Pathológiai Osztály
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ
✥ Bátran üzenj ✥Legújabb történetek
✥ feltörekvõk írásai ✥

Today at 9:07
Akik erre járnak
✥ Várunk mindenkit ✥
A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. 13 Márc. 2017 - 23:05-kor volt itt.
Népszámlálás
✥ Párizs lakói ✥

Csoportok
Keresk. és szolg.
1
1
Igazságügy
-
-
Bűnüldözés, hadügy
1
2
Egészségügy
3
4
Oktatás
12
6
Média, művészet
9
5
Civilek
3
3
Elit
2
4
Törvényen kívüliek
1
3
Összesen
32
28
Történet írók
✥ fantázia szárnyal ✥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share| .
Pathológiai OsztálySzeretettel Admin tollából
Témanyitás Pathológiai Osztály •• Pént. 10 Márc. 2017 - 21:20Dr. Vestorius
Vezető halottkém - boncmester
avatar
Alapító;;Segítõ
Tell me your secrets

707
● ● Posztok száma :
my babes
● ● Keresem :
I'm faceless
● ● karakter arca :


Szeretettel Raphaël Deschamps tollából
Témanyitás Re: Pathológiai Osztály •• Pént. 10 Márc. 2017 - 21:44


Braden Gallagher nem az első hozzám hasonló, akit a pácienseim közt tudhattam. Akárcsak én, ő is kelpie, igaz, míg én lassan a kétszázat közelítem, addig ő még a századik évét sem élte meg. És most már nem is fogja.
Már akkor gyanús volt az egész, amikor pár nappal korábban nem jött el a megbeszélt italozgatásra, ám akkor még nem kerítettem különösebb jelentőséget ennek az egésznek, biztosan csak közbejött neki valami – igazából nem ez lenne az első eset, hogy még szólni is elfelejt. Miután azonban ma reggel már a hullaszállító autó hozta be, s csak engem is azért értesítettek, mert a betegem volt, sokat nem tehettünk érte azon túl, hogy kiderítjük, ki tette? Mégis, mibe keveredhettél, Braden?
Lévén nem csak a páciensem volt, hanem fogjuk rá, barátomnak tudhattam, természetes volt, hogy tudni akarom, mi, vagy inkább ki okozta a halálát? Vannak jellegzetes sérülések, ami a hozzánk hasonlók étkezési szokásaira utal, és az sem ritka, hogy időről időre valakinek teljességgel nyoma veszik. Azonban az, hogy szinte a felismerhetetlenségig sebzett, összetört, szabdalt, még életben lévő embert dobjanak ki valahol a város egy sötét sikátorában... ez nem vallott a helyi drogbandákra, sem az illegális utcai verekedésekre. Még így is, hogy nem patológus vagyok, elég erős a gyanúm, hogy megkínozták. Ki? Miért? Hogyan? Miért pont most?
Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kavarognak a fejemben szüntelen, miközben csendben várakozok Vestorius irodájában, arra várva, hogy segítsen válaszokat találni, hisz míg én jobban konyítok ahhoz, hogyan tartsunk életben valakit, abban, hogy a holtakból olvassak, már jóval kevesebb tapasztalatom van. Nyilván, valamilyen szinten értek hozzá, ha nagyon megerőltetem magam, de nyomába sem érek egy olyasvalakinek, aki évek óta ezt csinálja, és pusztán ránézés alapján képes megállapítani, hogy egy-egy vágást pontosan milyen fegyverrel ejtettek, vagy miket tehettek vele, mielőtt a kózházba került?
- Reméltem, hogy sikerül még váltanunk néhány szót, mielőtt a rendőrség és a nyomozók beesnének a jelentésedést. Sikerült valami érdekeset kiderítened? – fordultam a kolléga felé. Egyik felem örült, hogy magunk közt vagyunk, és nem kell arra ügyelnünk, nehogy olyasvalamit mondjunk, ami illetéktelen fülek számára nem lenne jó, ha tudna róla – egy részem viszont fél, hisz akárcsak az elhunyt ismerősöm, mi sem hétköznapi emberek vagyunk, sőt mi több, ugyanazt a tábort erősítjük.


A hozzászólást Brian Flannery összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 10 Márc. 2017 - 23:31-kor.
avatar
Online
Oktatás
Tell me your secrets

190
● ● Posztok száma :
Madame & Mademoiselle Deschamps
● ● Keresem :
Chris Pratt
● ● karakter arca :


Szeretettel Vendég tollából
Témanyitás Re: Pathológiai Osztály •• Pént. 10 Márc. 2017 - 23:24

Egy bizonyos személy mindig azt mondta nekem, hogy többféle család létezik. Nem csak az lehet a családunk, akikkel vérrokonok vagyunk, hanem azok is, akiket a lelkünkben azzá fogadunk.
- Anthea, kérem, küldje be a januári mappát Mr. Priiestup irataival!
- És hívja fel Mr. Priiestup-ot, hihetően sajnálkozzon, aztán csikarjon ki belőle holnapra egy időpontot! - folytattam, majd csak annyit hallottam, hogy felbúg a telefon. Majd az ajtó is csukódik.
Elvégezte mára a feladatát, megértem, hogy mára távozik. Jómagam éjszakázok egy kicsit. Ráakarok jönni egy két dologra.
A Röntgenképeket a koponyáról nézegetem egy darabig, majd felakasztom a helyére és összefüggéseket keresek egy hullával… Ugyanaz…
Savval való gyilkolás, csonkolás, skalpolás… és kivájták a szemét…
Mondanám, hogy ezek egyedi, elszigetelt esetek, de akkor hazudnék. Mostanában mindig így mennek a dolgok.
Heti egyszer hoznak be egy egy ehhez hasonló hullát. Kezd félelmetes lenni, mert közülünk valóak. Mind természetfeletti. És egyre több.
Az irodába visszatérve azonban már válaszokkal kell szolgálnom. Nem könnyű… nem is biztos hogy érteni fogja.. de orvos. Értenie kell. A kettőnk közötti kapcsolatot félretéve pedig neki is látok.
- Nézd… - szusszanok. - A belső szervei súlyosan károsodtak, léprepedés, májszövet szakadás, agyi bevérzés, minden volt. ... - kisebb szünetet tartok, hogy mindezt felfogja a saját tempójában. Nem könnyű követni itt a dolgokat.
- Agyonverték. Szinte minden belső szerve megsérült. Jószerével kivégezték… - kezdtem neki megint, ennyit még ő is tud, hiszen nem véletlenül történnek ezek. „Sorozatgyilkosság”
- De három golyót találtam mélyre fúródva… hátulról és szemben is érte találat. Gerinc, mellkas… kitalálod hol volt a harmadik golyó? - pillantok fel a kölyökre, miközben a papírokat ledobom az asztalomra és csípővel nekitámaszkodok, karba tett kézzel figyelve őt.
- Már az első lövés is elég végleges helyen érte, de amilyen brutálisan megverték, igen, lehet, hogy még azelőtt meghalt, hogy elvérezhetett volna a truncus pulmonalist ért sérülés miatt. Rengeteg a csonttörés. Iszonyú fájdalmai lehettek.
avatar
Vendég
Tell me your secretsSzeretettel Raphaël Deschamps tollából
Témanyitás Re: Pathológiai Osztály •• Szomb. 11 Márc. 2017 - 15:00


- Pff... azt már akkor is láttam rajta, hogy nem egyszerű eset, amikor behozták, de hogy ennyire ramaty legyen a helyzet... – csóválom a fejem, hisz tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb ezekből külön-külön is könnyen válhat halálossá, amennyiben nem kap időben orvosi segétséget. De hogy mind egyszerre? Ez már elég brutális.
- És nem ez az első ilyen esetünk. – állapítom meg a nyilvánvalót, s igyekszem elhatárolódni attól a ténytől, hogy épp egy barátom holtteste az, amiről épp társalgunk. Könnyebb, ha úgy gondolok rá, mint egy test, egy tárgy, nem mint egy valaha volt hús-vér, lélegző lény.
- Azt meg tudod állapítani, hogy a sérüléseket a halál beállta előtt kapta? Vagy utána sem álltak le vele? – kérdezek rá, mert ez tipikusan olyasvalami, amihez a boncnokoknak van szeme, nekem, sajnos nem igazán.
- Passz. Fej? Szív? Lágyék? – ötletem az akad nem kevés, pláne, ha halálra kínozták szerencsétlent, bár azt hiszem, sokat nem oszt, vagy szoroz az, hogy egy, vagy három golyót kapott.
- Őszintén? Mindezek fényében, amit elmondtál, talán még azzal jár volna a legjobban. Kevesebb szenvedés. – mert van az a pont, amikor már inkább a halál, mint az élet, és attól tartok, ilyesmi helyzetben én is inkább mondanék le a saját életemről, mintsem továbbra is mások játékszereként sínylődjek a karmaik közt. És még minket tartanak szörnyetegeknek?!
- Nem tudom, te hogy vagy vele, de jó lenne végre kideríteni, hogy ki, vagy kik állnak ennek az egésznek a hátterében. Nem szeretném még egy ismerősömet ezen a bizonyos listán látni, ahogy én sem szívesen kerülnék fel rá. A golyókat gondolom elküldik ballisztikai jelentésre. Szerinted a nyomára bukkan a rendőrség, vagy többre megyünk vele, ha magunk próbálunk utána járni a dolgoknak? – fordultam Andrew felé, hisz idősebb lévén többet látott, tapasztalt a világból, mint én, már csak ezért is kíváncsi voltam a véleményére, ő hogyan látja. Persze nem épp veszélymentes vállalkozásról lenne szó, de eddig is előszeretettel jártam az utcákat valamilyen állati alakot öltve, információt gyűjtve a környezetemről, ha pedig némi kapaszkodóval tudna szolgálni, hogy mire figyeljek, vagy mit keressek, az igazán nagy könnyítés lenne.
avatar
Online
Oktatás
Tell me your secrets

190
● ● Posztok száma :
Madame & Mademoiselle Deschamps
● ● Keresem :
Chris Pratt
● ● karakter arca :


Szeretettel Sponsored content tollából
Témanyitás Re: Pathológiai Osztály ••

Tell me your secrets


Pathológiai Osztály
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Hírszerzési osztály
» Asgard > Mitológiai karakterek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: Belváros :: Kórház-