Tisztás
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Akik erre járnak
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

✥✥✥✥✥
A legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek
✥ Today at 12:29 pm ✥
✥ Today at 12:11 pm ✥
✥ Yesterday at 10:46 pm ✥
✥ Yesterday at 10:46 pm ✥


Témanyitás ✥ Tisztás •• Szomb. Júl. 15, 2017 10:08 pm

Forrás: google

avatar
● ● Posztok száma :
2422
● ● Reag szám :
1587
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Tisztás •• Hétf. Okt. 02, 2017 8:12 pm

George && Jérome
Just a little hunting trip.
Nem tudnám felidézni az idejét, mikor voltam legutoljára vadászaton. Rendesen fegyverrel, vadat elejteni a vacsorához… Két dolgot tudok biztosra. Egy. Eddig kétszer voltam. Kettő. Mindegyik alkalomról pozitív tudok nyilatkozni, hiába nem váltam nagy szerelmesévé a szakmának – vagy épp az ilyesfajta vadászat izgalmának. Egyébiránt sem sikerült semmit elejtenem, amit a szakmai ártalom hiányának könyvelek el és kiterjed egészen az eszközök, a megfelelő öltözet nem-ismeretéig. A mostani meginvitálásnál is elsőként szerettem volna tisztázni a helyzetet, mielőtt igennel vagy nemmel élek George ajánlatára a kellemetlen félreértések elkerülése végett, amennyiben egy tapasztaltabb partneri képviseletre számított a rövid nosztalgiázásomon felbuzdulva. A korábbi két alkalmon kívül legfeljebb a filmekből nyert ismereteimet tudom felvillantani, amikről pontosan tudjuk mennyire fedik le a legtöbb esetben a hollywood-i valóságot.
A borokhoz értek. Az ételekhez értek. A őz húsát látva, tapintva meg tudom mondani mennyire friss, mennyire lesz porhanyós a húsa sütés-főzés után, de hogy melyik jószágot kell elejteni ehhez? Vagy milyen módszerrel? Lövésem sincs.
A kapott lista alapján és az erős ajánlások alapján összeszedtem a feltétlen szükséges ruhadarabokat, amiket bőven elég beszereznie egy, a későbbiekben folyamán legjobb esetben is ezt az időtöltést csak amatőr szintjén űző érdeklődő számára. A lábamat nem lövöm le, a másikét sem, de az állaté a kérdőjelesek listáján szerepel. Egyelőre kétségtelenül ott az eddig elért eredményeimből készíthető statisztika alapján. A többi felszerelés biztosítását nagylelkűen vállalta George, azok beszerzésével nem kellett foglalkoznom. A megismert habitusa alapján olyan férfinak tűnt mindig is, aki jobb szereti a saját módszereivel és eszközeivel intézni a dolgait.
A rosszul átgondolt útvonalterv miatt a megbeszélt idő előtt egy kényelmesnek mondható fél órával érkezem meg a már murvával szórt parkoló részhez, ahonnan tovább haladunk a tervezett irányba. Feltételezem a látóhatáron belül található három földút vagy ösvény mentén. Az autóban ülve realizálom a hamari érkezésem tényét és kikapcsolom az út közben kísérő rádiót. Ha már a természet ölén vagyunk élvezzük ki, nem? Kinyitom az ajtót, hogy kiszálljak a beltérből és a motorházra félig ráülve, félig annak dőlve várjam meg türelmesen a partneremet. Nem hívom vagy írok neki felesleges üzenetet arról, hogy korábban sikerült idekeverednem, nagyon is elvagyok a szmogtól lényegesen mentesebb levegő és a városi zajhoz képest már-már zavaróan nagy csend kihasználásával. Egészen addig, amíg meg nem szólal a következő másodpercben a telefonom…
A kijelzőn lévő nevet látva, pedig naiv lenne egyetlen percig is arra gondolnom, hogy nem üzletről lesz szó, akkor is, ha pár percnél tovább nem fog tartani. A biztonság kedvéért utána azért repülő üzemmódba lövöm át a készüléket, majd a csomagtartóhoz megyek ellenőrizni a hozott portékát, valóban mindet elhoztam-e felkészülve a különféle apropókra.

■ ■  kétezerbocsánat csak most jött össze :'DD  ■ ■credit

avatar
Vendég


Témanyitás ✥ Re: Tisztás •• Pént. Okt. 06, 2017 7:52 pm

Elégedetten vettem tudomásul, hogy Jérome elfogadta a meghívást. Egy vadászközösség nem a legbefogadóbb típus, olyan értelemben, hogy a nyafi, a tudálékos, az nem közénk való, mint ahogy a félénk sem, mert ha bármilyen gond adódik, hiába vigyázunk egymásra, egyrészt neki is tudnia kell eszénél lenni, másrészt a másiknak tudnia kell segíteni, ha amaz kerül bajba. Itt életről van szó, ha egy vaddisznó vagy egy medve nekiindul, a Miatyánk nem segít. A szarvasok agancsáról és patáiról nem is beszélve.
Ideje még rendesebben felkészíteni, eszközökben legalábbis. Senkit sem szándékszunk behálózni, ha jön, jön, ha nem csatlakozik, akkor nem csatlakozik. Egy idő után mindenki el tudja dönteni, mennyire fűlik hozzá a foga. Jérome-t ráadásként még be is fogadták. Egy listát adtam neki, a társaságnak vannak saját holmijai is, s az enyémekből is biztosítottam számára holmikat, míg nem tud beszerezni egyet, nálunk ez természetes. A többiről listát írtam neki, s azt is, hogy hol tudja beszerezni, vannak azonban dolgok, amiket jobb, ha én szerzek be a számára. Úgyis régóta tartozom Tobiasnak egy butykos igazi oportoival, na meg egy kiadós szivaros, végigdumált éjszakával.
Messziről kiszúrom a kocsiját, s ahogy sejtem, ő meg hallhatja a motor hangját, ahogy közeledek a terepjáróval, ami munka- és hobbieszköz egyaránt. Villantok neki, ahogy a közelébe érek, jelezve, hogy kövessen. A vadászházhoz fogom vezetni, ahol a főhadiszállásunk van, s ott kapjuk meg a tervet, helyszínt és tudnivalókat is, valamint egyeztetünk, ki mivel rendelkezik. Na és persze, bízom abban, hogy jó holmikat hozott, s abban is, hogy akikhez irányítottuk, azok is a lehető legjobbat adták a számára, de én már csak ilyen vén vadászróka vagyok, hogy szeretnék is erről megbizonyosodni. A rutin, az öli meg az embert, na és a lustaság. A kettő együtt azonnal. Meg másokat is, mert hiába figyel oda az ember, még így is van kockázati faktor egy vadászatban. Azt is elégedettséggel veszem tudomásul, hogy nem egy késő típus, ami kifejezetten pozitív tud lenni.
- Szervusz! – A kezem nyújtom felé, miután kiszálltunk az autóból, s az újaknak bemutatom.
- Na, hadd lám, minden megvan? – Az idő, vadászaton sosem sürget, így a kérdésem sem az. Egyrészt érdekel, miként remekelt ebben, hiszen ez is egy teszt, ha úgy vesszük, na és persze, kíváncsi vagyok arra, milyen holmikat zsákmányolt.
- Hú, az anyját, Legrand tényleg nem viccelt, mikor azt mondta, nála lehet majd legelőször kapni ezt a jó kis kést – forgatom meg a kezemben a vadászkés nyelét. Tökéletes, kívül-belül, mindenhogyan. – Szuper kis kés, életmentő. Még egy vaddisznót is le lehet vele szúrni.
Fuhú, a fiúk nem viccelnek sosem, ha az újoncok megtréfálásáról van szó. A többiek ismerik nálam azt a mozdulatot, amiben, ez a „na, hagyjuk csak szépen” van. Mivel mindent kipakolok Jerome holmijából, miközben átnézem, már tudom, hogy a banda fele tudja, itt bizony elkezdődött az újonc szívatása, ami egyben a befogadási rítus is, csak előtte egy-két tréfa és beavatás nem árt.
- Nagyon pöpec minden, s amint látom, azért van, amit még nem küldtek el a fiúk. Készültem, s elhoztam azt is, amit megígértem – nyúlok a kocsim csomagtartó részébe, és egy dobozt teszek Jérome elé, aztán felnyitom a saját ládámat a kocsiban és kiveszem a hiányzó holmikat, s sorra megmutatom Jérome részére. Itt senki sem ideges, főleg, hogy tudják, egy új tag is van a csapatban. Aki végzett a kipakolással, átnézéssel, elfoglalja magát.
- A ládában lévő holmik a tiéd, a ládával együtt, abban érdemes tárolnod, ha nem használod. Van kérdésed? – Nézek rá.
Amikor először voltam vadászaton, nem voltam betojva. Addigra már lőttem emberre és lőttem is le, így a nagy traumán túl voltam már addigra. Persze, hogy én voltam az egyetlen és legelső, aki képes volt faron lőni a vezetőt. Azóta is szállóige a George-on lőlek és a ne nézz szarvasnak.
avatar
Vendég


Témanyitás ✥ Re: Tisztás •• Hétf. Okt. 16, 2017 7:10 pm

George && Jérome
Just a little hunting trip.
Miután átböngésztem a fontosabb híreket is a rövidre zárt telefonhívást követően, egy pörgős, városi ember felfogása alapján nem kifejezetten produktívan töltöttem el az időmet. Oxigéndúsabb levegővel frissítettem a tüdőmet és elővettem a kesztyűtartóba suvasztott, lassan három éve ott pihenő, törött gerincű turista könyvet, amit a mai napig nem sikerült befejeznem, de az ilyen pillanatokkor nagyon is jól jön. Hátra van belőle még úgy… Harminchét oldal. Fél éven belül jó esetben kivégzem. A megkezdett sor végéről a közeledő terepjáró hangjára emelem fel a tekintetem és tökéletesen kiveszem a lámpavillogtatást, amire jelzésként bólintok – „Vettem.” –, majd becsukom a könyvet, hogy beindítsam a motort.
Nem tudom pontosan hova megyünk, de nem kellemetlen ennek a ténye, mert az a személy, akinek tisztában kell lennie vele az előttem halad az úton és ez több, mint elég számomra. A házhoz érve több autót is látok, valamint a többieket ahogy épp a felszereléseiket ellenőrzik vagy épp azokat mutatják be a másiknak. Laikusként azt mondanám trófeavillogtatás zajlik, amikor leparkolunk a szabad helyekre.
- Szia! – Tartom a kezem egy gyors kézfogásra és készséggel teszem ugyanezt az új ismerősökkel is a bemutatkozással egybekötve. Az nyilvánvalóan lejön ahogy végignézek a felsorakozott gárdán, hogy nem most kezdték a szakmát. George fellendülésére máris nyitom a csomagtartót.
- Becsületesen kivégeztem a listádat. – A sporttáskát előre húzom és szétnyitom, majd egy mozdulattal átadom neki a terepet, hogy a saját szemével is meggyőződjön a begyűjtött anyagokról. Addig is a járműnek támaszkodom, hogy ne legyek útban és érdeklődve figyelem valóban rendben van-e szerinte minden.
- Igen, csak erről hencegett vagy tíz percet, amíg összeállította a csomagot. – Ami tulajdonképp elég szórakoztató jelenet volt hiába nem osztoztam a lelkesedésében. - Reméljük arra nem lesz szükség... – Elég gyorsan szúrom a vaddisznó megemlítése után a nem mellékes megjegyzésemet, mert az eset végkimenetele egyértelmű lenne. Tisztában vagyok a képességeimmel ahhoz, hogy ne forduljon meg a fejemben az ellenkezője. Jól hangozna, de nem, nem lenne esélyem és nem érzem szégyenkeznem kellene miatta. Egyszerűen nem rendelkezem tapasztalattal hozzá, ennyi. Érzem a csordaszellemet dübörögni a hátam mögött az öreg rókák körében, a pillantásuk is a tarkómat kapirgálja, de nem érint kényelmetlenül. Sejtem miért van, megértem.
A terepszemle után kiveszem a táskámat, lecsukom, majd lezárom a kocsit és odalépek Georgéhoz, hogy szemügyre vegyem a kipótolt felszerelést. Ami azt illeti az egyik fegyveren elidőzök, az emlékeim közt egy… Fogalmazzunk úgy szerényebb szerepelt az évekkel ezelőtti alkalomról.
- Azért majd menjünk végig mindegyiken, mielőtt indulunk, hogy és pontosan milyen esetekben kell őket használni. – Nem minden ismeretlen vagy új és van köztük, amire szerintem emlékszem, de pont ezen van a hangsúly. Szerintem. A láda használati utasítására határozottan bólintok, köszönetképp, mielőtt szóban is megtenném.
- Köszönöm, kérdésem is lenne tulajdonképpen, igen. Mit is tűztetek ki célpontnak egész pontosan? Vagy ez az elénk kerülő nyomok alapján fog eldőlni? Illetve… – Kezdek bele „mellesleg” hangsúllyal, pedig nagyon nem lesz az. - Milyen szerepek vannak? – Bökök a készülődő bagázs felé. Konkrétan nem kérdeztem rá, de benne van az is a pakliban, hogy rám mi fog esni… Felteszem inkább a megfigyelő, de ki tudja.

■ ■   Very Happy  ■ ■credit

avatar
Vendég


Témanyitás ✥ Re: Tisztás •• Pént. Okt. 20, 2017 4:19 pmkarakterleadás miatt játék lezárva
avatar
● ● Posztok száma :
2422
● ● Reag szám :
1587
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Tisztás •• Szer. Nov. 01, 2017 10:39 am

Wendy & Sophie
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Amit hallottam nem igazán tetszett, éppen emiatt volt szükségem összeszedni magamat, és Wendynek írni egy üzenetet. Egy ideje nem igen mozdultam ki a szobámból, sőt a lakásomból sem, így talán kicsit meglepheti, hogy most nem oda hívtam. Kiakartam szakadni onnan, egy teljesen semleges környezetbe, hogy meg tudjuk beszélni a dolgokat. Remélem, hogy nem igaz, sőt, jobb lenne, ha nem lenne az, mivel félek, hogy azzal mindennek vége, elveszítem a barátnőm, és... Nem a barátomat, hiába szeretném, ha Tim az lenne, nem hiszem, hogy ő valaha is úgy fog rám tekintetni, mint egy barátnőre. Nem olyannak tűnt azok alapján, amiket meséltek róla, én mégis még reménykedem. De ha Wendy is vele van, erről szó sem lehet. Nem teljesen értem mire is akart kilyukadni azzal, amit mondott mikor nálam volt, nem teljesen tudtam értelmezni, éppen ezért van szükségem a legjobb barátnőmre, hogy elmagyarázza nekem, és tiszta vizet öntsünk a pohárba. Félek, hogy értettem félre a dolgot, és megkezdődnek a bajok, amiknek nem örülnék.
Azért hívtam ide, mert itt csend van, nem hiszem, hogy bárki is zavarna minket, vagy beleszólna a dolgunkban. Szoktak itt lenni emberek, és mi is szoktunk idejárni, ha nagyon kiakarunk szakadni. Mostanában ez a hely lett az a hely, ahol teljesen kiadhatom magamból a bánatom. Olykor még sírni is idejártam, így hatalmas jelentősége van számomra ennek a kis füves területnek. Itt nem kell azt mutatnom, hogy erős vagyok, semmi sem rettenthet meg, minden rendben van otthon, és nem esik darabokra a családom, talán velem együtt. Csak egyszer tudnám magam összeszedni, csak egyszer kapnék valamit löketet, ami jobb felé terel, biztosan kapaszkodnék abba.
A telefonomat nyomkodom, egy kis félreeső piknikpadon ücsörögve, nemsokára meg kell érkeznie, mondtam, hogy valami fontosat kell kérdeznem, de már a gyomrom görcsben van és aggódom, félek, hogy mi lesz, nem akarok elveszíteni mindenkit magam körül. Most mér az sem vidít fel, hogy valami macskás videót találtam, amiben a gombolyaggal vergődik egy kis cirmos. Lehet be kéne szereznem egy cicát, olyan szépek, és biztosan nem lenne ellenére senkinek, hiszen annyira nem érdekli a szüleimet, hogy igazán mi is történik velem.
avatar
Vendég


Témanyitás ✥ Re: Tisztás •• Szomb. Dec. 30, 2017 9:58 am

avatar
● ● Posztok száma :
2422
● ● Reag szám :
1587
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Tisztás ••

Ajánlott tartalom

Tisztás
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Külváros-