Világleírás
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ
✥ Bátran üzenj ✥Legújabb történetek
✥ feltörekvõk írásai ✥

Today at 7:04 pm
Today at 4:16 pm
Akik erre járnak
✥ Várunk mindenkit ✥

Jelenleg 18 felhasználó van itt :: 9 regisztrált, 0 rejtett és 9 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.
Népszámlálás
✥ Párizs lakói ✥

Csoportok
Keresk. és szolg.
1
1
Igazságügy
-
-
Bűnüldözés, hadügy
1
2
Egészségügy
3
3
Oktatás
12
6
Média, művészet
9
4
Civilek
3
3
Elit
2
4
Törvényen kívüliek
1
3
Összesen
32
26
Történet írók
✥ fantázia szárnyal ✥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .
VilágleírásSzeretettel Admin tollából
Témanyitás Világleírás •• Szomb. Jan. 14, 2017 9:34 pm


Világleírás

 
Egyszer volt, hol nem volt, létezik egy város, amit egykoron vikingek alapítottak és ahol a hosszú évszázadok alatt megannyi mese kelt életre. Vagy talán mégsem mese, amit annyiszor hallanak az itt élő gyerekek? Mi történik akkor, ha a mesékben található természetfeletti lények nem csupán a képzelet szüleményei és nem csak a gyerekek ijesztgetésére találták ki őket? Ezek a történetek szájról szájra terjednek, ma már senki se emlékszik arra, hogyan, vagy mikor is alakultak ki pontosan. Persze mindig akadnak olyanok, akik úgy gondolják, ez az egész nem több némi babonánál, amivel az ijedősebb emberek adnak hangot félelmeiknek. Nem több, mint szemfényvesztés, hallucináció, nem más, mint egy jó „vicc”. 
Dublin közkedvelt turistaparadicsom, ahol  számtalan változatos program várja az ide látogatókat. A város megszokott pezsgésébe vegyülve azonban időről időre különös, megmagyarázhatatlan halálesetek jelennek meg az újságok címlapjain. A rendőrség azonban hiába dolgozik teljes erőbevetéssel az ügyeken, ezidáig nem sikerült rájönniük az esetek közti összefüggésre – egyszer idős, egyszer fiatal az áldozat, helybéli vagy külföldi, férfi vagy nő...
Az éjszaka mindig veszélyes, de vajon csak az? Dublin a maga gyönyörűségével és az évszázadokra visszanyúló mitológiájával, hiedelmeivel még ékesebbnek és érdekesebb tűnik az idegenek számára, de vajon tényleg az lenne a magyarázat? Az itt élők néha suttognak, míg mások nem csak az ajtajukat, ablakukat tartják csukva, de még a fülüket is, mintha csak félnének attól, amit hallhatnak, vagy ezáltal kizárhatnák a külvilág rossz pillanatait.
Dublin Liffey folyó két partján fekszik, de vajon véletlen lenne a sok mese erről a helyről, vagy az, hogy pont ezen a területen alakult ki a szigetország egyik legszámottevőbb városa? Véletlenek nincsenek, ahogyan a meséknek legtöbb esetben mindig van valamennyi valóságalapjuk. Képzelet lenne vagy annál sokkal több? Ki mondhatná el, ha szemtanúk nincsenek? Mi történt azzal a fiatal lánnyal, akit két nappal később évtizedekkel megöregedve találtak meg? Mi történik a város egy-egy elhagyatott negyedében? Mitől tartanak a helyiek és miért egyre több a turista? 
A természetfeletti világ az emberiséggel egyidős, mégis kevesen tudnak a természetfeletti lények létezéséről. A legtöbb embernek fogalma sincs arról, mi zajlik a háttérben, és a fajok érdeke, hogy ez így is maradjon. De ez közelről sem olyan egyszerű, hiszen egyszerre kell titkolniuk a létezésüket, hogy ne keltsenek pánikot a tudatlan halandókban, miközben élni próbálják az életüket, illetve hazudniuk kell szinte mindenkinek, akivel csak kapcsolatba lépnek. Hála a különböző trükköknek, hogy kevésbé tűnjenek ki a hétköznapi halandók közül, mára szinte mindenhol ott vannak:  a hivatalokban, a város vezetésében, a kórházakban, iskolákban, a kedvenc kávézódban, vagy épp az utcán, ahol minden reggel végigsétálsz munkába menet.
S a beolvadni próbálkozó lények mellett létezik egy titkos, emberi társaság is, akik egyetlen célja, hogy levadásszák őket. De vajon mindenki veszélyes? A folyó egykoron jelölt valamit? Véletlen lenne, hogy az évszázadok alatt oly sokszor megjelent a jó és a rossz harca a mítoszokban? Egyszer mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik oldalon áll. Vajon elég erős-e a szívekben élő bizalom ahhoz, hogy felfedje a legnagyobb titkokat? Hogy elfogadja őket, és ne árulja el?
Vajon a látszat meddig tartható fent? Mi lesz legközelebb a címlapon, hazugság, vagy igazság? Mindenki szerepet játszik, a kérdés csak az, hogy milyet. Hogy meddig tartható fent egy maszk? Mi folyik mindeközben mélyen legbelül a gondolatokban? Vajon csak az emberek vannak veszélyben, vagy mindenki ebben a városban? Egyszer netán arra is fény fog derülni, hogy amit mítosznak állítottak be egykoron, az valóság, és a mágia közelebb van hozzánk, mint azt első pillanatban gondoltuk? 

A döntés a te kezedben van, mi szeretettel várunk téged, hogy együtt kiderítsük! Smile
 


 
avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets

694
● ● Posztok száma :
my babes
● ● Keresem :
I'm faceless
● ● karakter arca :

Világleírás
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Világleírás
» Világleírás
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: Fontos tudnivalók-