Deschanel Szalon
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Akik erre járnak
Jelenleg 10 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég

✥✥✥✥✥
A legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek
✥ Today at 1:30 pm ✥
✥ Yesterday at 11:06 pm ✥
✥ Yesterday at 11:04 pm ✥


Témanyitás ✥ Deschanel Szalon •• Hétf. Ápr. 30, 2018 9:18 am
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Forrás: google


Forrás: google


Forrás: google
avatar
● ● Posztok száma :
2391
● ● Reag szám :
1570
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Kedd Május 01, 2018 3:37 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

// Léonie & Irvin //

Kicsit izgulok, ahogy erre a fellépésre készülök. Sose játszottunk még cosplay-es helyen. A képregények nem idegenek tőlem, az amerikai kultúra nagyon is jelen volt Haitin, kiskoromban megfordultak a kezemben a szuperhősös és egyéb mesék. Még ilyen figuráim is voltak. Beöltözős buliba viszont csak farsangkor vagy halloweenkor megyek. Kicsit idegenkedem ettől, nem tudom, hogy fogad minket a közönség. Pozitívan állok hozzá, a kedvem egyébként is sokkal jobb, mióta Apo állapota javulóban van. Néha még gyenge szegénykém, de már felfelé megy a lejtőn.
Szóval én is több energiát tudtam belevinni az ötletelésbe. A többiek is kitettek magukért. A fekete kollégánk konkrétan szakértő, mindent tud a képregényekről vagy legalábbis úgy adja elő. Meglett, hogy ki melyik szereplő lesz. Olyat választottunk, akinek a jelmezét viszonylag könnyű megcsinálni. Kezemben a lista. Marcel és én lógunk ki egy kicsit. Ő valami hiperszuper űrgonoszt fog játszani. Ezt a Thanos-t én nem ismertem. A saját jelmezem, hát... Egy szereplő se volt olyan érdekes, mint akiről múltkor Guillaume-mal beszélgettünk. El is küldtem a fotót, hogy olyat szeretnék. Albert Einstein korhű öltönyben.
Az ajtóban még egyszer meggondolom. Nem volt könnyű megbeszélni. A menedzserem ajánlotta ezt a nőt. Kicsit rossz a szám íze, mert úgy éreztem, egyáltalán nem érdekli az egész. Nem tudtuk elérni, az e-mailekre nem válaszolt, csak nagyon későn. Hogy lesz ebből jelmez? Hogy lesz határidő? Nem nyugtat meg, hogy kérhetünk kártérítést, ha elúszik. Engem a fellépés érdekel.
Benyitok és a papírokat a hónam alatt szorongatva megyek határozottan a pult felé. Nem tudom, ő lesz-e itt vagy egy alkalmazott hívja majd ki. Ha azt mondják, hogy nem jött el a megbeszéltek ellenére sem, akkor itt ér véget a móka és keresünk mást. Nem ezt szeretném. Inkább kellemesen csalódnék.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Kedd Május 01, 2018 4:41 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
Mostanában a megszokottnál is szétszórtabb voltam, ami se az üzletnek nem tesz jót, de legfőképpen a családomnak nem. Nem értem, hogy miként történhetett ez meg velünk, vagy miként lehettem abban a pillanatban annyira makacs, hogy nem engedtem még a kórházban se senkinek, hogy szóljon a férjemnek. Ismernek minket részben, mert lányunkkal is sokat voltunk ott, meg ha az állatkertben valami történik, akkor is Rafi szokta bekísérni ide a kollégáit, vagy éppen a turistákat. Most mégis úgy döntöttem, hogy ezt jobb lesz titokban tartani, szerencsére munka is akadt bőven, ami eltelhette volna a figyelmemet, de nem mindig jött össze. S most, hogy ennyire közel volt édesanyám születésnapja is még inkább izgultam, hogy nehogy a titok kitudjon. Nem lehet, nem szabad, mert mit okoznék vele? Nem tudtam erre a választ és ezért rémisztett meg annyira, mert azt se tudtam volna megmondani, hogy a hír vagy a titkolózásom lenne az, ami nagyobb károkat okozhat ebben a családban, házasságban. Féltem, hogy ha még többször inog meg bármelyik része az életemnek, akkor idővel már tényleg el fog szakadni az a fonal, ami még összetart minket.
Sietve kaptam fel a fejemet, ahogyan az ajtó felett lévőcsengőcske jelezte, hogy valaki betért az üzletbe. Kíváncsian pillantottam abba az irányba, amikor is az ismerősarcot pillantottam meg. Jelmezeket kértek tőlünk. Nem teljesen megszokott dolog, de elszoktuk ezt is vállalni, hiszen egész jól megy az üzlet és mindig is szerettem több területet is lefedni a munkásságommal. Azt viszont nem értettem, hogy mit is keres itt, mert az asszisztensemmel múlt héten küldettem el a fényképeket a félkész jelmezekről, hogy eddig megfelelnek e nekik, vagy mégse tettem volna meg csak akartam?
- Jó napot! – léptem elő az irodámból, hogy megelőzzem a beosztottamat. – Ana kérlek foglalkozz a másik vevővel. – mondtam egy barátságos mosollyal az arcomon, aki pillanatokkal később lépett az üzletbe.
- Esetleg gond van a jelmezzel? Nem ilyennek képzelték el őket? – igaz, kicsit megvagyunk csúszva, de még van három hetünk, hogy a teljes kész legyen. A fele meg mindegyiknek megvan. Még pár nap és utána lehet jönni próbára is, hogy utána még tudjunk javítani rajta, ahol kell, majd pedig a végleges „teszt” jöhetne.
- Irvin, ugye? – próbáltam inkább barátságosabb irányba terelni a beszélgetést, de lehet rosszul rémlik a neve is. Nem ment volna ki tényleg az e-mail? Nem lennék meglepődve, ahogyan nem is Ana hibája lenne. Amennyire széthullottam mostanság az elvetélést követően…könnyedén megeshet, hogy én felejtettem el egyáltalán mondani, kész csoda, hogy még a fejemet nem hagytam el.


■ ■  itsmine   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Csüt. Május 03, 2018 7:59 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Eddig még nem társítottam arcot a névhez. Ajánlották őt, ez nekem elég volt. A honlapon megnéztem a munkáit. Nem tudom, van-e ott fotó. Ha van is, nem láttam.
Figyelem, ahogy egy nő előzékenyen érkezik a fogadásomra. Nem hittem volna, hogy Léonie az. Egy titkárnőre számítottam volna. Cseppet sem bánom, örülök, hogy nem kell plusz köröket futni.
- Az a gond, hogy még csak elképzeltük őket, látni nem láthattuk. Mivel nem érkezett válasz, gondoltam, eljövök személyesen, hátha az internet elnyelte a levelünket.
Mert küldtünk mi mindent, méreteket, vázlatokat, fotókat, hogy valami ilyesmit szeretnénk.
Még nem sértetten, nem vádaskodóan beszélek. Ha neki áll feljebb, akkor leszek idegesebb és kevésbé udvarias. Azért jöttem, hogy megoldjuk, amit meg akarunk. Remélem, ugyanaz a cél. Elő is veszem a paksamétát.
- Igen. Örülök, hogy élőben is megismerhetem, Léonie!
A vezetéknevéről beugrik az a srác, akit én nem ismerek személyesen, de a lányával már találkoztam és azóta beszéltem az állatkerti haverral, elmondta, hogy a nagyfőnök gyerekébe futottam bele. Gyakori név, nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget, hogy ezt a nőt is Deschamps-nak hívják.
- Mit gondol, meglesznek határidőre? Ha esetleg nem kapta volna meg, akkor most mutatom, hogy mikre gondoltunk. Cosplay-re megyünk koncertezni ugye. Én leszek a kivétel, mert az öreg Albert szimpatikusabb volt a Vasembereknél.
Biztos mókás buli lesz, tucatnyi ugyanolyan jelmezzel, hisz népszerűbb hősnek sokan öltöznek. Még egy Einstein biztos nem lesz.
- Jól van? Kicsit gondterheltnek tűnik.
Lehet, csak én látom így. Mindenkinek lehetnek problémái. Nem fogom firtatni. Én vevőként jöttem, de emberi vevőként, aki észreveszi, ha baj van. Ha meg nincs, akkor valamit elnéztem. Apo-tól is sokszor megkapom, hogy ne vágjak ilyen fejet.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Csüt. Május 03, 2018 8:31 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
Mindig szeretek utána nézni a vevőimnek, őket pedig nem is volt nehéz megtalálnom az interneten. Sokkal könnyebb úgy elkészíteni akár még egy-egy jelmezt, hogy tudunk arcot is társítani mellé. Illetve mivel zenészekről van szó, így az se lenne hátrány, ha tudnának benne rendesen is mozogni. Biztosan hatalmas buli lesz, még ha nem is az én világom teljesen az, ahova készülnek, vagy amilyen zenét játszanak.
- Pedig elméletben megküldtünk Önöknek a félkész terveket, akkor ezek szerint nem érkezett meg… - gondolkodom hangosan, pedig ez eléggé egyértelmű. Már csak az a kérdés, hogy ki is hibázott, én vagy éppen az asszisztensem. Mostanában eléggé szétszórt vagyok, így nem kezdem el máris a beosztottam fejét leszedni, mint a filmekben teszik az emberek. Nem volt soha se szokásom, ahogyan az se, hogy a hibáimat másra kenjen. Emberből vagyok én is, könnyedén megbotlom, pedig nincs is négy lábam.
- Nyugodtan hívjon Léa-nak, ahogyan a többség is teszi. – nyújtok neki kezet, ahogyan illik, majd pedig kíváncsian pillantok a paksamétára, mert netán változtak volna a tervek. Vagy rosszabbik esetben nem is jókat kaptunk meg, így feleslegesen dolgoztunk ennyit velük? Az csak nem keveredett össze nálunk. – Esetleg kávét, teát vagy vizet? – kínálom meg barátságosan, miközben beljebb invitálom az üzletben is, hiszen az irodámban le is tudunk ülni. Úgy talán még kényelmesebb lenne neki is. Főleg, mivel szemmel láthatóan nem is kevés papírt hozott magával, aminek köszönhetően még inkább zavarba jövök és máris pörögnek az agytekervények, hogy nagyobbat hibáztunk, mint valaha tettük. Mennyire ciki lenne már!
- Mindenhol akadnak kivételek, ott is kell. Legalább egyedi lesz és nem is vesztik el a többiek könnyedén. A tervek meg… - pillantok körbe a kisebb káoszban. Sose szokott ekkora kupi lenni az irodámban, de most mintha a lelkem tükörképe lenne ez a káosz. Kétségbeejtő, hogy ennyire hirtelen elvesztettem az irányítást a dolgok felett.  – A tervek itt is vannak. – kapom fel végül győztesen, mintha éppen a maratont nyertem volna meg. – A jelmezek meg félig már készen vannak, arról küldtünk volna képet Önöknek, hogy megfelel-e, de lehet véletlen elmaradt. Elnézését kérem érte. – pillantok rá barátságosan és remélem, hogy nem most fog lemondani mindennek, aztán rohan másik szalonba. Soha nem esett még ilyen velem, de nem is veszítettem el még soha se egyetlen egy gyermekemet se. Talán lehet inkább szabadságra kellene mennem, de inkább a munkámba próbáltam menekülni az elmúlt hetek alatt.
- Persze, nincs gond. Tudja kicsit összejöttek a dolgok a magánéletemben, a családomnál, de semmi vészes. Nem akarom untatni a részletekkel. – nem gondolom azt se, hogy érdekelné őt. Biztosan csak udvarias akar lenni. – Megnézné vagy változott az elképzelés? – kapcsolok hirtelen, mert még meg se néztem azt, amit magával hozott. Italt kért? Uhh, lehet vennem kéne egy nagylevegőt és mindent elölről kezdeni. Higgadtan és nyugodtan, mert szép kis véleménnyel lehet rólam.

■ ■  itsmine   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Pént. Május 04, 2018 9:43 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Én türelmesen és udvariasan szoktam kezelni ezeket a helyzeteket. Elméletben megkaptam a választ. Gyakorlatban nem. Megvárom, amíg felfogja. Úgy látom, még mindig nem itt jár, de igyekszik visszatalálni a való életbe. Csak nézek rá várakozóan, nem szólok.
- Léa, rendben.
Megvan a kézfogás is. Most én vágok olyan fejet, mint akit nem nagyon érdekel. Nem tudom, mi lesz ebből. Trehány nő nem képes ilyen hírnévre szert tenni. Rossz időszakában találhattam meg.
- Egy pohár vizet kérnék!
Int, hogy menjünk egy másik helyiségbe, gondolom, a sajátjába, hogy ne az összes betévedő előtt kelljen beszélni. Hát igen.
- Így van, én leszek az időutazó bajszos öregúr. Szerintem képesek lesznek elveszíteni. Nem ismeri ezt a társaságot...
Jóízűen nevetek. Próbálom feloldani a feszültséget, ami beállt. Hátha ez segít. Én is körülnézek, mintha lenne esély, hogy kiszúrom a papírhalmok között azt, ami a miénk.
- Esetleg rosszkor jöttem? - kérdezek rá, mert nem hiszem el, hogy így fogadja az ügyfeleket.
Ha már a zseniket emlegettük, ő is az, mert átlátta a káoszt és előhúzta az aktánkat egy kupac alól. Hitetlenkedve, mégis reménykedve nézek rá. Várok egy "Ja, ez mégsem az" felkiáltást. Szerencsére elmarad.
- Megnyugtatott azzal, hogy megvannak. Most sikerült legördíteni egy követ a szívemről.
Ennél sokkal nagyobb terhekkel is meg kellett birkóznom, például Apo helyzete miatt és az a henteses ügy se hagyott nyugodni. Én komolyan veszem a koncertet is. Jólesik, hogy nem a semmibe dobáltuk az ötleteket. A kezemet nyújtom és ha lehet, megnézem a terveket.
- Most fel lehet tölteni a telefonomra? Az lenne a legegyszerűbb.
A terveket próbálom összehasonlítani azzal, amit kértünk. Szerintem jók, bár nincs igazán szemem hozzá. Az énekesünket kéne megkérdezni.
- Itt vannak a jelmezek vagy egy műhelyben készülnek?
Ezt nem tudom pontosan, lehet, hogy itt varrják. Akkor megnézném.
- Aha, értem. Egy csónakban evezünk, nálam is nehéz időszak. Ha pozitív akarok lenni, akkor csak volt.
Lenézek a kezére. A jegygyűrűt keresem. A vadóclány viselkedése, a szavai mind nehéz családi háttérre utalnak. Persze lehet még tíz Deschamps is, aki küzd az otthoni állapotokkal. Ha ő az anyuka vagy idősebb lánytesó (amit nehezebb elképzelni, de nem lehetetlen), az érdekes fejlemény. Az arcát is megnézem egy pillanatra. Kicsit hasonlít Rosie-ra.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Pént. Május 04, 2018 10:09 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Sajnálom, de nem az én világom az, ahova készülnek. Lehet még a férjemmel is kicsit nagyobb sikerük lenne ilyen témában. Ami pedig a bandáját illeti csak hírből ismerem, rossz vagy éppen nem rossz szokás, de mindig rákeresek a megrendelőkre. Könnyebb úgy elkészíteni egy jelmezt, ha arcot is tudok hozzápárosítani. – vallom be, de szerintem sok művész így van ezzel. Ha valakinek készítünk egy ruhát, akkor azt ráöntjük, megpróbáljuk a kisugárzását megragadni és a ruhába belecsempészni azt, amilyen ő lehet. Na, meg azt se ártott látnom, hogy milyen színpadimozgásokat szokta nyomatni, hogy nehogy baja legyen a ruháknak közben. Gondolom nem örülnének, ha elszakadna a varrásmentén.
- Nem, dehogy! – mondom sietve, miközben a papírok között túrok. – Egyszerűen csak nem számítottam rád, így előkészülni se tudtam. Pár napja pedig egy nagyobb projektet fejeztünk be a beosztottammal, emiatt van ekkora rendetlenség. Kicsit sok volt a vázlat, meg minden papírmunka és még nem sikerült visszapakolni a dolgokat.  – képzelem,  hogy milyen véleménnyel lehet rólam. Nem szoktam én ennyire szétszórt lenni, csak az a munkat, a vetélés, a családom előli titkolódzás, egyszerűen csak mind talán túl nőtt rajtam és igazából már előre félek, hogy miként fog lecsapni rám a vihar, ami eddig szunnyadt az egésznek köszönhetően. Félek, hogy az a vihar netán túl nagy pusztítást fog okozni. Szerencsére a skiccek, a vázlatok meglesznek, amire a terveket készítettem, a mappát könnyedén adom át, ha szeretné, akkor megnézhesse akár azokat is. Foglalkoztam ezzel is, de az ember mindig rangsoról, ha nagyobb mennyiségű munka szakad a nyakába.
- Sajnálom, de tényleg! Nem szokott ekkora káosz lenni és én is összeszedettebb szoktam lenni. Képzelem, hogy ezek után milyen véleménnyel lehet rólam. – sóhajjal adom a tudtára, hogy nem sok jót feltételezek, de azért bizakodok, hogy netán a tervek tetszenek és jó irányba indultunk el, mert ha nem, akkor még hosszú éjszakák és nappalok várnak ránk, hogy minden a menetrend szerint haladjon.
- Persze, mindenképpen. Van önnél kábel? – hiszen lehet teljesen másabbak a telefonjaink, közben pedig eszembe jut a víz is. Sietve kérek elnézést, de mielőtt távoznék megkérdezem, hogy buborékosat, vagy simát kér-e, majd vissza is térek az itallal.
- A hátsóteremben vannak, így meg tudja nézni. Ha megfelelnek, akkor a megbeszélt időben biztosan jöhetnek az első próbára is, hogy lássuk mi jó és mi nem. – ha pedig közben megnézte a terveket, akkor elvettem tőle a mappát és a kupac tetejére raktam. Közben pedig vártam a telefonjához tartozó kábelt is, hogy rátöltsem a képeket, amiket el kellett volna küldenünk már pár napja a megrendelőknek, vagyis nekik.
- Örülök annak, ha magánál már rendeződtek a dolgok, remélem így is marad. – nem tudtam, hogy miről lehet szó, de senkinek se akartam rosszat. Egyébként is szimpatikus fiatalemberről volt szó, így reméltem, hogy tényleg nincs semmi komoly és egyszer én is ki fogok jutni ebből az állapotból. Az ujjamon lévő házasságot szimbolizáló gyűrűt megérintettem, kicsit játszadoztam is vele, majd a férfira pillantottam. – Akkor mehetünk? – tettem fel a kérdést, hiszen ideje volt akkor megmutatni a félkész dolgokat. Szerintem nem is állunk rosszul, hiszen még van 4 hetünk, így szerintem nincs miért aggódni, még ha elsőre úgyis tűnt.

■ ■  iloveu   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Szomb. Május 05, 2018 4:27 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Én se vagyok akkora geek, már régen olvastam ilyeneket. Még Haitin, ott közel volt az amerikai kultúra. Persze vannak francia képregények is, de amennyire tudom, ezeken az eseményeken nem abból öltöznek az emberek. Milyen stílusokat kedvel egyébként? Ha a zenénk érdekli, szívesen adok egy tiszteletpéldányt az előző lemezből.
Mindig kapunk párat promócióra, azokat szoktuk elosztogatni. Jó szívből adnám és lehet, hogy tetszeni is fog neki. Ha már beszélgetünk, erre kíváncsi vagyok.
Léa is művész, más területen alkot és elhiszem, hogy a személyiséghez igazítja a ruhát. Látnia kellett minket. Biztosan remek jelmezeink lesznek! Már nem kételkedem. Ez az én művészi benyomásom.
- Á, értem - bólintok rá még egyszer szétnézve.
Nem tudom, hogy így próbálja kimenteni magát vagy tényleg ez történt. Nagy lehetett a sietség, ha ez az eredmény.
- Azt szokták mondani, hogy az első benyomás mindennél fontosabb. Én nem ezt vallom. Ért már nagyon kellemes meglepetés is nagyon rossz indítás után.
Például a találkozás Apo-val? Egy escortlistáról választotta nekem a menedzserem. Úgy mentem oda, hogy egy bérelt nővel az oldalamon kell tetszelegnem, szörnyű lesz és alig várom, hogy véget érjen az este. Váltottunk pár szót és már nyakunkon is volt a kellemes meglepetés. Vagy mikor Cécile-lel találkoztam. Kiderült, hogy mindent elhallgattam, de aztán jóban lettünk. Igaz, rég láttam már.
- Kábel? Nincs, sajnos nem úgy készültem. Anélkül meg lehet oldani?
Nem az informatika a szakterületem. Lehet, hogy képek nélkül megyek haza. De ha van itt valaki szakértő vagy ha Léa-nak beugrik a megoldás, az jó hír. Mentes vizet kértem és mikor megkapom, mosolyogva mondok köszönetet.
- Jó, mindenképp meg szeretném nézni. A próba...Marcel, a fekete zenésztársunk egyfolytában hízik és fogy, szinte hetente. Most megmondtam neki, hogy legalább addig tartson ki, amíg ez a buli meglesz. Nem örülnék, ha szétpattanna a hasán a Penge-jelmez. Vagy ha lógna rajta.
Megint nevetek egyet. Szörnyű ötlet, mondtam is, de Marcel hajthatatlan. Ő Blade akar lenni. Közben nézem a terveket is, pár lapozás után becsukom és visszaadom. Vázlatokból nem sokra jövök rá.
- Szerintem jók lesznek.
Léa kedves, a jókívánságára elmosolyodom.
- Köszönöm! Remélem, hogy Önnél is egyenesbe jönnek a dolgok.
Figyelem, ahogy a gyűrűt piszkálja. Mintha nem tudná, mitévő legyen vele, örül-e neki vagy bánja. Vagy esetleg nem is érti, miért hordja egyáltalán.
- Igen, igen!
Kíváncsiság csillan meg a szemeimben. Kicsit olyan ez, mint amikor a gyerek a szülőket nyúzza, hogy farsangra csinálják meg a jelmezt, amit ő kitalált, bármilyen nehéz is. Tényleg izgulok.
- Egyébként...ha nem jártas a képregényekben, akkor most sokat kellett olvasnia, kutatnia? Vagy hívott olyan szakembereket, akik ebben is otthon vannak? Tudom, nem hétköznapi elvárásokkal kerestük meg.
Egy komoly divattervezőnek talán tényleg gyerekes az ilyesmi. Érdekel, milyen úton-módon oldja meg. És ha már gyerekesség... Nem tudom, hogy kéne bevezetni, úgyhogy egyből rákérdezek.
- Mondja, véletlenül nincs egy Rosalie nevű lánya?
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Szomb. Május 05, 2018 5:54 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Azt mondanám, hogy eléggé hangulatfüggő, hogy éppen milyen zenével lehet megnyerni, de azért a nagyon metál és rock nem az én világom. Szeretem a klasszikusokat is. Nem hiányzik az otthona? – pillantok rá kérdőn, amikor pedig felajánlja a dolgot, akkor meglepetten pislogok. Nem egy híresember dedikált fényképe lóg már a szalonom falán, de mégis képes vagyok mindig meglepődni, amikor egy újabb ilyen személy ajánlj fel valamit. – Köszönöm, igazán kedves. – mosolyogva nézem őt. Nagyon kedves tőle, pedig nem lenne erre semmi szükség. Biztos vagyok, hogy otthon a többiek jobban fogják díjazni, mint én. Ők több hasonló zenét hallgatnak.
Szégyenkezem, pedig nem kéne. Olykor a művész káoszt teremt, hogy utána megszülethessen valami új, valami szebb dolog. Ez pedig most részben ilyen volt. már ami a káoszt illeti.
- Valóban, de azért be kell látnunk, hogy olykor nagyon nehéz eltekinteni az elsőbenyomásoktól, de azért jó hallani, hogy nem vágtam még el magam teljesen. – nevetettem is egyet zavaromban. A nevetés jót tesz. Szépíti a lelket is és jókedvet is képes csempészni. Mostanság nagy szükségem lett volna az igazi jókedvre, de helyette mindig akadt valami, ami miatt idegeskedhettem.
- Ha gondolja, akkor csatlakozzon rá az internetünkre és elküldöm e-mailben. Persze, ha így megfelel és akkor akár tovább tudja küldeni a többi tagnak is. – jutott egy másik alternatíva is eszembe. Ha pedig megfelelt neki, akkor sietve ültem le a gép elé. Megírtam gyors az e-mail szövegét, ne üresen legyen már kiküldve. Aztán pedig csatoltam a fényképeket a jelmezekről, aztán pedig kérdőn pillantottam rá, hogy milyen e-mail címre küldjem. Ha pedig megvolt, akkor egy ellenőrzést követően el is küldtem. Közben pedig ha szükséges volt, akkor le is diktáltam a jelszót az internethez, hogy telefonnal fel tudjon csatlakozni és megnézhesse megérkezett az az üzenet. – Megkapta? – néztem fel rá a billentyűzetről, ha pedig igen, akkor megkönnyebülés suhant át az arcomon. Legalább ezt nem szúrtam el.
- Gondolom csak pár kilóról lehet szó. Azt bele lehet kalkulálni és nem is fog lógni akkor a jelmez. Esetleg ha előző nap eljön, akkor még tudunk igazítani rajta. Talán egy nap alatt nem változik annyit, de jobb lenne igen, ha nem ugrálna túlzottan a súlya, mert úgy elég nehéz megvarrni a jelmezeket. – sóhaj is kibukott. Nem tudtam én se, hogy mit kéne csinálni, vagy hogyan lehetne megoldani. Mert kb. 5 kiló még nem a világ vége, ha az ide-odaugrál az emberen, de ha többről beszélünk, akkor már biztosan lehetnek gondok a jelmezzel, viszont ha előzőnap fel is próbálja, akkor se jelenti azt, hogy mindenhol be tudunk venni időre, hogy passzoljon a ruha… Ez kicsit bonyolultabb lesz, mint elsőre tűnt.
- Reméljük a legjobbakat. – mosoly dukál a hálás pillantás mellé. Remélem én is, hogy hamarosan kicsit nyugisabb lesz a mi életünk is, de olykor már erről egészen lemondtam. Mindig történik valami, ha nem mi csinálunk valamit a férjemmel, akkor biztosan a gyerek okoznak fejtörést és aggódásra is bőven adnak okot.
Látom a kíváncsiságot a szemeiben, pontosan olyan, mint farsangkor a gyerek voltak, vagy éppen a felnőttek, akik tőlünk rendelték meg az egyedi jelmezüket. Mosolyogva konstatálom csak és elraktározom magamban, miközben azt kívánom, hogy miután látta ugyan ilyen pozitív maradjon.
- Azért valamennyire ismerem, de azért rájuk kerestem az interneten is. Na, meg a lányom révén szerencsére nem csak hercegnőjelmezeket kellett egykoron varrnom. – kuncogok egy jót, mert már akkor is különleges volt. Azóta pedig még inkább az lett. A balesetét nem tudtam elfeledni, ezért is nézem aggódva őt, amikor a lóháton egyre inkább merészebb dolgokat művel. Rafi szerint nincs miért aggódni, de egy anya mindig aggódik, nem tehetek ez ellen semmit se…
Amikor meghallom a lányom nevét, akkor megtorpanok és aggódva pillantok a férfira.
Mit művel megint? Netán fejtörést okozott? Sajnálom, ha így volt. Néha olyan érzésem van, hogy hamarabb kamaszodik, mint kéne. – újabb sóhaj, kinyitom az ajtót, majd belépve felkapcsolom a lámpát és beljebb invitálom a férfit is. A próbababákon pedig ott sorakoznak a félig, vagy kicsit jobban is elkészült ruhák egymás mellett. Mindegyiket szemügyre veheti, én pedig türelmesen várakoztam addig.


■ ■  iloveu   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 06, 2018 1:44 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Ebből nem tudom eldönteni, hogy a mi zenénket szeretné-e. Nem zúzzuk le az emberek fejét, de azért rockzenekar vagyunk.
- A klasszikus zenét én is szeretem! Mikor gitározni tanultam, olyanokat is kellett és megkedveltem. Haiti? Néha hiányzik.
Nem megyek bele, hogy a szüleim és a legjobb barátom ott haltak meg. Mikor legutóbb a városban jártam, megrohantak az emlékek. Tényleg csak néha hiányzik.
- Nem tesz semmit! Legközelebb hozok egy CD-t.
Azt hiszem, nem igazán keresik meg zenészek, ezért ilyen meglepett. Örülök, hogy végül sikerül nevetni, együtt, mert így könnyebben fog menni a munka is. Nem szeretem a feszült légkört. Igaza van amúgy, rossz indítás után nehéz azt elfelejteni.
- Jó, megpróbálom!
Van net a telefonomon. Előszedem, nyomkodni kezdem, addig leteszem a papírokat. Mikor Léa a gép elé ül, már a fiókomban vagyok.
- Üzenet! Megjött. Akkor most megnyitjuk...
Gyorsan meg is nézem, amiket küldött. Teljesen rendben van. Már továbbítom is a csoportosba a többieknek.
- Ez gyorsan ment, köszönöm! El is küldtem a többieknek. Ha közben írnak rá, akkor még itt tudom mondani, hogy mi a véleményük.
Az énekeslány például azonnal vissza szokott írni.
- Hát...mondom, én szóltam neki, hogy tartsa a versenysúlyát. De akkor előző nap elhozom. Készüljön fel rá, Marcel igazi mókamester!
Van, akinek ez sok is. Léa megszólalásából azt látom, hogy bármennyire küzd a kilókkal a zenészkollégám, sikerül majd megoldani. A magánéleti dolgokat nem firtatjuk, jobb is. Nem kell rögtön kitálalni.
Mosolyogva hallgatom, hogy a gyerek belevitte valamennyire a mesevilágba és hogy magától is kutat, mióta ilyen megbízást kapott. Ahogy megáll, már tudom, hogy beletaláltam. Emelem a kezeimet.
- Nincs semmi baj!
Azért érdekes, hogy egy gyerekről azonnal azt kérdezi a szülő, mit csinált már megint. Rosalie-t tekintve persze nem meglepő.
- Csak volt egy benyomásom, hogy ő is Deschamps, Ön is az és hasonlítanak is. Mondjuk úgy, hogy vicces találkozás volt. Az állatkertben. Azt hittem, eltévedt, segíteni akartam, ő meg rájátszott. Mókás gyerek!
Jót nevetek, ahogy felidézem a bokánrúgást, a vattacukros bajlódást. Tiszta ragacs volt a keze. Emlékszem, az első gondolatom az volt, hogy jól bepanaszolom a szüleinél. Aztán megláttam, hogy valami nagy baj van a háttérben. Léa is ezt mondja, úgyhogy én nem szidom a gyerekét. Nem avatkozom bele abba, amibe nem kéne.
- Aha, ez a japán kardos Irináé. Nekem nagyon tetszik, Keviné a Batman-jelmez és ez...
Belenézek a tervekbe. Ezt nem ismertem fel, de olyasmi. És végül Marcelünk jelmeze.
- Ez nagyon fekete. Ilyen az eredeti is? Nekem egy kicsit színesebbnek tűnt. Mindegy, ezt ő tudja.
Bekeresem a képeket, amiket most küldött a nő.
- Á, már válaszoltak is. Kitűnő a munka, nagyon tetszik nekik! - olvasom fel vidáman. - És azt írják, Marcel fogjon diétába, mert a végén Penge helyett Bud Spencernek kell öltöznie.
Megrázom a fejemet és nevetve teszem el a telefont. Nálunk mindig ilyen jó a hangulat.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 06, 2018 3:23 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Régóta gitározik? A lányom néha érdeklődik a zene iránt, de jelenleg inkább a lovaglás az, ami leköti. Így pedig eléggé nehéz tanárt keresni neki, ha még ő se tudja, hogy komolyan gondolja-e. – ingatom meg a fejemet kicsit tanácstalanul, mert Rosie is tud meredek dolgokat mondani, vagy éppen tenni. Nem is tudom, hogy melyikünkre ütött jobban, de nem lepődnék meg, ha hamarosan bejelentené, hogy ő még zenélni is meg akar tanulni. Férfit nem is faggatom tovább a szülőhazájáról, hiszen a szűkszavúság is egészen beszédes tud lenni. Számomra mindenképpen, aztán lehet rosszul ítélem meg, de tévedni emberi dolog.
- Köszönöm. Esetleg lehetne dedikálva? Ne aggódjon, nem fogom kiárusítani, de a lányom biztosan dicsekedne vele. – a fiatalság bolondság, de emlékszem amikor megkaptam tőle is, hogy tényleg nem ismerem a bandát? Meg valóban nekik csinálok ruhát? Ő találkozhat-e velük és hasonlóak. Szerintem még ennyire lelkesnek se láttam még őt egyetlen egy híresebb ügyfelem miatt se.
- Remek és még egyszer elnézését amiért még csak most kapta meg. Nem kizárt, hogy csak én hittem azt, hogy szóltam az asszisztensemnek miatta. – szerintem nem szégyen az, ha egy főnök képes beismerni a tévedését. Senki se tudná megmondani, hogy ki hibázott valójában, de nem lényegtelen is, mert nem alakult ki veszekedés se. Szerencsére normálisan és barátságosan lehet beszélni az ifjú zenésszel.
- Köszönöm, remélem ők is elégedettek lesznek vele. – melyik művész ne vágyna erre? Igaz, még nincs ész a „mű”, de attól még jó lenne, ha egyiket se kellene a legelejéről kezdenünk. Van bőven munka, hiszen mindig akad vevő és megrendelő is. Nem is bánom, hogy nincs még egy üzletem, elegendő ez az egy is. Néha pörgősebb, néha pedig egészen könnyed, lazanapokból áll.
- Mókamesterek a legjobb, hiszen úgy legalább vidáman telik a munka is. – mosolyom szélesebb lesz. Sokkal könnyebb úgy dolgozni, ha nem karót nyelt az illető, hanem lehet vele beszélgetni, viccelődni is. Arra a legkevésbé számítottam, hogy a lányomat ismerni fogja, így nem meglepő annyira, hogy a szavai miatt rövid időre lefagyok és meg is állok, hogy kisebb lefagyást követően minden menjen a maga medrében tovább.
- Ilyenkor jön az, hogy ezt vajon bóknak szánja, vagy inkább nem. – nevetek jóízűen, hiszen tényleg hasonlítunk egymásra több értelemben is, de szerencsére én soha nem voltam akkora bajkeverő, mint ő. – Ez annyira jellemző rá. Szereti megtréfálni az embereket, ahogyan ismerkedni is. Remélem, hogy nem okozott tényleg túl sok bosszúságot. – nem örülnék neki, de most gyerek, most kell élnie. S azok után, hogy mennyi ideig feküdt kómában is, illetve azóta mennyi minden történt… Igen, azóta még inkább felpörgött búgócsiga lett belőle; kész csoda, hogy a lovaglás képes lefárasztani őt valamennyire.
- Ilyen valójában, utánajártam. – bólintok is egyet a szavaim mellé, mert tényleg sokat kutakodtam a jelmezek után. Le is rajzoltam és a Búgócsigám rá is bólintott, hogy tényleg olyanok, mint amilyennek lenniük kéne.
- Ezt örömmel hallom. – vele együtt nevetek. – Ha szereti a babot, akkor olyan nagy gond nem lehet. Remek színész volt ő is. – sietve lépek közelebb az egyik bábuhoz és megigazítom rajta a ruhát. – Jótékonysági koncertet nem szoktak adni? Az állatkertben lesz kisebb programsorozat és keresnek zenekarokat is, akik ingyen fellépnének, a befolyt adományt meg az állatkert kapná. – fordulok a férfi felé újra. – Bocsánat, nem akartam ezzel letámadni, csak hirtelen eszembe jutott, hogy a férjem említette és gondoltam megkérdezem. – nem sok támogatójuk van nekik se. Mindig szükség van ott is az adományokra, az önkéntesekre is.  

■ ■  iloveu   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 06, 2018 8:19 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Igen, tizenéves koromban szerettem bele. A lányát úgy általában a zene érdekli vagy valamelyik hangszer is?
A lovaglás! Rosalie említette és meglepődött, hogy én próbáltam, de már nem csinálom. Ez ő. Szerintem jó zenész lehetne. Találékony és szabadjára tudja engedni magát. Egy művésznek szüksége van erre.
- Persze! Mind aláírjuk, jó? Akkor viszont a jelmezeket is szignóval kérnénk.
Ennyi üzleti érzékem nekem is van. Gondolom, bele lehet varrni egy címkét. Valószínű, hogy a koncert után egyikünk se ölti fel újra ezeket a ruhákat, de sose lehet tudni. Egy szép emlék lesz és ha már az, akkor legyen névvel ellátva, névre szólóan. Én már most örülök, hogy Léa-hoz fordultunk.
- A legifjabb hallgatónk lenne? - érdeklődöm, hogy konkrétan minket szeret-e a gyerek vagy csak kell neki valami egy híres együttestől.
- Most már tényleg mindegy.
Legyintek is. Nem azért jöttem, hogy leszidjam a nőt. Ezért jöttem. Hogy megoldódjon a dolog.
- Igen, úgy szokott menni. Néha két nevetés között dolgozunk egy kicsit.
Máskor meg mindenki bedobja magát és figyel. Aztán jön egy poén és megint szakadunk. Szerintem Léa kedvelni fogja Marcelt.
- Külsőleg hasonlítanak.
A természetük egész más. Lehet, hogy a szórakozottság, a kapkodást Rosie is örökölte, ezt el tudom képzelni. Örülök, hogy nincs sértődés, csak nevetés.
- Először meglepett, mert nagyon meredek dolgokat mondott. Hogy biztos el akarom rabolni és nem adja könnyen magát. Remélem, nem történt vele ilyen, csak a tévéből vette vagy valahonnan. Úgy láttam egyébként, hogy tényleg nem lehetne elrabolni, elég esze van hozzá és a rúgása se semmi.
Szerintem egy gyereknek nem kéne ilyeneken gondolkodnia. Jó, ha fel van rá készülve, ha okos és nem lehet behúzni a csőbe, de ilyen nyíltan nem kéne ezzel foglalkozni. Ez kikívánkozott belőlem.
- Mindent megeszik. És igen, az öreg Piedone halhatatlan marad.
Kár, hogy már nincs közöttünk.
- Szoktunk! Most tervben van, hogy egy idősek otthonában játszunk. Múltkor találkoztam egy bácsival, aki megszökött onnan és így jött az ötlet, hogy biztos örülnének egy szolidabb hangzású fellépésnek. Az állatkertben meg klipet fogunk majd forgatni. Mikor a lányába belefutottam, épp erről egyeztettünk egy ott dolgozó barátommal. Mikor lesz ez a koncertsorozat?
Nagyon tetszik az ötlet, lelkesen kérdezek rá. Az állatkert kellemes hely, sokan járnak oda és különleges élményt ad egy ottani koncert. Már voltam ilyenen.
- Köszönöm, hogy szólt, én mindig örülök, ha hallok ilyesmiről. Meg kell beszélnem a menedzseremmel és a többiekkel.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 06, 2018 9:51 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Gitározás. Néha felhozza, de jelenleg a lovaglás lefoglalja őt. Csak azt se szeretnénk, ha a tanulás rovására menne a sok különóra. Az elmúlt hónapok alatt egyébként is elszántan vágott neki az újabb kihívásnak, miközben még erősödött a baleset után. Díjugrató szeretne lenni, ha nagy lesz. – nem kellett volna elmondanom neki, esélyesen nem is érdekli őt ez a dolog, de annyira könnyed vele beszélgetni. Olyan az egész, mintha évek óta legjobb barátok lennénk és nem most találkoztunk volna először. Néha megesik az ilyen, de szerencsére nem túlzottan gyakran.
- Mindig belekerül a bolt címkéje, ha netán valami gond lenne, akkor vissza tudják hozni a vevőink, vagy ha hivatkozni szeretnének ránk. – azt meg csak magamban tettem hozzá, hogy remélhetőleg nem lesz semmi gond. Se nekik, se magamnak nem szeretnék kellemetlen pillanatokat. S akkor még ott van az is, ha elégedettek lesznek, akkor netán később is nálunk adnak le megrendelést. Számomra pedig ez volt mindig a legnagyobb elismerés, ha egy-egy ügyfél újra visszatért hozzánk, nem pedig csak egyszeri alkalomra szólt a megbízás. Az ajánlás is remek dolog, de a legnagyobb elismerés szerintem mégis csak ez.
- Azt nem tudom, hogy ő  a legfiatalabb-e, de a családban biztosan. – fogalmam sincs, hogy kik hallgatják még őket. Manapság sok szülő bármit megenged a gyerekének, még azt is, amihez véleményem szerint kicsi a gyerek. Sose értettem, hogy 4-5 éves kisgyereknek miért kell a Star Wars filmeket nézetni. Szerintem bőven ráérne pár évvel később, hiszen elég sok olyan jelenet van abban is, ami nem kicsiknek való.
Kíváncsian hallgatom, hogy mit alkotott a szemünk fénye az állatkertben, amikor magával vitte az apja legutóbb, mert valami tanításiszünet volt. Kicsit meglep amit hallok, vajon erről Rafi tudott? Nem hiszem, mert különben elmesélte volna. Hallottak alapján pedig a lányunk még mindig képes meglepetést okozni és úgy viselkedni, amit biztosan nem tőlünk tanult el.
- Igazán sajnálom, de gondolom nincs még gyereke. Sokszor a fantáziájuk eléggé meredek tud lenni, ugyanakkor az se kizárt, hogy így akarta összezavarni magát, mert eleinte ő se tudta eldönteni, hogy ártó szándékkal közeledik felé egy felnőtt, vagy nem. Mindenki másképpen reagál egy ilyen helyzetre, de nem hiszem, hogy ez akkor baj lenne. – hangom békésen csendül, az anyai szeretet kiérezhető belőle. Szeretem a lányomat és én lennék az első, aki nekimennek annak, aki ártani mer neki. Mindig védelmezni fogom őt. Kicsit esélyesen túlzásba esett Rosie, de azt se tartom kizártnak, hogy netán a férfi értette kicsit félre, ezért ez a reakció rá. Ha valakinek nincs gyereke, vagy nem sok köze van hozzájuk, akkor ott azért lehetséges a félreértés is. Bíró most se akarok lenni, ahogyan máskor se, amikor nem vagyok ott és pontosan nem tudom mi történt, de ennek ellenére is el fogok beszélgetni a Rosszcsontunkkal.
- Ez igazán kedves gesztus. És ilyenkor engedik azt is, hogy az idősek becsatlakozzanak? Gondolom közöttük is akad zenész és minden kedvesség számukra szerintem aranyat ér. – legalábbis ezt tapasztalom édesanyámnál is. Legfőképpen akkor, amikor magánál van, de néha megesik olyankor is látni a boldogságot az arcán, amikor nem tiszta a tudata. Kíváncsi lennék, hogy olyankor merre jár, de ezt remélhetőleg sose fogom megtudni.
- Ha megfelel, akkor majd megírom e-mailben az időpontokat. Fejből nem tudom, a férjem dolgozik ott, ő tudja, hogy hol akad még szabad hely is. Holnap legkésőbb és akkor tudnak egyeztetni is bőven. – közben pedig egy másik próbababához sétáltam és elvettem róla a parókát. – Felpróbálod, hogy jó lesz-e a méret? A bajusz is van, ha gondolod, akkor magad elé tudod tartani, hogy milyen lenne, vagy ezt fogjátok átfújni? – érdeklődve pillantottam rá. Lehet tévedtem a fejméretével kapcsolatban, de ha így van, akkor még bőven tudunk a parókán is javítani. Inkább most derüljön ki, mint az utolsópillanatokban.

■ ■  iloveu   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Szomb. Május 12, 2018 8:03 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Gitározás? Érdekes, nem hittem volna, hogy pont ez a hangszer érdekli.
A lovaglásra sem gondoltam volna, de az még mindig jobban illik hozzá. Ha Rosie gitáros lesz, biztosan rockzenét fog játszani. Másban nem tudnám elképzelni.
- Rendben, ezt örömmel hallom!
Mindenki örülni fog, hogy a szalon neve ott szerepel majd a jelmezben. Az énekeslány van a legjobban besózva, mert neki nagyon nagy dolog, hogy egy ilyen komoly divattervező foglalkozik a ruhájával. A jelmezével.
- Ő is ugyanezt kérdezte! - felelem nagy nevetéssel.
A kislány fantáziája meredek és szerintem túl felnőttes. Nem szabad ilyen korán megérni.
- Nem nagy baj. És örülök, hogy őt sem érte nagy baj. Kicsit megijedtem, hogy onnan eredne a fantáziája...
Tényleg gondoltam erre és aggódtam a gyerekért. Aztán hamar megmutatta, hogy egyáltalán nem így áll a szénája.
- Ez lesz az első alkalom, még nem gondoltuk át ilyen részleteiben. Van énekeltetős számunk, amibe be szoktuk vonni a közönséget. Természetesen ott is lesz rá lehetőség és ha valaki táncolni akar, annak is örülünk. Videófelvétel is fog készülni.
Hogy zenész mennyire akad közöttük, azt nem tudom. Ha valamelyik bácsi el akar játszani egy gitárszólót, simán odaengedem. Az nagy dolog lenne!
- Persze, jó lesz! Nagyon köszönöm, hogy ezt megemlítette.
Még izgatottabb leszek, ahogy a saját jelmezemnél járunk. A próbababán sehogy se mutat, de mikor a kezembe veszem. Már meg is van a figura. A tükörhöz fordulok, beállítom, hogy ne féloldalasan legyen. A bajuszt is eligazgatom. Az egyik leghíresebb Einstein-képet utánozva kinyújtom a nyelvemet és a szememet nagyra nyitom.
- Hasonlítok?
Még bele se nézek a tükörbe, már nevetek, de ahogy meglátom magam, csak fokozódik a jókedv.
- Tökéletes. Ilyen lehetett az eredeti is.
Ez is egy komoly művészet. Nagyon-nagyon komoly.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 13, 2018 11:54 am
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Miért? Elsőbenyomás miatt, vagy más oka van? – kíváncsiskodtam, hiszen arra már fényderült, hogy találkoztak, de az eddig elhangzottak alapján még csak egyszer és nem többször. Emiatt pedig kíváncsivá tett, hogy mi alapján él benne ez a vélemény, hiszen nekem is támad mindig első találkozás alkalmával benyomás, vélemény, de soha nem szoktam adni rá. Majd a harmadik-negyedik találkozást követően.
- Akkor már le se tagadhatom, hogy az én csemetém. Anyja lánya. – nevettem megint jóízűen, mert tényleg sok mindenben hasonlított rám Rosie. Könnyedén eltanulta az én gondolataimat is, vagyis részben és sokszor meg is egyezett a véleményünk, de nem mindig, így olykor akadt itt is kisebb lányokhoz méltó hiszti a részéről, amikor nem engedtem meg neki valamit.
- Esélyesen ha onnan eredne a fantáziája, akkor nem császkálna egyedül. A traumák sok mindenre képesek, megváltoztatják az embert, akár akarja, akár nem. – ez pedig egy felnőtt nő véleménye volt és nem tetszett az, amit gondolt. Nagyon nem és ostoba feltételezésnek is gondoltam. Ha már volt nagyobb törés az életében, akkor neki is tudnia kell, ha valóban ilyesmi történt volna a lányommal, akkor nem lenne ekkora szája, nem barátkozna idegenekkel és még az állatkertben se csavarogna el minden jelzés nélkül. Sőt, esélyesen nem is akarna oda menni, mert túl sok az ember.
- Akkor majd rákeresek, gondolom az oldalatokon fent lesz. Izgalmasnak hangzik és biztosan szuper lesz. Gondolok majd rátok, hogy minden flottul menjen. Aztán még a végén annyira megtetszik, hogy jövőre is készülhetünk valami jelmezzel. – tréfálkoztam, de érezhető volt, hogy nem bánnám. Szívesen dolgozom ilyen ruhákon is és egészen szimpatikus volt a bandavezér is. Könnyedén szót értettünk és az első kínosabb pillanatok után szerencsére jó irányba is fordult az egész beszélgetés. Sokat nevettünk és ugrattuk is egymást.
- Jelentkezem ezzel kapcsolatban is! – maradtunk ennyiben. Még nem volt minden kész, de azért már kivehetőek voltak a ruhák, hiszen ha nem is volt minden részlet összevarrva, attól még összetűzve voltak, hogy lássuk mi is, hogy minden rendben van-e, netán újra kell-e szabni valamit, vagy nem. Bohóckodást látva elkuncogom magam, igyekszem leplezni, de minél inkább tovább produkálja magát a tükör előtt, annál nehezebb.
- Egészen, bár kicsit több a szőrzet. – utalok itt a szakáll részre is. Lehet jobban járna, ha inkább lefújná az egészet fehér színezősprayvel és modernkori Einstein lenne belőle, mert így jelenleg eléggé furán néz ki, de nem rossz.
- Ez örök rejtély marad, de esélyes, hogy ott se lehetett hiány humorban. – lépek közelebb hozzá, hogy kicsit a parókán igazítsak, hogy normálisabban álljon és a haja se lógjon ki alóla. – Naa, így már sokkal jobb. A köpenyt is felpróbálja professzor? – bolondozásra most nagyobb szükségem volt, mint azt hinné akár még a férjem is és meglepően könnyedén jött mellette. Elég sok bonyodalom és rossz dolog volt mostanság az életemben, így egy kis jókedvet biztosan nem üldöztem volna el. Szükségem volt rá, mint a napra a növényeknek.

■ ■  iloveu   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 27, 2018 9:47 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Nem tudom, valahogy nem gondolnám róla, hogy leül a kanapéra és penget. Éneklést vagy zongorázást mondtam volna először. De ha már gitár, Rosie nem veti meg a rockzenét sem, ugye?
Nem mondom, hogy csak azt szereti. Az illene hozzá, szerintem, de ettől még szerethet sok mindent. A gyerekeknél máshogy van ez.
Csak nézek a nőre, hogy ennyire rosszul vette, amit mondtam. Nem szeretném megbántani, nem is vitatkozom. A hírekben sok mindent hallani. Van olyan gyerek, aki el se mondja, mi történt vele, van, aki inkább erőszakos lesz, vad és durva, nem visszahúzódó. A lényeg, hogy Rosie-t nem érte ilyen baj. Hála az égnek!
- Igen, sőt ha feliratkozol a videócsatornánkra, akkor keresni se kell.
Kacsintok egyet, tudom, hogy ez reklám. Ha eleve érdekli, miért ne ajánlanám?
- Nem tudom, mennyire fogunk mi odailleni, hogy fogadnak majd. Ha visszatérő cosplay-esek leszünk és minden jól sikerül, akkor térjünk vissza rá, persze!
Bízom benne, hogy Léa megteszi, amit kell. Szeretném, hogy minden jól sikerüljön. Látnok sajnos nem vagyok...
Einsteint játszva és elröhögve magam azon gondolkozom, hogy tudunk majd a színpadon komolyan zenélni, mikor egymás mellett fogunk állni olyan jelmezekben, hogy minden pillantással szakadhatunk a nevetéstől. Ez a fellépés varázsa. Ott és akkor tudni fogjuk, hogy a közönségnek játszunk és kiteszünk majd magunkért.
- Igen, még csak a bajuszom őszült bele a relativitáselméletbe.
Hülyén nézek ki, hogy szakállra próbáltam rá. A koncert kedvéért levágom, utána úgyis gyorsan visszanő. Szerencsére jó sűrű és erős a szőrzetem. Sose bántam. Gondozom, ápolom és így jól néz ki.
- Ez látszik a fotókból és az idézetekből. Az öreg abban is zseniális volt.
Nyugton maradok, míg a nő eligazítja rajtam Einsteint. Most már komoly szemlélődéssel nézek a tükörbe. Szakmai szemekkel.
- A szakáll lemegy, még a szemöldökömet kell majd hasonlóra fújni. Létezik ilyen színű festék? A köpeny, persze!
Azt is látni akarom magamon. És ez még félkész! Én már most rámondanám az áment, mindenre. Profi munka. Ezzel a hacukával teljesen élethű. Albert itt van.
- Ha beletúrok a hajamba, azt bírja a paróka? Ez amúgy is szokásom. Kicsit őrült tudósnak néznék ki vele, remélem, senki nem veszi majd tiszteletlenségnek.
Ki is próbálom, ha lehet.
- Léa, egy selfie-t lehet? A "színfalak mögött" fényképalbumunkba kellene egy pár ilyen.
Ha lehet, akkor a nőt is a telefonom elé invitálnám. Szívesen megörökíteném, aki nekünk dolgozik, aki ilyen szépen dolgozik nekünk. Ha megengedte, elismerően mutatok rá, miközben fényképezek, utána pedig küldöm is a többieknek.
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Vas. Május 27, 2018 10:11 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Zongorázni már tud valamennyire, túl sok időt töltött a nagyinál. – magyaráztam meg egyből, hogy miért is tud. Kicsiként sokat segített a férjem édesanyja a gyerek körül, hiszen ő utazni kezdett, nekem pedig még voltak vizsgáim, nem akartam feladni teljesen azt, amiért éveken át küzdöttem csak azért, mert ideje előtt csöppent az életünkbe a világ egyik legjobb dolga, vagyis a Tündérkénk. Szerencsére sikerült helytállnom minden fronton, vagyis szeretném ezt hinni, hogy nem vallottam kudarcot.
- Igen, persze ma már lehet azt is. – értek vele egyet, de esélyesebb, hogy a lányom hamarabb megtenné, mint én. Nem szoktam sokat ott keresgélni, meg egyébként se nézem minden percben, meg mint mondtam kellemes a zenéjük, de állandóan se tudnám hallgatni, mert nem teljesen az én világom. Inkább hangulatfüggő.
- Persze, bocsánat! Nem akartam tolakodó lenni, egyszerűen csak szeretek olykor előre haladni a dolgokban és elmélkedni, ha netán úgy alakulna, akkor abból mi következne.  – de ki nincs így ezzel? Szerintem sok esetben megteszik az emberek, ha nem így lenne, akkor elfelejtenének álmodozni, vagy éppen célokat kitűzni maguk elé. A világ pontosan ettől még érdekesebb, hiszen ha mégse úgy alakulnak a dolgok, akkor meg lehet újra tervezni és átgondolni, hogy jobb vagy rosszabb született-e annál, mint amit elgondoltunk.
Szívesen segítek neki, hogy minden tökéletesen álljon, hogy láthassa azt, hogy miként is fog festeni. Főleg, ha netán meggondolja magát és inkább másik jelmezt szeretne. Azt inkább most közölje, mintsem két nappal korábban, mert akkor lehet 5 évet fogok öregedni, hogy miként i készüljek el vele.
- Biztosan létezik, de lehet inkább sminkeseket kellene kérdezni. Ők jobban értenek ehhez, de ha gyerekjelmezekhez is tudnak ilyeneket adni, akkor biztosan tudnak segíteni a boltban, hogy merre is talál ilyet. – elég színes már a paletta ilyen téren. Meg a cirkuszban is előszeretettel használnak sminkeket, így nem hiszem, hogy ilyen téren gond lenne. Lehet a párja tud is olyan helyet mondani neki, ahol megveheti. A legtöbb nő otthon szokott lenni ilyen téren.
- A haja hossza marad? – kérdőn nézek a férfira, miközben a tükörben fürkészem én is őt, hogy jó lett-e minden, ami eddig kész. – Ha igen, akkor úgyis be lesz tűrve a paróka alá és lehetne egy-két hullámcsattal is rögzíteni, akkor biztosan, hogy kibírja és nem fog leesni közben. – de ez megint olyan téma, amiben nem vagyok otthon ezerszázalékosan. Én a ruhákhoz, jelmezekhez értek, nem a parókákhoz. De hallottam már egy-két tippet én is, csak azt tudom tovább adni.
- Velem? – meglepetten pislogok párat, de aztán sikerül rávennie, hogy én is odaálljak mellé. Aztán jöhet is a mosoly, ha pedig ökörködni kell, akkor az is könnyedén jön.  
- Mikor jönnének mindannyian az első próbára? – tettem fel utána a legfontosabb kérdést, mert ezt jó lenne megbeszélni. Én egy héttel a fellépés előtt mindenképpen mondanám, de lehet a kettő jobb lenne. Aztán a második próba már lehet közelebb a fellépéshez, hogy az utolsó simításokat is el tudjuk végezni.


■ ■  iloveu   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Szer. Jún. 06, 2018 7:01 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Azért bejött a sejtésem. Rosie és a zongora nem ellenségek. Legfeljebb a mormotára haragszik, hogy mindig alszik. Neki fontosak az állatok.
- Nem baj, még mi se tudunk semmit. Kaptunk egy felkérést és ennek nagyon örülünk.
Szeretjük, ha meghívnak. Fogalmunk sincs, mi lesz belőle. Örök barátság vagy örök hallgatás? A jelmezt látva az elsőre szavaznék.
- Aha! Aha! Meg fogom kérdezni. De eddig tökéletesnek látszik! Tiszta Einstein vagyok, ami a külsőt illeti.
Belül nagyon messze állok tőle, azt tudom. Léa nem sminkes, nem ez a szakterülete, értem. Van sminkesünk, meg fogja oldani. Ő meg jelmezt nem tud tervezni. Mindenkinek megvan a helye.
- Annak meg kéne maradnia. Maga szerint jobb lenne röviden?
Ha úgy jobban mutatna a paróka... Nehéz döntés lenne. Szeretem a nagy hajamat.
Hülyéskedés következik, a mesterrel akarok fényképezkedni. Benne van!
- Nem tudom. Megkérdezem a többieket is!
Én ma itt voltam, elégedett voltam. Csücsörítek is egyet, hátha. Tökéletes volt minden.
- Még jövök. A számán elérhető, ugye?
Most pedig sietősen távozom. A zenekar többi tagja megkapta a képet. Meg kell beszélnem velük. Nem számítottam rá, hogy Rosie anyukája dolgozik nekünk. Mit fog mondani rólam a gyerek? Lehet, hogy kamuzik és anyuka visszavonja az egész megrendelést. Sajnos el tudom képzelni. De ha jönnek, akkor díszvendégként jönnek. Mindketten. Apuka nem érdekel. Ő is kaphat jegyet, de nem érdekel. Vicces a gyerek, cuki az anyuka. Nagyon. És legyen jó a jelmez, ez már elég.

// Köszönöm a játékot! //
avatar
● ● Posztok száma :
125
● ● Reag szám :
118
● ● karakter arca :
Aidan Turner


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Szer. Jún. 06, 2018 7:29 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Léonie && Irvin
- Szerintem teljesen jó így a haja. Egy profi szakember simán képes a haját beigazítani a paróka alá és megoldja azt is, hogy ne mozduljon el a koncert közben. A színészeknél is megoldható, akkor szerintem itt is. – barátságosan csendült a hangom. Nem sokszor viseltem parókát életem során, de az én hajamat is el lehetett tüntetni és fel se tűnt, hogy mekkora rejtőzik a paróka alatt, akkor nála se lesz gond. Van kisebb különbség a hajunk között.
- Persze, nyugodtan. – bólintok is egyet a szavaim mellé, hiszen tényleg beszélnie kellene a többiekkel is. Remélhetőleg majd ők is elégedettek lesznek és jól fog rajtuk mutatni a kért jelmez.
- Természetesen, ha mégse venném fel, akkor se aggódjon vissza fogom hívni, csak megesik, hogy nekem is van tárgyalásom, vagy családivészhelyzet miatt később tudok csak beszélni. – nem akarom megrémiszteni se, de azt gondolom eddig is sejtette, hogy nem az egyetlen vevőm. Másrészt meg nekem is van magánéletem, megesett már, hogy este akart valaki hívni. Néha nem is értem az embereket, hogy miért gondolják azt, hogy este kilenckor is pont velük fogok beszélni.
- Akkor hamarosan. – búcsúzok el én is. Miután távozott, lekapcsoltam a villanyokat és újra visszaindultam az üzletbe, hogy a további teendőket is egymás után elvégezzem, hiszen az élet nem áll meg egyetlen egy ügyfélnél. Amikor pedig a boltban lévő is éppen távozott, akkor pedig jöhetett a beszélgetés az alkalmazottal, hogy mi történt eddig, illetve hogy a banda eddig úgy néz ki elégedettek a jelmezekkel. Na, meg a kisebb malőrön is jót nevettünk végül.

■ ■  Én is köszönöm. ^^   ■ ■credit

avatar
● ● Posztok száma :
42
● ● Reag szám :
34
● ● karakter arca :
Sienna Miller


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon •• Szer. Jún. 06, 2018 9:34 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

avatar
● ● Posztok száma :
2391
● ● Reag szám :
1570
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Deschanel Szalon ••
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Ajánlott tartalom

Deschanel Szalon
Second Chance frpg
1 / 2 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Belváros-