Intenzív osztály
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

NincsA legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek

✥ Yesterday at 9:57 pm ✥

✥ Yesterday at 3:20 pm ✥

✥ Yesterday at 11:09 am ✥


✥ Csüt. Júl. 19, 2018 10:50 pm ✥

✥ Csüt. Júl. 19, 2018 5:29 pm ✥

✥ Csüt. Júl. 19, 2018 12:05 pm ✥

✥ Szer. Júl. 18, 2018 9:32 am ✥

✥ Kedd Júl. 17, 2018 9:17 pm ✥

Párizs lakói


Témanyitás ✥ Intenzív osztály •• Hétf. Júl. 17, 2017 9:58 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

*******
Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2245
● ● Reag szám :
1463
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szer. Aug. 23, 2017 10:19 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Loise && Gabby

A mai tárgyalás jól sikerült, egy újabb gazfickó került hűvösre évekre. Nehéz volt ugyan koncentrálnom, de félretettem minden érzésemet, és bevetettem minden tőlem telhetőt, hogy az igazság győzedelmeskedjen. Apa is ilyen elkötelezett volt régen, talán ezt tőle örököltem. A teremből kiléptem, mély levegőt vettem, a folyosón lévő órára tekintettem. Hamarosan látogatási idő lesz a kórházban, így én ennek megfelelően igyekszem beérni, és jelenleg azonban nem apához megyek, hanem másvalakihez.
Eloise olyan nekem, mint egy második kishúg, akiért aggódom mindennap. Előttem nőtt fel szinte, és sok mindent megosztottunk egymással, sok időt töltöttem vele. Nagyon ledöbbentem, amikor nemrégiben felhívtak engem azzal, hogy lelőtték őt, és kórházba került. Azonnal bementem hozzá, de akkor még nem tudtam vele beszélni.
Kiderült, hogy nem emlékszik semmire sem. Ez pedig súlyos dolog, hiszen a családját sem ismeri fel. Vélhetően engem sem fog, viszont édesapja megkért engem, jöjjek be hozzá. Nem vagyok orvos, de megpróbálok neki segíteni valahogyan. Tudom, nem lesz egyszerű, valószínűleg a bizalmát sem tudom elnyerni azonnal, viszont megér egy próbát ez a kis beszélgetés...
Ismerem már elég jól a kórházat, nem először vagyok itt. Nem kell senkitől sem megkérdeznem, hová kellene mennem, mert egészen jól kiismertem itt magamat az évek során. A nővérpult előtt haladok el, és akkor meglátom az egyik nővért, aki édesanyámat is ápolta egykoron. Mosolyt eresztek felé, és mondanom sem kell, kihez és miért jöttem.
A szoba felé közeledem, amikor meghallom, hogy valaki a hátam mögött jön. Hátranézek, és látom, az egyik ápoló az. Nem kérdez, ahogyan én sem. Belépek, és csak azt látom, hogy virágok vannak mindenütt... Azt sem tudom, mit is mondjak először neki. Furcsa és rossz látni őt így.
- Leülhetek? - mutattam a székre, amely ott volt az ágy közvetlen közelében, egyszerre próbálok ügyész és barát is lenni. Felmutattam neki az ügyészségi igazolványomat, hogy láthassa, nem vagyok veszélyes rá nézve. - Sokan szeretnek téged, és szeretnének neked segíteni, ahogyan én is. Megengeded? - a virágokra mutatok közben, majd pedig visszatekintek a fekvő lányra.

■ ■ edi ■ ■credit

Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Pént. Aug. 25, 2017 5:58 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Gabby && Lois

Még mielőtt felébredtem minden a legnagyobb rendben volt, csodálatosan éreztem magam és annál jobban élőnek. Pedig, mint később kiderült, hónapok óta feküdtem már kómában egészen három nappal azelőttig. Egy virágokkal teli mezőn sétálgattam naphosszat, volt velem egy ismeretlen férfi, aki vicceket mesélt és próbált mindenféle dolgot megmutatni, aminek következtében egyre jobban élveztem a társaságát.
De most hiába vagyok ébren, egyáltalán nem érzem magam élőnek. Minden levegővétel fáj, a vállam sajog, ha nem kapok fájdalomcsillapítót és az sem túlságosan javít a kedvemen, hogy semmit nem tudok magamról. Nem emlékszem ki vagyok, és mi célom van a világban, ahogy azokra a személyekre se emlékszem, akik elméletileg a legfontosabbak az életemben. A szüleim, legalábbis az állítólagosak, nagyon aranyosnak és odaadóknak tűnnek, mégsem érzem magam velük biztonságban.
Nővér vagyok. Ennyit megtudtam abból, hogy a húgom kisírt szemeivel találkoztam össze és egy olyan mondattal, hogy „Ne merj meghalni mielőtt, látnál olimpiai aranyérmet nyerni!”, valamint az édesanyám karjaiban tartott csöppség is a testvérem. Kiráz a hideg, hogy ők mind olyanok, akiknek vannak emlékeik rólam, tudják, ki vagyok, és miként viselkedek, én meg azt sem tudom megjegyezni mi az eredeti nevem.
És még csak most jön a fekete leves. Nem csak ők bíztak a felépülésemben, hanem nálunk talán egy kicsit fontosabb emberke is, mégpedig a barátom. Azt hiszem oregánóhoz hasonló nevű a fiatalember, de sajnos, őt sem tudom hová rakni. Mióta felkeltem azóta, minden áldott nap bejönnek, képeket mutogatnak és mesélnek a gyerekkoromról vagy az együtt átélt eseményekről. Kevés haszonnal.
Rengeteg dolgot nem értek az ébredésemmel kapcsolatban, ahogy azt sem miért gyűlnek a virágok a szobámba, amikor is a szüleim nem hoznak nekem. Ők inkább képekkel tarkítják az otthonomnak tekintett kórházi szobát. Állítólag sokan szeretnek a világ különböző részein is, amiből arra következtetek, hogy felnőtt filmek szereplője lehetek, de erre még nem kérdeztem rá.
Épp egy albumot pörgetek végig már századjára mikor újabb személy lép be a terembe. Szőke tincsei szépen keretezik arcát, melyen mosoly uralkodik mégis észrevehető az aggodalom a szemében. Kérdőn nézek rá, és árgus tekintettel, jobb kezemmel a nővérek hívógombján, figyelem tetteit.
- Erre mit lehet mondani? – lágyan pillantok felé, megeresztve egy félmosoly szerűt. – Fogalmam sincs, ki vagyok, és ne haragudj, de téged sem ismerlek fel. Te is a családom egyik tagja vagy? – próbálok lépést tartani, de egyáltalán nem könnyű ezekkel megbirkózni.


■ ■ Zene ■ ■ iloveu ■ ■credit

Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Vas. Aug. 27, 2017 9:52 am
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Loise && Gabby
Nehéz lesz végigmennie ezen az egészen ennek a lánynak, abban biztos vagyok, ám még valamit tudok, nem lesz egyedül ebben. Mindenkitől kapja a segítséget, tőlem is, hiszen én is a szívemen viselem Loise problémáját, és szeretném, ha megint ugyanaz a személy lenne, aki volt, és akire ő nem emlékszik. Többen is szeretnék visszakapni őt az emlékeivel együtt.
Nagyon érdeklődő vagyok, a hivatásomból adódóan jó pár szakterületet is magammal vonzok, amit igazából lehet sosem tanultam volna vagy nem érdekelt. Viszont jó azért, ha kicsit értek mindenhez, jól jön olykor. A jog persze elsődleges, de utána kell olvasni orvosi, pszichológiai és mindenféle más szakma rejtelmeinek is, hogy még inkább megértsem másokat.
A szoba légköre épp olyan fojtogató, mint apáé. Hiába a sok virág, ami színekben gazdag, mégsem a vidámság jut az ember eszébe egy kórházi szobáról, talán még a gyermekosztály az, ahol kicsit mindenki vidám.
- A családod egyik barátja vagyok, és veled sok időt töltöttem régebben. Volt, hogy velem tanultál és ketten elmentünk erre-arra - én vigyáztam rá, ahogyan most sem teszem másképp, hiszen tényleg nagyon szeretem ezt az erős, mégis törékeny lányt. - Hogy érzed magad? - kérdeztem rá, mindvégig őt figyelve. Nem tudom, mi az, amit látok szemeiben, de valami furcsát, és zavartnak tűnik, amit nem csodálok. Lerohanja őt mindenki, és mesélnek egy s mást, amiről neki jelenleg fogalma sincs. No, meg az erős gyógyszerek és mellékhatásai sem utolsóak ebben. - Mit mondtak a sérüléseidről az orvosok? - kérdeztem rá, tulajdonképpen arra lennék kíváncsi, kifejtették -e azt, hogy mi történt vele, és beszéltek -e erről a közelében, hogy hallja ő is. Én tudom, mi történt, viszont lehet, hogy az itt hallott dolgokból néhány foszlány előkerült talán. - Mit nézel? - az albumot megláttam, és próbálok beszélgetni vele.

■ ■ edi ■ ■credit

Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Kedd Aug. 29, 2017 7:02 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2245
● ● Reag szám :
1463
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 12:37 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Abraham

Mint mindig, most is az első amikor beérek, hogy ránézzek a kihelyezett táblázatunkra, amelyen minden előre látható infó szépen fel van sorakoztatva. Előre látom a mindig késő ápolónő arcát amikor meglátja, hogy már megint velem kell dolgoznia. Így járt. Csakhogy valami olyat is látok fent, amin azért eléggé meglepődök. Egy ismerős név, emlékek, tudom kivel kell a teljes váltásig két órát eltöltenem. Szóltak róla korábban, hogy új sebészt kapunk az öreg helyére, a nevét is mondták, de nem értem rá ezzel foglalkozni.
A gondolatok hatása alatt megyek átöltözni és szépen felkészítem magam az újbóli találkozásra. Évek teltek el. Nem tudom már mennyi, jó ideje eszembe sem jutott a férfi. Nem mondanám, hogy magától a találkozástól tartok, sokkal inkább attól, hogy milyen lesz együtt dolgozni.
Csupán néhány perc kell hozzá, hogy munkába álljak. Minden alkalommal tele van a váró, ez most sincs másként. Valamiféle nyugtató mosolyt engedek meg a betegek felé, majd lépek be az osztott, függönnyel elválasztott terembe.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 12:52 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Az a körülbelül egy hét kihagyás az autóm nélkül rendesen rávilágított arra, hogy mennyire könnyebbé teszi az életemet. Tudok rendesen aludni, ráérek a magam idejében felkelni, nem kell előtte másfél órával, hogy elérhessem az adott buszt, vagy pedig egész egyszerűen besétáljak a munkahelyemre.
Most mégis felkeltem korábban, mert munka után dolgom van. Mármint azért, hogy a kutyámat megsétáltathassam. Ha már magamhoz vettem egy kutyát, akkor bizony foglalkozni is fogok vele, amennyire csak tudok. Sokat segített nekem, ahogy én is neki. Kapott egy szerető gazdát, aki gondját viseli, foglalkozik vele, ő pedig láthatóan ezért nem tud elég hálás lenni. Mikor otthon vagyok, nehéz is lekaparnom őt magamról.
Ránézek lopva az órára. Még van körülbelül két órám. Jó, azt már fél lábbal is kibírom. Mivel nem hoztak új esetet, ezért a többi beteget nézem meg, hogy vannak. Rövid beszélgetések, jobbára csak információ szerzés és átadás céljából, majd megyek a következőhöz. Vagyis mennék, ha épp két szoba közt nem ütköznék neki majdnem valakinek. Szabadkozásba kezdek, utána meglátom, hogy ki is volt ez. – Léa? Jesszusom, Léa, szia! – mosolyodok el, és legszívesebben magamhoz ölelném, de inkább tartózkodok ettől. Nem vagyok benne biztos, hogy túlzottan értékelné, mégiscsak már jó ideje nem beszéltünk. Bár tekintve amik történtek…


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 1:09 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Nem stresszelek azon, milyen lesz újra látni őt. Az érzések irányába rég elmúltak, és bár barátokként váltunk el, rengeteg ideje nem hallottam felőle. Fogalmam sincs, mit keres itt, valójában nem is igazán érdekel. Dolgozni jöttem, nem barátkozni.
Váltanék pár szót a rezidenssel, ám amint szólásra nyitom a szám, megjelenik a látóteremben és nagyjából az aurám legbelső körében az a bizonyos ember. Szemöldökömet felvonva nézek fel rá, örömködését nem tudom hirtelen hova tenni.
- Szia - köszönök vissza, ahogy azt illik. - Hova, hova? Tele van a váró.
Már-már számon kérve állom a tekintetét. Az én munkaidőm csak tíz perc múlva kezdődik, de nem szokásom késni. A több sebből vérző betegek pedig nem éppen olyanok, akiket váratni kellene. Oké, a rezidens épp egy fejsérülést forraszt össze.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 1:22 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Idejét sem tudnám már megmondani, mikor láttam őt utoljára. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy szép, kellemes viszonyt ápoltunk még a szakításunk után is, ráadásul elég hosszú ideig. Csak aztán, mint sokan másokkal, előbb-utóbb vele is megszakadt a kapcsolat. Bár szerintem még így is ő volt az, aki a legtovább kitartott.
Az viszont tiszta sor, hogy ő nem örül ennyire a viszont látásomnak, mint amennyire én. – A betegekre nézek rá – felelem kurtán, de világosan. Viszont szavai után kicsit megrázom a fejemet. – Várj, azt akarod mondani, hogy nem foglalkozik velük senki? Hol a rákban van Deniel, ha már le akart cserélni… - az utolsó mondatot csak sóhajtva mondom. Ő maga mondta, hogy dolgoztam most eleget, ő átveszi egy kicsit a helyemet, addig a többi beteggel foglalkozzak. Nyilván tudja ő is, hogy kiről beszélek, ha már egy ideje itt dolgozik, az egyik rangidős sebészről, akinél amúgy nem hogy alig ismerek jobb sebészt, de elképesztően jó fej is. – Mikor kezdődik a műszakod? – kérdezem a lánytól. Mert ha Deniel nem kerül elő, lehet nem ártana nekünk kezelésbe venni a várakozókat.


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 1:42 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Abe pontosan tudja, hogy nem szeretem az időhúzást. A műszak nem arra van, hogy trécseljünk és megbeszéljük az élet nagy dolgait, hanem életek megmentésére.
- Abraham, te nem itt dolgozol? - értetlenül nézek rá, majd az asztalon ülő beteg elé lépek. Megnézem, hogy sikerül összeraknia a rezidensnek, és mivel elég ügyes, elismerően bólintok.
- Tedd magad hasznossá - veregetem meg a férfi vállát válaszul. Ellépek mellette és gyorsan kezet mosok, hogy haladjon a sor. Furcsa, szokatlan, hogy éppen nincs balesetesünk. Jobbára olyanok ülnek odakint, akik apróbb balesettel saját maguk jöttek be, sehol egy hordágy.
Idő közben megérkezik az asszisztens is, és egy elfojtott mosollyal nézem végig, ahogy előbb Abrahamre mosolyog, majd rám néz azzal a tekintettel, amit elképzeltem. Imád.
- Tudtad, hogy itt egyesek megtehetik, hogy később érkeznek, mint az orvos? - kérdezem élesen a férfira pillantva. Azt várom, hogy a bent lévő betegünk kimenjen és behívják a következőket.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 1:56 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Nem, nem itt dolgozom. Csak úgy felkaptam egy köpenyt a nevemmel rajta, és elkezdtem sürgeni-forgani – sóhajtok egyet, és inkább tényleg munkához látok. Ha már Deniel valami csodálatos oknál fogva eltűnt, és mégis nekem kell a páciensekkel foglalkozni. Pedig már azt hittem, hogy letudtam a munka oroszlán részét. Erre tessék, bejön egy ilyen. Na de hát mindegy is. Erre jelentkeztem, erre tanultam, ez a munkám.
- Teszem már, teszem – forgatom meg a szemeimet. Téged is jó látni, Léa. Hogy lehet az, hogy mi egyszer sem találkoztunk még idebent? Mert az elég nyilvánvaló, hogy egy helyen dolgozunk. De hogy ennyire elkerültük volna egymást. Nem is olyan fontos ez most. Akkor foglalkozzunk a betegekkel. Legyen így.
- Tudtad, hogy nem kell megölnöd a szemeddel, hogy átjöjjön a pont? – kérdezem ismét sóhajtva. Míg nem jön a következő beteg, addig viszont hozzá szólok. Lerázva magamról a gyilkos tekintetét. – Esetleg lesz valamikor beszélni is időd? Vagy inkább nem elegyednél beszélgetésbe velem? – kíváncsian érdeklődöm meg tőle. Nyilván nem a munka kellős közepén kell ez, de akár utána. Vagy mikor nyugi van. Esetleg kajaszünete. Akármi. Rég beszéltünk már, annál régebben találkoztunk. És nem hittem volna, hogy ilyen szar a viszonyunk.


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 2:10 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Szóra sem méltatom szarkazmusát. Nem megy neki, szerintem soha nem is ment, de azért nem vágom a fejéhez, hogy jobb lenne, ha felhagyna vele. Nem is ér annyit igazából.
Úgy forgatja a szemeit, mintha nem ismerne eléggé. Tíz évvel ezelőtt is ugyanilyen voltam, ő pedig kapott ebből eleget. Nem óhajtok vitatkozni, szóval jó is, hogy a duma helyett mindenki a dolgának áll.
- Tudtad, hogy ez még nem a gyilkos nézésem? - kérdezek újra vissza, de már a hozzám érkező betegre figyelek. Szintén olyan akit könnyedén át lehet adni a rezidensnek, hisz nem kell sem műteni, sem életben tartani.
Egy pillanatra hülyén nézek rá. Hisz beszélünk, most is beszél. Majd az órára pillantok.
- Megejtem a pisiszünetem amikor végzel - jelentem ki. Tekintetem a számítógép mögött ülő asszisztensre vándorol, aki úgy bámul minket, hogy szinte látom a fejében megszülető pletykákat. Csodálatos lesz hallgatni, hogy mi titokban járunk.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 2:25 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Ez még nem az? Egek, nem akarom akkor azt is látni – hümmögök egy sort még, mielőtt visszatérnénk a munkához. Nesze neked a valamicske pihenőmből újra vissza kell állni teljes erőből robotolni. Hogy hova tűnt Deniel is. Vagy csak megint vészesen félreértettük egymást? Volt már rá példa, főleg mikor ő is már valamennyire a munkája végén van, kimerülten, fáradtan, jó néhány műtéttel a háta mögött.
Csak bólintok arra, amit mond, és a következő két órában nem is nagyon beszélünk a másikkal. Legalábbis nem éppenséggel személyes dolgokról, hanem ami munkatársak között szokott menni. Végül letelik ez az idő is és miután rá 10 percre utolsó beteggel is végeztem, odaszóltam Leának. – Na, nekem ennyi volt mára. Jöhet az a pisiszünet akkor? – kérdezem tőle, ha pedig pozitív a felelet, akkor pedig már engedem is előre, hogy vezesse az utat. Én meg majd átöltözök utána.


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 2:32 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Azt a pillantást most nem is kapja meg, inkább a kíváncsiskodó nőt illeti. Megszoktam már, hogy a függöny másik oldalán a másik ügyeletes dolgozik, így nem zavar Abe jelenléte. A saját munkámra koncentrálok és végzem is azt amikor szükséges. Adódik egy-két olyan közben, akinek komolyabb problémája akadt, egy férfit műtőbe is kellett vinni. Szerencsére nem tartott sokáig, életben is van, én pedig hamar visszatértem a kis csapathoz. Azért közben az órára sandítok, várom az idő leteltét, mert kávézni akarok. Mark könnyedén el tudja látni a kint maradtakat, addig pedig én mehetek a régi ismerőssel kifelé.
- Mehetünk - bólintok és átadom a terepet a többieknek. Az orvosi társalgóba vezetem, ahol első utam a kávéfőzőhöz vezet. Már megint megitták és nem készítettek új adagot...
- Szóval? Te itt? - kérdezem miközben a kávéfőzés foglal le. - Elfelejtettél jelentkezni...hány éve is?
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 2:43 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Lassan átsétálunk a társalgóba, ahol látom a bosszankodást rajta, amiért a kávét megitták, de újat nem főztek. Az ilyet tudom, hogy mindig is utálta. Nem lábatlankodok helyette, és leszek gáláns lovag, mert szerintem itt is hagyna azon nyomban. Bár… lehet, hogy mégsem. Azért a kávé tudom, hogy elég nagy létszükséglete neki, meg úgy elég sok orvosnak. Nekem nem annyira. Néha-néha megiszok egy csészével, de ennyi. Inkább valami jó hideg víz az, ami segít nekem.
Valahol a közelében lehuppanok a székre. – Igen. Én itt – felelek a kérdésére röviden, majd pedig jön a következő. De azért mégsem hagyom csak ennyiben. – Körülbelül november elején kezdtem el itt dolgozni. Csodálkozom is, hogy nem sikerült eddig egyszer sem egymásba futnunk – mondom neki őszintén. Elgondolkozok a következőkön. – Szerintem olyan… másfél-két éve. De inkább előbbi. Ja, hát igen, persze, közel másfél. Akkor mondtam neked a katonaságot, és hogy nemsokára mennem kell. Na igen… ott voltam néhány hónapig, csak aztán elém raktak egy olyan esetet, ami… öööhöömm… - remeg meg aprón a hangom, végül nyelek egyet, és utána folytatom gyorsan – nos… egy olyat, ami vészesen a padlóra küldött. Csak most ősz elején sikerült rendezni mindent – avatom be abba, hogy miért nem kerestem őt. – Megvoltak ugyan a problémáim, ettől függetlenül tényleg sajnálom, hogy nem jelentkeztem – vallom be az őszintét neki. Hogy ezt hova teszi… nos, az már az ő dolga.


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 3:30 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Nem lenne nagy dolog néhány mozdulattal új adagot főzni. Szerintem direkt engem akarnak bosszantani, hogy kapnák be... Míg a válaszát hallgatom, gyakorlott mozdulatokkal kerül minden kellék a kávéfőzőbe. Amíg szépen lefőzi magát, kikészítem a bögrémet is. Szinte itt élek, nagyjából mindenem van itt-ott a szekrényekben.
- Azért néha egy üzenetet megengedhettél volna, hogy élsz - jegyzem meg az egészre. Gondolom nehéz lehetett neki az az időszak, de hogy őszinte legyek nem hat meg. Az én éveim is nehezek voltak.
- Kérsz? - mutatok a gépre, amely lassan lefőzi a következő nagy adagot. Ha kér, veszek elő bögrét, de megcsinálni nem fogom neki.
- Akkor hivatalosan is itt dolgozol, mint sebész? - kérdezem lassan a kávémmal babrálva. Jó lenne tudni, hogy a jövőben hányszor számíthatok még közös munkaidőre. Na nem mintha sokat jelentene, leszámítva, hogy ezekből a társalgásokból nem szeretnék sokkal többet. Munkaidőben biztos nem.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 3:41 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Tudom, tudom. Ezért is mondom, hogy sajnálom – azt már csak magamban jegyzem meg, hogy ő is nyugodtan próbálhatott volna keresni. Tőle sem láttam nagyobb érdeklődést, hogy mi van velem, hogy vagyok, ilyesmik. De én nem tartok emiatt haragot senkivel. Badarság lenne, az az igazság. Ahogy nekem megvoltak a saját gondjaim és dolgaim, úgy biztos vagyok benne, hogy ez Léával sem volt másképpen.
- Köszi, nem – rázom meg a fejemet is még emellé.
- Igen, most már hivatalosan is. Angliába nem akartam már visszamenni, Párizs meg valamilyen szinten mindig is hazaszólított. Örülök egyébként, hogy nem változott olyan sok minden. Mármint a város tekintetében – válaszolok neki kicsit hosszabban, mielőtt én kérdeznék. – Na és veled mi a helyzet, Léa? Hogy telt az elmúlt szűk másfél éved, mióta nem beszéltünk? – nézek rá kíváncsian.


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 3:54 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Ha nem, hát nem. Nem erőltetem rá, több marad nekem. Mialatt az enyém elkészül, ő is a sztori végére ér és megtudom, mi a helyzet nála. Talán egy hosszabb beszélgetés során kitérhet a katonaságra is, ez azonban nem most következik be. Annak persze nem leszek ellenére, ha a beszélgetést máskor máshol folytatni szeretné.
- Párizs mindig állandó. Itt semmi nem változik - vonom meg a vállam és leülök az asztalhoz. Felé fordulok miközben kevergetni kezdem a kávém. Nem igazán tudok mit felelni a kérdésére, ezért megvonom a vállam.
- Dolgozok. Beteg mindig van. Mondjuk úgy, hogy az életem hetven százaléka ide korlátozódik.
Nincs miről mesélnem, az elmúlt évek Thomas után ugyanolyan szürkén, monotonul telnek. A kezemben tartom azt, ami még életet lehel belém. Persze a munkatársak mit sem tudnak róla, hogy a maradék harminc százalékban mit kezdek az életemmel.
- Hosszú távra tervezed a maradást? Merrefelé laksz most?
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 4:11 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

- Na az már biztos – mondom a betegekre tett megjegyzésére. Elég nagy városról beszélünk, és minden nap történnek balesetek. Akár mások által okozott, akár valami olyasmi, aminél az ember saját magában tett kárt. Voltak ám ebből is érdekes példák. Egyik kedvencem az volt, mikor valakinél valami ág vágása közben félre pattant a körfűrész, és majdnem le is vágta a karját. De szerencsére idejében érkezett be, és nem lett komolyabb baja. Azt az ordas nagy sebet lekezeltük, összevarrtuk és utána már kutya baja sem volt. - Egyébként valamelyest meg tudom érteni. Emellett a munka mellett nem a legkönnyebb dolog a szabadidő keresése. De hát tudtuk mind a ketten szerintem, mire vállalkozunk – én legalábbis apám révén mindenképpen.
- Igen, hosszúra. Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy nincs tervemben, hogy egyhamar tovább lépjek valahova máshova – vallom be neki az őszintét, és folytatom. – Hát, egy kisebb lakásban a bel-, és külváros határán. Nincs olyan nagyon vészesen messze a kórháztól, de az árak sincsenek az egekben. Megengedhetnék valami drágábbat is, persze, de nincsenek olyan nagy igényeim még mindig – vonok vállat egyszerűen.
- Gondolom egészen estig itt leszel. Én meg nem akarlak a kávészünetednél tovább feltartani, de ha gondolod, utána találkozhatunk még – vetek fel egy ilyen lehetőséget is neki. Tényleg nem akarom rabolni a drága idejét annál tovább, mint ahogy most, de később mindenképp jó lenne még látni őt és beszélni vele.


 
   
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
69
● ● Reag szám :
61
● ● Keresem :
Hugi és bátyó
● ● karakter arca :
Matt Bomer


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály •• Szomb. Dec. 16, 2017 4:28 pm
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Egy apró sóhajt a kávéba fojtok. Szuper lenne, ha csak az lenne a probléma. A helyzet az, hogy korábban tökéletes időbeosztásban éltem. Arra jutott időm, amire akartam, de amióta Thomas nincs velem, nem akarok több időt a való életben tölteni.
Hallgatom a beszámolóját, közben az italom el is fogy. Nem vagyok egy sokáig iszogatós, az egyszer biztos.
- Vagy úgy - bólogatok elraktározva az infót a fejemben. Na nem mintha ezzel közelebb kerültem volna hozzá, hogy megtudjam, melyik házat kell felrobban... akarom mondani... hagyjuk.
A bögrét az asztalra rakom és egy pillanatra elgondolkodok az ajánlatán. Aztán mielőtt válaszolni tudnék, a pisiszünetnek vége. Mark, a rezidens ront be és pánikkal az arcán szinte rám üvölt, hogy siessek, baleseteseket hoznak. Felpattanok, és már sietek is. Az ajtóból fordulok vissza a férfihoz.
- Az este jó - aztán már ott sem vagyok, az ajtó csapódik mögöttem én pedig rohanok a műtőbe. Talán van annyi esze, hogy megnézze meddig vagyok beosztva és később felhívjon, vagy üzenjen.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
60
● ● Reag szám :
46
● ● Keresem :
Kedves ismeretlent


Témanyitás ✥ Re: Intenzív osztály ••
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Ajánlott tartalom
✥ ✥

Intenzív osztály
Second Chance frpg
1 / 2 oldal

Similar topics

-
» Hírszerzési osztály

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Belváros :: Kórház-