sera mercier
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Akik erre járnak
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 1 Bot

✥✥✥✥✥
A legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek
✥ Today at 12:29 pm ✥
✥ Today at 12:11 pm ✥
✥ Yesterday at 10:46 pm ✥
✥ Yesterday at 10:46 pm ✥

sera mercierTémanyitás ✥ sera mercier •• Vas. Ápr. 08, 2018 11:35 am

Serafina Mercier
Do you call yourself a fucking hurricane like me?

általános jegyzet
» Anyja neve: Héloïse Mercier (née Boulanger)  
» Apja neve: Fernand Mercier  
» Testvérek: egyke  
» Születési hely: Franciaország, Montreuil (Seine-Saint-Denis)   
» Születési idő: 1998. 11. 10.  
» Mikor érkezett a városba: hat éve
tudj meg többet
» Becenév: Sera  
» Avatar Alany: Kaya Scodelario  
» Karakter kora: 20
» Választott csoport és foglalkozás oktatás (francia nyelv, irodalom és kultúra-, valamint történelem tanári szak); elit

» Egyéb hozzátartozók;;
Héloïse Mercier (née Boulanger), 42, eltartott háztartásbeli; óvónőként dolgozott az egyik montreuil-i intézményben. Kedves nő volt, valaha még az is elmondható volt róla, hogy alázatos; ez mára már megváltozott. A pénz hamar megváltoztatta. Az újgazdagok unott és kényelmes életét éli: szép, selyem, bársony és taffeta ruhákban jár-kel – oh, dehogy, van autója, már nem igazán sétál sehová - Párizsban, nagy karimás, extravagáns kalapokban, finom anyagú kesztyűkben, a legmenőbb tervezők, aktuális modelljeiben, és ezernyi, szikrázó gyémánt függ a nyakán, a fülében, az ujjain, a csuklóján...
Persze, nehezen viselte el eleinte, hogy a hasonszőrű nők – mára már országos barátnői – kinézik, mert egy senki volt, a szemükben még akkor is csak egy senki volt, egy szép arc a tömegből, de a név, Mercier, senkinek nem mondott semmit sem. Kígyófészek volt ez – és Héloïse maga is egy lett hideg-, kékvérű társai közül.
Igazán magasan hordja az orrát, pofátlanul előkelőnek tetsző, egyenes tartás jellemzi újonnan, és manapság már kedvesnek sem mondható. Átformálta a gazdagság, megváltoztatta, kifordította önnönmagából. Hat éve nincs munkahelye, időnként modellt ül a fotósoknak férje, Fernand, divatlapjának egyik hasábjára; napjait a XVI. kerületi, gazdag negyedben tölti, a Mercier villában, luxuscikkekkel körülvéve, drága borokat kortyolgatva, és fürj pecsenyét-, kaviárt-, meg szarvasgombát fogyasztva, nyomában azzal az idegesítő papillonnal – Bonaparte a becses neve az ebnek.
Semmit sem sejt Fernand egykori üzleteiről, és a vagyonuk valós történetéről.
Kapcsolata Serával meglehetősen rossz: a nő nem tud mit kezdeni immár felnőtt lánya kilengéseivel, vehemens, kiszámíthatatlan habitusával, megzabolázhatatlan jellemével. Egyszerűen képtelen féken tartani Serát, mert a fiatal nő rendre felrúg minden szabályt-, hagyományt-, és a saját feje után megy; képtelenek szót érteni egymással.

Fernand Mercier, 45, étterem- és hipermarket-lánc-, továbbá divatlap tulajdonos; Fernand tősgyökeres montreuil-i: itt született, itt él máig a legtöbb barátja a régi életéből, ide járt iskolába, és gimnáziumba, egyetemre már nem is ment el Párizsba, helyette dolgozni kezdett: taxi sofőr volt.
Amikor megszületett Serafina, nem volt biztos benne, hogy el tudja-e tartani majd a családját, mert egy gyerek rettentően sok felelősséggel-, és kiadással jár: a ruhák, a játékok, később a füzetek, a könyvek, az írószerek, meg aztán egy kamasz olyan sok hülyeségre vágyik, amire amúgy nincs is szüksége – legalábbis, az utcájuk sarkán lévő, olasz bisztró tulajdonosa mindig ilyesmikkel tömte a fejét.
Teljesen véletlenül pottyant az ölébe egy jövedelmező állás: a legjobb barátja, Mathieu beszervezte őt az általa űzött bizniszbe; az egyik helyi maffia gang tagjait kellett fuvaroznia. Általában A-ból B-be, semmi komoly, otthonról, az egyik menő, Párizsi kocsmába, vagy a városon belül ide-oda, de időnként ő, Fernand vitte a gang tagjait a leszámolások színhelyére is. Oh, ugyan, ő nem tudott semmiről sem: messzebb rakta le az amúgy állig felfegyverezett tagokat az adott helyszíntől, ő maga nem akciózott, néha csak egy-egy lövést hallott volna – de nem hallotta, ugyebár, ő aztán nem.
Mindig is jól végezte a dolgát, rendesen meg is fizették érte, sőt, nagyobb, komolyabb munkát is kapott később, amik után ugyan több pénz járt, de nagyobb kockázat is: embercsempészet.
Idővel sikerült összegyűjtenie annyi pénzt, hogy azt vissza tudta ügyeskedni, forgatni, és még többet termelni, és kaszálni, míg végül, hat évvel ezelőtt, meg nem szerezte az egyik menő étterem-, és hipermarket láncot, valamint társtulajdonos lett az egyik divatlapnál is.
Azóta a gazdagok gondtalan életét élik, a szekér fut, a jövedelem nagy, minden nyarat Monacóban töltenek, a teleket Svájcban, a Párizsi-, a Milánói-, a Londoni- és a New Yorki Divathét rendszeres szponzora, és meghívott vendége ő-, és családja.
A pénze mocskos, és, bár nem közvetlenül, emberek vére tapadt rá. Hogy ez álmatlan éjszakákat okoz-e Fernandnak? Abszolút nem.
“... mi sem tisztább számomra, mint az éjjel,
mi sem sötétebb nékem, mint a dél.
A matrózkocsmák mélyén felzokogtam,
ahogy a temetőkben nevetek,
enyém csak az, amit a sárba dobtam,
s mindent megöltem, amit szeretek.”


(...)

“... de a dómok mellett fütyülve mentem
s kinevettem a cifra püspököt:
s ezért csak csók és korbács hullott árva
testemre, mely oly egyformán feküdt
csipkés párnák között és utcasárban,
megáldva és leköpve mindenütt.”

Ez nem a vége, hanem csak a kezdet
multi || keresett
avatar
Vendég

sera mercier
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: Karakterlapok-