» Egy-két táppont, amit bátran kiszínezhetsz: Hallottál már arról, hogy a világon mindenkinek van egy hasonmása? Neked is van és nekem is. Mi egymás hasonmásai vagyunk, ikrek, egypetéjűek. Csak éppen nem tudunk egymásról. Izgi, mi? Mi lenne, ha egyszer csak szembesétálnál az utcán velem? Kitérnél a hitedből, velem együtt.
A szüleink nem tudtak sokáig együtt működni, apa nem nagyon beszél a házasságáról, sem anyáról. Minket elszakítottak egymástól, téged anya vitt magával, én pedig maradtam apával Új-Zélandon. Klassz hely, biztosan szerettél volna itt felnőni velem. Itt forgatták a Hobbitot és a Gyűrűk urát is, egyszer látnod kell a hobbitházakat!
Néha azt kívánom, bárcsak lenne egy testvérem, aki pont olyan, mint én. Ha ez tényleg megvalósul, vajon olyan lenne, mint én? Te milyen vagy? Annyira elképzeltem a pillanatot, tudod... nem beszéltem senkinek sem erről, de gyakran álmodok rólad. Amióta az eszemet tudom, valamit vagy valakit hiányolok, magam sem tudom megmondani micsoda ez. Tényleg létezik, hogy érezhetjük egymást? Te vajon így érzel? Neked sosem volt furcsa, hogy anya titkolózik?
Anya neked sem mesélt soha arról, hogy kicsoda apa, hogy néz ki. Még ha lenne valami nyomod... vagy van valami a birtokodban, ami felkelti a gyanakvásod? Esetleg egy fénykép? Vagy valami tárgy? Te most magántanuló vagy, mert túl sokat hiányoznál a suliból. Biztos a sors fintora, hogy anya épp akkor döntött így, mikor én megérkeztem a suliba. Apát biztos bírnád, lökött a maga módján, szeret veszélyesen élni, olyan dolgokat csinálni, amit a nénik nem szeretnek. Sosem hajtja le az ülőkét, felpakolja a lábát az asztalra, de ha tudnád milyen laza! Imádnád, el sem hinnéd, hogy van a világon még egy ilyen vicces fickó, mint ő. Hiányzol ám neki, csak sosem mondja, hisz nem beszél rólad. Ha beszélne, már megkerestelek volna és régen a legjobb barátok lennénk. Anyára hasonlítunk egyértelműen, hisz apa szőrös és sötét a haja. Olyan szívesen mesélnék arról, hogy milyen az életünk, merre jártunk, mit csináltunk.
//A pb-hez ragaszkodnék, elvégre mégis csak testvérek vagyunk, vagy mik. De minden másban teljesen szabad kezet adok neked, milyen vagy, hogy élsz, miként valósítod meg az álmaidat, milyen anyával a viszonyod. Várlak nagyon, van egy csomó de csomó ötletem arról, hogy miket randalírozhatnánk mi ketten. Szóval siess, siess!
Bruce csak ötlet, lehet más is. . //