. 09, 2018 9:19 pm

Sabine Laura Fontaine
Life is an Adventure

általános jegyzet
» Anyja neve: Anne Fontaine
» Apja neve:  Josef Fontaine
» Testvérek: -
» Egyéb hozzátartozók: Annyi ismerősöm és közeli barátom lett ez idő alatt, hogy nem lenne időm mindannyiukat felsorolni, így inkább csak említést teszek róluk, hiszen ők is immár a "családom" részei. Hogy miért gondolom így? A nagy világjárásom alatt rengeteg családnál megfordultam, volt, hogy Airbnb keretein belül laktam náluk, de a Home for work is gyakran előfordult. Helyiekkel éltem együtt, így jobban megismertem az országok és helyek kultúráját, s mindennapjait, így már nem is annyira meglepő, ha mindazokat, akikkel közösen laktam úgymond a családomnak tekintem. Volt rossz tapasztalatom is, az persze mindenkinek van, olyankor első dolgom volt új lehetőség után nézni, hogy mielőbb elszabadulhassak, de tudom, hogy ezek az esetek is kellettek ahhoz, hogy megismerjem a nekem való embereket.  
tudj meg többet
» Születési hely: Beauvais, Franciaország
  » Születési idő: 1993. január 25.
  » Mikor érkezett a városba: 2017. nyár vége

Sabie, Laurie, TravGirl
Nina Dobrev
25 éves
kereskedelem - utazásszervező, idegenvezető, turista csoport kísérő


2017. szeptember 10.

- Miss Fontaine, üdvözlöm. Arabella De' Troch vagyok, én készítem önnel ma az állásinterjút. Kérem foglaljon helyet!
- Nagyon örvendek - fogok kezet a velem szemben lévővel.
- Azt hiszem jobb, ha előre elárulom, hogy mi igazából végzettséggel rendelkező embert kerestünk a munkára, de a maga önéletrajza többünket is kíváncsivá tett, hiszen rengeteg helyen járt. Mesélne nekem kérem erről? Hogy hogyan jutott el ennyi helyre és talált rá az említett lehetőségekre?
- Oh, természetesen. Beauvais-ben születtem, tudja az Párizstól úgy nyolcvan kilométernyire van és van ott egy kisebb repülőtér. Mérete ellenére elég szép légi forgalom bonyolódik le rajta, én pedig már gyerekként is különféle történeteket találtam ki a fel- és leszálló gépekről és az utasaikról. Nem tudtam honnan érkeztek, vagy hová tartottak, mégis mindig arra vágytam, hogy engem is elrepítsenek majd a távolba. Jó nyelvérzékkel rendelkezem és érdekelnek is az idegennyelvek, így mint azt olvashatta is, hat nyelven beszélek és írok magabiztosan. Itt mellékesen megjegyezném, hogy Németországban többször is megdicsértek, hogy még helyesebben is beszélek nyelvtanilag, mint ők maguk. Tizennyolc évesen végeztem el a gimnáziumot, akkor kezdett el összeállni egy terv is a fejemben, hogy mit szeretnék csinálni, a válasz pedig elég egyszerű volt: világot járni szeretnék. Kerestem, kutattam, a laptopomon külön meghajtót hoztam már létre mindenféle dolgokkal, szállás- és munkalehetőségekkel. Időközben rátaláltam a Red Bull Can You Make It?-re, ahova neveztem is két barátommal, a csapatunk pedig sikeresen bekerült a kiválasztottak közé. Nem mi nyertünk, de nagyszerű élmény volt és rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ezután sok helyre elküldtem az önéletrajzomat és mentem oda, ahonnan először jeleztek. Sokszor kerestem szállás például az Airbnbn keresztül, ha a munkáltatóm nem adott, de attól sem hátráltam meg, hogy segédkezzek a ház körüli munkákban egy szobáért cserébe. Gondolom hallott már a Home for work kifejezésről meg a housesittingről. Utóbbi is elég jó móka tud lenni, ha sikerül kifogni egy jó ajánlatot és szereti az ember az állatokat.
- És miért döntött úgy, hogy hazajön?
- Ha lehet úgy mondani, akkor kicsit elfáradtam. a folyamatos utazások, új helyek és új családok nagyon sokáig lenyűgöztek, de öt és fél évig voltam úton, s úgy éreztem, most már ideje hazajönnöm.
- Említette ugye, hogy hat nyelven tud. Mondana nekem pár szót arról, hogy hogyan és miért tanulta meg ezeket?
- Igazából az anyanyelvemmel együtt hat, az ugyebár a francia. Beszélek még angolul, németül, spanyolul, olaszul és hollandul. Utóbbi négy nyelvet teljesen önállóan sajátítottam el a Duolingo, nyelvkönyvek és a kedvenc könyveim segítségével. A Harry Potternek például mindegyik kötetét olvastam legalább egyszer mindegyik nyelven. A választásaim annyira nem voltak véletlenek, mert gondoltam, hogy a német és a spanyol elég gyakori nyelv Európán belül, az olasz a spanyolra, a holland pedig a németre hasonlít, így utóbbi kettőt emiatt kezdtem el tanulni, végül hasznukat is vettem az elmúlt évek alatt.
- Mesélne nekem a munkatapasztalatairól, s az élményeiről?
- Mint ahogy azt olvashatta, sokat időztem Spanyolországban. Jártam nagyobb városokban és kisebb településeken is. Dolgoztam pincérnőként, bolti eladóként, sofőrként vagy éppen a szállásadómnak segítettem a ház körüli munkákban. Eljutottam Spanyolországon belül a Kanári-szigetekre is, ott egy étteremben dolgoztam behívó emberként, aki hívja az embereket, hogy egyenek náluk, igazán érdekes munka volt. Aztán voltam még pincér Ausztriában és Németországban is, ahol egyébként kétszer sikerült a müncheni Oktoberfesten is dolgoznom. Olaszországban újságot osztogattam, ott is voltam sofőr, illetve dolgoztam rövid ideig jegykezelőként is. Ja igen, sofőr elég sok helyen voltam taxisként vagy egy magánszemély számára. Igazából ez egy elég jó dolog volt olyan szempontból, hogy nagyon sok helyet láttam miatta. Hollandiában egy bárban dolgoztam pultosként, Belgiumban szintén. Azt hiszem nem hagytam ki semmit, de ha mégis, akkor ott van minden az önéletrajzomban.
- Igen, igen, köszönöm szépen a beszámolóját. Igazán szerencsés, hogy ennyi helyen járt már és ilyen sok szakmai tapasztalata van. A végleges döntéssel kapcsolatban majd keressük telefonon.

Másnap már fel is hívtak, hogy enyém az állás, mert többet ér nekik az én tudásom, mint más szakmabeli végzettsége. Azóta is náluk dolgozom.
 

Ez nem a vége, hanem csak a kezdet
jöttem láttam regisztráltam || Saját
avatar
Új vagyok
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
3
● ● karakter arca :
Nina Dobrev

Sabine L. Fontaine
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 02. Karakter részleg :: Elfogadott karakterek :: Keresk. és Szolg.-