Étterem
Üdvözöllek nálunk
Felhasználónév:

Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Postagalamb központ


Akik erre járnak

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

NincsA legtöbb felhasználó (57 fő) Szomb. Nov. 11, 2017 7:42 pm-kor volt itt.
Legújabb történetek

✥ Yesterday at 7:25 pm ✥

✥ Yesterday at 6:59 pm ✥

✥ Hétf. Szept. 17, 2018 6:54 pm ✥

✥ Hétf. Szept. 17, 2018 5:46 pm ✥

✥ Hétf. Szept. 17, 2018 4:36 pm ✥

✥ Hétf. Szept. 17, 2018 7:07 am ✥

✥ Vas. Szept. 16, 2018 8:04 pm ✥

✥ Vas. Szept. 16, 2018 8:01 pm ✥

✥ Vas. Szept. 16, 2018 8:00 pm ✥

Párizs lakói


Témanyitás ✥ Étterem •• Hétf. Júl. 17, 2017 10:01 pm

*****
Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2322
● ● Reag szám :
1528
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Vas. Aug. 27, 2017 1:35 pm

Gale
és
Bee
Általában minden nőben van izgalom az ilyen vizsgálatok előtt. Ahogy emlékszem még odahaza Sydneyben a szomszédunk teljesen be volt zsongva az összes ultrahangja előtt és utána napokig mutogatta a képeket a gusztustalan sárga kis izéről, ami abban az undi masszában tekereg. Nem értettem, nem akartam látni, de Lilly (anya) barátnője volt, hát kénytelen voltam lenyelni a varangyost és jó képet vágni hozzá. Megfogadtam, hogyha én leszek terhes egészen máshogy cselekszem. Nem is kell, hogy szemközt köpjön a tükör, ugyanis az én terhességem tényleg más, már alapjaiban is.
- Kikérjük a felvételt, hogy Debbie is megnézhesse? - Kérdezem Galet, mielőtt kiszállnék az autóból mellőle a kórház parkolójában. - Nem lett volna jobb legutóbb azt mondani, hogy te vagy a gyerek apja? Elég ostoba a szituáció úgy, hogy a feleséged unokatestvérét kísérgeted. Tutira azt hiszik, hogy velem csalod az asszonyt. Ennyi erővel már rá is játszhattunk volna - Nevetem el magam, becsukva a kocsiajtót. Kedvemre van az, hogy húzzam Galet, mert tudom, hogy pontosan érti a szavaim visszásságba forduló mögöttes tartalmát. Ő a gyerek apja, ez igaz. Minden más hazugság, olyasmi amiről nem beszélgetünk. Nem, mert itt illegális, s egyébként sem tartozik idegen fülekre.
- Hanyadik emelet? Mindig elfelejtem - Indulnék, de megtorpanok és inkább bevárom őt. Csapnivalóan tájékozódtam mindig, itt pedig alig élek két hónapja (se), nem jegyeztem meg a dolgokat. A terhességi vizsgálatokat sem tartom számon, ráhagyom Debbiere. Hadd emlékeztessen ő, mintha az ő időpontjai lennének. Én csak a testet adom kölcsön hozzá.
- Lemegyünk utána az étterembe? Ahhoz képest, hogy kórházi koszt, a zselé nagyon finom volt legutóbb is. Meg bírnék enni belőle egy vödörrel - Nyalom meg a szám szegélyét. Hogy kívánós volnék? Lehet. Azt se tudom, hogy mikor kell annak lennem. Kívülállóként fogom fel ezt az egészet, nem akarok kötődni sem a magzathoz, sem a helyzethez, mert van bennem félsz azt illetőn, hogy vajon hogy fogom tudni elengedni a babát, s hazamenni Sydneybe nélküle.
- Anyukád hogy van?
Ultrasound
Adele
Turning tables
Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Vas. Aug. 27, 2017 8:14 pm

to Blair

Debbie és én mostanában megpróbáljuk fenntartani a látszatot, mert Párizs már nem az a környék, ahova az emberek szívesen fogadják az idegeneket. Félig ez vagyok, félig az, de a szívem a mai napig visszahúz az óceánpartra. Meseszép hely ez a város is, de nekem is annyira nehéz az átszokás, mint másnak, nem beszélve arról, hogy életünk legnagyobb kalandja is itt van. A szülői feladatokra való felkészülés egy nagyon hosszú folyamat, és én minden percét ki akarom élvezni, kezdve a terhességgel. Nem mindennapi család vagyunk, természetes úton nem jöhetett össze a baba, de Blair segített nekünk, és ezért örökre hálás leszek neki. A feleségem munkája beindult, és máris egy pár újszülött gyermekét fotózza, ezért rajtam van a sor, hogy az újdonsült „családtagunkat” elkísérjem az esedékes nőgyógyászati vizsgálatra. A tizedik hét környékén járunk, még nem töltötte be a harmadik hónapot, de bizakodunk. A fekete BMW terepjárónkkal sikerül kiszúrnom egy helyet, amikor a mellettem ülő lány egy kérdést tesz fel. Éppen sikerül leállítanom a motort, és kicsatolnom az övemet.
- Igen, viszünk egyet. Nagyon izgatott ő is, csak nem ér rá. Kell a hűtőre az a kép, és a pénztárcámba is. – vessenek rám követ, mert várom a magzatom világrajövetelét. Már jó régóta tudom, hogy szeretnék egy sajátot, és az sem akadály, hogy egy harmadik felet kell bevonnunk. Anya meglepően pozitívan nyilatkozott a döntésünkről, és még azt is hozzátette, hogy az anyagi terhek egy részét szeretné átvállalni a születendő unokája miatt.
- Igazán bonyolult, de ismered az itteni törvényeket, nem? Ez nem legális. Higgyenek, amit akarnak…sőt még rá is játszhatunk, ha gondolod, és megfogom a kezedet. – kacsintok rá, és megforgatom az ujjamon a slusszkulcsot. A nehéz helyzeteket állandóan humorral ütöm el, és kedvelem Blairt, mondhatni vele élhetem ki a második gyerekkoromat, és az apaság első szakaszát.
- A harmadik, de jobb lenne, ha lifttel mennénk fel. Nem ajánlatos, hogy lépcsőzz. – figyelmeztetem, mint egy tudálékos okos törpe a meséből, aztán kitárom előtte a bejárati ajtót. Pár lépésre van a felvonó, így odaérve megnyomom a gombot, és az étterem felé pillantok.
- Ne áruld el senkinek, de ha erre járok, akkor mindig veszek én is egy adagot. Nem fogjuk kihagyni. – a szűk térbe sétálva a harmadik emelet gombját érintem meg a panelen, és bezárul mögöttünk az ajtó, meghallva a szívemnek is fájó érdeklődést.
- Két nap múlva esedékes az újabb kemo. Életvidám, de látszik rajta, hogy nehezen birkózik meg vele. Én fogom elkísérni, és hozok mellé kártyát is. Nagy summás az öreg hölgy. – egy aprócska mosoly kúszik az ajkaimra, ha az édesanyám kerül szóba. Imádom őt, és belegondolni, hogy itt hagyja ezt a világot…felfoghatatlan.
- Még van egy kis időnk. Szeretnél inni valamit az automatából? – a nőgyógyászat mindig teltházas osztály, rengeteg a kismama, ahogyan ma is, így Blair hátára simítom a tenyeremet, és a megfelelő italkínálat felé irányítom.
■ ■ Zene ■ ■Megjegyzés ■ ■creditA hozzászólást Gale Thompson összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Aug. 30, 2017 9:48 pm-kor.
Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
88
● ● Reag szám :
76
● ● karakter arca :
Ryan Reynolds


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Vas. Aug. 27, 2017 9:04 pm

Gale
és
Bee

- Még mindig nem kezdtetek el gondolkodni a neveken? Legutóbb azt mondta, hogy nem mer, amíg semmi sem biztos. Vajon a tizenkettedik hétre gondolt? - Kérdezem miután nyugtáztam, hogy igen, viszünt felvételt Debbienek.
Úgy beszélek az életről, aki bennem növekszik, mintha nem az enyém volna, hiszen így igaz. Furcsa a helyzet, s egy részem érti, hogy Franciaországban miért illegális, mindattól eltekintve, hogy én nem tartom ördögtől való vétségnek.
- A hűtőre? Minek? Annyira azért nem szép látvány - Fintorodom el. Velük élek, minden egyes nap nyitogatom azt a hűtőt, nem akarok a testem egy részével szemezni rajta, ám ezt mégsem mondhatom. Inkább csak viccesen próbálom lebeszélni róla, tudva, hogy úgyis azt csinál, amit csak akar. Akarnak. - Debbie nem terhes. Most még rajtam se látszik, de majd fog. Ha bárhol mutatkozol olyanok előtt a feleégeddel, akik látták a pénztárcásban levő képet, megásod a saját jóhíred sírját - Vetem fel. Aranyos egyébként, hogy így örül a helyzetnek, felőlem azt tesz a tárcájába, amit csak akar, de azért muszáj vagyok megosztani vele ezeket a logikus érveket.
- Oké, de ha lúd, legyen kövér. Majd a vizsgálat közben adj afejbúbomra egy puszit. Az olyan klisés - Kacsintok rá. Ez a fajta évődés nekem teljesen a profilomba vág, nincs ellenemre és könnyen is jön. semmi extrát nem gondolok mögé, csak kedvelem Galelel tölteni az időm. Jobb. Kevésbé sziruposan éli meg a dolgokat, mint a neje.
- Ahogy szeretnéd - Egyezem bele a liftezésbe anélkül, hogy megjegyzést tennék arra, hogy szerintem ez túlzás. Ha tényleg én várnám a gyereket és nem ők, akkor elhárítanám ezt az ajánlatot, de így hagyom rendelkezni őt. Szerződést kötöttünk, így kell tegyek. - Az asszony leharapná a fejedet, ha megtudná, hogy legalább annyira kedveled ezt, mint a főztjét, igaz? - Kuncogok fel, halkabbra véve a kérdésnél a hangomat.
Szusszanok egyet, amint bezárul a lift ajtaja. Nem szeretem a szűk, zárt tereket, így ha liftezek is, inkább a plázás verziókat kedvelem, az üvegkalitka-szerűt. Nem szóltam Galenek erről még, annyira nem fontos, nem fogok pánikrohamot kapni vagy ilyenek, szimplán csak nem komfortos a helyzet nekem. - Felkészültél a vereségre? Az anyák mindig nyernek - Veszek elő kedves, vidító hangot. Sajnálom, hogy Gale édesanyja beteg. Drukkolok, hogy ne veszítse el, nem kívánnám neki azt a fájdalmat, amit én magam is átéltem Lilly halálakor. - Mondtak valami újat az esélyeiről? - Nem feltépni akarom a sebeket, hanem kíváncsi vagyok. Tiszteletből. Érdeklődésből. Őszintén.
- Egy kis víz jólesne, köszönöm - Bólintok. Mosollyal fogadom érintését a hátamon. Vajon ez már a színjáték része, amiről szót ejtettünk a kocsinál? Ej, meg kell hagyni, nem is gondoltam, hogy ekkora színész.
Ultrasound
Adele
Turning tables
Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Szer. Aug. 30, 2017 9:53 pm

to Blair


Blair kérdése nem meglepő, azonban még Debbievel mindketten úgy gondoltuk, hogy amíg nem vagyunk túl a bűvös három hónapon, nem igazán kellene beleélnünk magunkat abba, hogy szülőnk leszünk, mert még egy kudarc már biztosan nem marad nyomtalanul.
- Még nem…és nem is baj. Tudod már kétszer vetélt el, és ez nem olyan dolog, amit egy nő jól kezel, és ne félne. Nem akarjuk elsietni, és azt hiszem a baba nemének kiderülése előtt még kár lenne azon rágódni, hogy mit szeretnénk. A lényeg, hogy egészséges legyen majd. – egy pillanatra elrévedek, és magamba zárkózom. A béranyaság az én ötletem volt, és sok mindent tettünk kockára, hogy ez most összejöjjön. Nem könnyű a dolgunk, és a babonát ugyan nem részesítem előnyben, de a sok negatív emlék miatt én is óvatosabb vagyok, de ez a kisiklás csak néhány másodpercig tart, és utána megint olyan vagyok, mint régen.
- Nem szeretnéd, ha kitennénk? – érdeklődök felőle, mert úgy hiszem az lenne a fontos, hogy Blairnek is elég beleszólást engednénk, ha már bevállalta értünk ezt az életre szóló változást, és a vele járó kellemetlenségeket.
- Ha úgy érzed, hogy ez nem jó, akkor csak nekünk lesz egy. – zárom rövidre a kényes témát. Nem menekülök sehova a kérdések elől, és párszor már próbálkoztam azzal, hogyan is áll a terhességhez, de még nem jártam sikerrel. Blair a korához képest érettebb, mármint első körben ez jött le, és bízom benne, hogy nem lőttünk mellé. Talán pánikolni fog? Az lenne a legjobb, ha leülnénk beszélgetni erről, mert neki kell megszülnie a babánkat. Kötelék lesz közöttük, ha akarja, ha nem…de így lesz. A kilenc hónap rengeteg idő, és minden percben vele van. Nem fogom soha átélni, hogy milyen várandósnak lenni, de biztosan felejthetetlen élmény. Becsülök érte minden nőt, aki már végigcsinálta. Anyukám kétszer is túlesett rajta, és azt mondta, hogy imádta. A húgommal már nehezebben ment, mert negyven fölött, csak egy becsúszott bébi lett, de nem is volt kérdés, hogy megtartja.
- A kép nem azért lesz velem, mert mutogatni akarom, hanem mert nekem kell. Nem célom megosztani mindenkivel. – nyugtatom meg a céljaim felől, aztán folytatjuk az utunkat a nőgyógyászat felé.
- A fejed búbjára? – nevetek fel hangosan, mert számomra ez inkább a kötődés kifejezése, és nem a szerelemé. – Én inkább megcsókolnálak akkor. – mosolyodom el, és a lift felé terelem, ha már úgyis a harmadikra kell mennünk, ne gyalog tegyük meg azt.
- Szerintem nem örülne neki, de amiről nem tud, az nem fáj. Az anyukám is érzékeny a főzőtudományára. Apa állandóan dicséri, és mennyi veszekedéstől menekül meg ezáltal. – nyomom be a gombot, ha már beszálltunk, és a panelt figyelem. Nem kevés alkalommal érkezem a kórházba, hol konzulensként, hol pedig hozzátartozóként, de minden visszatérés egy érdekes élmény. Kórházfétisben szenvedek? Az anyukámat érintő kérdésekkel finoman bánok, mert Debbie is nagyon jól tudja, hogy a látszat néha csal, és sokkal nehezebben birkózom meg vele, mint ami elsőre látszott.
- Soha nem is volt esélyem ellene. – felelek rá, és a következő kártyapartira gondolok, amivel szintén egy is örömet szerezhetek neki.
- Nos, még van két kemo hátra, és csak utána derül ki, hogy sikerült-e, de sajnos nem mondanak jókat. – hajtom le a fejemet, de meg is érkezünk a nőgyógyászatra. A sok nő láttán kicsit beijedek, de jól palástolom, és az italautomatát hozom fel mentségemül. Elengedem a hátát, és odamegyek, hogy vegyek magunkat valamit, neki a vizet, én meg a teánál maradok. A két üveggel térek vissza, és ha helyet foglalt, akkor leülök mellé, és átnyújtom a plasztikot.
- Nem olyan hideg. Mit szólsz ezekhez a plakátokhoz? Elszörnyedek tőlük. Ez a sok latin szöveg, meg a női nemi szerv felépítése. – fintorodom el, és letekerve a kupakot iszok bele a saját üvegembe.
- A rideg valóság, mennyivel jobb, ha irodalmi körökben kell erről olvasni, vagy megtapasztalni más környezetben. – döntöm hátra a fejemet a falnak.

■ ■ Zene ■ ■Megjegyzés ■ ■credit


Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
88
● ● Reag szám :
76
● ● karakter arca :
Ryan Reynolds


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Szomb. Okt. 14, 2017 10:55 pm

Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2322
● ● Reag szám :
1528
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Csüt. Nov. 16, 2017 8:48 pm

Léon Deveraux részére

Összehúzott szemöldökkel, hunyorítva szemlélem az ételpult kínálatát, ami sokkal inkább a vaksizásomból eredendő cselekedet, mintsem a felhozatalt minősítem vele. Hiába érzem kis bakfisnak magamat a szívem mélyén, ha a testem nyögve-nyeli a hatvanadik évét, akkor nyögök vele együtt. Büszkeségemet és látszatméltóságomat, fogaimat összeszorítva teszem félre, majd ezzel a lendülettel az olvasószemüvegemet az orromra. A viaskodásomat eddig néma türelemmel asszisztáló eladóhölgy szolgálatba helyezi magát, rám villantja kissé girbegurba, de amúgy gyöngyházfény mosolyát és megszólal. Szinte hallom a vásárlót költekezésre hipnotizáló háttérzenét a hangjában, dudumdudum, nálunk jó a durum, suvippsuvápp, kajánktól nem kapja el a fosás.
- Sikerült választania, Uram? Érdekli esetleg a napi ajánlatunk? – kellemes altja van, visszamosolygom rá, kezeimmel a pulton támaszkodva meg.
Ahhoz képest, hogy ez egy sima kórházi kantin, úgy igyekeznek a dolgozók, mintha valami Michelin csillagos étteremben kéne helytállniuk. Csak egy leheletnyit ront az összképen a menzakaja menüsor és a bónuszos almaszósz.
- Drágám, a kezeibe adom a döntést, adja azt a napi ajánlatot! – koppintok a pult tetejére, tettre kész vagyok, kalandvágyó, ha a kaja íze elpusztítja az ízlelőbimbóimat, a szlogenjük szerint legalább befosni nem fogok.
Vagy igen, és csak képzelem, hogy ez a mottójuk? Így vagy úgy, bízom a bélbolyhaimban és a záróizmom erejében. Pffff. Mielőtt a szorgoska elsuhanna megmikrózni a rendelésemet, feltartom egy röpke pillanatra, öltönyöm zsebéből egy képet húzok elő, odatolom elé a fotográfiát.
- Szívem, meg tudná mondani nekem, hogy nagyjából merre járhat ez az úriember? – ártatlanul érdeklődve teszem fel a kvízkérdést, a leányzó enyhén belepirul a látottakba, és zárlatos robotként kezdi rázni a fejét, amiből meg nem fejtem mi is a válasza.
- Doktor Deveraux, ő általában itt fogyasztja az ebédjét. De ez délelőtt tizenegy és délután három között bármikor megtörténhet, nincs fix időhöz kötve. – dolgára engedem a kicsikét, azután szemeim defektes világát a karórámra szegezem.
Fél tizenegy. Ha magasról tennék egykori családomra, akkor most nem kéne itt oráloznom az élettel, de hát nem teszek rájuk magasról, kíváncsi farok lettem az évek alatt.
- Jól van, szívem, figyeljen, akkor pakolja fel azt az almaszószos pitlit, és ha látja a dokikát, reptesse az asztalomhoz, oké? – adom ki az ukázt, aztán magamhoz ragadom a bájos fémtálcát, rajta a napi ajánlattal, az almaszósszal, és letelepszem egy nem túl félreeső, ám kifejezetten diszkrét pontjára az étteremnek.
Amíg ideér a kis fehérköpenyesem, egykori öcsém jelenlegi legjobb barátja, majdcsak kitalálom, milyen ügyből kifolyólag akarok értekezni vele. Indokagyalás közben belekóstolok a nem túl bizalomgerjesztő vagdaltas főzelékbe. Ühüm, ez az. A koleszterin visz el. De még egy falat és vért fogok köpni.
Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Hétf. Nov. 20, 2017 12:00 pm


Sandro Durante &&  Léon Deveraux
Manapság ritka, hogy szabadnapom legyen. Épp ezért ma sincs. Rezidensként nem engedhetem meg magamnak, hogy keveset dolgozzak. Ha már itt tartunk, nem is akarok. Szívesen vállalok be ha kell pluszműszakot, ügyeletet, túlórát is. És ezért csak elismerés jár minden oldalról, hogy milyen céltudatos és elkötelezett is vagyok. Na persze. Ha tudná a családom, a menyasszonyom, a főnököm, úgy általában bárki, hogy csak azért csinálom, mert addig is elszakadok a gondjaimtól… Amit a menyasszonyom és az ő húga jelentenek… Minél kevesebbet látom, annál jobb. Az a gond, hogy ezt arra a nőre jobban értem, aki életem szerelme, mint a testvérére. Tőle inkább a ráció, a józanész tart távol. Hisz könyörgöm, csak egy egyetemista, vagy tíz év van közöttünk! Meg úgy egyáltalán. Nem egészséges ez. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kavarognak bennem, ahogy visszatérek az irodámba egy pillanatra, hogy szusszanjak. Még van néhány órám a műszakom végéig, de még mindig nem vágyom haza. Haza… a menyasszonyoméknál, de már lassan azt tekintem otthonnak. Nem mintha kevésbé lenne merev, álszent a légkör, mint a szüleim házában. De legalább Lily, a sógornőm ott van. Na jó, ebből tényleg elég!
A gondolataimat szerencsére úgyis eltereli a gyomrom megkordulása. Az órára pillantva veszem csak észre, hogy már ebédidő van. Eddigi eléggé lefoglalt a mindenféle sürgős eset, amihez hívtak, most viszont, ha már akad fél órám, úgy döntök, leugrok a kantinba.
- Dr. Deveraux, az az úr, ott a sarokban Önt várja. Megkért, hogy küldjem az asztalához, ha megérkezik mondja nekem a büfés kisasszony, miután leadom a rendelésem. Udvariasan megköszönöm, hogy átadta az információt és a megadott irányba fordulok. A ránézésre hatvan körülinek tetsző férfi arca egyáltalán nem ismerős, nem hiszem, hogy láttam volna korábban. Esetleg egy beteg hozzátartozója lehet, akit kezeltem? Másra hirtelen nem tudok gondolni. Mindenesetre udvariatlanság lenne tőlem, ha figyelmen kívül hagynám a kérést, így az ebédszünetemet egy idegenre áldozva, miután megkapom a kért menümet, a tálcával a kezemben az asztala felé indulok.
- Jó napot kívánok, Dr. Léon Deveraux vagyok! A hölgytől a pultnál azt az információt kaptam, hogy beszélni óhajtana velem. Miben segíthetek? Szabad lesz? udvarias, tartózkodó mosollyal az arcomon szólítom meg és a mondandóm végén fejemmel a vele szemben lévő üres székre bökök. Elvégre, még ha tényleg engem is vár, modortalanság lenne csakúgy leülnöm vele szemben. Megvárom hát, míg hellyel kínál, vagy legalábbis jóváhagyja a kérésemet és csak ezután foglalok az asztalánál helyet, bízva abban, hogy ezután azt is megtudhatom, kihez is van szerencsém és miről is akar velem ennyire beszélni.

■ ■ The final masquerade ■ ■Remélem jó lesz ■ ■credit
Vendég
✥ Vendég ✥
avatar


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Szer. Jan. 31, 2018 8:20 pm


karakterleadás miatt
Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2322
● ● Reag szám :
1528
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Szer. Feb. 14, 2018 4:33 pmScarlett & Christope

A zakómat igazgatom, a nyakkendőmet, miközben ruganyos léptekkel szelem át az úttestet, hogy a kórházba tudjak átmenni. Ez az épületegyüttes olyan, mint egy útvesztő, a táblák sem adnak egyértelmű útirányt. De a nővéremet mindig sikerül megtalálnom. A klimatizált helyiségbe sem lépek még be, de azonnal megcsap a tipikus fertőtlenítőszag, és megfacsarodik az orrom tőle.
Mióta szembe találkoztam a múltam egy olyan darabjával, aminek létezéséről már régen letettem, azóta teljesen szétszórttá váltam. Cecile felforgatott megint mindent. Csak gubbasztottam bent a házban, vagy éppen kint lebzseltem az udvaron. Mire eljött az ideje, hogy ma reggel bejöjjek a kórházba, hogy felkutassam a nővéremet, hiszen már megint nem vette fel a telefont, már szinte teljesen sikerült összeszednem az apró darabkáimat, amelyekre hullottam két nappal ezelőtt, azon a végzetes reggelen. Szerencsére túlzottan nagy volt bennem a kötelességtudat ahhoz, hogy megengedjem magamnak azt a luxust, hogy összeomlok. Ez egyszerűen kizárt volt. Tudom, hogy Isabelle dolgozik, de ez nem várhat! Szóval, ilyen szempontból nem is érdekelt, ennyire már ismernie kellett. Persze, a dolog nem életbevágó, mégis úgy éreztem, hogy nem várhat. Ha most nem mondom el, talán sosem fogom. Vagy fene tudja.
Noha, kétségtelen, hogy megint sikerült bezsongania az elmémet, azzal a puszta ténnyel is, hogy, hogy itt volt velem egy légtérben. Komolyan mondom, hogy ez már beteges... ez a lappangó függőség, ami hozzá köt. De ez egy 5 évvel ezelőtti történet, már nem is értem miért foglalkozok ilyesmivel.
Azonban, időközben ténylegesen is rájöttem, hogy ez az egész valóban hülyeség volt. Mit is vártam? Hogy, majd idejövök, és mert én azt mondom, hogy beszélni akarok vele erről, ő rábólint? Meghallgat? El is fintorodom, teszek egy lépést hátra, aztán visszafordulva egy ismerős alak sziluettjét vélem felfedezni, aki a szétszórt papírokat igyekszik összeszedni. Micsoda meglepetés! Igyekszek is, hogy magam is besegíthessek a hölgynek.
- Scarlett…- egyik tenyerem ösztönösen simult fel kecses vállára, gyöngéden érintve meg. Öntudatlanság... ám mindez réveteg, hiszen ahogy észhez kaptam már emeltem is vissza kezemet, meg-megakadva a mozdulatban. Igazából nem tudtam volna meghatározni, hogy pontosan milyen érzések kavarogtak bennem. Amikor először kerültem vele szembe, akkor teljesen összezavarodtam. Ez ugyan még mindig megvolt, de valamelyest már csillapodott, és helyét átvette az a fajta kíváncsiság, ami a távozása óta sokáig ott motoszkált bennem.
- Mi szél hozott vissza? - érdeklődtem, miközben a kezembe vettem egy- egy papírlapot.Elit
avatar
● ● Posztok száma :
51
● ● Reag szám :
40
● ● Keresem :
Dylan
Lucy
● ● karakter arca :
David Gandy


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Vas. Feb. 25, 2018 10:02 pm

to Christope

Nem gondoltam volna, hogy ennyire furcsa lesz visszatérni dolgozni, ugyanabba a kórházba ami annak idején az életet, a szerelmet jelentette nekem. Valamint ami megváltoztatta az életem jó és rossz irányba egyaránt. Az, hogy még mindig ilyen összezavaródott érzéseket kelt bennem az meg egyenesen különös.
Nem tudom megmagyarázni mindazt ami bennem zajlik most, annyi érzés kavarog bennem, amit nem tudok megmagyarázni. Örülök, hogy újra ott dolgozhatok ahol annak idején is nagyon szerettem. Ugyanakkor felkavar, mindaz ami eszembe jut ezzel kapcsolatban. Hisz itt kaptam tulajdonképpen a legszebb ajándékot az élettől, mait valaha is kívánhattam, a kislányomat. De itt ért a legnagyobb csalódás is, a legfájdalmasabb amit valaha kaphattam. Még most is iszonyatosan belesajdul a szívem és erősen szorít a mellkasom hacsak arra a bizonyos napra gondolok. Inkább elfelejteném az egészet, de sajnos nem tudom. Egy bizonyos ok miatt nem is akarom. Ez az ok a kislányom.
Miközben mindez a sok gondolat kering a fejemben, észre sem veszem, hogy nekimegyek valaminek és az összes korlap egy szempillantás alatt a  földön hever. Jaj, ne. Ennyire ügyetlen is csak én lehetek. Ez is csak velem történhet meg. Ah. Pont amikor sietnem kellene ezeket megírni. Oh. Nem.
Egy ismerős hang üti meg a fülemet, miközben a papírokat próbálom összeszedni a földről. Christope? Az nem lehet. Azt hittem nem dolgozik itt, már. Legalább is még amióta visszajöttem nem találkoztam vele. Lassan emelem fel a fejemet a hang irányába. Mit ad Isten. Tényleg Christope az. Lehajol, hogy segítsen nekem, miközben finoman vállamhoz ér. Jól esik ez az érintés, az hogy valaki ennyire örül annak, hogy visszatértem. Vagyis azt hiszem, hogy örül.
Felpillantok egyenesen a szemibe nézek. Látom rajta azt a kíváncsiságot, amit a többi volt munkatársaimon is. Hamar kiugrik belőle az a bizonyos kérdés is, amire már számtalanszor válaszolnom kellet és sajnos sosem kerülhetek el. Pedig néha azt érzem, hogy jó volna ha valakit nem csupán az érdekelne miért jöttem vissza, hanem egyszerűen kicsit örülne  a visszatérésemnek.   
- Szia Chritope. - köszönök egy mosollyal az arcomon először is. Majd utána válaszolok a kérdésére. - Hát... úgy gondoltam ideje visszatérni a városomba a régi életemhez, vagyis munkámhoz. - ha tudná, hogy valójában nem csak ez vezérelt a hazatérésben hanem néhány sokkal fontosabb és nyomatékosabb dolog is. Közben immár az összeszedett papírokkal a kezemben felállok, összefonom kezeimet a papírcsomag előtt és Christope-ra nézek. - Veled mi újság? - érdeklődőm felőle, ha már így összefutottunk. Amúgy sem sokat hallottam róla, amióta elmentem innen.
 ■viselet ■

Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
14
● ● Reag szám :
7
● ● karakter arca :
Olivia Wilde


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Csüt. Márc. 08, 2018 2:46 pmScarlett & Christope

Úgy tűnik meglepődött az itt létemnek, mondjuk én is ami azt illeti, hiszen tényleg ezer éve már, hogy nem láttam. Jó érzés látni újra és hogy semmi baja, hogy jól van. Örömmel tölt el. Nem vagyok az az otthonülős fajta és minden családtagnak, havernak megvan a maga gondja, rájuk erőltetni magamat pedig eszem ágába sem jutna. Amúgy is nagyon szeretek sétálni, hozzászoktam már az egyedülléthez, így nem okoz különösebb problémát, hogy ezúttal is némaságba burkolózva rójam a kórházat. Miért? A nővéremmel akartam beszélni, de ez most csúszik, mert közbe jött egy apróság...
A papírok hamar összekerülnek újra, szóval egyenesbe állítom magam és úgy lesek rá.
- Én is csak ma döntöttem el, hogy jövök. Legalábbis, hogy ma is… - utalok rá lopva, hogy bizony nem most vagyok itt először.
- Annyira nem szokásom váratlanul betoppanni a nővéremhez, de más elérhetőségét nem tudom… - nem is várnám el tőle, hogy haptákba álljon itt nekem, pláne a múltkori „elválás” után.  Sosem szerettem a magánéleti dolgainkat mások előtt megtárgyalni, hiszen semmi közük hozzá, meg amúgy is… jelen esetben még az is elkerülhetetlen, hogy akarva-akaratlanul a házasság, gyerek téma szóba jöjjön.
- Nem sok mindent tudok. Írói vénám még nem teljesen teljesedett ki, de már a sokadik könyvem került ki a polcokra. - nálam amúgy izgalmas dolog, vagy nap csak akkor van, mikor anyáméknál vagyunk és a maffia banda összeül némi tárgyalásra. Mert vannak dolgok, amik azokért kiáltanak. De hát erről megint csak senki sem tud, hogy a falak mögött mik folynak, szóval csendben meglapulunk és üzletelgetünk a rendőrségi kamerákon kívül.  
- Gyere, meghívlak valamire. - intek a fejemmel és a kezemmel is majdnem hogy csak egyszerre a kórház étterme felé, hiszen nekem is jólesne valami éltető erő, mielőtt felkutatnám a testvéremet. Addig meg van időnk, úgyis tudom, hogy előbb fog majd felkeresni, mint hogy én betegyem a lábam a szokott helyére.
Elit
avatar
● ● Posztok száma :
51
● ● Reag szám :
40
● ● Keresem :
Dylan
Lucy
● ● karakter arca :
David Gandy


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Pént. Márc. 23, 2018 10:45 am

to Christope

Sikerül a lapokat gyorsan összeszednem Christope segítségével. Amilyen ügyetlen vagyok mostanában, nem csoda, hogy minden dolog kiesik a kezemből. Még szerencse, hogy ez azért a munkámban nem tükröződik.
Ezek szerint ő már kicsit régebb óta  van a városban mint én, kiveszem ezt hangjából és hozászolásából is. A nővéréhez jött? El is felejtetem már, hogy a nővére is itt dolgozik. Olyan régen volt, hogy én itt dolgoztam. Annyi minden megváltozott ennyi idő alatt. nem csak itt hanem a városban is. De legfőképpen velem, Lett egy gyönyörű kislányom, az életem, a mindenem. O ha tudnák, hogy ki ennek a kislánynak az édesapja, biztosan meglepődnének.
- És mi sok dolog történt erre felé, amíg nem voltam itt? - érdeklődőm, neki tudnia kell régebb óta van itt mint én. - Író vagy csak tudnod kell a dolgokról? - elmosolyodom. Igazán nem tudok még róla se semmit, mióta eljöttem. A könyveit sem olvastam.
Olyan elfoglalt vagyok mostanában, hogy időm sincs olvasni még a híreket se. Igazából nem olvastam semmit se a városban történtekről, mióta eljöttem. Tényleg még hírből sem tudom, hogy mik történtek. Azért azt még magam is észrevettem, hogy sok minden megváltozott. A város, a kórház, az emberek. Minden. Nagyon sok az új doki, nővér. Van néhány ember aki a régi, még abból az időből, hogy én itt dolgoztam. De mintha ők is mások lennének. Nagyon furcsa újra itt lenni, ennyi év után. Csak furcsa. Az utóbbi pár éve nem ettem senkivel, csak a kislányommal. Sőt még csak leülni se ültem le senkivel egy italra se.
- Együnk mi ketten? - nézek rá furcsán. No félreértés ne essék nem azért. Kitárja karjait és az étterem felé mutat. Nincs szívem nemet mondani. Némi gondolkodás után hát belemegyek. Rám fér egy kis kikapcsolódás és beszélgetés valakivel.
- Rendben. Úgyis rám fér egy kis kikapcsolódás. - mondom és elindulok vele az étterem felé.
- Egyébként te hogy vagy? Van családod? - nem tudom miért ez ugrik ki egyből belőlem. DE valamiért ezt kérdezem tőle.
 ■viselet ■

Egészségügy
avatar
● ● Posztok száma :
14
● ● Reag szám :
7
● ● karakter arca :
Olivia Wilde


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Pént. Ápr. 20, 2018 7:51 pmScarlett & Christope

Tényleg régen láttam a nőt, igaz hogy nem kerestem. De az okom is megvolt rá. Azóta meg tényleg történt pár dolog. Fontosabb és komolytalanabb is, de mindezt ráérek később is felemlíteni.
- Nem sok minden, tényleg. Jöttek új arcok, ment pár régi. Ennyit tudok. - a tesó által persze, ezen túl meg már nem érdekel a kórházban történtek. Még a halálesetek sem. Szóval jah, abszolút szeretek kimaradni ezekből. Szóval a kórházi dolgokról nem sok mindent tudok, a városban történőkről meg hát… azok meg a nagy része rám tartozik. A könyveimet meg az olvassa aki akarja, nincs sok rajongóm, igazából nem is kell hogy a nyakamban lihegjenek, túl zavaró lenne a dolog. Elég az, hogy páran ha megtalálnak autogramot kérnek meg max egy közös képet. Ennyi. Ennél több nekem sem kell. Nem szeretem a nagy felhajtást, pedig az velem jár… a családnevével.
De van aki nem tudja, hogy ez mekkora dolog, ami körül ölel és szerintem jó is hogy ez így van. Nem szeretnék feleslegesen szavakat pazarolni rá. Ám amikor felajánlom hogy ebédeljünk meg, hát a meglepettsége engem lep meg. Miért olyan furcsa, hogyha az ember ebédelni szeretne egy régi baráttal, akit majd ezer éve nem is látott? Miért olyan különös? No de sebaj, a lényeg az ezt következő szavai után lesznek.
Elfogadja a meghívásomat.
Szóval meg is indulhatunk, ám kérdése kissé megakaszt, de általában feltalálom magam. A jegyesem meg nem titok…
- Hát… jegyben járok. Gyereket még nem akarok, majd később, 2-3 év múlva. - vagy több, ez igazából nem csak rajtam múlik ugyebár, hanem Cassandrán is. Ő meg még kicsit nagyon is fiatal a gyerekáldáshoz, szóval ez a téma hamar ugrik.
- Én jól vagyok, maketteket csinálok a könyvek mellett, szóval sosem unatkozom. - előre engedem a hölgyet, válaszon valami fogának valót, majd utána én következem, szóval valami gyorsan bekaphatót választok, majd egy szabad asztalhoz invitálom jelenlegi partneremet. Közben meg ismerős arcok után kutatok. Fontos elintéznivaló, nem elfelejteni.
- És milyen érzés újra itt? Család? - érdeklődőm ezúttal én, miközben ezek után már bekapok egy falatot. Végig tartva vele a szemkontaktust.

Elit
avatar
● ● Posztok száma :
51
● ● Reag szám :
40
● ● Keresem :
Dylan
Lucy
● ● karakter arca :
David Gandy


Témanyitás ✥ Re: Étterem •• Szomb. Júl. 14, 2018 1:37 pm


AC miatt
Alapító;;Segítõ ✥
avatar
● ● Posztok száma :
2322
● ● Reag szám :
1528
● ● Keresem :
my babes
● ● karakter arca :
● ● Faceless


Témanyitás ✥ Re: Étterem ••

Ajánlott tartalom
✥ ✥

Étterem
Second Chance frpg
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Fáradt ninja étterem
» Uroniko étterem

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Second Chance :: 03. Üdvözöllek Párizsban :: Belváros :: Kórház-