in the region of the summer stars
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég :: 1 Bot

NincsA legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek

✥ Yesterday at 9:45 pm ✥

✥ Yesterday at 7:39 pm ✥

✥ Yesterday at 7:19 pm ✥

✥ Yesterday at 7:09 pm ✥

✥ Yesterday at 6:43 pm ✥

✥ Yesterday at 6:39 pm ✥

✥ Yesterday at 6:39 pm ✥

✥ Yesterday at 4:48 pm ✥


Párizs lakói
Történet írók

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .
in the region of the summer stars✥ Szeretettel Joanne S. Lamoureux tollából
Témanyitás ✥ in the region of the summer stars •• Kedd Márc. 06, 2018 7:33 pmTeste az enyémnek simul, ajkai a nyakamat súrolják, a kifújt levegő a hajszálaimmal játszadozik, a bőrömet csiklandozza. Gyönyörű vagy – suttogja a fülembe, ajkaimon kaján mosoly, replikám hanyag vállrándítás. Tudom. Sötétkék, bársonnyal borított dobozt vesz elő a háta mögül, halkan kattanva nyílik az apró zár, majd a tető; ki tudja, hány karátos nyakéket és hozzáillő fülbevalót rejt a szelence. Egy vagyon lehetett, de Armand azt állítja, megérdemlem. Persze, ha tudná... de nem tudja. És már megbocsátotta a kilengésemet. Már elfelejtette, hogy pár évvel ezelőtt, se szó, se beszéd, leléptem. Nem vettem fel a telefont, és nem kerestem – napokig. Jogosan érzi magát hibásnak. Jogosan hordoz a tenyerén. Jogosan kezel úgy, mint egyfajta királynőt.
Mert megérdemlem.
Kevesebbel be sem érném.
Miért érzem mégis úgy, mintha sokkal inkább nyakörv lenne, semmint nyakék?
Az autóban ülve bekapcsolom a rádiót, egy ideig némán hallgatjuk az éppen aktuális slágereket – vagy ezredszerre -, és a híreket.
Ha nem tudnám egészen pontosan, hogy hova készülünk, és nem járultam volna hozzá, akkor nem szívesen jönnék, sőt, talán vissza is utasítom Armandot. A jótékonysági est egyik szervezője én voltam, és Armanddal közösen szponzoráltuk is az eseményt, valamint amúgy is adakozunk a szervezetnek. Számtalan, hátrányos helyzetű családot fotóztam az utóbbi hónapokban, az életük részese lettem, még, ha csak átmenetileg is, egy egészen rövid időre, de ez éppen elég idő volt ahhoz, hogy álmatlan éjszakákat okozzanak. És most nem csak a képek feldolgozására gondolok, hanem azokra az emberi sorsokra, világokra, mikoruniverzumokra, amiket megismertem. Akarva-akaratlanul is többet tudtam meg róluk, mint szerettem volna. Nem gondoltam volna, amikor felkértek erre, és elvállaltam, hogy ilyen mélyen megérint majd, hogy ennyire a szívemen fogom viselni a sorsukat, és, hogy a személyes, ilyen-olyan adományaink ellenére is mégis húzni és szorítani fogja majd a gyémánt ékszer a nyakamat. Ha erre telt, akkor miért nem adtunk többet?
De ebbe nekem nincs beleszólásom. Nyilvánvalóan. A pénzügyeket Armand intézi, mert én nem értek hozzá.
Igen, minden rendben – felelem a feltett kérdésre, és még mosolygok is. Miért fárasztanám a gondolataimmal? Úgysem értené. Ő nem látta azt, amit én. Ő nem volt ott, ahol én. Ő nem ismeri ezeket az embereket.
Másfél óra múlva Armand parkolóhelyet keres, majd kiszállunk, és az egyik, párizsi hotel, szemkápráztató, grandiózus díszterme felé indulunk. Magas sarkúm élesen koppan a járda betonlapjain, majd öblösen a smaragdzöld szőnyegen. A plafonon egy hatalmas, kristálycsillár függ, a terem közepén, fehérmárvány terül el a lábunk előtt, melyet fekete ruhám szegélye szánt végig, minden egyes lépésemkor. Többtucat, öt-nyolc-tíz-tizenkét fős asztalok, a helyiség szélén, jobb kéz felé svédasztal, a baloldalon paravánok, fényképekkel, emlékekkel, történetekkel, sorsszálakkal; életszilánkokkal. A míves, bejárati boltívvel szemközt, nem túl magas, de széles emelvény, zenekarral, elöl, középen mikrofon.
Armand hoz pezsgőt – Lamoureux-t, természetesen, mert egy kis ingyen reklám sosem árt, nem igaz? Aztán, amikor visszatér hozzám, és átadja a poharat, a gyöngyöző, minőségi itallal - a pezsgők királynőjével -, már halad is tova: találkozott egy ismerősével, de nem megy messzire, éppen csak magamra hagy.
Én meg mosolyogva bólintok.
(...)
A képeimnek felállított paravánok előtt megállok egy pillanatra, és végignézek a fotókon. Többnyire erős tónusú, fekete-fehér képeket válogattak ki a szervezők, mert úgy vélik, azok erőteljesebb üzenetet hordoznak magukban, semmint a színpompás képek. Nem, mintha a nyomor nem lenne így is, úgy is szörnyűséges. Nem, mintha egy boldogságtól sugárzó tekintet – azoké, akiken már segítettek -, nem beszélne hangosabban, ha nem volna színes.
És itt, a középső sorban, az első kép. Ez itt én vagyok. Illetve... én voltam. Nagyon régen nem láttam már ezt a bohém nőt a tükörből visszanézni rám, és, őszintén szólva, hiányzik. Direkt ezt a fotót választottam, egy művin beállított, műtermi kép helyett, amit akár egy igazolványra is lehetne tenni: egy véletlenül elkapott momentum. A fényképezőgép a kezemben, éppen csak odaszóltak nekem, én pedig mosolyogva a hang irányába fordultam. A térdénél, nem gyárilag szakadt, világoskék farmer van rajtam, meg egy fehér blúz, az ujjai hanyagul feltűrve, a legfelső gombok lezserül kigombolva. A hajam rendezetlen kontyban. Még smink sincs rajtam, pláne nem ékszer.
Iszonyatosan dühít és elszomorít egyszerre a tény, hogy olyan nő lettem, mint azok, akiket régen kinevettem.
Hátat fordítva a paravánoknak, a gyomrom öklömnyire rándul össze, a szívem pedig iszonyatos tempót diktálva dübörög a csont és hús alkotta ketrecében, de nem úgy, mint a romantikus regények főszereplőinek... oh, de nem ám! Tekintetemmel azonnal Armand után kutatok, de már az emberek alkotta húsmasszába olvadt. Talán jobb is így.
Rezzenéstelen pillantással, röviden biccentek neki, és titkon abban bízok, hogy van annyi esze, hogy, ha más nem, legalább sejtse: nem egyedül vagyunk.
Ha mégis idejön hozzám, úgy mosolyra rándul ajkam szeglete.
- Szia – hangom magabiztosan cseng, mint mindig. – Armand is itt van – közlöm Andreasszal, bármiféle felvezetést mellőzve, kínosan ügyelve rá, hogy más ne hallja. Nem hiányzik, hogy bárki kombinálni kezdjen – még akkor sem, ha kettősünknek nincs nagyon egynél több kombinációja.
She laughs like god, her mind's like a diamond.

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
20
● ● karakter arca :
charlize theron


✥ Szeretettel Andreas Jessen tollából
Témanyitás ✥ Re: in the region of the summer stars •• Kedd Márc. 13, 2018 3:39 pm

In shrill pursuit and raucous hunting cry
pour Femme Fatale

Lehengerlő képek, nem gondolja?
Kéklő tekintetem udvarias érdeklődéssel simul a mellém lépő nő alakjára. Velem egykorú lehet, bokabicskalató magasságú cipőjének hála magasságban sem marad el túl sokban. A bőre napbarnított – igazi, nem szoláriumbéli ál-barnaság –, sötét tincsei érzéki beállítottsággal omlanak vállára, tekeregnek fehér ruhája mély hátsó kivágásának szegélyéig. Drága anyagának simaságát elől csupán tulajdon domborulatai szakítják meg, a súlyos aranynyaklánc alatt feszülő kebleinek dússága vetekszik a figyelemért vörösre rúzsozott ajkaival, s a füstös szemhéjak alatt lapuló mélybarna tekintettel.
Ahogy a legtöbben itt, gazdag család sarja lehet, avagy jól házasodott, s presztízs-kérdésnek tekinti az itt-létet.
Ahogy a legtöbben itt, cseppet sem érdeklik a képek.
Abszolút – értek egyet, kortyolva a kristálypohárban, aranyozott környezetben érlelődő borból. Nehéz eldönteni, az testesebb-e, vagy a nő felől áradó parfüm- és szexuális innuendo felhője. Az előttünk lévő képre pillantok, ahol egy apró kisgyermek, talán három éves sincs, egy nálánál is soványabb ebbel játszik az omladozó házak között. Az egész fekete-fehér, egyedül az őalakja színes, még jobban kiemelve a ruháján lévő elhasználódásból fakadó foltokat. – Aranykeretbe foglalni a mélyszegénység megörökítését… Érdekes ellentét, már önmagában.
Igazi oximoron, nem? – Úgy ejti ki a szót, olyan mesterkélten, hogy nyilvánvalóvá válik, csupán hallotta, és azért használja, hogy intelligensebbnek tűnjön. Nem mintha feltétlenül ostoba lenne; nem ismerem, de sugárzik a tekintetéből egyfajta önérzetes intelligencia. Talán nem tudja, ki volt Villon, de majdnem biztos vagyok benne, hogy egy pillanaton belül rájönne, hogyan szerezhet meg magának valamit. Vagy valakit.
Paradoxon – felelem közönyösen.
Tessék…?
Az oximoron egyértelmű ellentmondás, egy nyelvi fordulat, leggyakrabban kétszavas főnév-melléknév pár; mint a „szegény gazdagok”. A paradoxon önellentmondás, egy állítás, ami látszólag gúnyt űz a logikából, ami a szabályok betartásával ellehetetleníti a nem-kizáró eredményekre jutást. Tehát… – mutatok széles gesztikulációval magunk köré, mintha egy vászon volna. Felszínes mosollyal pillantok az igencsak értetlen nőre. – Ez egy paradoxon. Vagy még inkább irónia. Annak is kellemetlen.
GazdagFeleség.Exe has stopped working. Látszik, hogy nem erre számított, hogy azt remélte, mivel nem lát az ujjamon karikagyűrűt (pedig ha meg akarná nézni, egy kicsit még mindig látszódik a helye, egy egészen kicsit más színű ott a bőröm), gyors numerára lelhet az egyik raktárban. Gyönyörű nő, és még azzal sem kell fáradozni, hogy megpróbáld felszedni; szinte visszautasíthatatlan ajánlat. Szinte. – Maga olyan… tanár-féleség?
Majdnem elnevetem magam. Undorodva ejti ki a szót, lesajnálóan, és máris a menekülő-utat keresi. Nem, dehogy, egy tanárral azért még ő sem szűrné össze a levet…! – Nem, nem vagyok az. Csupán elég időm van szavakon agyalni.
Ezen talán segíthetnénk – búgja, leheletnyit kortyolva a poharába, amiben pezsgő gyöngyözik. – Szívesen beszélek! Maga pedig, hm… Elemezhetne. A szegénység olyan szomorú, nem?
Te pedig olyan mély vagy, mint egy gyerekmedence. Megrándul a szám sarka. Vajon az anyám is ilyen volt annak idején? Nem hiszem. Sosem felejtette el említeni, hogy azt hitte, apám gazdagabb, mint amilyen, hogy ha tudta volna, hová jut, sosem megy bele a randevúba, és pláne nem megy hozzá. Ő svéd úrilány volt, legalábbis úgy képzelte, és még abban a tévképzetben is szívesen ringatta magát, hogy tulajdonképpen a királyi család rokona, valami harmadrendű ág folytán. Hogy ő egy halásszal…?
De nem, ez a nő cseppet sem hasonlít az anyámra. Az anyám szerető, gondoskodó nő. Lehet, hogy megcsalta az apámat, de minket szeretett, a gyerekeket szerette, még a szomszéd kutyáját is; nem nyilatkozott volna úgy egy ilyen képről, mint bogártetemről a drága új cipőjének talpán.
Mégsem ezért vagyok elutasító, az előítéletek, a lefitymálás, csak egy újabb adaléka a méregnek, amit sokszor szívesen iszom, önszántamból. Az ok az, hogy nekem már van egy méreg-keverőm, mi több, épp ebben a pillanatban libben oda az egyik felállított paraván elé, letaglózóan, elegáns fekete selyembe és gyémántos ragyogásba öltöztetve. – Biztos vagyok benne, hogy megtalálja a megfelelő partnerét. További kellemes estét! – mosolygok rá, üres poharamat egy mellettünk elsuhanó pincér tálcájára téve. Elsétálhatnék, csak úgy, és mégsem teszem; veszek rá egy pillanatot, hogy a keze után nyúljak, és csókot leheljek az ujjaira. Csak úgy. Mert megtehetem. És mert szeretném, ha Joanne haloványan érezné még egy másik nő parfümjének illatát rajtam, mikor mellé lépek.
Egy másik pincér tálcájáról pezsgőt veszek le. Csak magamnak; mert látom, az övében még mindig ott van egy pohár, valószínűleg egy olyan, amit Armand nyomott a kezébe. Vagy az már rég elfogyott volna? Tekintetem a férfit keresi, akivel csak futólag ismerjük egymást; ha nem így lett volna, rég rá kellett volna jönnie, hogy kinek az illata rakódott a neje bőrére. Az orr nem hazudik. Távol találom őt Joanne-tól, egy nagy társaságban, és olyan bennfentesen nevetgél az egyik valószínűsíthető üzlettársa csinos, fiatal feleségével (vagy a lánya? Nehéz eldönteni), hogy valószínűleg cseppet sem hiányolja. Ostoba.
Jó kép rólad – lépek mögé, kezem óvatosan érinti a hátát, mintha csupán régi ismerősök volnánk, s nem szeretném megijeszteni a hirtelen megjelenésemmel. Senki sem tudhatja, csak Ő és én, hogy épp azon a ponton simítom végig a tenyerem, ingerlem a puha, világos bőrt, ahol a szeretkezéseink után szoktam. A gerince mentén, végig a háta apró görbületében. Aztán a kezem visszatér oldalam mellé, én pedig mellé lépek, közel maradok. Könnyen lehetne a tömegre fogni, hogy szeretnénk, ha hallanánk a másik szavait. Hiszen annyi itt az ember…!Tudom, láttam – felelem közönyösen, kék tekintetem a képen függ, a mellettem álló nő kétdimenziós emlékképén, akinek se íze, se illata, se melege a bőrének, és mégis sokkal jobban emlékeztet az én Joanne-omra, mint a mellettem álló. Mert most épp nem Joanne; most Madame Lamoureux, Armand kis felesége. – De nincs itt. A bolondja. Képes hagyni, hogy egyedül mászkálj a tömegben, ebben a ruhában…? Rengeteg itt az aberrált alak, illetlen gondolatokkal…
S én igen hamar egy leszek közülük, ahogy rá pillantok, jóformán csak a profilját látom, se egy mosolyt, de még csak fedetlen dekoltázst sem, s a vérem máris forrong ereimben. Meg akarom csókolni, elmázolni a tökéletesre kent ajkait, és lebontani azt az undok kontyot, végig szántani hajszálai között, aztán lejjebb… De nem lehet. És ettől csak még inkább kívánom. Beszívom a levegőt, az illata elönti az orrom, tekintetem pedig megakad a csillár fénye alatt csillogó nyakéken. Oda nyúlok, s ha csak nem csapja el a kezeim, megemelem az alját. Nem vagyok szakértő, de biztos vagyok benne, hogy mérthetetlenül drága. Olyasmi, amire nekem csak akkor lenne pénzem, ha hónapokig nem ennék vagy fizetnék számlákat. – Szép nyakék – jegyzem meg szárazon, az ajkaim szegletébe görbülő gúny nem ennek szól, és nem neki. Annak, akitől kapta. – Mit gondolsz, szívecskékkel a szemében ment be érte az ékszerészhez, vagy elküldte érte a titkárnőjét…?

that’s the beauty of a secret
avatar
Egészségügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
119
● ● karakter arca :
Nikolaj Coster-Waldau


✥ Szeretettel Joanne S. Lamoureux tollából
Témanyitás ✥ Re: in the region of the summer stars •• Kedd Márc. 13, 2018 7:44 pmNem lep meg, hogy Armand magamra hagy; az ilyen és ehhez rettentően hasonló estélyeken mindig belebotlik egy-egy ismerősbe, partnerbe, üzlettársba, vetélytársba, akikkel muszáj beszélnie. Régebben én is vele tartottam, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem nekem való az a fajta felszínes társaság. Ott álltam, Armand oldalán, kezét a derekamon pihentette, egészen közel húzott magához – az enyém -, én meg úgy éreztem magamat, mint egy nemes tenyészkanca, vagy, mint egy pedigrés öleb. Olyan valakinek, akit jó mutogatni. Ha nő lenne, akkor én lennék az ő, személyes battle dress-e, a legszebb ékszerekkel párosítva. Aztán ráuntam, és már nem volt kedvem ott állni, díszelegni mellette, úgy, hogy voltaképpen sem kedvem, de néha még kvalitásom sem volt hozzászólni a felmerülő témákhoz.
Még most is idegen számomra a közeg, amibe csak úgy, aránylag fiatalon belecsöppentem, amikor hozzámentem Armandhoz. És úgy éreztem, hogy fuldoklok – Armand pedig a parton állt, és azt kiabálta, ússz Joanne, ússz már!
Idegen, de nem annyira, hogy ne tudjak úgy viselkedni, ahogyan az elvárt volna, és az évek alatt már azt is kitapasztaltam, hogy kivel érdemes szóba elegyedni, és kivel nem. Nem érdekel a politika, szóval, ha pártvitákról hallok vérpezsdítő vitákat, a társaságot elkerülöm. Nem érdekelnek az új pletykák, amik rendre szárnyra kapnak a hasonló eseményeken: nem érdekel, hogy kinek, milyen autója van, hogy hol voltak nyaralni, hogy melyik síparadicsomban töltötték a téli szünetet, nem érdekel, hogy melyek Párizs legjobb iskolái. És legfőképp az nem érdekel, hogy bárki, akárki az én életemben vájkáljon: hogy hogyan kellene nevelnem a gyerekeimet, hogy miért nem küldöm őket bentlakásos iskolába – mert van belőle elég Párizsban -, hogy milyen legyen az évfordulós bulink Armanddal – ami amúgy soha nem volt, és nem is lesz, ha rajtam múlik -, vagy, hogy hova kellene elutaznunk. Gyűlölöm ezt. Ezért sincs sok barátom ebből a közegből. Persze, ha művészek lennének, trógerek, csórók, de őszinték, szabadszelleműek, bohém lelkületűek, akkor minden másképp lenne.
Valósággal vissza kell fognom magamat az estélyen. Elvégre, mégsem mondhatom azt annak, akinek egyszerűen nem tetszik az arca, vagy az életszemlélete, a felfogása, vagy a nézőpontja, hogy bassza meg magát egy kaktusszal – még akkor sem, ha ezt szeretném tenni, mert a hozzám hasonlók körében megtehetném; csak jót röhögnénk rajta. Itt, és most? Boszorkányüldözést tartanának, és rituális keretek között égetnének el máglyán.
Gyakorlatilag annyira idegen ez a bőr, hogy valósággal viszket a testem minden egyes porcikája, és legszívesebben lekaparnám a saját arcomat, ha azzal együtt ez a maszk is elszakadna tőlem, ami mára már szinte hozzám nőtt, a bőrömhöz tapadt, beitta magát a pórusaimba, és a véráramomban kering, mint valamiféle trópusi eredetű, halálos vírusos fertőzés.
Megmagyarázhatatlan módon fog el egyszerre a rettegés és a megnyugvás. Rettegek, mert itt aztán rohadtul sok a kíváncsi fül, a kielégíthetetlen, pletykára éhes fül, az olthatatlan vágyakozás ilyen-olyan botrányok iránt. Ugyanakkor Andreas az a személy – és gyanítom momentán, a tömegben, az egész helyiségben az egyetlen ember -, akivel önmagam lehetek. Aki előtt nem kell megjátszanom magamat.
Egyszerre nem szeretném, és vágyok rá, hogy ide jöjjön. Akarom, hogy megmentsen engem, hogy kiszabadítson innen, mint egyfajta, modernkori lovag, a fehér ló hátán. Kár, hogy én messziről sem vagyok egy, a mesebeli hercegnők közül.
Még érzem a női parfüm cafkás szagát, amikor mellém lép, opálos lélektükreim hidegen villannak a férfire, élesen szívom be a levegőt. Nem azt mondom, hogy féltékeny típus vagyok, csak nem szeretem, ha hozzányúlnak ahhoz, ami az enyém.
Aztán vonásaim enyhülnek, amikor újra a képre réved pillantásom.
- Köszönöm – halványan mosolyodok el, mielőtt ajkaim elnyílnának egymástól. Megannyi pillanat, egyetlen érintésben összpontosul-, valósággal gócba gyűlik érintése nyomán. Borzongás fut végig a gerincfüzérem. Az a fajta érintés ez, melynek nyomán a test még többet követel. Önkéntelenül is arra gondolok, hogy nem is olyan régen a karjai ölelésében reszkettem a gyönyörtől.
Csak most engedem ki a tüdőmben rekedt levegőt.
- Jól elkapott pillanat – tulajdonképpen nem is akartam, hogy rólam is kikerüljön egy fotó. Éppen elég lett volna annyi is, ha feltüntetik a nevemet, de ragaszkodtak hozzá. És nem azért, mert nem akartam az arcomat adni ehhez az egészhez, hanem azért nem, mert ez nem rólam szól. Nem az a fontos, hogy Joanne Lamoureux elkészítette ezeket a képeket, és, hogy ugyanez a Joanne Lamoureux adományozott a szervezetnek is; az a lényeg – legalábbis az volna, ha nem csak rongyrázás volna ez az egész, és érzőbb szívvel közelednének a paravánok felé a vendégek -, hogy ezek az emberek nyomorban élnek, és ez ellen kellene tenni valamit.
- Jól van – nyugtázom. Bízok benne, hogy nem csak látta, hanem fel is fogta magát, a tényt: Armand itt van, egyetlen rossz mozdulat, vagy szó, és nekünk... végünk. Annyi. És én nem akarom, hogy csak ennyi legyen. – Mindegy – legyintek szabad kezemmel. – A barátaival beszélget, akikre én nem vagyok kíváncsi. Csak azért menjek oda, hogy epés megjegyzéseket tegyek? Nem, mintha nem lenne elég nagy az arcom, és nem férne el rajta, de érted... – pillantok el vállam fölött, arra, amerre az előbb Andreas is nézett. Érdekfeszítő, hogy nem fog el a vágy, hogy jelenetet rendezzek. Pedig ahhoz értek. Hatalmas botrányt tudnék csinálni – de, persze, én rendes asszony vagyok. Meg, különben is... – Te viszont itt vagy – fordítom felé arcomat. Aztán nevetek. Nem lesajnálón, inkább hitetlenül. – Nem hiszem, hogy ilyen jellegű veszély fenyegetne – tekintetemben a kérdés: vagy mégis? Ellenben ezek a férfiak töketlenek. Az elit egykedvű lustasága, hamis úriassága mindig is megdöbbentett; feltételezem nő (vagy férfi) ügyekben sincs ez másképp.
Egy pillanatra azt hiszem, hogy makulátlan, fekete ruhámról akar leszedni egy kósza, ezüstszőke hajszálat, de aztán keze másfelé indul meg. A nyakék felé, ami voltaképpen nem illik sem a ruhámhoz, sem hozzám, mégis viselem. Persze, örültem neki, ki ne örülne neki...? De ettől még nem kevésbé áll távol tőlem.
Ujjai lágyan szántják végig alabástrom bőrömet a ruha finom matériája alatt.
- Szerintem eleve a titkárnője választotta – hanyag eleganciával vonom meg a vállamat -, és még csak az ékszerboltba sem ment el érte, hanem a gyárba kérte a kiszállítást. Nehéz elhinnem, hogy ennyire nem ismeri az ízlésemet – kezdjük, mondjuk, azzal, hogy nem szeretem az ilyen hivalkodó dolgokat.
She laughs like god, her mind's like a diamond.

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
20
● ● karakter arca :
charlize theron


✥ Szeretettel Andreas Jessen tollából
Témanyitás ✥ Re: in the region of the summer stars •• Szer. Márc. 14, 2018 7:38 pm

In shrill pursuit and raucous hunting cry
pour Femme Fatale

Megkérdezném, direkt választotta-e ezt a képet. Néma ellenszegülés ez a fényűzéssel szemben? Armand látta és engedélyezte, vagy talán ezzel – ezzel is – próbálja meg kivívni ellenszenvét? Érdekli egyáltalán? Érdekel bárkit? Több kérdés merül fel bennem ezzel az egy, a témához nem kapcsolódó képpel összhangban, mint amennyi gondolatot a legtöbben szentelnek az egész kiállításnak. Árulkodó, hogy sokkal többen lézengenek a büféasztal mellett, kaviárral és kaszinótojással tömve magukat az iszony és véres valóság helyett. Pedig pezsgővel mindkettő könnyebben csúszik.
Én itt vagyok – bólintok. Nincs semmi keresnivalóm itt, nem hívott, a helyhez méltó öltönyömet is megsiratta a pénztárcám, de muszáj volt, akartam, mert itt akartam lenni. Joanne miatt. A kiállítás miatt. Maróan egyedülállónak tűnök ezzel az elképzeléssel; pedig majdnem biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szeretőként hetyeg a másikkal. Elég csupán felületes pillantást vetni, ki lehet szúrni az elbarangoló kezeket, a lopott pillantásokat és cinkos összenevetéseket. Nevetséges, hogy mindannyian a régi értékeket hirdetik, a háttérben pedig ugyanúgy halmozzák a tiltott élvezeteket, mint bárki más. Nem volna egyszerűbb nyíltan vállalni? Én szeretném nyíltan vállalni, ébred bennem a gondolat, hevesen és hirtelen, mint vékony papír az izzó parázson, hamiskás árnyakat vet lelkem falára. Felvillan, majd elillan. Nem kedvező, szajkózza földhöz ragadt felem. Nem éri meg nekem, nem éri meg neki, még nem, de én türelmes vagyok, ha szeretnék valamit, hát elérem, és ezt, Őt, mindennél jobban akarom.
Akár itt és most is.
Nem? – kérdezek vissza, tekintetem végigsimítja Joanne minden porcikáját, a ruha alatt felsejlő vonalaktól ajkai tökéletes ívéig. – Lehet, hogy jobban kellene figyelned…
Engem ugyanis nem kerülnek el a részletek. Így például az sem, hogy ezt a bizonyos ékszercsodát még sosem láttam, sem akkor, mikor véletlenül láttam, sem akkor, mikor türelmetlenül, a vágy lázában égve estünk egymásnak egy-egy hotelszobában, vagy épp náluk. Nem mondanám, hogy kifejezetten utálom; szép, a maga nemében. Olyasvalamit jelent azonban, amire a legkevésbé sem tudok jó szájízzel gondolni. Az összetartozást, egy másik férfihoz való kötődését, mint valami beleégetett lenyomat, ami a férje nevét üvölti a világ számára. Úgy engedem vissza a kulcscsontjára, mintha jegességében égetne. A  bőre azonban, a fedetlen apró folt, forró és hívogató, puha, határozott csontozatot rejtő. Nem tudom nem végighúzni rajta az ujjaim fonákját. Ártatlannak tűnő mozdulatba bújtatott megannyi tilos vágy. – Szóval azért vetted fel, mert gyűlölöd? – Fél  szemöldököm kérdőn szökik a magasba, hitetlenkedve, egzakt módon. Nem sokszor láttam még, Joanne pontosan hogyan is viselkedik a férje közelében, nem volt alkalmam rá, tett róla, hogy ne legyen, és nem tudom biztosra mondani, nem az volt a helyes döntés. Ennyire más arcát mutatná neki? Csak azért magára ölt valamit, amit nem szeret, mert Ő adta? Fontos neki. Tudom, hogy az. Szívembe harap a harag, megcsóválom a fejem. Nem számít. – Add el. Cseréltesd ki a köveket cirkóniumra… Sejtéseim szerint egy család legalább egy évig elélne belőle – közlöm, nem odavetem, nem lesajnálom, amiért ekkora pénzösszeg fityeg a nyaka körül csak azért, hogy egynél többször senki se vegye figyelembe. Mert mindez nem számít. A ruhája árából valószínűleg legalább majd fél évig fizethetném a számláimat, és talán még a magánpraxisomra is tudnék pénzt tenni félre. Mégsem ez az indok, amiért szívesebben látnám nélküle, és talán még csak az ébredező sóvárgásom sem.
Fejemmel intek csupán, halovány mozdulat, akárcsak az, ahogy mellette ellépve hozzáérek a kezéhez; pillangóérintés, de tudom, hogy felfogja. Érdekli is? A paraván másik oldalára sétálok, a sorok közé, a földig érő térelválasztó elrejti a tömeget. Pontosabban: elrejt minket a tömeg elől. A függesztett képet nézem, újabb koszos környék, koszos kölyök, csillogó tekintet. Nem tudja, hogy van jobb, hogy lehetne másként, és ezt az édes tudatlanságot néha én is magaménak kívánom, hisz’ annak csábítása, amit nem ismersz, nem fájhat. De ó, én ismerem Joanne-t. Tekintetem rá villan, amint követ, hattyútánc ez, a mérgesebbik fajtából, de holnap már a kanosszát járjuk. – Mikor? – hangzik a kérdés, egyetlen szó, de tudom, hogy érti, hogy ennyiből is tudja, hogy mit szeretnék, hogy mennyire kezében van józanságom sorsa. Ezüsttálcán kínálva.

that’s the beauty of a secret
avatar
Egészségügy
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
119
● ● karakter arca :
Nikolaj Coster-Waldau


✥ Szeretettel Joanne S. Lamoureux tollából
Témanyitás ✥ Re: in the region of the summer stars •• Pént. Márc. 16, 2018 4:27 pmSokat mond a tény maga, miszerint a férjem első útja az ostoba, felszínes barátaihoz vezetett, egy jóféle, Lamoureux pezsgővel karöltve, Andreasé pedig – valószínűleg – a képeimhez. Minden esetre előbb ért ide, mint Armand. Ez elgondolkodtató. És, minél többet gondolkodok rajta, annál jobban feszül üresen lüktető szívem, kopár falainak a keserűség és a magány, undorító elegye.
Ezt a keserű érzést, amit valósággal érzek a nyelvem hegyén is, öblítem le a pezsgő maradék, pár kortyával, és egy arra járó pincér, ezüst tálcájára helyezem a karcsú poharat.
Andreasra nézek, amikor elismétli a szavaimat; valósággal iszom a látványát, régről ismerős vonásait fürkészem, elmerülök lélektükrei kékjében. Talán megbántam, hogy elengedtem, hovatovább ellöktem magamtól, amikor egy életet építhettünk volna arra, ahogyan most rá nézek, mindazzal, amit érzek iránta.
Csak egy újabb fellángolás, Joanne – mantrázom. Azzal nyugtatom magamat, hogy azért érzek így most, mert Armand elhanyagol – tudom, hogy nem úgy fest, annak fényében, hogy milyen grandiózus ruhakölteményben-, és ékszer csodában pózolok. Nem helyes az, amit tettünk, Armand háta mögött. De az még inkább helytelen, amit én tettem a családommal, és, amit azóta is teszek velük, és Andreasszal egyetemben. Ettől még megtörtént, megtettük, megtettem; és nem hiszem, hogy valaha bárki is meg fogja tudni az igazságot. Abba belerokkanna Armand. És abban sem vagyok biztos, hogy Andreas komolyan gondolta-e valaha is.
Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem tudom, hogy pontosan milyen hatással vagyok Andreasra. Feltételezem, nem a véletlen műve, hogy itt van, még öltöny is van rajta, ami újnak tűnik, és nem is emlékszem rá, hogy valaha láttam rajta volna ezt, pedig mindketten tudjuk, hogy nem veti fel a pénz – nem akarom ismételni önnönmagamat, de ez is sok mindent elárul.
Zavarba kellene hoznia, de én nem olyan nő vagyok, akit könnyű zavarba hozni, és, különben is, nekünk közös múltunk van; ezért csak negédes mosoly feszül ajkaimra. Csábító a veszély – erre gondolok, és ezt akarom mondani, de az csak olaj lenne a tűzre, és, ha nem lenne itt, ebben a teremben Armand, biztos, hogy kimondanám.
- Itt a többség töketlen ahhoz, hogy veszélyforrásnak tituláljuk őket – talán mégis csak azt kellett volna mondanom, hogy fittyet hányok a veszélyre. Mert ez? Ez nyílt felhívás keringőre. Ez olyasmi, ami a férfi egóját karcolja, sebzi; felszínesen, de biztosan így van.
Hagyom, hogy hozzám a nyakékhez érjen. Nem söpröm el a kezét, nem távolodok el tőle, annak ellenére sem, hogy nem szabadna hagynom, hogy ezt tegye, legalábbis nem itt, nyílt színen. Puha érintése nyomán, bőrömön ezerfelé szalad szét a jóleső borzongás. Direkt csinálja, mert tudja, tudja nagyon, nagyon jól, hogy mennyire nehezemre esik visszafogni magamat. Ismer, mint a rossz pénzt, tisztában van vele, hogy mennyire nem érdekel Armand.
Kérdését hallva felvonom egyik szép ívű szemöldökömet. Nem tudom eldönteni, mire vonatkozik: Armandra vagy a nyakékre? Mindkettőre, természetesen. Nyilvánvaló, hogy azért vettem fel, mert új, mert pár órával ezelőtt kaptam, Armand a nyakamba akasztotta, mert kitért volna a hitéből, ha nem veszem fel. Az sem érdekli, ha azonnal elhagyok belőle egy ékkövet. Az érdekelte volna, ha nem veszem fel, és az kérdéseket vetett volna fel, olyanokat, amikre nem akarok válaszolni, valamint újabb vitákat szült volna, amire meg nincs szükségem.
- Ne misztifikáld túl, Andreas – szegem fel a fejemet. – Ez csak egy ajándék, felvettem, mertmuszáj volt? Mondhatni. – ez tűnt helyesnek – érdekfeszítő, hogy mennyi, de mennyi hazugságot tartok manapság helyesnek.
Szemem sarkából nézek a férfire.
- Nem adhatom el egy az egyben – fordítom felé arcomat. – Armandnak feltűnne a hiánya. De megbeszélem vele – és komolyan gondolom. – Majd pár hét múlva, amikor nem ennek kellene lennie az új, kedvenc, csilli-villi játékszeremnek – Andreasnak pedig mondanom sem kell, mert valószínűleg tudja, hogy, ha nem tudom rávenni Armandot, akkor vagy valamiféle ultimátumot kap majd a férjem, vagy nemes egyszerűséggel közlöm vele, hogy elmegyek az ékszerészhez, és kicseréltetem az ékköveket cirkóniumra.
Már majdnem a keze után nyúlok, amikor ellép mellettem, már majdnem összefűzöm ujjainkat, de a mozdulat félbe marad, éppen csak megemelem kezemet, az övéhez érintem. És minden észérv, és a hideg logika ellenére követem a paraván másik oldalára, a térválasztó függöny takarásába; előtte még Armandra pillantok, aki még most is az ismerőseivel – köztük azzal a fiatal nővel – beszélget, és nevetgél, mit sem sejtve arról, hogy mi történik itt, a terem túl felén.
Vele ellentétben én nem a képeket nézem, hanem Őt.
- Jövő hétvégén – azaz egy hét múlva – utazik New Yorkba. Péntek délután indul, és hétfő estig nem is fog hazaérni – egészen közel lépek hozzá, mert egyszerűen képtelen vagyok tartani a távolságot a térelválasztó jótékony takarásának köszönhetően. – A sors iróniája, hogy nekem pénteken lesz jelenésem egy esküvőn, itt, Párizsban – nem kell tovább fűzni a gondolatot: az anyám fog a gyerekekre vigyázni, és nem is kellene olyan nagyot füllentenem, ha szombaton is maradnék. – Egyébként pedig érzéketlen vagy. Van fogalmad róla, hogy arról a nőről – mutatok a felső sorban az egyik fotóra, egy idős, ősz hajú asszonyra – az az utolsó kép? Velük kellene foglalkoznod... – legalábbis most, ma este.
Kit akarok átverni?
She laughs like god, her mind's like a diamond.

avatar
Média,mûvészet
Tell me your secrets
● ● Posztok száma :
20
● ● karakter arca :
charlize theron


✥ Szeretettel Sponsored content tollából
Témanyitás ✥ Re: in the region of the summer stars ••

Tell me your secrets

in the region of the summer stars
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Summer Camp

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 05. Különlegességek :: Múltbéli árnyak-